Hırvatistan Aile Birleşimi Vize
Hırvatistan’da oturan eşin yanına yerleşmek isteyen kişiler ve ebeveynlerinin yanında yaşamak isteyen reşit olmayan çocuklar için Hırvatistan oturma izni alınma olasılığı bulunmaktadır. Oturma izni ulusal vize kapsamında verilmektedir. Hırvatistan vatandaşı bir kişiyle evlenildiğinde ve Hırvatistan’da uzun süreli olarak ikametgah eden bir eş olması durumunda verilebilir. Hırvatistan Aile Birleşimi Vizesi alabilmek için evliliğin Hırvatistan’da yapılması kolaylık sağlamaktadır. Türkiye’deki evliliklerde ek belgeler ve prosedürler bulunmaktadır.
Oturma izinleri ülkede görevli din görevlileri ve uzun süreli eğitim almak isteyenler için de geçerlidir. Bir iş ve mesleki nedenle Hırvatistan’da uzun süreli oturacak kişiler de gerekli koşulları sağladıklarında oturma izni alabilirler.
Vize başvuruları vize başvuru merkezlerinde yapılır ve Hırvatistan Büyükelçiliği tarafından onaylanır. Aile Birleşimi vizelerinin yani oturma izinlerinin verilmesi için Büyükelçilik vize departmanındaki yetkililer titizlikle bir inceleme sürecinde bu başvuruları karara bağlar. Hırvatistan oturma izni alanlar otomatikman çalışma iznine sahip olmaz, çalışma izni için ayrıca başvurmak gereklidir.
Aile Birleşimi Vizelerinin gerekli koşulları vize başvuru merkezlerinden öğrenilebilir, vize başvuru işlemleri bu merkezlerden başlatılabilir. Türkiye genelinde İstanbul ve Ankara vize başvuru merkezleri oturma izni almak isteyenlerin hızlıca sonuç almasını sağlayan başvuru merkezleridir. Detaylı bilgilere vize başvuru merkezlerinin ücretsiz danışma hatlarından ve diğer iletişim kanallarından ulaşılabilirsiniz.
Hırvatistan Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu
Uzun süreli Hırvatistan Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu Hırvatistan Büyükelçiliğinin İnternet sitesinden elde edilmektedir. Vize başvuru merkezlerinden de bu başvuru formuna ulaşabilirsiniz.
Başvuru formu çıktısı alınarak sol üstteki ilgili alana biometrik bir fotoğraf yapıştırılmalıdır, 35mmx45mm boyutlarındaki biometrik fotoğrafların arka fonu beyaz olmalıdır.
Bu bilgiler verilecek diğer bilgilerle ve vize talep dilekçesinde belirtilen konularla uyumlu olmalıdır. Oturma izni vize başvuruları dikkatle incelendiğinden eksiksiz ve hatasız bilgi paylaşımı son derece önemlidir.
Aile Birleşimi Vize Dilekçe Örneği
Hırvatistan Aile Birleşimi Vize Dilekçeleri Hırvatistan Büyükelçiliğine hitaben yazılmalı ve İngilizce, Hırvatça, Türkçe, Rusça ve Arnavutça hazırlanmalıdır. Seyahat tarihi ve amacı net bir şekilde ifade edilmelidir. Hırvatistan’daki eşin, ebeveynin bilgileri sunulmalıdır, dilekçeye ek olarak başvuru yapan kişinin mesleki ve mali durumunu gösteren belgelerin yanı sıra eşin ya da ebeveynin çalışma durumu, finansal bilgileri verilmelidir.
Dilekçe istenilen dilde hazırlandıktan sonra ıslak imza ile onaylanmalı, tarih bilgisi mutlaka bulunmalıdır. Dilekçeye ek olarak sunulan belgelerin listesi yer almalıdır. Hırvatistan’da ikametgah edilecek konutun adresi açıkça yazılmalıdır. Eğitimine Hırvatistan’da devam edecek küçük çocukların gideceği eğitim kurumları da bildirilmelidir.
Aile Birleşimi Vize dilekçeleri vize başvuru merkezlerinde uzman danışmanlar tarafından istenilen dilde hazırlanabilmektedir. Herhangi bir hata yapmamak için uzmanların yardımını almak sağlıklı bir vize başvurusu için gereklidir. Dilekçe eksiksiz ve hatasız olarak yazıldıktan sonra, ilgili evraklar başvuru dosyasına eklenir. Aile Birleşimi için konsolosluk ve Büyükelçilik tarafından istenen gerekli belgelerin listesi oturma izni için başvuran kişilere bir liste halinde sunulur.
Hırvatistan Aile Birleşimi Gerekli Evraklar
Hırvatistan Aile Birleşimi Vize için gerekli evrakların listesine vize başvuru merkezlerinden ulaşılabilirsiniz. Bu gerekli belgeler doğru bilgiler içermeli, eksiksiz olarak tamamlanmalıdır. Hırvatistan Büyükelçiliği tarafından talep edilen belgeler onaylı ve imzalı olmak durumundadır.
Aile Birleşimi vizesi için istenen belgeler şunlardır:
- Vize Başvuru formu- İnternet üzerinden online olarak doldurulabilen vize başvuru formu ıslak imza ile imzalanmalıdır. Verilen bilgiler doğru ve belgelenebilir olmalıdır.
- Vize talep dilekçesi- Vize talep dilekçesi istenilen dilde yazılmalı, Hırvatistan Büyükelçiliği’ne hitaben kaleme alınmalı ve kişisel bilgiler, finansal bilgiler, ikametgah ve iletişim bilgileri dilekçede yer almalıdır.
- Kimlik belgeleri- Vize başvurusunda bulunan kişinin kimlik belgeleri önlü arkalı fotokopileri renkli olarak A4 boyutunda çekilmeli, gerekirse Nüfus müdürlüğünden geçici belgeler temin edilmelidir.
- Pasaportlar- Pasaport son 10 yıl içinde alınmış olmalı, boş sayfaları bulunmalı ve vizeli işlenmiş sayfalarının fotokopileri alınmalıdır. Varsa eski pasaportların ve vizelerin fotokopileri de sunulmalıdır.
- Tam vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği– Aile bireylerinin bilgilerinin ve ikametgahlarının olduğu onaylı belge Nüfus müdürlüğünden alınmalıdır.
- Adli sicil kaydı- Güncel adli sicil kaydı vize başvuru dosyasına eklenmelidir.
- Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği- Başvuru sahibi Hırvatistan’da oturma izni olan eşiyle Türkiye’de evlenmiş ise evlilik cüzdanı geçerli sayılmaz. Nüfus Müdürlüklerinden Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği alınmalıdır.
- Hırvatistan’daki eşin doğum belgesi
- 16 yaşından küçükler için evlenme izni mahkeme kararı
- Hırvatistan’daki eşin oturma izni, kimlik fotokopisi, Hırvatistan vatandaşı ise Hırvat pasaportu bilgileri ve fotokopileri
- Hırvatistan’da evlilik yapılacaksa uluslararası doğum kayıt örnekleri
- Hırvatistan’da evlilik olacaksa uluslararası evlenme ehliyet belgesi
- Eşlerden biri daha önce boşandı ise buna dair belgeler
- 18 yaşından küçük çocuklar için noter onaylı, iki ebeveyn tarafından imzalanmış muvafakatname
- Çocukların eğitim bilgileri ve eğitim kurumlarının bilgileri
- 2 adet biometrik fotoğraf- 35mmx45mm boyutlarında, beyaz arka fonlu biometrik fotoğraflar
- Başvuran kişinin Hırvatça bildiğine dair belgeler
- Hırvatistan’daki eşe ait mali durumunu gösteren belgeler- maaş bordroları, banka hesap bilgileri, kira faiz gelirleri, taşınmaz tapuları, araç ruhsatları
- Başvuran kişinin mali durumunu gösteren belgeler-maaş bordroları, banka hesap bilgileri, kira faiz gelirleri, taşınmaz tapuları, araç ruhsatları
Bu belgeler dışında, Hırvatistan Aile Birleşimi vizesi için Hırvatistan Büyükelçiliği ve konsolosluklar tarafından ek belgeler istenebilir. Daha detaylı bilgilere vize başvuru merkezlerinden ulaşabilirsiniz.
Hırvatistan Aile Birleşimi Vize Ücretleri
Hırvatistan oturma izinleri ulusal ve uzun süreli vizelerdir. Vize ücreti Hırvatistan Büyükelçiliği tarafından belirlenir. Vize başvuru merkezlerinde işlem yapıldığında hizmet bedelleri, kurye ücretleri, çıktı ve fotokopi hizmetleri, erken saat ve VIP hizmetler bu ücrete eklenmelidir.
Hırvatistan Aile Birleşimi vize ücreti Hırvatistan Hükümeti tarafından ülkenin Harçlar Kanunu’na göre belirlenmektedir. 2020 yılı için bu ücret 113 USD (ABD doları) olarak tespit edilmiştir. Güncel vize fiyatlarına vize başvuru merkezlerinden ulaşmak mümkündür. Bu ücret ödenirken aracı kurum hizmet bedelleri, KDV oranları, vize başvuru merkezinin diğer hizmetleri, banka hizmet ücretleri de dikkate alınmalıdır. Daha detaylı bilgiler için vize başvuru merkezlerinin ücretsiz danışma hatlarından, diğer iletişim kanallarından yararlanabilirsiniz.
Aile Birleşimi Vize Kaç Günde Çıkar?
Aile Birleşimi vizeleri için başvuru dosyası tamamlandıktan sonra konsolosluklarda ve Hırvatistan Büyükelçiliğinde dikkatli bir inceleme yapılmaktadır. Bu yüzden verilen belgelerdeki bilgilerin doğru ve eksiksiz olması çok önemlidir. Başvuru sonuçları genelde 30 iş günü içinde sonuçlanabilmektedir. İstenebilecek ek belgeler yüzünden bu süre uzayabilir.
Hırvatistan Aile Birleşimi Vize Dil Şartı Var mı?
Hırvatistan Aile Birleşimi vizeleri için dil şartı bulunmaktadır. Başvuran kişi Hırvatça bildiğine dair belgeleri başvuru dosyasına eklemelidir. Bazı durumlarda Hırvatistan hükümeti bu konuda esneklik sağlamaktadır. Hırvatistan’a yerleştikten sonra orada oturan kişiler dil sınavlarına girerek bu şartı yerine getirebilir. Tüm vize işlemleri için detaylı bilgileri vize başvuru merkezlerinden öğrenebilirsiniz.
Türk Vatandaşı ile Evli Hırvatistan Vatandaşının Aile Birleşimi
Çift isterse Türkiye’de bulunan Hırvatistan Konsolosluğu’na başvuruda bulunarak aile birleşimini Hırvatistan’da yapabilir.
Hırvatistan Aile Ziyareti Vizesi Hakkında
Hırvatistan aile ziyareti vizesi için kişilerin Hırvatistan Konsolosluğu’na giderek davetiye ve gerekli belgeleri ile vize başvurusunda bulunması gerekir.
Hırvatistan Vatandaşı ile Evli Olanlara
Hırvatistan vatandaşı ile evli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı evlilik ve aile birleşimi nedeni ile Hırvatistan oturma izni alma hakkına sahiptir.
Hırvatistan Aile Birleşimi Video;
İlginizi Çekilebilir;