Çin Vize Ücretleri
Çin seyahati için vize sahibi olmanız gerekmektedir. Vize ise seyahat içeriğine ve süresine uygun olmalıdır. Seyahatinize uygun vize tipini seçtikten sonra başvuru sürecini başlatabilirsiniz.
Başvuru sırasında evrak ibrazı yapılmalıdır. Aynı zamanda talep edilen vize ücreti ödenmelidir. Çin vize ücretleri günümüzde 58 ila 195 dolar arasında değişmektedir. Bu ücretin başvuru esnasında tam ödenmesi gerekmektedir.
Türkiye`den başvuru yapacak üçüncü ülke vatandaşlarının ödemesi gereken vize ücreti ise farklı olabilir. Bu ücret hangi ülke vatandaşı olmanıza göre değişmektedir.
Çin Vize Ücreti Ne Kadar?
Çin vizesi için ödemeniz gereken ücretler aşağıdaki gibidir.
- 90 Günlük vize – 58 Dolar
- 90 Günlük çift girişli vize – 87 Dolar
- 180 Günlük çok girişli vize – 116 Dolar
- 365 Günlük çok girişli vize – 195 Dolar
Belirtilen ücretler tüm vize türleri için geçerlidir. Fakat Çin Konsolosluğu tarafından yapılan değişiklik sonrasında turistik vizeler bireysel başvuru yapamamaktadır. Turistik vize başvuru talepleri sadece grup olarak kabul edilmektedir. Vize ücreti ise 46 Dolar olarak belirlenmiştir.
Harç ücreti ve hizmet bedelleri dönemsel olarak değişiklik göstermektedir. Belirtilen ücretler zamanla daha farklı olabilmektedir. En güncel fiyat bilgisi için vize şirketiniz ile görüşmeniz gerekmektedir.
Bunlar dışında ekstra hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Ek hizmet sayesinde başvuru sürecinde gerekli işlemleri uzman kişilerle yapabilirsiniz. Başvuru formu doldurma ve diğer işlemlerde ücretli destek alabilirsiniz. Bu ücretler hakkında bilgi almak için vize şirketiniz ile görüşebilirsiniz.
Turistik Çin Vizesi; Çin Halk Cumhuriyeti’ne turistik sebeple seyahat edecek kişilere verilen vize çeşididir. Bireysel turistik vize tek yönlü ya da çift yönlü olarak verilmektedir.
Vize süresi vize başvurusunda bulunan adayın seyahat süresi talebine göre verilir. Bu süre maksimum 3 aya çıkabilmektedir. Vize Başvuru Süreciyle ilgili bilgilerin tümünü içeren metnimiz sizlerle.
Çin Turistik Vize İşlemleri
Çin Halk Cumhuriyeti dış temsilcilikleri (büyükelçilik, konsolosluk) Çin turistik vize işlemleri için ülkenin müracaat edilebilecek tek kurumlarıdır. Bunun yanında sonuçtaki karar organı yalnızca Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’dir.
Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılacak tüm başvuruların değerlendirilmesi sonucu vizenin alınıp alınamayacağını belirleyen büyükelçiliktir.
Çin Turistik Vize başvurunuzu konsolosluklara ya da büyükelçiliklere gitmeden online olarak da yapabilirsiniz.
Gerçekleştireceğiniz Çin vize başvurusu onaylandığı takdirde Çin seyahatiniz için bazı önlemleri almanızda tarafımızca fayda görülmektedir. Çin yolculuğu öncesinde yapılan bazı standart aşılar mevcuttur. Bunlar;
- Kızamıkçık
- Boğmaca
- Çocuk Felci
- Tetanos
- Hepatit
- Tifo
- Difteri
Çin’deki yemek kültürünün çok farklı olması sebebiyle lütfen seyahat öncesinde vize işleminiz onaylandıktan hemen sonra bu aşıları yaptırınız aksi takdirde su ya da yemek yoluyla hasta olmanız kuvvetle muhtemeldir.
Turistik Çin vizesi nasıl alınır sorusunun cevabının ilk adımı, online olarak doldurulacak olan forma ulaşacağınız bir web sitesini ziyaret etmeniz olmalıdır.
Çin Turistik Vize Ücreti
Çin turistik vize ücreti, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından her yıl kategori listelenerek güncel rakamlar açıklanmaktadır. Giriş çıkış sayısı, seyahatinizin süresi ve vize türünüz ödeyeceğiniz Çin vize fiyatları üzerinde değişikliğe sebep olacaktır.
Çin turist vizesi fiyatı 2020 tarifesi
- 3 aylık tek giriş standart başvuru ücreti 58 Amerikan Doları(sadece konsolosluk harcı)
Çin Turistik Vize Ne Kadar Sürede Çıkar?
Çin Halk Cumhuriyeti, vize başvuru sonucunu herhangi bir aksi durum olmaz ise 7 iş günü içerisinde açıklanmaktadır. Çin vize başvurunuzu seyahat etmek istediğiniz tarihten minimum 1 ay önceden yapmanız faydalı olacaktır. Bütün süreç ele alındığında toplam 1 aylık bir zaman aralığı işinizi görecektir.
Çin Vizesi ve Coronavirüs (Covid-19) Etkisi
Covid 19 etkisiyle neredeyse hayatın durma noktasına geldiği ülkemizde bulunan dış temsilcilikler de hizmetlerine geçici bir süre ara vermek zorunda kaldı. Dönemin başında “Çin turistik vizeyi durdurdu” haberleri doğruydu.
Yani Çin Ankara Büyükelçiliği ve Çin İstanbul Başkonsolosluğu faaliyetlerini durduran temsilcilikler arasında yer almaktaydı. Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden yapılan son açıklama ise belgelerinizin arasına IgM antikor testi ve negatif Covid-19 nükleik asit testi bulundurmanız gerekmesi yönündedir.
Çin’e turistik, ticari ya da aile ziyareti sebebiyle gitmek isteyen vatandaşlarımız için dilekçe ve vize bilgilerini ve Çin Vizesi fotoğraf ebatları bilgilerini yazımızda sizlerle paylaştık.
Çin’e neden ziyarete gitmelisiniz?
Çin Asya’da bulunur ve bir Uzakdoğu ülkesidir. Geniş bir coğrafyaya sahiptir ve bu yüzden farklı iklim özelliklerini barındırmaktadır. Güney taraflarında tropikal bir iklim varken kuzeyde ise daha soğuk bir iklim görülmektedir. Dünyanın en kalabalık ülkesi olarak bilinir.
Potansiyel süper güç olarak adlandırılır, Asya’da çok önemli bir bölgesel güce sahiptir. Son zamanlarda ise dünya çapında gücünü daha fazla göstermiştir.
Coğrafi Yapı bakımı tarafından Kuzey taraflarında çölleri Güney taraflarında ise ormanları meşhurdur. Üstelik oldukça sık adına rastlanan sıra dağlardan olan Pamir, Himala ve Karakurum Dağları da Çin’de bulunmaktadır.
Geniş bir alanda bulunduğu için nehirleri ünlüdür. Büyük Okyanus ile 14.500 kilometre kıyı şeridi vardır. İklim tipi kurak ve nemli iklimlere sahiptir.
Yıl içerisinde farklı iklim tipi görmeniz mümkündür. Turistik pek çok yerleri ile ünlü olan Çin ticari vize, turistik vize ya da aile ziyareti için sahip olmanız gereken belgeleri ve seyahatiniz için gerekli olan vizelere nasıl sahip olacağınız bilgiler için yazımızın devamını okuyunuz.
Çin turistik vizesi nedir ve nasıl alınır ?
Çin vize sürecine başlamadan önce vize türünüzün Çin turistik vizesi için uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Çin Halk Cumhuriyeti, turist vizesi için tek bireylerin başvurularını kabul etmemekte olup ziyaretinizin amacı sadece yeni bir yer görmekse, bir grup ile birlikte başvuru yapmanız gerekir.
Neden grup başvurusu yapmanız gerekiyor ?
15 Şubat 2016 ‘da yapılan düzenlemeyle Çin Halk Cumhuriyeti bireysel olan turistik amaçlı yapılan vize başvurularının kaldırıldığını bildirdi. Kısacası, Çin Halk Cumhuriyeti, Çin’e seyahat etmek isteyenler için turist vizelerini iptal etmiştir. Bu nedenle Çin’e gidecek kişinin turist vizesi yerine grup vizesi alması gerekmektedir.
Başka amaçlarla ziyaret ederseniz, iş ziyareti vizesi ve arkadaş vizesi için başvurmanız gerekir. İlk kez vize başvurusu yapıyorsanız, tek giriş vizesi almalısınız.
Bu vizeyi 3 ay 30 gün kullanmanız ve günün kurallarını ihlal etmemeniz gerekmektedir. Bu kuralları ihlal ettiğinizde para cezası ya da hapis cezası almanız kaçınılmaz olacaktır. Kanunlara uygun davranmanız ve kuralları ihlal etmemeniz gerekmektedir.
Çin turist vizesine başvuru aşamasında çok dikkatli ve düşünceli olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Çin vize gereksinimleri ile yasa ve yönetmeliklerindeki son değişiklikler hakkında bilgileri bu makalede bulabilirsiniz.
Çin vize başvurunuzda belgeler ve başvuru formları çok önemlidir ve ayrıca dikkat etmeniz ve Çin vize başvurunuza eklemeniz gereken malzemelerdir. Seyahat tarihinizi ve çıkış amacınızı belirten bir dilekçe yazmalısınız. Çin vize dilekçesi konsolosluğa yazılmalı, mutlak statüde imzalanmalı ve Türkiye’deki mevcut durumunuzu girmelidir.
Çin konsolosluğu, Çin turist vizesi için gerekli belgeleri değiştirebilir. Vize merkezinin temsilcisini arayabilir ve gerekli belgelerin güncellenmiş bir versiyonunu almak için size e-posta yoluyla gönderilmesini talep edebilirsiniz. Gerekli belgeleri hazırlayıp bize ilettikten sonra sizin adınıza Çin turist vizesi işlemlerinizi yapmanızda yardımcı olacağız.
Çin turistik, ticari, aile ziyareti dilekçesi ve vizesi hakkında bilgiler ve gerekli evraklar nelerdir ?
Çin turist vize evraklarının standartları bireyler ve meslekler için farklıdır, bu nedenle öncelikle seyahat nedenlerinize uygun evrak listesi hazırlamalısınız. Çin vize başvuru formunu doldururken beyan ettiğiniz bilgileri doğrulamayan eksik belge veya belgeler vizenizin reddedilmesine neden olacaktır. Çin Vizesi için gerekli belgeler şunlardır:
- Pasaport: Çin’e ziyaretiniz sonrası 6 ay bulunması zorunlu, 2 sayfası boş, yıpranmamış, okunabilir pasaportun orijinali verilmelidir. Eski pasaportunuz varsa bunu da evraklarınızın arasına eklemelisiniz.
- Fotoğraf: 2 adet yeni vesikalık fotoğraf evrakların arasına eklenmelidir. Çin vize fotoğrafının boyutu 48mm x 33mm olmalıdır. Yüzün konumu; yüzün yüzü beyaz arka plan boşluğunun ortasından, üstten 3,5 mm ve yandan 3,5-5 mm’den başlamalıdır.
- Adli sicil kaydı: Başvuru sahibinin adli sicil kaydının bulunmadığını gösteren, ıslak imzalı olması gereken belge.
- İkametgâh belgesi – kimlik fotokopisi: İkamet bilgilerinin ıslak imzalı olması gerektiğinden internet üzerinden alınan belgeler geçerli olmayacaktır. Arkalı-önlü kimlik kopyası gerekmektedir.
- Vize Davetiyesi
- Çin turistik vize dilekçesi
- Banka hesap özeti: En az 5000 USD ya da dengi bakiyeye sahip banka hesap özeti.
- Seyahat acentesi yeterlilik belgesi
- Otel- Uçak rezervasyon belgeleri
- Çin vize ücreti ödendi belgesi
Çin’e yolunuz; çeşitli finansal faaliyetler, şirketinizin size verdiği bir sorumluluk veya direk işverenseniz yeni bir anlaşma yapmak amacıyla düşmüş olabilir. Tüm bu sebepler dahilinde, Çin Halk Cumhuriyeti’ne giriş yapabilmeniz için, hepinizin de bildiği üzere vize almanız gerekmektedir. Alacağınız vize türü de ticari vize olacaktır.
Çin Ticari Vizesi Nedir?
Çin ticari vizesi, Çin’in verdiği diğer tüm vizeler gibi, başka ülkelere göre çeşitli farklılıklar göstermektedir. Bu noktada Çin turistik vizesi, Çin aile ziyareti vizesi gibi hususlar da göz önünde bulundurularak Çin ticari vizesinin de bazı püf noktalar ve değişikliklerle karşımıza çıkacağını ön görmek hiç de yanlış olmayacaktır.
Fakat bir varsayım veya öngörüdense konuya hâkim olmak oldukça fazla önem arz etmektedir. Öncelikle vize alma sebebinizin ticari veya işinizle alakalı bir amaca hizmet ettiğini belirlemelisiniz. Aksi halde turist vizesi veya diğer vize türlerinden herhangi birine başvurmanız gerekmektedir.
Çin ticari vizesi ekşi sözlükte de bu süreci deneyimleyen yazarlar tarafından ele alınmıştır. Lakin bir vize danışmanından veya uzmanlardan yardım almak en doğrusu olacaktır. Çünkü ülkemizde vize almak için kendiniz iyi anlatabilmeniz, açıkça ifade edebilmeniz ve doğru dil ve üslubu kullanmanız gerekir.
Genel itibariyle Çin ticari vizesi, işinize bağlı olarak, toplantılar, fuarlar, seminerler ve ticari anlaşmalar gibi etmenlerle almanız gereken vize türüdür. Aksi bir durum gözlenmedikçe konsolosluk tarafından herhangi bir mülakat ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Fakat tüm bu aksi durumları def etmek için vize danışmanlıkları konusunda uzmanlaşmış merkezlerle fikir birliği içerisinde olmanız gerekebilir.
Çin Ticari Vizesine Başvurmak
Çin ticari vizesine başvurmak için belirli belge ve dokümanları elinizde bulundurmanız gerekmektedir. Bu dokümanların titizlikle hazırlanması ve daha önce yüzlerce kişiye vize çıkartmayı başaran danışmanlarla beraber çalışılması, akıl karı olacaktır.
Bu noktada atacağınız ilk adım, Çin ticari vizesi başvuru formu doldurulmasıdır. Bu form doldurulurken, seyahat sebebinizi, kişisel bilgilerinizi ve seyahatiniz süresi ve belirli tarihleri eksiksiz belirtmeye dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda asli nedeninizi net ve dürüst bir şekilde dile getirmeniz, vize alma sürecinizi hızlandırır ve kolaylaştırır.
Genel itibariyle vize alımı konusunda problem yaratmasa da yaşam koşullarının farklılığı nedeniyle kendi sağlınız ve ülkede karşılaştığınız bir devlet görevlisinin size sorması ihtimalinden ötürü, bazı aşıları yaptırmanız gerekmektedir. Ve bu aşıları yaptırdığınıza dair aşı kartını, ülke sınırları içerisinde yanınızda bulundurun. Tifo, difteri, hepatit ve kızamık aşıları, bu aşılardan bazılarıdır.
Çin ülkesi için ticari vize, ilk sefer için ülkeye bir kez giriş yapma ve otuz gün konaklama haklarını kapsar. Bir yıl içerisinde birden fazla Çin’e giriş yapma gibi bir durumunuz veya talebiniz varsa, burada dikkat etmeniz gereken etken, daha önce Çin’e en az toplam iki kez seyahat etmiş olmanızdır.
Çin Ticari Vizesine Başvurmak İçin Nereye Gidilir?
Çin ticari vizesi nasıl alınır sorusunu cevaplamanın ilk adımı, başvuru için gideceğiniz konumlara hâkim olmaktan geçer. Başvuru hizmeti, Çin Büyükelçiliği ve Çin Başkonsolosluğu’nca yürütülmektedir. Bu kurumların bünyesindeki vize merkez ofislerine giderek ticari vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Çin Halk Cumhuriyeti’ne vize alabilmeniz için, herhangi bir randevu alma durumuyla karşı karşıya kalmak zorunda değilsiniz. Gerekli belge ve evraklar, kargo yoluyla teslim edilebilir. Yalnızca bazı istisnai durumlarda, vize merkezi yetkilileri sizinle görüşmek veya bir mülakata tabi tutmak isteyebilir.
Çin’e ticari vize alımında merak konusu olan bir diğer durum, eğer bordo pasaport harici bir pasaport türüne sahip iseniz üç aylık bir süre diliminde otuz gün konaklama koşuluyla ülkeye giriş yapabilmenizdir. Fakat eğer bordo pasaport sahibiyseniz, vizeden muaf olamayacaksınız.
Çin Ticari Vizesi Fiyatlandırması
Çin ticari vizesi ücreti, başvuracak şahsın güncel olarak sürekli takip etmesi gereken bir konudur. Bu hususta bilgi alabilmek için vize uzmanlarıyla irtibatta kalmak, vize danışma merkezleriyle iletişime geçmek en kolay yöntemdir. Bu vize merkezleri çeşitli aracı hizmetleri alarak, güncel rakamları göz önünde bulundurup belli fiyatlar sunacaktır.
- Çin ticari vizesi 3 aylık çift girişli başvuru için 87 dolar olarak belirlenmiştir.
Dünya genelinde birçok Türk gurbetçi bulunmaktadır. Çin’de yaşayan Türk gurbetçilerin sayısı da hayli fazladır. Bazı Türk vatandaşları ise Çin’de kalıcı olarak kalmak için aile birleşimi yapmak isterler. Çin’e kalıcı olarak yerleşmek için aileme birleşimi yapmak şarttır.
Çin Aile Birleşimi Nedir?
Aile birleşimi, başka bir ülkelerde bulunan karı koca veya çocukların bir araya gelmesini sağlayan bir göç hareketidir. Aile birleşimi hakkı, uluslararası kanunlar ile göç eden vatandaşlara tanınmıştır.
Aile birleşimi yasaları, dünya genelinde göçü kontrol altına alma ilkesi ile aile bireylerinin birlikte yaşama hakkı arasında da denge sağlamayı amaçlamaktadır. Eşlerden biri oturum izni almadıysa gerekli görülen belgeler aracılığı ile aile birleşimi yasasından faydalanabilir. Aile birleşimi yasasında en önemli husus, Çin vizesinin olmasıdır.
Çin Aile Ziyareti Vizesi Nasıl Alınır?
Çin aile ziyareti vizesi, diğer bir adıyla Q1 vizesi olarak da isimlendirilmektedir. Q1 vize çeşidi, Çin’de çalışan ve orada ikamet eden bir aile üyesi bulunan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurması gereken bir vize çeşididir.
Q1 vizesi alan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Çin’e gittikten sonra, 30 gün içerisinde görevlendirilmiş yetkili makamlara başvurarak, oturum için gerekli izinler alınmalıdır. Çin’in vize kategorileri farklı uygulamalara ayrılmaktadır. Bu uygulamalardan biri de mülakattır. Çin’in aile birleşimi vizesine sahip olmak için gerekli mülakatlara girmek gerekmektedir.
Çin’in aile birleşimi vizesi olan Q1 vizesine başvuruyu kişisel olarak yapabileceğiniz gibi konsolosluk tarafından görevlendirilmiş Vize Merkezleri yardımı ile başvuru yapabilirsiniz.
Çin Aile Ziyareti için Gerekli Kişisel Evraklar
Çin aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar yazımızda listelendiğinden başvurunuz öncesi temin etmeniz gereken tüm dosya içeriği konusunda içinizi ferah tutun. Kişinin Çin’de uygun standartlarda yaşayabilmesi için bunu kanıtlayacak belgelere ihtiyacı vardır.
⦁ Kimlik: Kimlik ve pasaport belgeleri farklı olmamalıdır. İsim veya soy isminizde bir farklılık var ise bu belgeler güncellenmelidir.
⦁ Pasaport: 10 yıldan eski olmayan bir pasaport gereklidir. Yapılacak seyahat sonrasında kullanım tarihi en az 6 ay daha geçerli ve iki vize sayfası boş olmalıdır.
⦁ İkametgâh: Çin seyahatinden sonra geriye döneceğinizi belgeleyecek, resmi kurumlardan alınan bir ikametgâh olmalıdır.
⦁ Fotoğraf: Beyaz arka fonda, fondan farklı bir renkte giyinmiş olarak çekilmiş ‘ adet vesikalık fotoğraf olmalıdır.
⦁ Sabıka Kaydı: Çin vize başvuru evrakları içerisinde, mutlaka Adli Sicil Kaydı Bulunmamaktadır veya Arşiv Kaydı Bulunmamaktadır ibaresi olan bir sabıka kaydı olmalıdır.
16 Yaşından Ufak Çocuklar için Gerekli Evraklar
16 yaşından ufak bir çocuğun uzun süreli Çin’de yaşayabilmesi aile ve yakınlarının alması gereken önemli belge ve evraklar şunlardır;
⦁ Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan noterlerde onaylanmış bir adet vekaletname belgesi.
⦁ 16 yaşından ufak çocuğa vekil olan bireyin pasaportunun orijinali ve orijinalinden aynen çekilmiş fotokopisi.
⦁ Vekaleti alan kişinin, çocukla aralarında kan bağının bulunduğu gösteren akrabalık belgesi.
⦁ 16 yaşından küçük birinin vekaletini alan şahsın göndermiş olduğu bakımı gerçekleştirebileceğine dair tasdik belgesi ve kimlik belgesinin fotokopisi.
⦁ Vekaleti veren aile bireylerinden biri Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı ise; o kişinin devamlı olarak ülke dışarısında ikamet ettiğini gösteren evrak.
Çin Vizesi için Dikkat Edilmesi Gereken Konular
⦁ Çin Halk Cumhuriyeti üzerinden diğer ülkelere geçişlerde, havaalanı sınırlarından çıkmadığınız süre içinde 24 saat içerisinde vizeden muaf tutulursunuz. Bu süre aşılacaksa vize almanız gerekecektir.
⦁ Çin Halk Cumhuriyeti’ne girişinizden sonra 24 saat içerisinde konaklayacağınız adres bilgilerini bulunduğunuz şehirdeki Kamu Güvenliği Müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.
⦁ Çin’e çalışmak ya da eğitim için gidildiğinde eğer seyahatiniz 6 ayı geçiyorsa, Çin Büyükelçiliğinden onaylı bir sağlık belgesi almanız gerekmektedir.
⦁ Çin aile ziyareti vizesi ile yaptığınız girişlerde, mutlaka pasaportunuzu ya da pasaport fotokopisini yanınızda bulundurmalısınız. Eğer pasaportunuz veya fotokopisi yanınızda bulunmazsa, para cezası ödeyebilir ve gözaltına alınabilirsiniz.
⦁ Pasaportunuzu çaldırır veya kaybederseniz mutlaka Türkiye Büyükelçiliğine gitmeniz gerekmektedir.
Çin Aile Ziyareti Vizesi Başvuru Ücretleri
Çin Q1 ve Q2 aile birleşimi vizesi, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğunun diğer vize çeşitleri gibi konsolosluk tarafından belirlenmektedir. Çin Ziyaret Vizesi için belirlenen tek giriş ücreti 2020 yılı için 161 Dolar olarak belirlenmiştir.
Konsolosluğun belirlediği vize ücretleri her sene yenilik gösterebilir. Alınacak vize türlerinin fiyatları belirlenirken farklı kriterlere göre de fiyatları değişmektedir.
Çin aile ziyareti vizesi ücreti ve diğer farklı kategorideki vize başvurularında, danışmanlık yapan acenteler bulunmaktadır. Çin Q1 aile birleşimi vize başvuru ücretleri için hangi tür vizeye başvurmanız gerektiğini ve bu vize için gerekli olan evrakların belirlenmesi konusunda, yetkilendirilmiş olan Vize Merkezi danışmanlıklarından yararlanabilirsiniz.
Çin Aile Ziyareti Vizesi Çıkma Süresi
Çin vizesi, başvurduğunuz dosya sisteme dahil olduktan sonra 8-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Çin ve Türkiye’deki resmî tatilleri göz önünde bulundurmanız, konsolosluk çalışma günleri hakkında daha net bilgiyle başvuru yapmanıza veya sonuç beklemenize olanak sağlamaktadır.
Bu süreler dışında, istisnai olarak ortaya çıkan, diplomatik, sağlık ve teknik arıza gibi nedenlerle başvuru merkezlerinin kapalı olabileceğini unutmayın. Yapılacak olan başvurunuzu oluşabilecek aksiliklerden korumak için 1 ay öncesinden yapmanız daha uygun olacaktır.
Erken başvuru yapmak, özellikle resmî tatiller ve Çin’in vize başvurusunu ret etmesi durumlarında seyahatinizi iptal etmek ve maddi ya da zaman tasarrufu saplaması açısından, riskiniz en aza indirecektir. Bunlar göz önüne alınarak, başvuru zamanlaması en doğru şekilde belirlenmeli ve yaşanılacak olası tehlikeleri önceden düşünerek başvuru yapılması gerekmektedir.
Çin Vize Reddi ve Ret konuları
Vizenin ret edilmesi, karşılaşabileceğiniz bir durumdur. Çin ziyaret Vizesinin ret edilmesi çoğunlukla, davet eden kişinin ve başvuruyu yapan kişinin hazırladığı evraklarda eksik bilgi olması veya evrakların güncel olmaması durumunda gerçekleşir.
⦁ Çin aile birleşimi vize evraklarından bulunan yanlış beyanlar.
⦁ Güncel olmayan veya eski veriler bulunan evraklar.
⦁ Daha önce gerçekleşen seyahatlerinizde güvensizlik yaratacak durumlar olması.
⦁ Başvurulan vize tarihiniz ile uyumlu davranılmamış olması.
⦁ Başvuru formunda verilen beyanlarla, istenilen evraklardaki bilgilerin uyumlu olmaması.
⦁ Yapılan başvurunun, yanlış kategoriye ait evraklarının bulunması.
⦁ Davetiye, imza, evrak gibi belgelerin eksik olması sebebi ile vize başvurunuza ret cevabı almış olabilirsiniz.
Çin’e Vize Almak İçin Gereken Ödemeler
Çin’e seyahat edecek bireyler, Çin vize ücreti 2019, 2020 ve güncel rakamlara göz atmalıdır. Çin Konsolosluğu’ndan yapacağınız başvurularda, farklı hizmetler için farklı ödemeler alınmaktadır. Bu ödemeler en güncel şekilde şu fiyatları içerir:
- Turist olarak gidecekler vize ücreti olarak 250 dolar ödemeleri gerekir. Bu fiyat konsolosluk harcı, aracı kurum servis ücreti ve vize merkezi hizmet bedelini içermektedir.
- Eğer ülkeye ticari amaç için seyahat edilecekse, vize merkezi hizmet bedeli, aracı kurum servis ücreti ve konsolosluk harcı olarak toplamda 220 dolar ödemeleri gerekir.
- Ödemeler vize merkezine yapılır. Ödeme nakit veya havale şeklinde olabilir.
Çin vize ücreti ne kadar sorusunun cevabı tüm bu ödemelerin fiyatlandırması ile gerçekleşmektedir. Üstelik Çin öğrenci vizesi ücreti yani X1 vizesinin fiyatlandırması için güncel rakamlardan sürekli olarak bilgi almak istiyorsanız, bir profesyonel firma ile irtibatta kalmanız akıl karı olacaktır.
2018 yılından bu yana Çin vizesi için parmak izi vermiş olan kişilerin tekrardan başvuru yapmak için gitmeleri gerekmez. Evraklar konsolosluğa bir acenta vasıtasıyla gönderilir ve firma tarafından başvuru yönlendirilir.
Çin vizesi başvuru yapıldıktan sonra 7 iş günü içerisinde sonuçlanır. Çin Konsolosluğu vize ücreti hususunu ve bazen evrakları incelemeye alabilir. İncelemeye alınan evraklar yaklaşık 1 ay içerisinde sonuçlanır.
Bu yüzden Çin vizesi için başvuru vakti, seyahat edilecek tarihe yakın olmamalıdır. Vizenin ne zaman çıkacağı, onaylanacağı veya ret durumu Çin Halk Cumhuriyeti konsolosluğu tarafından belirlenir.
Çin’e gitmek için amaca yönelik farklı alternatifler içeren vize türleri vardır. Bunlardan bazıları:
- Çin F Vizesi: İş veya araştırma amaçlı ülkeye seyahat edecek kişilerin başvuru yapması gereken vize türü
- Çin J2 Vizesi: Basın çalışanlarının başvurduğu vize
- Çin D Vizesi: Çin’de sürekli olarak oturum almak isteyen kişiler tarafından başvurulan vize türü
Bunun gibi birçok amaca yönelik vize çeşidi bulunduğundan dilekçe ve Çin vize başvuru ücreti hazırlanmadan efektif bir araştırmaya koyulmak oldukça mantıklıdır.
Çin Vizesi Almak Zor Mu?
Çin konsolosluğunun evraklarda istediği şartlar eksiksiz hazırlanırsa, Çin vizesi almak oldukça kolaydır.
Çin Hangi Ülkelere Vize Uygulamıyor?
Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Rusya ve Türkmenistan Çin’in vize uygulamadığı ülkelerdir.
Çin Vize Veriyor Mu?
Çin, farklı vize türlerine göre vize verir.
Çin 2020 Vize Ücretleri Video;
İlginizi Çekilebilir;
- Çin Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2021
- Çin Vize Merkezi, Mersin
- Gaziantep Çin Vize Başvurusu
- Çin Vize Merkezi, Şanlıurfa
- Çin Vize Merkezi, Kahramanmaraş