Çin Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023 - Schengenvize.net
Çin Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Çin Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023

Çin Vize Başvuru İşlemleri 2023

Çin Turistik Vize

Çin Halk Cumhuriyeti dış temsilcilikleri (büyükelçilik, konsolosluk) Çin turistik vize işlemleri için ülkenin müracaat edilebilecek tek kurumlarıdır. Bunun yanında sonuçtaki karar organı yalnızca Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’dir. Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılacak tüm başvuruların değerlendirilmesi sonucu vizenin alınıp alınamayacağını belirleyen büyükelçiliktir. Bunun dışında şahıslar, şirketler, danışmanlık şirketleri bu konudaki sonucu etkileyemezler. Danışmanlık şirketleri yalnızca kişilerin vize alabilme ihtimalini kolaylaştıran bu süreçte onlara yardım eden kurumlardır. Çin Turistik Vize başvurunuzu konsolosluklara ya da büyükelçiliklere gitmeden online olarak da yapabilirsiniz. Gerçekleştireceğiniz Çin vize başvurusu onaylandığı takdirde Çin seyahatiniz için bazı önlemleri almanızda tarafımızca fayda görülmektedir. Çin yolculuğu öncesinde yapılan bazı standart aşılar mevcuttur. Bunlar;

Malta Schengen Vize İşlemleri

  • Kızamıkçık
  • Boğmaca
  • Çocuk Felci
  • Tetanos
  • Hepatit
  • Tifo
  • Difteri

Çin’deki yemek kültürünün çok farklı olması sebebiyle lütfen seyahat öncesinde vize işleminiz onaylandıktan hemen sonra bu aşıları yaptırınız aksi takdirde su ya da yemek yoluyla hasta olmanız kuvvetle muhtemeldir. Turistik Çin vizesi nasıl alınır sorusunun cevabının ilk adımı, online olarak doldurulacak olan forma ulaşacağınız bir web sitesini ziyaret etmeniz olmalıdır.

Çin Turistik Vize Alımı

Çin turistik vizesi ekşi sözlükte oldukça araştırılan bir konudur. Gerek günümüz sürecinde gerekse de geçmişte, Uzakdoğu’nun tarihi güzellikleri ve Türk izleri toplumumuzu bu bölgeye seyahat etmeye yönlendirmiştir. Bunun için öncelikle belirli prosedürleri gerçekleştirmeniz ve bazı lokasyonlara uğramanız gerekmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye’de bulunan dış temsilcilikleri şu şekildedir;

Çin Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2021
Çin Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz
  • Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği
  • Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu
  • Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Konsolosluğu

Çin Halk Cumhuriyeti’ne turistik vize başvurusunda bulunabilmeniz için öncelikle mutlaka sistemde parmak izinizin mevcut olması gerekmektedir. Parmak izini sisteme tanımlatmanız için öncelikle Çin Ankara Büyükelçiliği veya Çin İstanbul Başkonsolosluğunu ziyaret etmeniz gerekecektir.

Parmak izinin geçerlilik süresi Çin Halk Cumhuriyeti tarafından 5 yıl olarak belirlenmiştir. Geçtiğiniz maksimum 5 yıl içerisinde sistemde kaydı bulunan parmak iziniz mevcutsa, vize başvurusunu yetkili seyahat acenteleri vasıtasıyla yapabilirsiniz. Unutmamanız gereken en önemli husus vizeyi almak istediğinizde belgelerinizde en ufak bir eksik dahi olsa vizeyi alamayacağınızdır.

Kesinlikle başvuru ücretinizin onaylanmaması durumunda dahi size geri verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu durumla karşılaşmak istemiyor, zaman ve para kaybında bulunmak istemiyorsanız tüm sorunları önceden kaldırmak adına profesyonel olarak vize danışmanlık hizmeti almanız en doğru karar olacaktır. Çin Ankara Büyükelçiliği vize başvurularını

  • Pazartesi,
  • Salı
  • Perşembe günlerinde almaktadır.

Vize işlem süreci herhangi bir bayram veya özel gün olmadığı takdirde 5 iş günüdür. Ancak ekspres servis uygulaması adı altında yürütülen çalışma ile bu süreyi kısaltmanız mümkündür. Tabi ki bunun maddi açıdan ek olarak bir karşılığı olacaktır. Fakat ödediğiniz ücrete değecek. Çünkü Ekspres uygulamayla vize başvurunuzdan 1 gün sonra vize başvuru sonucunu öğrenebileceksiniz. Örneğin, çarşamba günü işleme alınan başvurunun sonucu perşembe günü belirlenmiş oluyor. Şunu da unutmamak gerekir; çok önemli bir gerekçeniz yoksa ya da size göre önemli bir gerekçe varsa fakat büyükelçilik çalışanları bu gerekçeye onay vermiyorsa, istediğiniz kadar para teklif ederseniz edin ekspres uygulamadan yararlanamazsınız.

Çin Turistik Vize Tatil Günleri

Çin Halk Cumhuriyeti’nin toplamda 6 tane resmi bayramı mevcuttur. Çin yeni yılı ve ulusal gün için 3 gün diğer özel günler için 1’er günlük tatil ilan edilmektedir. Aynı zamanda Çin hükümeti tatil günlerini bağlamak ilginç uygulamalara imza atabilmektedir.

Çin turistik vize 2019, 2020 ve güncel durum için gereken koşulları sağlamanız, seyahatinizi kültürel şölenlerle süslemenize vesile olabilir. Fakat dikkat edilmesi gerekilen bir durum da vize hizmeti veren temsilciliklerin çalışma durumudur.

Çin Halk Cumhuriyeti dış temsilcilikleri, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin resmi bayramlarında kapalıdırlar ve hizmet vermezler. Çin Cumhuriyeti’nin resmi bayramları şu şekildedir:

  • 1 Ocak (Uluslararası Yılbaşı)
  • 24-30 Ocak (Çin Yeni Yılı)
  • 4 Nisan (Qing Ming Jie -Ölüler Bayramı)
  • 1-4 Mayıs (İşçi Bayramı)
  • 25 Haziran (Dragon Boat Festivali)
  • 27 Eylül (Sonbahar Ortası Festivali)
  • 1-7 Ekim (Ulusal Gün)

Çin Turistik Vize Evrakları

Çin turistik vizesi için gereken belgeler çeşitlilik göstermektedir;

  • Standart
  • Kişiye özel
  • Meslek

Evraklarınızda herhangi bir eksik varsa ya da başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgilerde bir yanlışlık varsa başvurunuz kesinlikle reddedilecektir. Standart Evraklar:

  • Pasaport:
  1. Çin seyahatiniz sonrası 6 ay geçerliliği bulunan bir pasaportunuz olması gerekmektedir.
  2. Sayfası boş ve yıpranmamış bir pasaporta ihtiyacınız olacaktır.
  3. Mevcut ise eski pasaportunuz da dosyada bulunmalıdır.
  4. Fotoğraf 2 adet vesikalık fotoğrafınız başvuru dosyanıza eklenmelidir. Fotoğrafınızın güncel tarihli olmasına dikkat etmelisiniz.
  5. Çin Vize başvurusu konusunda fotoğrafınızı biyometrik olarak çektirdiğinizden emin olmanız, oldukça fazla önem taşımaktadır.
  • Adli sicil ve arşiv kaydı:

Başvuru sahibinin ikametgâhına bağlı Adliye’den alınması gereken sicil kaydında şu ibarelerin olmasına dikkat edilmelidir;

  1. Arşiv kaydı yoktur ibaresi
  2. Adli sicil kaydı yoktur ibaresi

İkametgâh belgesi – kimlik fotokopisi:

  1. Bu belgelerin muhtarlıktan alınmış olmaları gerekmektedir.
  2. E-devletten alınan evrak geçersiz olacaktır.
  3. İkametgâh belgeniz ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  4. Kimlik belgenizin ön yüzünün ve arka yüzünün, orijinalinden oynanmamış halinin kopyası da dosyanızda bulunmalıdır.

Çin vizesi gereken belgeler

  • Çin Vize Davetiyesi: Çin vize belgelerinden en mühimi sayılabilir. Davetiye tüm işlemlerinizi hızlandırıp kolaylaştıracaktır.
  • Çin turistik vize dilekçesi: Vize talep dilekçeniz evraklarınızın arasında bulunmalıdır. Ayrıca   seyahat sürenizin dilekçenizde belirtilmesi de çok önemlidir.
  • Banka hesap özeti:
  1. Asgari 5.000 Dolar bakiye
  2. Banka şubenizden alınan imza sirküleri
  3. Kaşeli, ıslak imzalı banka hesap özeti
  • Seyahat acentesi yeterlilik kâğıdı:
  1. Yardımda bulunacak ve size rehberlik edecek seyahat acentesinin yeterlilik belgesi
    • Ticaret odasına dair belgelerin orijinali,
    • Yeterlilik belgesi fotokopisi
    • Vergi levhası evraklarınızın arasında mutlaka yer almalıdır.
  • Otel- Uçak rezervasyon belgeleri:
  1. Yolculuk yapacağınız gün ve saati gösteren uçak biletiniz
  2. Tarihleri aleni olan otel rezervasyon belgeleriniz
  • Çin vize ücreti ödendi belgesi: 2020 tarifesine göre Çin Halk Cumhuriyeti vize ücreti ödenmelidir. Ödendi belgesi evraklarınızın arasında olmalıdır. Lütfen ATM bilgi fişleri ile işlem yapmayınız, ATM bilgi fişleri kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Çin Turistik Vize Ücreti

Çin turistik vize ücreti, Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından her yıl kategori listelenerek güncel rakamlar açıklanmaktadır. Giriş çıkış sayısı, seyahatinizin süresi ve vize türünüz ödeyeceğiniz Çin vize fiyatları üzerinde değişikliğe sebep olacaktır. Çin turist vizesi fiyatı 2020 tarifesi

  • 3 aylık tek giriş standart başvuru ücreti 58 Amerikan Doları(sadece konsolosluk harcı)

Çin Turistik Vize ve Coronavirüs (Covid-19) Etkisi

Covid 19 etkisiyle neredeyse hayatın durma noktasına geldiği ülkemizde bulunan dış temsilcilikler de hizmetlerine geçici bir süre ara vermek zorunda kaldı. Dönemin başında “Çin turistik vizeyi durdurdu” haberleri doğruydu. Yani Çin Ankara Büyükelçiliği ve Çin İstanbul Başkonsolosluğu faaliyetlerini durduran temsilcilikler arasında yer almaktaydı.

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden yapılan son açıklama ise belgelerinizin arasına IgM antikor testi ve negatif Covid-19 nükleik asit testi bulundurmanız gerekmesi yönündedir. Çin’e turistik, ticari ya da aile ziyareti sebebiyle gitmek isteyen vatandaşlarımız için dilekçe ve vize bilgilerini ve Çin Vizesi fotoğraf ebatları bilgilerini yazımızda sizlerle paylaştık.

Çin Turistik Vize Hakkında

Çin turistik vizesi nedir ve nasıl alınır ? Çin vize sürecine başlamadan önce vize türünüzün Çin turistik vizesi için uygun olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Çin Halk Cumhuriyeti, turist vizesi için tek bireylerin başvurularını kabul etmemekte olup ziyaretinizin amacı sadece yeni bir yer görmekse, bir grup ile birlikte başvuru yapmanız gerekir. Neden grup başvurusu yapmanız gerekiyor ? 15 Şubat 2016 ‘da yapılan düzenlemeyle Çin Halk Cumhuriyeti bireysel olan turistik amaçlı yapılan vize başvurularının kaldırıldığını bildirdi. Kısacası, Çin Halk Cumhuriyeti, Çin’e seyahat etmek isteyenler için turist vizelerini iptal etmiştir. Bu nedenle Çin’e gidecek kişinin turist vizesi yerine grup vizesi alması gerekmektedir. Başka amaçlarla ziyaret ederseniz, iş ziyareti vizesi ve arkadaş vizesi için başvurmanız gerekir. İlk kez vize başvurusu yapıyorsanız, tek giriş vizesi almalısınız. Bu vizeyi 3 ay 30 gün kullanmanız ve günün kurallarını ihlal etmemeniz gerekmektedir. Bu kuralları ihlal ettiğinizde para cezası ya da hapis cezası almanız kaçınılmaz olacaktır. Kanunlara uygun davranmanız ve kuralları ihlal etmemeniz gerekmektedir. Çin turist vizesine başvuru aşamasında çok dikkatli ve düşünceli olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Çin vize gereksinimleri ile yasa ve yönetmeliklerindeki son değişiklikler hakkında bilgileri bu makalede bulabilirsiniz. Çin vize başvurunuzda belgeler ve başvuru formları çok önemlidir ve ayrıca dikkat etmeniz ve Çin vize başvurunuza eklemeniz gereken malzemelerdir. Seyahat tarihinizi ve çıkış amacınızı belirten bir dilekçe yazmalısınız. Çin vize dilekçesi konsolosluğa yazılmalı, mutlak statüde imzalanmalı ve Türkiye’deki mevcut durumunuzu girmelidir. Çin konsolosluğu, Çin turist vizesi için gerekli belgeleri değiştirebilir. Vize merkezinin temsilcisini arayabilir ve gerekli belgelerin güncellenmiş bir versiyonunu almak için size e-posta yoluyla gönderilmesini talep edebilirsiniz. Gerekli belgeleri hazırlayıp bize ilettikten sonra sizin adınıza Çin turist vizesi işlemlerinizi yapmanızda yardımcı olacağız.

Çin Ticari Vize

Çin ticari vizesi, Çin’in verdiği diğer tüm vizeler gibi, başka ülkelere göre çeşitli farklılıklar göstermektedir. Bu noktada Çin turistik vizesi, Çin aile ziyareti vizesi gibi hususlar da göz önünde bulundurularak Çin ticari vizesinin de bazı püf noktalar ve değişikliklerle karşımıza çıkacağını ön görmek hiç de yanlış olmayacaktır. Fakat bir varsayım veya öngörüdense konuya hâkim olmak oldukça fazla önem arz etmektedir. Öncelikle vize alma sebebinizin ticari veya işinizle alakalı bir amaca hizmet ettiğini belirlemelisiniz. Aksi halde turist vizesi veya diğer vize türlerinden herhangi birine başvurmanız gerekmektedir. Çin ticari vizesi ekşi sözlükte de bu süreci deneyimleyen yazarlar tarafından ele alınmıştır. Lakin bir vize danışmanından veya uzmanlardan yardım almak en doğrusu olacaktır. Çünkü ülkemizde vize almak için kendiniz iyi anlatabilmeniz, açıkça ifade edebilmeniz ve doğru dil ve üslubu kullanmanız gerekir. Genel itibariyle Çin ticari vizesi, işinize bağlı olarak, toplantılar, fuarlar, seminerler ve ticari anlaşmalar gibi etmenlerle almanız gereken vize türüdür. Aksi bir durum gözlenmedikçe konsolosluk tarafından herhangi bir mülakat ile karşı karşıya kalmayacaksınız. Fakat tüm bu aksi durumları def etmek için vize danışmanlıkları konusunda uzmanlaşmış merkezlerle fikir birliği içerisinde olmanız gerekebilir.

Çin Ticari Vize Başvurusu

Çin ticari vizesine başvurmak için belirli belge ve dokümanları elinizde bulundurmanız gerekmektedir. Bu dokümanların titizlikle hazırlanması ve daha önce yüzlerce kişiye vize çıkartmayı başaran danışmanlarla beraber çalışılması, akıl karı olacaktır. Bu noktada atacağınız ilk adım, Çin ticari vizesi başvuru formu doldurulmasıdır. Bu form doldurulurken, seyahat sebebinizi, kişisel bilgilerinizi ve seyahatiniz süresi ve belirli tarihleri eksiksiz belirtmeye dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda asli nedeninizi net ve dürüst bir şekilde dile getirmeniz, vize alma sürecinizi hızlandırır ve kolaylaştırır. Genel itibariyle vize alımı konusunda problem yaratmasa da yaşam koşullarının farklılığı nedeniyle kendi sağlınız ve ülkede karşılaştığınız bir devlet görevlisinin size sorması ihtimalinden ötürü, bazı aşıları yaptırmanız gerekmektedir. Ve bu aşıları yaptırdığınıza dair aşı kartını, ülke sınırları içerisinde yanınızda bulundurun. Tifo, difteri, hepatit ve kızamık aşıları, bu aşılardan bazılarıdır. Çin ülkesi için ticari vize, ilk sefer için ülkeye bir kez giriş yapma ve otuz gün konaklama haklarını kapsar. Bir yıl içerisinde birden fazla Çin’e giriş yapma gibi bir durumunuz veya talebiniz varsa, burada dikkat etmeniz gereken etken, daha önce Çin’e en az toplam iki kez seyahat etmiş olmanızdır. Çin Ticari Vizesine Başvurmak İçin Nereye Gidilir? Çin ticari vizesi nasıl alınır sorusunu cevaplamanın ilk adımı, başvuru için gideceğiniz konumlara hâkim olmaktan geçer.  Başvuru hizmeti, Çin Büyükelçiliği ve Çin Başkonsolosluğu’nca yürütülmektedir. Bu kurumların bünyesindeki vize merkez ofislerine giderek ticari vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Çin Halk Cumhuriyeti’ne vize alabilmeniz için, herhangi bir randevu alma durumuyla karşı karşıya kalmak zorunda değilsiniz. Gerekli belge ve evraklar, kargo yoluyla teslim edilebilir. Yalnızca bazı istisnai durumlarda, vize merkezi yetkilileri sizinle görüşmek veya bir mülakata tabi tutmak isteyebilir. Çin’e ticari vize alımında merak konusu olan bir diğer durum, eğer bordo pasaport harici bir pasaport türüne sahip iseniz üç aylık bir süre diliminde otuz gün konaklama koşuluyla ülkeye giriş yapabilmenizdir. Fakat eğer bordo pasaport sahibiyseniz, vizeden muaf olamayacaksınız.

Çin Ticari Vize Gerekli Dokümanlar

Çin ticari vizesi için gerekli evraklar ve bu evrakların tam anlamıyla eksiksiz ve amaca yönelik doldurularak dosya oluşturulması oldukça önemlidir. Hatta ticari vize alıp, almayacağınızın kaderini belirleyen en büyük etken denilebilir. Şanslısınız, çünkü aşağıda belirtilecek olan evraklar, bireysel vize işlemleriniz için sizi aydınlatacak, uzman yardımı alarak yaptığınız vize işlemleri için ise süreci hızlandıracaktır.

  • Çin vize başvuru formu: Büyükelçilikçe internet üzerinden vize başvurunuzu gerçekleştirebilmeniz için bir başvuru formu oluşturulmuştur. Doldurulan formun, ticari vizeyi almak isteyen kişinin imzasını barındırması gerekmektedir. Bu form, hatasız ve net bir şekilde doldurulup vize evraklarınızın bulunduğu dosyada yer almalıdır.
  • Pasaport ve Nüfus cüzdanı fotokopisi: Hali hazırda mevcut pasaportunuzun son yurtdışına gidişinizden sonra minimum altı ay geçerliliği olması gerekmektedir. Pasaportunuzun 2 sayfasının boş olması, ticari vize alımında önem teşkil eder. Nüfus cüzdanı ve pasaportunuzdaki bilgilerin okunup anlaşılabilir olması ve bu belgelerin yıpranmaması gerekmektedir.
  • Çin Ticari Vize İçin Karşı Taraftan Alacağınız Resmi Davetiye: Çin ticari vize davetiye örneği, gideceğiniz herhangi bir kurum, kuruluş veya ufak işletmelerin bulunduğu belediyeden temin edecekleri belgedir. Bu davetiyenin üzerinde, Çin’in karşı tarafın bulunduğu belediyesinden kaşe ve imza bulundurması şarttır, bu resmiyeti ve kanıtı temsil eder. Üstelik gideceğiniz firmanın yürürlükte olduğuna dair belge ve iş yapacağınız karşı tarafın kimlik belgesi de size ulaştırılmalıdır.
  • Çin Ticari Vize İçin Dilekçe: Çin ticari vize evrakları arasından en az hepsi kadar önem teşkil eden bir diğeri de dilekçedir. Dilekçe, işletmenin antetli kâğıdı ile hazırlanmalı, gerekli hususlar açıkça belirtilip, noter aracılığıyla tarafınıza ulaştırılmalıdır.
  • Çin vize ücreti için Ödeme dekontu: Ödeme işleminizi gerçekleştirdiğiniz internet şubesi ya da mobil uygulama üzerinden dekontu temin edebilir ve dosyanıza ekleyebilirsiniz.
  • Çin ticari vize için Sabıka Kaydı: E-Devlet web sitesi üzerinden direkt olarak sabıka kaydınıza ulaşabilir, bir yazıcı vasıtasıyla çıkarıp dosyanıza ekleyebilirsiniz. Arşiv kaydının ve adli sicil kaydının olmaması hususuna dikkat etmelisiniz.
  • Çin ticari vize için fotoğraf: Hemen her yerde muntazam bir biyometrik fotoğraf çektirebilirsiniz. Fotoğraf ebatları ve yüzünüzün tam anlamıyla görülebilir olması kaydıyla Çin ticari vizesini almak için dosyaya fotoğrafınızı da ekleyin.
  • Çin Ticari Vizesi İçin Otel ve Uçak Rezervasyon Dokümanları: Seyahat öncesinde orada bulunacağınız ve ülkeye geri dönüş yapacağınız tarihin bir nevi teyidi olan, rezervasyon bilgilerinizi dosyanızda bulundurmanız vize almanız için gereklidir.
  • Vize Başvurunda Bulunacak Kişinin Banka Hesabı: Başvuruda bulunacak kişinin hesabında minimum olarak 5.000 Amerikan doları bulunması gerekmektedir. Bu miktarı belgeleyen kağıtların banka tarafından kaşelenip imzalanması ve başvurudan önce üç ayı içermesi gerekmektedir.
  • Başvuruda bulunacak kişinin, işini icra ettiğine dair, başvurudan önceki altı ayı kapsayan; ticari sicil gazete fotokopisi, vergi levhası ve şirket faaliyet belgesini çalıştığı kurumdan teslim alması gerekmektedir.
  • Başvurudan önceki üç ayı kapsayan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü, işe giriş bildirgesi ve maaş bordrosu dosyada bulunmalıdır.
  • Çin Halk Cumhuriyeti’ne ticari vize için başvuruda çalışan kişinin şirketinin sahibi, noter tarafından onaylanmış beyanname vermelidir.
  • Çin Ticari Vize için Ticari Lisans: Çin’e gidecek kişi, iş için gittiği firmanın yetkilisinin kimlik fotokopisini ve şirketin ticari lisansını dosyasına eklemelidir. Kişinin ticari amaçla Çin’e gitmesine vesile olan kurumun ticari ekonomik hacmi en az on bin Amerikan doları değerinde olmalıdır.

Çin Ticari Vize Fiyatlandırması

Çin ticari vizesi ücreti, başvuracak kişinin güncel olarak sürekli takip etmesi gereken bir husustur. Bu konuda bilgi alabilmek için uzmanlarla irtibatta kalmak, vize danışma merkezleriyle iletişime geçmek en kolay yöntem denilebilir. Bu merkezler çeşitli aracı hizmetleri alarak, güncel rakamları göz önünde bulundurup belli fiyatlar sunacaktır.

  • Çin ticari vizesi 3 aylık çift girişli başvuru için 87 dolar olarak belirlenmiştir.

Dünya genelinde birçok Türk gurbetçi bulunmaktadır. Çin’de yaşayan Türk gurbetçilerin sayısı da hayli fazladır. Bazı Türk vatandaşları ise Çin’de kalıcı olarak kalmak için aile birleşimi yapmak isterler. Çin’e kalıcı olarak yerleşmek için aileme birleşimi yapmak şarttır. Çin Aile Birleşimi Nedir? Aile birleşimi, başka bir ülkelerde bulunan karı koca veya çocukların bir araya gelmesini sağlayan bir göç hareketidir. Aile birleşimi hakkı, uluslararası kanunlar ile göç eden vatandaşlara tanınmıştır. Aile birleşimi yasaları, dünya genelinde göçü kontrol altına alma ilkesi ile aile bireylerinin birlikte yaşama hakkı arasında da denge sağlamayı amaçlamaktadır. Eşlerden biri oturum izni almadıysa gerekli görülen belgeler aracılığı ile aile birleşimi yasasından faydalanabilir. Aile birleşimi yasasında en önemli husus, Çin vizesinin olmasıdır.

Çin Aile Ziyareti Vize

Çin aile ziyareti vizesi, diğer bir adıyla Q1 vizesi olarak da isimlendirilmektedir. Q1 vize çeşidi, Çin’de çalışan ve orada ikamet eden bir aile üyesi bulunan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvurması gereken bir vize çeşididir. Q1 vizesi alan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Çin’e gittikten sonra, 30 gün içerisinde görevlendirilmiş yetkili makamlara başvurarak, oturum için gerekli izinler alınmalıdır. Çin’in vize kategorileri farklı uygulamalara ayrılmaktadır. Bu uygulamalardan biri de mülakattır. Çin’in aile birleşimi vizesine sahip olmak için gerekli mülakatlara girmek gerekmektedir. Çin’in aile birleşimi vizesi olan Q1 vizesine başvuruyu kişisel olarak yapabileceğiniz gibi konsolosluk tarafından görevlendirilmiş Vize Merkezleri yardımı ile başvuru yapabilirsiniz.

Çin Aile Ziyareti  Gerekli Evraklar

Çin aile ziyareti vizesi için gerekli evraklar yazımızda listelendiğinden başvurunuz öncesi temin etmeniz gereken tüm dosya içeriği konusunda içinizi ferah tutun. Kişinin Çin’de uygun standartlarda yaşayabilmesi için bunu kanıtlayacak belgelere ihtiyacı vardır. ⦁ Kimlik: Kimlik ve pasaport belgeleri farklı olmamalıdır. İsim veya soy isminizde bir farklılık var ise bu belgeler güncellenmelidir. ⦁ Pasaport: 10 yıldan eski olmayan bir pasaport gereklidir. Yapılacak seyahat sonrasında kullanım tarihi en az 6 ay daha geçerli ve iki vize sayfası boş olmalıdır. ⦁ İkametgâh: Çin seyahatinden sonra geriye döneceğinizi belgeleyecek, resmi kurumlardan alınan bir ikametgâh olmalıdır. ⦁ Fotoğraf: Beyaz arka fonda, fondan farklı bir renkte giyinmiş olarak çekilmiş ‘ adet vesikalık fotoğraf olmalıdır. ⦁ Sabıka Kaydı: Çin vize başvuru evrakları içerisinde, mutlaka Adli Sicil Kaydı Bulunmamaktadır veya Arşiv Kaydı Bulunmamaktadır ibaresi olan bir sabıka kaydı olmalıdır. 16 Yaşından Ufak Çocuklar için Gerekli Evraklar 16 yaşından ufak bir çocuğun uzun süreli Çin’de yaşayabilmesi aile ve yakınlarının alması gereken önemli belge ve evraklar şunlardır; ⦁ Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan noterlerde onaylanmış bir adet vekaletname belgesi. ⦁ 16 yaşından ufak çocuğa vekil olan bireyin pasaportunun orijinali ve orijinalinden aynen çekilmiş fotokopisi. ⦁ Vekaleti alan kişinin, çocukla aralarında kan bağının bulunduğu gösteren akrabalık belgesi. ⦁ 16 yaşından küçük birinin vekaletini alan şahsın göndermiş olduğu bakımı gerçekleştirebileceğine dair tasdik belgesi ve kimlik belgesinin fotokopisi. ⦁ Vekaleti veren aile bireylerinden biri Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı ise; o kişinin devamlı olarak ülke dışarısında ikamet ettiğini gösteren evrak. Çin Aile Ziyaret Vizesi Belgeleri

  • Vize Dilekçesi: Çin Ziyaret Vizesine başvuru yapan kişilerin, vize dilekçesi olmalıdır.
  • Çin Vize Başvuru Formu: Çin Büyükelçiliği’nin yönlendirmiş olduğu sitede bulunan form, büyük harfler ile doldurulmalıdır. Form eksiz olmalı ve diğer evraklarla karşılaştırılabilir olmalıdır.
  • Davet Mektubu: Çin’de gideceğiniz bir lokasyonda nasıl konaklayacağınızın ve kimi ziyaret etme maksadıyla gittiğinizin belirtildiği, sizi davet eden kişi tarafından yazılan mektuptur.
  • Çin Vize Ücreti 2020 Ödendi Belgesi: 2020 yılı için belirlenen harcı ödeyerek dosyanıza eklemelisiniz. Belgelerin içerisine banka dekontunuzu koymalısınız. Bu ödemeyi ATM’den yapmayınız.
  • Banka Hesap Durumu: Çin’e gidecek kişinin kendisine ait, en az 3 aylık kullanım geçmişi olan bir hesabınızda 5.000 TL bakiye olmalıdır. Bu hesap bilgisi bankadan kaşelenerek imzalı bir şekilde dosyaya eklenmelidir.

Çin Aile Ziyareti Vize Dikkat Edilmesi Gereken Konular

⦁ Çin Halk Cumhuriyeti üzerinden diğer ülkelere geçişlerde, havaalanı sınırlarından çıkmadığınız süre içinde 24 saat içerisinde vizeden muaf tutulursunuz. Bu süre aşılacaksa vize almanız gerekecektir. ⦁ Çin Halk Cumhuriyeti’ne girişinizden sonra 24 saat içerisinde konaklayacağınız adres bilgilerini bulunduğunuz şehirdeki Kamu Güvenliği Müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. ⦁ Çin’e çalışmak ya da eğitim için gidildiğinde eğer seyahatiniz 6 ayı geçiyorsa, Çin Büyükelçiliğinden onaylı bir sağlık belgesi almanız gerekmektedir. ⦁ Çin aile ziyareti vizesi ile yaptığınız girişlerde, mutlaka pasaportunuzu ya da pasaport fotokopisini yanınızda bulundurmalısınız. Eğer pasaportunuz veya fotokopisi yanınızda bulunmazsa, para cezası ödeyebilir ve gözaltına alınabilirsiniz. ⦁ Pasaportunuzu çaldırır veya kaybederseniz mutlaka Türkiye Büyükelçiliğine gitmeniz gerekmektedir.

Çin Aile Ziyareti Vizesi Başvuru Ücretleri

Çin Q1 ve Q2 aile birleşimi vizesi, Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğunun diğer vize çeşitleri gibi konsolosluk tarafından belirlenmektedir. Çin Ziyaret Vizesi için belirlenen tek giriş ücreti 2020 yılı için 161 Dolar olarak belirlenmiştir. Konsolosluğun belirlediği vize ücretleri her sene yenilik gösterebilir. Alınacak vize türlerinin fiyatları belirlenirken farklı kriterlere göre de fiyatları değişmektedir. Çin aile ziyareti vizesi ücreti ve diğer farklı kategorideki vize başvurularında, danışmanlık yapan acenteler bulunmaktadır. Çin Q1 aile birleşimi vize başvuru ücretleri için hangi tür vizeye başvurmanız gerektiğini ve bu vize için gerekli olan evrakların belirlenmesi konusunda, yetkilendirilmiş olan Vize Merkezi danışmanlıklarından yararlanabilirsiniz.

Çin Aile Ziyareti Vizesi Sonuçlanma Süresi

Çin vizesi, başvurduğunuz dosya sisteme dahil olduktan sonra 8-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Çin ve Türkiye’deki resmî tatilleri göz önünde bulundurmanız, konsolosluk çalışma günleri hakkında daha net bilgiyle başvuru yapmanıza veya sonuç beklemenize olanak sağlamaktadır. Bu süreler dışında, istisnai olarak ortaya çıkan, diplomatik, sağlık ve teknik arıza gibi nedenlerle başvuru merkezlerinin kapalı olabileceğini unutmayın. Yapılacak olan başvurunuzu oluşabilecek aksiliklerden korumak için 1 ay öncesinden yapmanız daha uygun olacaktır. Erken başvuru yapmak, özellikle resmî tatiller ve Çin’in vize başvurusunu ret etmesi durumlarında seyahatinizi iptal etmek ve maddi ya da zaman tasarrufu saplaması açısından, riskiniz en aza indirecektir. Bunlar göz önüne alınarak, başvuru zamanlaması en doğru şekilde belirlenmeli ve yaşanılacak olası tehlikeleri önceden düşünerek başvuru yapılması gerekmektedir.

Çin Aile Ziyareti Vize Reddi ve Ret konuları

Vizenin ret edilmesi, karşılaşabileceğiniz bir durumdur. Çin ziyaret Vizesinin ret edilmesi çoğunlukla, davet eden kişinin ve başvuruyu yapan kişinin hazırladığı evraklarda eksik bilgi olması veya evrakların güncel olmaması durumunda gerçekleşir. ⦁ Çin aile birleşimi vize evraklarından bulunan yanlış beyanlar. ⦁ Güncel olmayan veya eski veriler bulunan evraklar. ⦁ Daha önce gerçekleşen seyahatlerinizde güvensizlik yaratacak durumlar olması. ⦁ Başvurulan vize tarihiniz ile uyumlu davranılmamış olması. ⦁ Başvuru formunda verilen beyanlarla, istenilen evraklardaki bilgilerin uyumlu olmaması. ⦁ Yapılan başvurunun, yanlış kategoriye ait evraklarının bulunması. ⦁ Davetiye, imza, evrak gibi belgelerin eksik olması sebebi ile vize başvurunuza ret cevabı almış olabilirsiniz.

Çin Transit Vize

Herhangi bir ülke için gerçekleşecek ziyaretlerde Çin üzerinden geçiş yapanlar Çin transit vize almak zorundadır. Çin kapıda vize uygulaması yapmamaktadır. Bu bakımdan Çin seyahati öncesinde Çin dış temsilciliklerinden izin belgesi alınmalıdır. Çin transit vize G türü vizesidir. Çin üzerinden 3. Ülkeye geçiş sırasında 24 saat boyunca havalimanları sınırından çıkmamak şartıyla vize almaya gerek yoktur.

 24 saatten uzun konaklama durumunda ve havaalanından çıkılması halinde Çin transit vizesi alınması gerekir. Çin üzerinden geçişte bazı şehirlerde 72 saat kalma süresi de bulunur. Bu havaalanlarında 72 saat kalma durumunda dahi vize almaya gerek yoktur. Çin Anakara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu vize değerlendirmelerini yapmaktadır. Hong Kong giriş çıkışlarında alınacak olan vize şartlarında dikkatli olmak gerekir. 90 günü aşmayan vize ile ülkeye giriş yaparken şüpheli hareketler yapılmamalıdır. Sınır görevlileri tarafından seyahat edenlerden ülkede kalınacak sürede belli parayı beyan etmeleri istenebilir. Transit geçiş için başka ülkeye geçerken kullanılacak bilet bilgileri istenir. Bu bilgilerin ispatlanmaması halinde Çin transit vizesi olmasına rağmen geri dönüş yaşanabilir. Hong Kong’a giriş çıkışlarda kişi yanında belli üst sınır ile para bulundurma şartı bulunmamaktadır. Fakat Hong Kong üzerinden Çin sınırlarına giriş yapmak isteyenler, üzerinde 5000 USD üzerinde para bulundurmaları halinde bu parayı açıklamak zorundadır. Çin tarafından gerekli kural ve şartlar sıkı şekilde uygulanmaktadır.

Çin Öğrenci Vizesi

Çin öğrenci vizesi, Çin’ de eğitim görmek isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize işlemidir. Çin öğrenci vizesi kapsamında başvurulacak eğitim kurumları lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora programlarıdır. Ayrıca Çince öğrenmek isteyen kişilerin de dil okulu kapsamında bu vizeye başvuruda bulunmaları önerilmektedir. Çin öğrenci vizesi uzun süreli vize türüne girmektedir. Kişilerin başvurdukları süre kapsamında, eğitim ve öğretimi kapsayacak şekilde talepler doğrultusunda sunulmaktadır bunun için net ve standart bir vize süresi bulunmamaktadır. Ancak başvuruların gerçekleşmesi halinde vize süresi yeterli gelmez ise, vize süresi bitmeden Çin öğrenci vizesi uzatma talebinde bulunulmalıdır. Çin x1 vizesi adı ile bilinen Çin uzun süreli eğitim vizesine Çin Öğrenci vizesi denilmektedir. Çin X1 vizesinin aynı zamanda kısa süreli eğitimler için kısa süreli vize talepleri de alınmaktadır. Çin Öğrenci vizesi için Çin Konsoloslukları’ na başvuruda bulunulur. Bu vizenin verilme sürecinde yetki sahibi olan kurum Çin Konsolosluğu’ dur. Vize başvuru merkezleri ya da turizm acenteleri ilgili vizenin verilmesi üzerine yardımcı olabilmektedir. Bu vize kapsamında öğrencilerin sunması gereken standart vize evrakları bulunmaktadır. Çin öğrenci vizesi için istenilen ekstra belgelere aşağıda yer verilmiştir.

  • Öğrenci belgesi: Çin öğrenci vizesi başvurusunda bulunan kişinin en son hangi eğitim kurumundan öğrenim görmüş ise, o kurumdan alınacak olan öğrenci belgesi
  • Sabıka Kaydı: Bu belgede adli sicil kaydı yoktur ibaresi yer almak durumundadır. Çin X1 vizesi için alındığının belirtilmesi gerekmektedir.
  • Okul Kayıt Belgesi: Çin’ de eğitim görmek amacı ile başvurulan okulun başvuru yapan kişiyi kabul ettiğine dair belge bulunması gerekmektedir.
  • Davet Mektubu: Çin’ de eğitim ve öğretim görmek amacı ile başvuru yapılan okulun, Başvuru sahibini hem okuluna kabul ettiğini gösteren hem de ülkeye davet ettiğini gösteren Çin Konsolosluğu’ na hitaben yazılmış davetiye olması gerekmektedir.
  • Bu davet mektubunda yapılacak olan seyahatin ve alınacak olan vizenin amacına yer verilmek durumundadır. İmza yetkisi olan kişilerin ıslak imzasının dilekçede yer alması gerekmektedir.

Uluslararası öğrenci değişim programı ile Çin’de eğitim görecek öğrenciler Çin Erasmus vizesi almalıdır. Uzun süreli kalışlar için verilen bu vize, X1 vizesi olarak adlandırılır. Kısa süreli olarak verilen öğrenci vizesi 180 günden az kalışlarda geçerlidir. Bu vizeye X2 vizesi adı verilmiştir. X1 vizesi almak isteyen öğrenciler Çin tarafından istenen şartları harfiyen yerine getirmelidir.

  1. Çin İstanbul Başkonsolosluğu ve Çin Ankara Büyükelçiliğine başvuru yapılarak bu vize alınır.
  2. Eksiksiz ve hatasız yapılan başvuru belgeleri ile başvuru kabul edilir.
  3. Başvuru sırasında ek evrak talebi de olabilir
  4. Mülakat yapılabilir ve mülakat için konsolosluğa gitmeniz gerekir.
  5. Yasal olarak Çin’de kalmak için sadece X1 vizesi almak yeterli değildir. Sınır girişi sonrasında 30 gün içinde ikamet başvurusu yapılmalıdır.

Bu şartlar sağlandıktan sonra Çin Erasmus vizesi almanın büyük bölümü aşılmış olur. Ayrıca bu vize için gerekli evraklar da eksiksiz olarak tamamlanmalıdır.

  1. Seyahat sonrasında 8 ay geçerli olacak pasaport
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Arka fonu beyaz ve güncel vesikalık fotoğraf
  4. Uzun süreli eğitimi kanıtlayan okul kayıt mektubu
  5. Sabıka kaydı bulunmadığına dair resmi belge
  6. Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık raporu
  7. Varsa eski pasaport fotokopileri

Alınacak olan Erasmus vizesi işlemler 7 iş günü içinde sonuçlanır. Banka hesap bilgileri ve öğrenim için gerekli maddi kaynaklar da istenebilir. Çin Erasmus Vizesine dair bütün detayları yukarıda bulabilirsiniz. Çin vize ücreti ve Çin’e gitmek için gerekli evraklar nelerdir soruları sürekli seyahat eden, Çin’e merakı olan veya Uzakdoğu ile çeşitli fiiller için olanlar için oldukça önem teşkil etmektedir. Tüm bu sorularınızın cevabı yazımızda açıklanmıştır.

Çin Öğrenci Vize Ücreti

Çin’e gitmek için vize almak gerekir. Vize işlemleri için bazı evraklar istenmektedir. Çin vizesi için istenilen evraklar vize türüne göre farklılıklar gösterir. Evraklardan bazıları her vize için standarttır.

Çin Öğrenci Vize Gerekli Evraklar

  • Pasaport: vize başvurusu için pasaportun en az 6 ay geçerlilik süresi olması gerekir. Aynı zamanda pasaport da karşılıklı olarak iki sayfa boş olmalıdır.
  • Başvuru formu
  • Dilekçe
  • Davetiye

Bu belgeler zorunlu olarak başvuru esnasında bulunması gereken evraklar arasındadır. Çin’e gitmek için grup vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin Çin’deki turizm acentalarına başvuruda bulunmaları gerekir.

Çin Vize Başvuru Formu | Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Çin ziyareti düşünen Türk vatandaşları 1 aya kadar vizesiz seyahat edebilir. Fakat bir ayın üzerinde seyahatlerde vize alınmalıdır. Vize almak için seyahat amacına uygun olarak gerekli evraklar hazırlanmalıdır. Hazırlanması gereken evraklardan biri de Çin vize başvuru formu belgesidir.

Başvuru formu bizzat Çin Konsolosluğu tarafından hazırlanmaktadır. Form belgesi İngiliz ve Çin dillerinde sunulmaktadır. Gerekli tüm bilgilerde bu iki dilde yazılmalıdır. Eğer yabancı dil bilginiz yoksa profesyonel kişilerden yardım alabilirsiniz.

Doğru hazırlanmayan başvuru formu vize müracaatının reddedilmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla doğru ve eksiksiz bilgi verilmelidir. Ayrıca başvuru formundaki bilgilerin evraklar ile desteklenmesi gerekmektedir.

Çin Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Vize formu başvuru sahibinin kişisel bilgilerini içermelidir. Burada verilen bilgilerin her biri doğru olmalıdır. Yanlış bilgi verilmesi süreci olumsuz etkileyecektir.

Kişisel bilgi olarak isim, soy isim, cinsiyet, doğum tarihi gibi bilgiler verilmelidir. Aynı zamanda form belgesinde yeni çekilmiş biometrik fotoğraf yer almalıdır. Form belgesinde pasaport numarası ve geçerlilik süresi belirtilmelidir.  

Sonraki adımda başvuru sahibinin mesleki bilgileri sorulmaktadır. Kişi iş durumu hakkında detaylı bilgi vermelidir. En alt kısımda ise el yazısı ile çalıştığı mesleği belirtmelidir. Eğer kişi öğrenci ise okul adresi açık bir şekilde yazılmalıdır.

Belirtilen adımları tamamladıktan sonra güncel ev adresi girilmelidir. Aynı zamanda telefon numarası ve e-post adresi sunulmalıdır.

Bu aşamaları tamamladıktan sonra kişinin aile bilgileri talep edilmektedir. Bu kısımda aile bireyleri hakkında detaylı bilgi verilmelidir.

Başvuru Formu Seyahat Bilgileri

Başvuru formunun ikinci kısmında seyahat ile ilgili bilgiler sunulmalıdır. Vizenin onay süresinin kısaltılması için seyahat bilgileri açıkça belirtilmelidir.

Seyahat bilgileri kısmında ilk başta ziyaret amacı sorulmaktadır. Bu kısımda ülkeyi hangi amaçla ziyaret ettiğiniz sade bir dille ifade etmelisiniz.

Sonraki aşamada ülkeni ne kadar süreliğine seyahat etmek istediğinizi belirtmelisiniz. Form belgesinde vize süresine uygun olarak 3 ay, 6 ay veya 1 yıllık seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Tüm aşamaları tamamladıktan sonra bilgilerin doğrulunu onaylamak adına imza atmalısınız.

Çin Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Çin vizesine sahip olmak isteyen bireyler vize dilekçesi hazırlamak zorundadır. Vize dilekçesinin seyahat maksadına uygun olmasına özen göstermelisiniz.

Eğer turistik amaçla bir seyahat düşünüyorsanız turistik almalısınız. Turistik vize için ise turistik vize dilekçesi yazmalısınız.

Çin turistik vize dilekçesi hazırlarken Başkonsolosluğa hitap edilmesine dikkat etmelisiniz. Diğer dikkat edilmesi gereken unsurlar ise aşağıdaki şekildedir.

  • Turistik vize talep dilekçesinde seyahat maksadınızı açıklamalısınız.
  • Dilekçede seyahat tarihi bilgisine yer verilmelidir.
  • Ülkeye giriş ve çıkış tarihleri net bir şekilde belirtilmelidir.
  • Seyahat süresinde doğacak masrafların ödenmesi ile ilgili belgeler sunulmalıdır.
  • Seyahat eden birey SGK çalışan ise izin dilekçesi yazılmalıdır. Bu dilekçe çalışılan şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır.
  • Öğrenci veya ev hanımı olmanız durumunda ek dilekçe hazırlanmalıdır. Bu dilekçe ise sponsor tarafından yazılmalıdır. Sponsor olan işi tüm masrafları karşılayacağınız belirtmelidir.

Vize dilekçesinde yer verilen bilgileri Çin başvuru evrakları ile desteklemelisiniz.

Çin ticari vize dilekçesi hazırlamak için bilmeniz gereken kurallar bulunmaktadır. Öncelikle dilekçe hazırlarken mutlaka resmi dil kullanmalısınız. Tüm bilgileri akıcı bir şekilde yazmalısınız.

Ticari dilekçe yazarken dikkat edilmesi gereken noktalar aşağıdaki gibidir.

  • Ticari dilekçe şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır.
  • Ticari dilekçede şirket kaşesi ve yetkili imzası yer almalıdır.
  • Seyahatin gerçekleşeceği tarih hakkında net bilgi verilmelidir.
  • Seyahat maksadından tüm detayları ile bahsedilmelidir.
  • Son kısımda çalıştığınız şirketteki pozisyonunuzu belirtmelisiniz.

18 Yaş Altı Çocuğun Yurt Dışına Çıkış İzni

18 yaş altı bir çocuğun yurt dışına çıkabilmesi için her vatandaş gibi bir pasaporta ihtiyacı vardır. Pasaportunun olması için ise bir aile izni gerekir ki bu süreci aile yürütür. Bu nedenle aile izin vermiş olur. Bu aşamada hem anne hem baba imzası gerekir.

Tek Ebeveynle Yurtdışına Çıkış 2020

Tek ebeveyn ile yurtdışına çıkış süreci oldukça kolaydır. Çünkü size eşlik eden birinin olması süreci kolaylaştırır. Ancak tek başınıza gidiyorsanız aile üyenizin yazdığı dilekçe gerekecektir.

Müşterek Çocuğun Yurt Dışına Çıkış İzni

Müşterek çocuğun yurt dışı izninde ebeveynler süreci birlikte yürütür ve bu sayede süreç çok daha kolay işler. Çocuk izin ile tek başına da gidebilir veya diğer iki ebeveyn ile de gidebilir.

18 Yaş Altı Yurt Dışına Çıkış İzni Korona

Korona sürecinde 18 yaş altı için pek çok ülke yasak getirdi. Ancak bu yasak 18 yaş altı ülkeye giremez şeklinde değil sadece 18 yaş altı yanında biri olmadan ülkeye giremez şeklinde idi. Günümüzde ise bu yasak yavaşça kalkıyor.

Tek Ebeveynle Yurtdışına Çıkış 2021

Tek bir ebeveyn ile yurt dışına çıkmak oldukça kolaydır. Özellikle anne baba ayrı değil ise süreç daha kolay işler. Eğer anne ve baba ayrıysa bu süreç velayet kimde ise ona göre işler. Eğer velayeti elinde bulundurmayan ebeveyn ile çocuk yurt dışına gidecekse bu durumda velayet sahibi olan ebeveynin resmi bir dilekçesi ve imzası gerekir.

18 Yaş Yurt Dışına Çıkış

18 yaşında kişi artık reşittir ve kendi başına ebeveyn izni olmadan yurt dışına çıkabilir. Bu nedenle 18 yaş belirleyici bir yaş olarak görülmektedir.

18 Yaş Altı Yurtdışı Seyahat Edebilir Mi?

18 yaş altı bir dilekçe ile veya yanında bir ebeveyn ile seyahat edebilir ve bu 18 yaşına kadar bu şekilde devam edebilir.

Bebeklerin Yurtdışına Çıkışı

Bebekler için farklı bir prosedür yoktur. Aynı şekilde pasaport ve isteniyorsa vize gerekmektedir.

Çin Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Çin’e turizm amaçlı ziyaret gerçekleştirmek isteyen kişiler, turist vizesi alabilir. Bunun için başvuru formunda turist vizesine dair belirtme yapılmalı.

Çin Kaç Gün Vize Veriyor?

Çin, ülkede bulunma amacına ve vize türüne göre vize verir.

Çin Vize Veriyor Mu?

İş, eğitim, ticaret, aile birleşimi gibi etmenlere göre Çin vize verir.

Çin Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2023 Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×