Yunanistan Vizesi Evrakları : Vize Ücreti
Yunanistan Vizesi Başvuru İşlemleri Hakkında Her Şey
Yunanistan Vizesi
Yunanistan, tarihi ve kültürel mirası ile bulunduğu bölgede en çok turist çeken ülkelerden biridir. Bunun yanında çevresi ile önemli bir ticari etkileşim içinde bulunması, yl içinde ticari turist sayısını da etkilemektedir. Yunanistan, ülkemiz içinde önemli bir yurtdışı giriş-çıkış bölgesidir. Yunanistan’ a turistik ya da ticari faaliyet, fuar ziyareti, bilimsel araştırma veya eğitim görme, arkadaş, aile ziyareti gibi çeşitli nedenlerle en fazla 90 günlüğüne çıkmak isteyen bordo pasaport sahipleri kısa süreli Yunanistan vizesi alır. 180 gün içinde en fazla 90 günlük ziyaretleri için gri, siyah ve yeşil pasaport hamilleri Yunanistan vizesinden muaf tutulur.
Yunanistan Vizesi Almak Zor mu?
Yunanistan Vizesi Ne Kadar 2021?
Yunanistan’a Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
En fazla 90 gün için kısa süreli Schengen vizesi geçerli olmaktadır ancak 90 günden daha fazla sürecek ziyaretler için ulusal vize başvurusu yapılır. Yunanistan vize başvuruları en geç seyahat tarihinden 15 gün önce başlatılmış olmalıdır. En uygun Yunanistan vizesi başvuru zamanı ise seyahat tarihi itibariyle 3 ay öncedir. Bunun yanında Yunanistan Schengen başvuruları, seyahat tarihine 6 ay kala başlatılabilmektedir.
Yunanistan Schengen ülkesidir. Dolayısıyla da Yunanistan Schengen vizesi ile ziyaret edilebilir. Schengen vizesi, başvuruları, kendi içinde detaylara sahip bir süreçtir. Başvuru süreci dikkatle yönetilmelidir. Schengen Vize Başvuru Merkezi https://www.schengenvize.net olarak Yunanistan ziyaretleriniz öncesi vize başvuru işlemlerini deneyimli personelimiz öncülüğünde kolaylaştırarak başvuru sürecinizi sizin için karmaşık olmaktan çıkartıyoruz. Firmamız yılların deneyimi ile profesyonel bir yardım süreci içinde ve başvuruda olumlu sonuca odaklanarak başvurularınızı yönetir.
Bununla birlikte saha deneyimi olan ve ülkeyi tanıyan danışmanlarımız durumunuza, maddi olanaklarınıza, seyahat amacınıza uygun biçimde ulaşım ve konaklama bilgilerini sunarak talebiniz doğrultusunda rezervasyonlarınızı gerçekleştirir. Yunanistan başvuru sürecinde Schengen vizesi ve ulusal vize için başvuru sürecinizin başından sonuna kadar yanınızdayız. Sahayı yak sonuçlarından tanıyan ve vize başvurularında deneyimli danışmanlarımızla iletişime geçin ve vize başvuru sonuçlarınızı stressiz bekleyin. Dilerseniz 5 yıl geçerliliği bulunan biyonetrik kayıtlarınız başkonsoloslukta bulunuyorsa evraklarınızı başvuru merkezine teslim edelim ve başvurunuz snuçlandıktan sonra pasaportunuzu başvuru merkezinden alarak size ulaştıralım.
Yunanistan Schengen ve ulusal vize almanın kendi içinde detayları bulunmaktadır. Schengen vizesi Şubat 2020 tarihinde getirilen yeni kurallara göre de işleyen, karmaşık bir süreçtir. Yunanistan Schengen vize başvurusu, özellikle ilk kez vize alacak olanlar için mutlaka alanda deneyimi olan uzmanların desteği alınarak yapılmalıdır.Yunanistan ziyaretleri için C ya da D tipi vize gereklidir.
Ziyaretin 90 günde fazla olması durumunda başvurular D tipi vize talebiyle Yunanistan başkonsolosluğuna şahsen yapılır. Ancak 90 günü geçmeyen ziyaretler için C tipi vize olarak Yunanistan başkonsolosluğunun yetkilendirdiği resmi bir partner aracılığıyla başvurular gerçekleştirilir. Yunanistan başvuru sürecinde evraklar detaylıdır ve evrakların eksiksiz biçimde hazırlanmasının yanında başkonsolosluğun görmek istediği biçimde olması da önemlidir.
Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan Schengen vizesi almak için öncelikle başvuru sahibinin seyahat amacı ve durumuna göre Yunanistan vizesi başvuru evrakları hazırlanmalıdır. Ancak bu evraklardan bazılarının randevu tarihi itibariyle kısa bir zaman önce alınmış olması gerektiği de unutulmamalı, bu belgeler randevu tarihine yakın bir günde çıkartılmak üzere listelenmelidir. Belgeler hazırlandıktan sonra Yunanistan Schengen vizesi başvuru formu doldurularak Yunanistan Schengen vize başvuru merkezinden randevu alınmalıdır.
Yunanistan Schengen vizesi doğrudan başkonsolosluk üzerinden ve şahsen müracaatta bulunularak gerçekleştirilen bir işlem değildir. Yunanistan Schengen başvuruları nereye yapılır, sorusunun yanıtı; yetkili ve resmi başvuru merkezleridir. Yalnız burada unutulmamalıdır ki Yunanistan Schengen vizesi başvuru merkezleri sadece bir aracıdır. Başvuruları değerlendirerek sonuca bağlayacak olan resmi kurum Yunanistan Başkonsolosluğu’ dur.
Bunun yanında 90 günden daha fazla Yunanistan’ da bulunulmasını gerektiren durumlarda ya da oturma izni alınması gerektiğinde D tipi vize başvuruları direk Yunanistan Başkonsolosluğu’ na şahsen müracaat ile gerçekleştirilir. Yunanistan ulusal vize başvuruları Erasmus, aile birleşimi, eğitim ve öğretim gibi nedenlerle gerçekleştirilebilir.
Yunanistan Vizesi Gerekli Evraklar
Yunanistan vizesi için gereken evraklar bazı koşullara ve başvuru sahibinin durumuna göre değişik nitelikler gösterebilir. Yunanistan vizesi başvuru evrakları standart olarak şu şekildedir:
- Passaport: Seyahat tarihi itibariyle en az üç ay daha geçerliliği bulunan ve en az son iki sayfasında boşluğu olan bir pasaport başvuruların en önemli belgeleri arasındadır.
- Başvuru formu: Schengen başvuru formu, Yunanistan vizesi başvurularında evrak dosyasında yer almalıdır.
- Nüfus kayıt örneği: Yunanistan Schengen vizesi evrakları arasında bulunan nüfus kayıt örneği bandrollü olarak devletten alınabilir.
- İkametname: Başvuru sahibinin ikametgah belgesi de vize evrak dosyasında görülmelidir.
- Finansal bilgiler: Yunanistan, ülkeye giriş yaptığınızda seyahatiniz süresince ve olağandışı bir durumda seyahat tarihini izleyen birkaç günü ülkede maddi olanaklarınızla rahatça geçireceğinizi görmek ister. Bu nedenle son 3 aylık banka dökümü günü finansal durumunuzu kanıtlar belgeler başvuru sahibinin dosyasında sunulmalıdır.
- Rezervasyon Bilgileri: Başvuru sahibinin Yunanistan’ da konaklayacağı otelin rezervasyon bilgileri evraklar arasında bulunmalıdır. Ayrıca uçak bileti rezervasyonu da dosya da sunulmalı, eğer başvuru sahibi özel araçla seyahat edecekse araç bilgileri de başvuru evrakları arasında yer almalıdır.
Yunanistan ulusal vize işlemlerinde bu belgelere ek olarak farklı evraklar isteyebilir. Örneğin aile birleşimi için valilik ya da kaymakamlıklardan alınan Apostil Belgesi, eğitim ve öğretim için öğrencinin masraflarını kimin karşılayacağını belirtir sponsor belgesi, Erasmus başvuruları için transkript gibi ek belgeler istenir. Dolayısıyla başvuru nedenine ve vize türüne bağlı olarak evraklar çeşitlenmektedir. Yunanistan’ a gidecek olan evhanımları ya da emekliler için ekstra özel bir belge talep edilmemektedir.
Bu sayfa içerisinde Yunanistan Schengen vizesi hakkında aradığınız tüm soruların yanıtlarını bulacaksınız.
Yunanistan Vizesi Almanın Kolay Yol
1. Adım: Bizimle İletişime Geçin
Durumunuzu analiz ediyoruz ve size özel olarak hazırlanmış Yunanistan vizesi için gerekli evraklar listesini ücretsiz gönderiyoruz.
2. Adım: Evrakları Bize Ulaştırın
Bize ulaştırdığınız evrakları kontrol ediyoruz ve dosyanızı Yunanistan vize başvurusu için hazır hale getiriyoruz.
3. Adım: Randevu Günü Parmak İzi Vermeye Gelin
Son 5 sene içerisinde Schengen vizesi için parmak izi verdiyseniz, siz gelmeden Yunanistan vize başvurusunu sizin adınıza biz gerçekleştiriyoruz.
Son Adım: İşlem Tamamlandı
Sonuçlanan pasaportu biz teslim alıyoruz ve size iletiyoruz.
Yunanistan Vize İşlemleri & Vize Türleri
Yunanistan Schengen vize işlemleri seyahat tarihi itibariyle 6 ay öncesinden başlatılabilen bir süreçtir. Yunanistan Schengen C tipi kısa süreli vize işlemleri için öncelikle belgeler hazırlanır. Belgeler alınacak vize türü ve başvuru sahibinin durumuna uygun tamamlandıktan sonra Yunanistan vizesi başvuru formu doldurularak başvuru merkezinden randevu alınır. Biyometrik bilgilerin ve evrak dosyasının bırakılması için randevuya gidilir.
Firmamız, Yunanistan Schengen vizesi işlemlerinizi titiz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Durumunuza uygun olarak hangi belgeleri hazırlamanız gerektiği size bildirilir ve hazırlayarak gönderdiğiniz belgeler dikkatle gözden geçirilir. Yunanistan Schengen başvuru formunuz danışman desteğimizle özenle doldurularak randevunuz alınır ve talebiniz doğrultusunda randevu günü danışmanlarımız size destek olmak için yanınızda bulunur.
Yunanistan Vize Türleri
Yunanistan vizesi kısa tip (C tipi) ve ulusal (D tipi) olarak iki ana türe ayrılır. Yunanistan C tipi vize bir Schengen vizesidir. Yunanistan Schengen vizesi de kendi içinde başvuru sahibinin ziyaret amacına göre türlere ayrılır.
- Yunanistan’ a gezmek, eğlenmek, tatil yapmak amacıyla 90 günü aşmayan seyahatlerde Yunanistan turistik vize alınır.
- Yunanistan’ a ticari faaliyet, seminer, fuar ziyareti, kongre katılımı gibi nedenlerle gidecek olanlar, 90 günü aşmayacak seyahatleri için Yunanistan Schengen ticari vize almalıdır.
- Yunanistan’ da yaşayan aile ya da arkadaşlarını 90 günü aşmayacak şekilde ziyaret etmek isteyen başvuru sahipleri Yunanistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi alır.
- Yunanistan Erasmus vizesi: Yunanistan Erasmus vizesi için direkt Yunanistan başkonsolosluğuna müracaat edilmelidir.
- Yunanistan eğitim ve öğrenci vizesi: Üniversite eğitimi, master, en azla 90 günden uzun süren dil okulları için ulusal kapsamda Yunanistan eğitim ve öğrenci vizesi alınmalıdır.
- Yunanistan aile birleşimi vizesi: Ulusal bir vizedir ve oturum izni almak için gereklidir. Evli kimselerden birinin ya da ikisinin bir araya gelerek Yunanistan’ a yaşamasını gerektiren durumlarda Yunanistan aile birleşimi vizesi alınır
Yunanistan adaları Yunanistan kapı vizesi ile ziyaret edilmektedir. Yunanistan kapı vizesi tek ya da çok girişli olarak en fazla 15 günlüğüne verilmektedir.
Yunanistan Vizesi Gerekli Evraklar & Sorular
- Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler
- Yunanistan Vizesi Turistik
- Yunanistan Vizesi Aile, Akraba ve Arkadaş Ziyareti
- Yunanistan Vizesi Ticari Vize ve Fuar
- Yunanistan Vizesi Konferans, Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi
- Yunanistan Vizesi Eğitim ve Öğrenci Vizesi
- Yunanistan Sağlık ve Tedavi Sebepli Vize
- Yunanistan Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular
- Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
- Yunanistan Vize Fiyatları, Yunanistan Vize Ücreti
- Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
- Yunanistan Vizesi En Kolay Alınır?
- Uzun Süreli ve Çok Girişli 5 Yıllık Yunanistan Vizesi Almanın Yolları
- Yunanistan Vizesini Kimler Alabilir?
- Yunanistan Vize Talep Dilekçesi ve Sponsorluk Dilekçesi Nasıl Yazılır?
- Yunanistan Şahsi, Ticari, Eğitim ve Etkinlik için Davetiye Mektubu Detayları
- Yunanistan Vize Reddi ve Redde İtiraz
- Yunanistan Başkonsolosluğu ve Büyükelçiliği
Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan Vize Başvurusu
Yunanistan vize başvurusu Schengen vizesi için Yunanistan Başkonsolosluğu’ nun yetkilendirdiği resmi partner ile gerçekleştirilir. Aracı başvuru merkezinden başvuru formu doldurularak randevu alınır ve gereken ödeme yapılır. Randevu, biyometrik işlemlerin gerçekleştirildiği ve başvuru sahibinin gerekli evrakları teslim ettiği bir işlemdir. Randevu işlemi, başvuru sürecini tamamlar ve bu işlemin ardından başvuru sahibi pasaportunun başvuru merkezine ulaşmasını bekler.
Yunanistan Vize Randevu
Yunanistan Schangen vizesi başvurularnda en önemli ve son aşama randevuya gitmektir. Hazırlanan kapsamlı başvuru dosyası randevuda teslim edilir. Başvuru dosyası, başvuru sahibinin durumuna uygun tüm belgelerin istenilen nitelikte sunulduğu evrak dosyasıdır. Bununla beraber Yunanistan Schengen Vizesi başvuru randevusu biyometrik bilgilerin de bırakıldığı bir işlemdir.
Schengen ülkeleri antlaşma gereği Yunanistan vize başvuru sahiplerinden 5 yıl geçerli olmak üzere parmak izi, elektronik imza ve biyometrik fotoğraf alarak Biyometrik Bilgi Beyanı Sistemi’ ne kaydeder. Konsolosluk gerekli gördüğü taktirde başvuru sahibinden 5 yıl dolmadan biyometrik bilgileri yenilemeyi isteyebilir.Yunanistan vize randevusu başkonsolosluğun yetkili kıldığı başvuru merkezlerinden alınmaktadır. Başvuru merkezine randevu günü randevu saatinden en az yarım saat önce gidilmelidir.
Yunanistan Vize Sorgulama
Yunanistan vizesi başvuru sonuçları başvuru merkezine pasaport geldiğinde öğrenilebilir. Yunanistan vizesi başvuruları aracı kurum üzerinden sorgulanabilir ancak bu aşamada başvuru merkezinin size vize başvurularınızın sonuçları hakkında bilgi vermesine imkan yoktur. Ancak pasaportun başvuru merkezine gelip gelmediği öğrenilebilir. Yunanistan vize başvuruları, başvuru sahibi tarafından pasaport numarası ile başvuru merkezinin online sistemi üzerinden takip edilebilmektedir.
Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Yunanistan vizesi başvuruları, başvuruların yoğunluğuna göre 7-15 gün arasında karara bağlanır. Tatil zamanları gibi yoğun başvuru dönemlerinde vize başvurusunun karara bağlanması uzayabilmektedir. Yunanistan vizesi çıkış süresi ortalama olarak en fazla 15 gün olmaktadır.
Yunanistan Vize Ücreti Tablosu
Yunanistan Vize ve Koordinasyon Ücretleri
Yunanistan vize başvuruları için konsolosluk vize harcı ve vize başvuru merkezi hizmet bedeli 80 Euro’ dur. Vize başvuru ücretinden öğrenciler ve onlara eşlik eden öğretmenler ile yüksek lisans öğrencileri, siyah ve gri pasaport hamilleri, seminer, konferans, spor etkinliği gibi etkinliklere katılacak 25 yaş altı kuruluş temsilcileri muaf tutulur.
Yaş | Vize Harç Bedeli | Başvuru Merkezi Ücreti | Zorunlu Kargo Ücreti | Schengen Vize Hizmet Bedeli | Toplam |
---|---|---|---|---|---|
0 – 5 Yaş | 0 € | 0 € | 45 TL | 38,5 € | 45 € |
6 – 11 Yaş | 0 € | 27,50 € (TL Karşılığı) | 45 TL | 41 € | 75 € |
12 Yaş ve Üzeri | 80 € | 27,50 € (TL Karşılığı) | 45 TL | 41 € | 155 € |
Yunanistan Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası Ücretlendirme Tablosu – Avrupa/Schengen Ülkeleri için
Gün Sayısı | Ücretlendirme (0-80 Yaş) | Ücretlendirme (81-90 Yaş) |
---|---|---|
1 – 16 Gün | 10,00 € | 20,00 € |
1 Ay | 20,00 € | 40,00 € |
3 Ay | 30,00 € | 60,00 € |
6 Ay | 40,00 € | 80,00 € |
1 Yıl | 50,00 € | 100,00 € |
Not: Seyahat sağlık sigortası kayak amacıyla yapıldığında %25 ek prim uygulanır.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalı
Yunanistan Schengen Vizesi Başvuru Formu – Türkçe – Yeni
Yunanistan Schengen vizesi için en önemli evraklardan biri de başvuru formudur. Yunanistan Schengen başvuru formu resmi bir evraktır. Form, Yunanistan’ a seyahat edecek kişinin kimlik bilgileri, durumunu belirtir tüm bilgiler ile seyahat planı hakkında verdiği beyanları içerir. Dolayısıyla detaylı bir formdur ve seyahat tarihi, planlanan rota gibi seyahate ilişkin tüm planlamalar form ile sunulur. Bu açıdan bakıldığında Yunanistan vizesi başvuru formu doldurulmadan önce tüm seyahat planı ortaya çıkartılmış olmalıdır.
Yunanistan vizesi başvurularında başvuru formu kimlik belgesi gibi kişisel bilgilere ait evraklar ile birebir doldurulmalıdır. Evraklarla uyuşmayan, hatalı girilmiş en ufak bilgi, başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olur. Bu nedenle başvuru formunu titizlikle ve dikkatle doldurmanız, kanıt sunamayacağınız hiçbir beyanda bulunmamanız, seyahat planı gibi bilgilerinizi anlaşılır biçimde yazmanız önemlidir. Başvuru formu kesinlikle tarihli ve imzalı biçimde dosyaya yerleştirilmelidir.
Yunanistan Vizesi Evrakları : Vize Ücreti Video;
İlginizi Çekilebilir;