Slovenya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2025 - Schengenvize.net
Slovenya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Slovenya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2025

Slovenya Vize Başvurusu 2025

Slovenya Turistik Vize

Slovenya Schengen vize türlerinden birisidir ve yıl içerisinde 2 kez olmak şartıyla en fazla 90 gün kalma hakkı tanımaktadır. Slovenya’ya birçok farklı amaçla seyahat edebilirsiniz ve seyahat amacınıza uygun olarak da vize almanız gerekmektedir. Slovenya’ya eğer turistik amaçla gidecekseniz Slovenya turistik vize almanız gerekir ve bu vizeyi alabilmeniz için de başvuru yapmanız gerekir. 

Slovenya Vize Reddi Nedenleri

Başvuru sırasında konsolosluk tarafından istenen bazı evraklar vardır ve bu evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Slovenya turistik vize başvuruları, İstanbul’da Slovenya Başkonsolosluğu olmaması sebebiyle ve yapılan Schengen anlaşmasına uygun olarak Macaristan Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir.

Onaylanan yer ise Ankara’da bulunan Slovenya Büyükelçiliği’dir. Schengenvize.net ile iletişime geçebilir ya da web sitedeki online randevu seçeneği ile randevu da alabilir ve Slovenya turistik vize işlemleri için profesyonel destek alarak daha hızlı ve doğru olarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Schengen ülkelerinden kabul edilen Slovenya’ya turistik seyahat gerçekleştirmek istiyorsanız ve bordo pasaportunuz varsa Slovenya turistik vize başvurusu yapmak zorundasınız.

Diğer renkteki (yeşil, gri ve siyah) pasaport sahipleri bu tür kısa süreli vize kategorisine ait vizeler için başvuru yamak zorunda değildirler.Farklı belgelerden oluşan Slovenya turistik vize belgeleri kişisel bilgilerinizi içeren evraklarını başvuru sahibinin hazırlaması zorunludur.

Slovenya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2025
Slovenya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz

Ancak yardım talep ettiğiniz vize acenteleri diğer belgeleri hazırlamanızda size yardımcı olacaktır. Çalışma alanınıza ve mesleki durumunuza göre hazırlanması gereken bazı evraklarda vardır.Schengen vizesi kuralları kapsamında 180 gün dahilinde maksimum 90 gün süreyle kalabileceğiniz Slovenya turistik vizesine sahip olmak için gerekli belgeleri eksiksiz ve tam hazırlamanız olmanız gerekmektedir.

İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliğine yapacağınız Slovenya turistik vize başvuru dosyasında hazırladığınız yanlış, eksik ve tutarsız belgeler bu vize kategorisi için ret almanıza sebep olabilmektedir.Slovenya turistik vizesi gerekli belgeleri sizler için aşağıda açıkladık ancak başvuru yapacağınız tarafından yeni evraklar istenir.

Verdiğiniz evrakların orijinalleri dosyanızda yoksa bu evrakların orijinallerinin temininin sağlanması beklenebilir veya başvuru süreci uzarsa verilen evrakların güncellenmesi istenilebilir.Bu tür durumlar başvuru sürecini etkilemektedir. Ayrıca tutarsız görülen her tür eylemde Konsolosluk Slovenya turistik vize için başvurunuzu onaylamayacaktır.

Slovenya Turistik Vizesi Gerekli Belgeler

  • Pasaport: Ziyaretinizi gerçekleştirdikten sonra minimum 3 ay geçerli olması zorunda olan, son 10 yılda alınmış olması gereken, kimlik bilgilerinizin ve 2 adet boş sayfası bulunması gereken pasaport.
  • Başvuru Formu: İmzalı, eksik, yanlış ve tutarsız bilgi içermeyen belge.
  • Fotoğraf: Schengen bölgesi vize alma kriterlerine uygun 35 x 45 mm boyutlarında, beyaz arka fonlu, son 6 ay içerisinde güncellenmiş ve 2 adet olması zorunluluğu olan biometrik fotoğraflar.
  • Seyahat Sigortası: Yaptırmanızın zorunlu olduğu ve ücretinin seyahatin süresine göre değişkenlik gösterecek seyahat sağlık sigortası.
  • Seyahat Planı: Uçuş bilgilerinizin (gidiş – dönüş tarihleri) ve Slovenya’da konaklayacağınız yerin bilgileri ya da otel rezervasyonunuzu gösteren seyahat planınız.
  • Banka Hesap Dökümü: Hesap bilgilerinizi içeren, 3 ay içinde yapılan harcamaları gösteren ve kredi kartı ekstrenizin olduğu doküman. Ayrıca bu belgelere ek olarak varsa tapu, kira geliri, araç ruhsatı gibi finansal durumunuzun yeterliliğini kanıtlayacak her tür belge ve evrak fotokopisini dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.

Kişisel durumunuza ve çalışma alanınıza göre oluşturulan ve talep edilen belgeler şu şekilde kategorileşmiştir:

  • Kişi öğrenci ise: Öğrenim gördüğü kurumdan aldığı öğrencilik belgesini Slovenya turistik vize belgeleri arasında bulundurmak zorundadır.
  • Kişi çalışan ise: Şirket yetkilileri tarafından imzalanması ve kaşe zorunluluğu olan son 3 ay içerisinde temin edilen maaş bodrosu, hizmet döküm belgesi, işyerinden alacağı izin belgesi

  • Kişi şirket sahibi ise: Ticaret odası kaydı, şirket sicil belgesi, vergi levhası gibi belgeleri de eklemelidir

  • Kişi çiftçi ise: Oda kaydını bağlı olduğu kurumdan talep edebilir, çiftçilik belgesi ve sahip olduğu araç ve hayvan bilgileri.

Slovenya Turistik Vizesi Süreci 

Ankara Slovenya Başkonsolosluğu ya da İstanbul Macaristan Büyükelçiliği, Slovenya turistik vize başvurusunun sonuçlanma süresini yapacağınız ziyaret günün 2 gün öncesinde sonuçlanmaktadır.

Schengen ülkeleri için alacağınız vize randevuları 3 ay öncesine kadar alınabilir. Başvuru yapmanız için geç kalmamanızı tavsiye ediyoruz çünkü yapacağınız seyahat tarihine 15 günden az kaldıysa başvurunuz onaylanmayacaktır.

 Ayrıca resmî tatiller ve hafta sonları gibi izin günleri dahilinde başvurunuzu en az 1 ay öncesinden yapmanız başvuru süresinin basitleşmesini sağlar.

Slovenya’ya yapacağınız iş gezileri ve ticari amaçlı seyahatleriniz için başvurmanız gereken Slovenya Ticari Vize hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Slovenya Ticari Vize

Şirket sahibi olanlar ya da o şirkette çalışanlar eğer ticari faaliyet amacıyla Slovenya’ya gidecekse ya da Slovenya’da gerçekleşen bir konferansa katılacak, iş görüşmesi gerçekleştirecek, fuara katılacak ise eğer; kısacası bütün amacı ticari faaliyetlerse eğer Slovenya’ya girebilmek için alması gereken vize türü Slovenya ticari vizedir. Slovenya ticari vize işlemlerinin ticari ilişkisi olan firmalar arasında gerçekleşmelidir.

 Slovenya ticari vize alınabilmesi ve bu başvurunun gerçekleşebilmesi için Slovenya’da bulunan firmadan davet mektubu alınması gerekmektedir. Seminer, fuar vs. gibi ticari görüşmeler varsa da katılım daveti alınması gereklidir ki vize başvurusu sırasında başvurunun amacı kanıtlanabilsin.

Slovenya ticari vize, Schengen vizelerinden olduğu için yılda iki kez olmak suretiyle en fazla 90 gün kalınma hakkı tanınmaktadır. Slovenya vize başvuruları Macaristan Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilir ancak Ankara Büyükelçiliği tarafından sonuçlandırılır.

Ticari amaçla gideceğiniz Slovenya’ya vize için başvuru yaparken vereceğiniz en önemli evraklardan biri çalıştığınız kurum ya da kurumun bağlı olduğu şirket tarafından gönderilmesi gereken davetiyedir.

Bu davetiyede davetiyeyi gönderen kuruma veya şirkete ait olan antetli kâğıda davetlinin ismi, soy ismi, kalacağı tarihler ve şirket bilgisi yazılmalı ve şirket yetkililerinin bu kâğıdı imzalaması ve kaşelemesi gerekmektedir.

 Slovenya’da yapılacak olan iş toplantısı, iş görüşmesi, konferanslar ve fuar gibi ticari amaç ile yapılacak her türlü seyahatiniz için başvurmanız gereken vize kategorisi Slovenya ticari vize kategorisidir.

Slovenya ticari vizesi ticari amaçlı olarak Slovenya’da bulunmak isteyen bireyler için diğer aile ziyareti sebepli olan Slovenya Aile Ziyareti Vizesi, turistik amaçla seyahat için alınan Slovenya Turistik vizesi vb. vizeler gibi kısa süreli vize türüdür. Schengen vizesi almaya hak kazanan birey 180 gün dahilinde maksimum 90 gün Slovenya’da bulunabilir.

Slovenya’ya gitmek isteyen kişilerin gerekli evrakları hazırlamasında yardımcı olan vize danışma acentelerinden bilgiler alabilir ve gerekli evrakları kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Slovenya ticari vize edinmek için gerekli evraklar kişisel durumunuza, çalışma alanınıza ve mesleki durumunuza bağlı olabilmekte olup buna göre seyahat planınızı belirlemelisiniz.

Başvuru sürecindeki vizenizin değerlendirilmesi ve onaylanmasındaki karar merci Schengen bölke ülkeleri anlaşmasında bulunan Slovenya ve Macaristan ülkelerinin Türkiye’de bulunan Ankara Slovenya Büyükelçiliği ve İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu’dur.

Belgelerinizde eksik, yanlış ve gereksiz bilgi bulunmuyorsa başvuru süreciniz kolay ve olumlu geçecektedir. Ancak tabii her vize türünde olduğu gibi bu vize türünde de başvurduğunuz kurum tarafından evraklarınızın orijinalleri ya da güncel tarihli olması gereken yeni belgeler istenilebilir.

 Bu yüzden başvuru yapacağınız günün randevusunu seyahat planınıza göre önceden belirlemelisiniz. Danışanlarımızdan Slovenya ticari vize hakkında her türlü bilgiyi alabilirsiniz.

Slovenya Ticari Vizesi Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, kişisel bilgilerinizi içeren ve 2 adet boş sayfası olan pasaportunuzu ayrıca sahip olduğunuz eski pasaportlarınızı da bu dosyanın içine koymalısınız.
  • Vize Talep Dilekçesi: Slovenya ticari vize için başvuru yapan çalışan, yetkili veya iş yeri sahibinin bu dilekçeyi şirketin antetli kağıdına yazması, imzasını atması ve iş yeri kaşesini bulundurması zorunludur.
  • Fotoğraf: Schengen bölge ülkeleri kriterlerine uygun olan biometrik fotoğrafın 35 x 45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz ve 2 adet olması zorunluluğu vardır.
  • Nüfus kayıt belgeleri: Sahip olduğunuz kimlik fotokopisi ve güncel olan nüfus kayıt örneğinizin noter tasdikli olması gerekir.
  • Davetiye: Çalıştığınız ya da sahip olduğunuz şirketin veya kurumun Slovenya’da bulunan şirketi tarafından size gönderilmesi gereken belgedir.

Davetiye de, davetlinin adı – soyadı, nerede konaklayacağını ve Slovenya’da bulunacağı süre dahilinde masraflarının nasıl karşılanacağını belirtmesi gerektiği gibi aynı zamanda şirketin antetli kağıdına yazılması zorunlu olan katılacağı iş toplantısı, fuar ve konferans gibi ticari amaçlarında bildirilmesi gerekir.

 Davetiyeyi gönderen kurumun imza atması ve kaşe basması zorunludur.

  • Vize Başvuru Formu: Slovenya’yı ziyaret eden kişi hakkında bilgi verilen ve ziyaret etme amacını anlatan Schengen vize kriterlerini sağlayan başvuru formudur.
  • Bu formda başvuru sahibinin ıslak imzası olması zorunluluğu vardır bu yüzden online ve web sitesinden başvuru yapılamamaktadır. Çelişkili bilgiler vize reddi almanıza sebep olacaktır.
  • Banka Hesap Bilgileri: Şirkete ait hesap dökümünün olduğu, son 3 ay içindeki hareketliliği gösteren, Slovenya’ya gidecek çalışanının masraflarını karşılayabilecek nitelikte olduğunu kanıtlayan her türlü belge ( Hizmet döküm belgeleri, vergi levhası, sicil belgeleri, sahip olunan şirketler, araçlar, hesap bilgileri) dosya da olmak zorundadır.

Slovenya Ticari Vize Ücreti

Schengen bölgesinde kabul edilen Slovenya ticari vize ücreti 2019 yılından bu yana 20 Euro artış göstermiş ve 2020 yılında 105 Euro olarak ücretlendirilmiştir.

 Slovenya ticari vizesi için İstanbul Macaristan Başkonsolosluğuna veya Ankara Slovenya Büyükelçiliğine yapacağınız vize başvurusu randevusu için ücret alınmamaktadır.Ancak belgelerin eksik ve yanlış olması durumunda ödediğiniz vize ücreti geri verilmemektedir.

Slovenya vize ücretleri yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretleri için >> schengenvize.net/slovenya-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

Slovenya Ticari Vize Sonuçlanma Süresi 

Diğer Schengen vize türlerinde olduğu gibi vize başvuru randevunuzu 3 ay öncesine kadar alabiliyorsunuz.Son 15 günde alınan vize randevuleriniz kabul edilmemekte olup 1 ay öncesinden başvuru yapmanızı öneririz.

Bu vize için yaptığınız başvuru süreciniz 2 ile 7 gün arasında sonuçlanmaktadır.Schengen üyesi olan ülkelerden biri de Slovenya’dır. Aile ve arkadaşlarınızı ziyaret etmek için Slovenya aile ziyareti vizesi almalısınız.

Slovenya Aile Ziyareti Vizesi 

Slovenya’da yaşayan bir akraba ya da tanıdığınız olabilir. Eğer onları ziyaret etmek istiyorsanız almanız gereken vize türü Slovenya ziyaret vizesidir. Slovenya ziyaret vize, Schengen vize türlerinden biridir ve bu nedenle de 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalma hakkı tanınmaktadır. 

Slovenya ziyaret vize alınabilmesi için Konsolosluk tarafından vize başvurusu yapan kişi hakkında bir de Slovenya’da ziyaret edilecek olan kişi hakkında detaylı bilgiler elde etmek amacıyla istenen bazı evraklar vardır ve bu evrakların eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

Eksiksiz ve doğru işlemler yapmak için schengenvize.net ile iletişime geçebilir ve profesyonel destek alabilirsiniz. Slovenya ziyaret vize başvuruları, Schengen anlaşmalarına göre Macaristan Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilir ancak sonuçlandırmayı Slovenya Ankara Büyükelçiliği gerçekleştirir.

Orta Avrupa’nın Güney’inde yaşamak isteyen akrabalar, ülke tercihlerini Slovenya’dan yana kullanmış olabilir. Batısında İtalya, kuzeyinde Avusturya bulunan Slovenya, sevdiklerinizi ziyaret etmek için güzel bir yerdir.

Bu ziyaret için öncelikle Slovenya aile ziyareti vizesi almalısınız. Slovenya’ya aile ziyareti yapmak için başvururken bilmeniz geren bazı şeyler vardır. Örneğin;

  • Slovenya aile ziyareti için vize başvurusunu İstanbul ilinden yapacak kişiler Macaristan konsolosluğu ile görüşmeler yapabilir. Slovenya ve Macaristan konsoloslukları bu konuda anlaşmalıdır.
  • Ankara elçiliğine müracaat etmesi gereken şehirlerde yaşayan kişilerden oda sicil kaydı talep edilir.
  • Gidiş tarihine iki haftadan az bir süre kaldığında Slovenya konsolosluğu tarafından vize başvurununuz reddedilebilir.
  • Ülkemizdeki ve Slovenya’daki resmî tatiller konsoloslukların iş yoğunluğunun artmasına neden olabilir. Ziyaretiniz bu tarihlere yakın olacaksa talep dilekçenizi uygun bir tarihte yapmanız gerekir.

Bu bilgiler ışığında gerçekleştireceğiniz vize başvurusu olumlu sonuç alırsa rahatlıkla ailenizi ziyaret gidebilirsiniz. Slovenya sokaklarında sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmeniz için herhangi bir engel kalmamış olur.

Eğer sahip olduğunuz pasaportun rengi yeşil ise vize almanıza gerek yoktur. Hususi olarak da adlandırılan yeşil pasaportlar Schengen üyesi ülkelere vize almadan girebilir.

Slovenya Aile Ziyareti Vize  Gerekli Evraklar

     Slovenya aile ziyareti vize alabilmek için yapılacak olan başvuruda kullanılmak üzere bazı evraklar istenir ve bu evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekir. Hazırlanan evraklardaki tüm bilgilerin birbiriyle uyuşması gerekir ve hazırlanan belgelerin tamamının Macaristan Konsolosluğu ya da Slovenya Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş olan hizmet binalarına götürülerek başvurunun tamamlanması gerekmektedir. Schengenvize.net ile iletişime geçerek profesyonel destek alabilirsiniz.

  • Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olan Slovenya aile ziyareti vize başvuru formu,
  • Slovenya aile ziyareti vize başvuruları için en önemli olan belgelerden birisi de davetiyedir ve davetiyesiz başvurular kabul edilmeyecektir. Slovenya’da oturan ve ziyaret edilecek olan kişi tarafından gönderilen davetiye mektubu mutlaka eklenmelidir.
  • Slovenya’da yaşayan tarafın oturduğu yerin bilgileri ve kendisi hakkındaki detaylı bilgiler; eğer Slovenya vatandaşı değilse de oturma izni olduğuna kanıt olarak gösterilecek belge,
  • Son on yıl içinde çıkarılmış  güncelpasaport ve nüfus cüzdanı görüntüsü fotokopisi ve tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Son altı ayda çekilmiş olan ve bazı özellikler istenen iki adet biometrik fotoğraf,
  • Seyahat sürecinde geçerli olacak olan 30,000 Euro seyahat sağlık sigortası,
  • Ulaşım ve konaklama bilgilerini gösteren rezervasyon bilgileri,
  • Son üç aya ait banka hesap döküm bilgileri ve varsa eğer ek gelir gösteren belgeler,

Slovenya Transit Vize

Herhangi bir ülkeye uçakla/gemiyle gidebilmek için aktarma yapılması gerekiyorsa ve bu aktarma Slovenya üzerinden gerçekleşecekse eğer Slovenya transit vize alınması gerekmektedir. Bu vizenin alınabilmesi için de başvuru yapılması ve başvuru için de gerekli olan evraklar vardır ve bu evraklar incelendikten sonra Macaristan Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilip, Slovenya Ankara Büyükelçiliği tarafından sonuçlandırılmaktadır.

 Slovenya transit vize ile sadece Slovenya havaalanlarında/limanlarında transit alanda bulunma hakkınız vardır, ulusal sınırlara girme hakkınız yoktur. Slovenya sınır kapılarında da Slovenya’ya giriş için vize verilmemektedir; ancak ölüm vs. gibi acil durumlar dahilinde sınırlara giriş için vize verilebilmektedir. Slovenya transit vize ile ayrıca sadece 24 saat kalma hakkınız vardır.

Slovenya Transit Vize Gerekli Evraklar

     Slovenya transit vize alabilmek için yapılacak olan başvuruda kullanılmak üzere bazı evraklar istenir ve bu evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekir.

Hazırlanan evraklardaki tüm bilgilerin birbiriyle uyuşması gerekir ve hazırlanan belgelerin tamamının Macaristan Konsolosluğu ya da Slovenya Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş olan hizmet binalarına götürülerek başvurunun tamamlanması gerekmektedir. Schengenvize.net ile iletişime geçerek profesyonel destek alabilirsiniz.

  • Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olan Slovenya transit vize başvuru formu,
  • Slovenya’dan aktarma yapılacak olan asıl ülkeye dair alınan vize ve uçak vs. rezervasyon bilgileri,
  • Slovenya vizesi talep eden kişinin son on yıl içerisinde çıkarılmış olan güncel pasaportu ve nüfus cüzdanı-kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi yanında barkotlu tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Son altı ayda çekilmiş olan ve bazı özellikler istenen iki adet biometrik fotoğraf,
  • Seyahat sürecinde geçerli olacak olan 30,000 Euro seyahat sağlık sigortası,
  • Ulaşım ve konaklama bilgilerini gösteren rezervasyon bilgileri,
  • Son üç aya ait banka hesap döküm bilgileri ve varsa eğer ek gelir gösteren belgeler,

Slovenya Erasmus Vize

    Slovenya’ya Erasmus programı ile gidecek olan kişilerin alması gereken vize türü Slovenya Erasmus vizesidir. Erasmus, öğrencilerin yurtdışında 2-12 ay arasında eğitim görmesini, alanında gelişmesini, mesleki olarak tecrübe kazanmasını, yabancı dilini geliştirmesi ve kişisel gelişimine katkı gerçekleşmesini sağlayan yabancı öğrenci değişim programıdır. 

Sınavla alınan bu programda eğer Slovenya kazanıldıysa, öğrencilerden istenen bazı evraklar vardır ve bu evrakların eksiksiz tamamlanması gerekmektedir.

Schengenvize.net ile iletişime geçerek detaylı bilgiler alabilir ya da işlemler için profesyonel destekler alabilirsiniz. Slovenya Erasmus vize işlemleri, öğrenci vizesi ile aynıdır ama daha kısa süreli olabilmektedir. Slovenya Erasmus başvuruları Macaristan Başkonsolosluğu tarafından değerlendirilir ancak Slovenya Ankara Büyükelçiliği tarafından sonuçlandırılır.

Slovenya Erasmus Vize Gerekli Evraklar

     Slovenya Erasmus vize alabilmek için yapılacak olan başvuruda kullanılmak üzere bazı evraklar istenir ve bu evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekir.

Hazırlanan evraklardaki tüm bilgilerin birbiriyle uyuşması gerekir ve hazırlanan belgelerin tamamının Macaristan Konsolosluğu ya da Slovenya Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş olan hizmet binalarına veyahut Yükseköğretim kurumlarının Erasmus ile ilgilenen bölümlerine götürülerek başvurunun tamamlanması gerekmektedir. Schengenvize.net ile iletişime geçerek profesyonel destek alabilirsiniz.

  • Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olan Slovenya Erasmus vize başvuru formu,
  • Başvuru yapan kişinin okulu tarafından verilecek olan muaf dilekçesi,
  • Programın kazanıldığını kanıtlar nitelikte olan sonuç belgesi,
  • Öğrenci eğer 18 yaşından küçükse ailesi tarafından hazırlanan muvafakatname yani izin belgesi,
  • Son on yıl içerisinde alınmış olan yani güncel geçerli pasaport ve nüfus cüzdanı arkalı önlü A4 boyutunda renkli fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Son altı ayda çekilmiş olan ve bazı özellikler istenen iki adet biometrik fotoğraf,
  • Seyahat sürecinde geçerli olacak olan 30,000 Euro seyahat sağlık sigortası,
  • Ulaşım ve konaklama bilgilerini gösteren rezervasyon bilgileri,
  • Son üç aya ait banka hesap döküm bilgileri ve varsa eğer ek gelir gösteren belgeler veya Slovenya’da olunacak süre boyunca masrafların kim tarafından karşılanacağını gösteren belge ve karşılayacak olan kişinin gelir belgeleri.

Slovenya Vize Başvuru Ücreti 

Slovenya vize ücreti belli kriterlere göre farklılıklar gösterebilmekte olup bu farklılıklar şu şekilde örneklendirilebilir:

  • Slovenya Vize Başvurusunda bulunmak isteyen kişinin yaşı,
  • Uyruk bilgisi,
  • Başvuru yapılacak vize türü.

Slovenya aynı zamanda Schengen bölge ülkelerinden biri olduğu için Schengen Bölgesi kurallarına uymalı ve bu bölgenin kriterlerine uygun vize kategorisinden başvuru yapmalıdır.

 Ticari amaçla yapılan ticari vize, seyahat için yapılan turistik vize ya da akraba ziyareti için yapılan aile birleşimi vize kategorileri gibi kısa süreye sahip vize başvurularının ücretleri ile uzun süreli vize kategorisi ücretleri farklılık gösterebilmektedir.

Aynı zamanda Slovenya vize başvuru ücreti hususuna ek olarak ödemeniz gereken bir diğer ücret ise seyahat sağlık sigortası ücretidir. Yapacağınız seyahat süresine göre sigortanızın uzatılması ihtimalini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Başvuru yapılacak vize kategorisi ve yapacak kişinin uyruğu kadar başvuru yapacak kişinin yaşı da önemli konulardan biridir çünkü Slovenya Konsolosluğu Schengen vizesi için 6 yaş altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Slovenya vize ücreti almamaktadır.

2025  Yılında Slovenya Vize Başvuru Ücretleri 

  • Ticari amaçla yapılan Ticari Vize ücreti : 105 € ,
  • Seyahat amacıyla yapılan Turistik Vize ücreti: 105 € ,
  • Aile üyelerini ya da arkadaşlarını ziyaret amacıyla yapılan Ziyaret Vizesi ücreti: 105 € ,
  • Kültürel ve Eğitim vizesi: 105 € ,
  • 6 ve 12 yaş aralığına sahip bireyler için tahsil edilen ücret: 25 € olarak belirlenmiştir.

Slovenya Vize Veriyor Mu?

Slovenya, farklı pasaport türlerine göre vize verir.

Slovenya Vizesi Almak Zor Mu?

Slovenya vizesinin alınması, Slovenya evraklarını herhangi bir problem olmadığı takdirde oldukça kolaydır.

Slovenya Vize Ne Kadar?

Slovenya vizesi, 105 Euro.

Slovenya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2025 Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×