Schengen Kültürel Vize - Schengenvize.net
Schengen Vizesi

Schengen Kültürel Vize

Schengen Kültürel Vize Başvuru

Schengen Kültürel vize sayesinde spor ve din ile ilgili etkinlere katılabilirsiniz. Schengen bölgesinde düzenlenen bu tür etkinlere katılmak için vize şartı bulunmaktadır. Vize almadan belirtilen etkinlerde iştirak edemezsiniz.

Film ekibinin Schengen ülkesine giriş yapması için bu vizeye ihtiyaç duyulabilir. Schengen ülkesine giriş yapmak isteyen ve film ekibine dahil olan herkesin Kültürel vize alması gerekmektedir.

Schengen Kültürel Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Schengen Kültürel vize başvurusu yapmak için izlemeniz gereken bazı adımlar vardır. Bu adımları sırasıyla izleyerek vize sahibi olabilirsiniz.

  • Kültürel vize başvurusu yapmaya ihtiyaç olup olmadığını belirlemelisiniz.
  • Başvuru yapacağınız ülkenin Konsolosluğu bulmalısınız.
  • Başvuru işlemini ne zaman yapacağınızı belirlemelisiniz.
  • Başvuru formu doldurmalısınız.
  • Bir randevu almalısınız.
  • Gerekli evrakları hazırlamalısınız.
  • Vize ücreti ödemelisiniz.
Schengen Kültürel Vize
Schengen Kültürel Vize

Kültürel Schengen Vize Başvurusu Yapmalı mıyım?

Kültürel vize almadan önce bu vize türüne ihtiyacınız olup olmadığını belirlemelisiniz. Schengen bölgesine aşağıdaki amaçlarla seyahat etmeyi düşünüyorsanız Kültürel vizeye ihtiyaç duymaktasınız.

  • Kısa süreli spor veya kültürel etkinlik katılımı,
  • Dini konuda ziyaret,
  • Film çekmek için yapılan ziyaret.

Schengen Kültürel Vize İçin Nereye Başvurmalıyım?

Kültürel vize ile iki veya daha fazla Schengen ülkesini seyahat etmek istiyorsanız öncelikle nereye başvuru yapmalı olduğunuzu bilmelisiniz. Vizenin hangi Konsolosluk tarafından işleme alınmasını belirleyen özel kriterler vardır.

Eğer sadece bir Schengen ülkesini ziyaret etmek istiyorsanız başvurunuzu aşağıdaki adresler ile gerçekleştirebilirsiniz.
  • Konsolosluk
  • Büyükelçilik
  • İlgili ülkenin vize başvuru merkezi

Birden fazla Schengen ülkesini seyahat etmek istiyorsanız aşağıdakilere dikkat etmelisiniz.

  • İki ülkeden birinde daha fazla zaman geçirecekseniz, o ülkenin Konsolosluğu`na başvurmalısınız.
  • Her iki ülkede eşit zaman geçirmeyi planlıyorsanız, her iki ülkenin Konsolosluğu`na başvuru yapmalısınız.

Kültürel Schengen Vize Başvuru Ne Zaman Yapılır?

Schengen kurallarına uygun olarak vize prosedürünü en erken 6 ay önce başlatabilirsiniz. En son başvuru yapabileceğiniz tarih ise son 2 haftadır.

Schengen Kültürel vize sahibi olmak isteyenlerin en az 1 ay önce başvuru yapması önerilmektedir. Çünkü Büyükelçilikte yaşanan gecikmeler sebebiyle süreç uzayabilir. Sürecin uzaması ise tüm planlarınızı iptal edebilir.

Vize Başvuru Formu Doldurma İşlemi

Vize başvuru formu sürecin en önemli belgeler arasında yer almaktadır. Form belgesi seyahat edecek kişi ile alakalı gerekli tüm bilgileri içermelidir. Bilgiler eksiksiz bir şekilde girildikten sonra çıktısı alınmalıdır.

Form belgesini doldurduktan sonra başvuru sahibi tarafından imza atılmalıdır. İmzanın doğru atılması ve pasaporttaki ile uyuşması oldukça önemlidir.

Vize Randevusu Alma İşlemi

Vize randevusu seyahat edilecek ülkeye bağlı olarak farklı yöntemler ile alınabilir. Randevu online bir şekilde alınabilmektedir. Fakat bazı ülkelerin bizzat Konsolosluğu`na giderek randevu ayarlamalısınız.

Randevu almak hakkında daha detaylı bilgi için ziyaret edeceğiniz ülkenin Konsolosluğu ile irtibat kurabilirsiniz.

Kültürel Schengen Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Kültürel Schengen vizesine sahip olmak için birden fazla belge talep edilmektedir. Talep edilen belgelerin eksik olmadan ilgili Konsolosluğa ibraz edilmesi gerekmektedir.

Başvuru için gerekli olan evrakların randevu gününe kadar hazır olması gereklidir.

Schengen Kültürel vize sahibi olmak için hazırlamanız gereken belgeler şu şekildedir:

  • Pasaport – Pasaportun son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş olması gerekmektedir. İçerisinde en az 2 adet boş sayfa olmalıdır. Aynı zamanda Schengen bölgesine ziyaret tarihinden itibaren 3 ay geçerli olmalıdır.
  • Kültürel Schengen Vize Başvuru Formu – Müracaat formunu internet üzerinden online doldurabilirsiniz. Formu doldurduktan sonra iki adet kopyasını almanız gerekmektedir.
  • Schengen Şartlarına Uygun Fotoğraf – Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır. Boyutu 35×40 mm ölçülerinde olmalıdır. Fotoğraf, başvuru sahibinin yüzünün %70 – %80`lik kısmını kapsamalıdır.
  • Seyahat Sağlık Sigortası – Hastaneye kaldırma ve ölüm benzeri durumlarda sağlık sigortasına ihtiyaç duyulmaktadır. Sigortanın en az 30.000 Euro teminat vermesi gereklidir.>> schengenvize.net/schengen-vizesi-seyahat-sigortasi/
  • Schengen Vize Ücreti – Schengen vize ücreti yetişkin kişiler için 80 Euro`dur. Yaşı küçük olanlar ise 40 Euro ödemelidir. Belirtilen ücretler seyahat edilecek ülkeye bağlı olarak değişebilir. >> schengenvize.net/schengen-vize-ucretleri/
  • Rezervasyon Bilgileri – Ülkeyi ne zaman seyahat etmeyi planladığınız hakkında bilgi vermelisiniz. Aynı zamanda otel ve uçak rezervasyonu gibi bilgiler sunulmalıdır.
Schengen vizesi uçak rezervasyonu nasıl yapılır schengenvize.net/vize-ucus-rezervasyonu/bağlantısından öğrenebilirsiniz
Schengen vizesi için konaklama rezervasyonu üretsiz nasıl yapılır schengenvize.net/vize-konaklama-belgesi/bağlantısından öğrenebilirsiniz.

Bu belgelerin dışında Kültürel vize almak isteyenlerin seyahat amacına göre ibraz etmesi gereken ekstra belgeler vardır.

  • Kültür Derneğine Ait Dilekçe – Dilekçenin içeriğinde derneğin iletişim bilgileri sunulmalıdır.
  • Kültür Derneği Oluşturan Ülkenin Dilekçesi – Bu dilekçede ise ilgili iletişim bilgileri verilmelidir.

Film yapan kişilerin hazırlaması gereken belgeler ise aşağıdaki gibidir.

  • Film Yapımcısına Ait Dilekçe – Dilekçede filmin başlığı ve konusu hakkında bilgi sunulmalıdır. Aynı zamanda çekimlerin nerede yapılacağı belirtilmelidir.
  • Film Yapım Ekibi Dilekçesi – Bu dilekçede filmdeki adınız ve diğer bilgiler verilmelidir.
  • Film Çekmek İçin İzin Belgesi – Belge film yapımcısından alınmalıdır. İzin belgesi sayesinde Schengen ülkelerinde çekim yapma hakkına sahip olmaktasınız.
  • Film Yapımcısı Ekibinin Kayıt Belgesi – Bu sertifika yaşadığınız ülkedeki yetkili makam tarafından verilmelidir.

Spor etkinliğinde iştirak etmek isteyenler aşağıdaki belgeleri hazırlamalıdır.

  • Ülkenizdeki Spor Kurumu`nun Dilekçesi – Dilekçe spor kuruluşunun ismini ve iletişim bilgilerini içermelidir. Aynı zamanda hangi spor ile uğraştığınızı ve diğer gerekli bilgileri sunmalısınız.

Schengen Vize Ücretleri

Schengen Kültürel vize ücreti 80 Euro teşkil etmektedir. Fakat herhangi vize merkezi ile başvuru yapacaksanız daha farklı ücretler ödemelisiniz.

Schengen vize ücretleri yaş aralığına bağlı olarak farklı olabilir. Yetişkinler için istenen vize ücreti ile çocuklar için istenen ücretler birbirinden farklıdır. Çocuk vizesi yetişkin vizesine göre daha uygundur.

Vize Randevu Günü Ne Yapılmalı?

Randevu günü vize ofisine zamanında gitmelisiniz. Ofise giderken gerekli tüm belgeleri yanınızda götürmelisiniz.

Vize görüşmesinde sizden istenen evrakları ibraz etmelisiniz. Ardından vize ücretini ödeyerek süreci tamamlamalısınız. Süreç tamamlandıktan sonra geriye başvuru işleminin sonuçlanmasını beklemek kalacaktır.

Kültürel Vize Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Kültürel vize tahmini 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süreç özel durumlara bağlı olarak uzayabilmektedir. Büyükelçilikte yaşanan yoğunluktan dolayı başvuru süresi 1 aya çıkabilir.

Başvuru yapacağınız zaman gecikme durumlarını da göz önüne almalısınız.

Kültürel Vize ile Schengen Ülkesinde Ne Kadar Kalabilirim?

Kültürel vize ile Schengen ülkesinde kalabileceğiniz süre 90 gündür. Çoklu giriş vizesi alarak ülkeye istediğiniz kadar giriş/çıkış yapabilirsiniz. Fakat yine de 6 ay içerisinde en fazla 90 gün kalmanıza izin verilmektedir.

Schengen Kültürel Vize Başvurusunun Reddedilme Sebepleri

Schengen Kültürel vize başvurusunun birden fazla reddedilme sebebi olabilir. Başvurunun reddedilmesine aşağıdaki hatalar neden olabilir.

  • Başvuru işleminin tamamlanmaması,
  • Belgelerde yanlış veya eksik olması,
  • Vize ücretinin eksik ödenmesi veya ödenmemesi,
  • Şüpheli biri olarak görüldüğünüz için kalmanız uygun görülmemiştir.

Kültürel vize başvurusu reddedildikten sonra yeniden başvuruda bulunabilirsiniz. Yeniden başvuru yapacağınız zaman önceki sorunları giderdiğinizden emin olmalısınız. Başvuru işleminde belgelerde düzeltmeler yaptığınıza ikna etmelisiniz.

Başvuru esnasında belgeler arasında uyumsuz tespit edilmesi de talebinizin reddedilmesine sebep olabilir. Aynı zamanda sunduğunuz bilgilerde eksik olması başvurunun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır.

Schengen Vizesi Almak İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Bu miktar tercih edeceğiniz Schengen ülkesine göre değişiklik gösterecektir. Günlük ortalama 1500 TL ve üzeri bakiyenizin bulunması önemlidir.

Schengen Vizesi Nedir Kimler Alabilir?

Schengen ülkelerinden biri olan ülkeye 90 günden uzun süreli seyahat gerçekleştirmek isteyen kişiler ve umuma mahsus pasaportu bulunan kişiler vize almalıdır.

Schengen Vizesi Neler Gerekli?

Schengen vizesi için pasaport, kimlik evraklarınız, maddi durum evraklarınız, seyahate ilişkin evraklarınızı ve başvuru belgelerinizi bir araya getirmelisiniz.

Schengen Kültürel Vize Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×