Romanya Vatandaşlık Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Romanya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Romanya Vatandaşlık Vize İşlemleri

Romanya Vatandaşlık Vize Başvurusu

Türkiye vatandaşları Romanya’ya girmek için vize almak zorundadır. Romanya’da oturum izni süreleri iki çeşittir. Bunlardan ilki kısa süreli, diğeri ise uzun süreli oturum izinleridir.

Romanya Vize Başvuru Formu İşlemleri

Oturum izni alınması için gereken belgeler;

Nüfus cüzdanı, pasaport, vize ücretinin yatırıldığına dair dekont gerekmektedir. Müracaat anında iznin türüne göre başka evraklarda talep edilebilir. Aile tamamlama başvurusu ise Romen vatandaşı ile evli olan kişinin yaptığı başvurudur. Bunun için :

  • Romen aile cüzdanı aslı,
  • 3 aylık sağlık sigortası
  • Romanya’daki konutun kira kontratı ya da satın alma belgesi,
  • 2 adet fotoğraf istenen belgeler arasındadır.

Oturum İzni Şekilleri

Romanya’da oturum izni süreleri kısa süreli ve uzun süreli olarak iki şekilde düzenlenmiştir.

Romanya Vatandaşlık Vize İşlemleri
Romanya Vatandaşlık Vize İşlemleri

Kısa süreli oturum izni Romanya’ya ilk giriş yapıldığı andan itibaren, 6 aylık süre dahilinde, birkaç kez konaklama yaparak ya da kesintisiz konaklama yapılarak 90 günü aşmayan vizelerdir. Turizm, iş için yapılan faaliyetler, kişisel ziyaret amaçlı ülkeye giriş ve sağlık tedavileri nedeni ile başvuru yapıldığında, kısa süreli oturum izni verilmektedir. Bu izinlerde kişinin oturum hakkı uzatılmamaktadır.

Uzun süreli oturum vizesi ise 90 gün oturma hakkı verilen izindir. Bu hakkın uzatılması için kişinin şahsen Romanya Göçmen Bürosuna başvurması ve uzatma talebinde bulunması gerekir. Oturma izninin dolmasına 30 gün varken kişinin bulunduğu yerdeki göçmen ofisine yapılması gereklidir. Süre geçtiği halde başvuru yapmayan kişinin Romanya’dan ayrılması zorunludur.

Bir araştırma için ülkeye giriş yapmış oyanlar, sığınmacı olarak giriş yapanlar kısa süreli iş vizesi ile ülkede bulunanlar, uzun süreli başvuruda bulunamazlar.

Romanya Transit Vize Ülkeleri

Romanya transit vize alımları ile Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahiplerinin kara yolu ile ya da hava yolu ile Schengen ülkelerinin tamına seyahat etme hakkı bulunmaktadır.

Sadece Schengen ülkesi vatandaşlarının ve İsviçre Lihtenştayn vatandaşlarının Romanya kara yolu veya hava yolu kullanılarak, Romanya sınırları üzerinden maksimum beş güne kadar vizesiz seyahat etme hakkı bulunaktadır. Bu durum Türkiye Cumhuriyeti Schengen ülkelerinde sürekli giriş çıkış gösteren tır şoförleri için de geçerli bir sistemdir.

Yeşil pasaport ve gri pasaport sahiplerinin de ilgili transit vizesini almaya gereksinimi bulunmamaktadır. Bunun dışında kalan bütün Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaport sahipleri Romanya transit vize aldıktan sonra bu vizeyi bütün Schengen ülkelerinde ve Romanya’nın sınır ülkelerinde kullanabilme hakkına sahiptir.

Romanya Turistik vizesi en kolay nasıl alınır; >> schengenvize.net/romanya-vize bağlantısın’dan detaylı hazırlanan kesin kılavuza ulaşabilirsiniz.

Romanya Oturum Kartı İle Avrupa Seyahati

Romanya oturum iznine dair başvuru formuna, davetiyelere ve de çeşitli evraklara yer verilir. Bunun üzerine alınan oturum kartı ile Balkan ülkeleri üzerinden seyahate geçilmesi mümkün olacaktır.

Romanya’da Ev Alana Oturma İzni

Ev alana oturma izni veren belli başlı ülkeler oluyor. Romanya ise konuta dair satın alma belgesinden ziyade kira kontratını da kabul eder. Oturma izni almak isteyenlerin belgeleri arasına bunu da eklemeleri ve başvuruya geçmeleri beklenir.

Romanya Vizesi İle Almanya’ya Gidebilir Miyim?

Henüz Schengen ülkeleri arasına katılmadığı için Avrupa seyahatlerinde geçerli kabul edilmez. Sadece Schengen vizesine sahip olan vatandaşlar rahatlıkla Romanya’ya gelebilir ve buradan Almanya gibi Schengen ülkelerine dair gezi programlarına yön verebilir.

Romanya Vizesi Kalktı

Türkiye vatandaşlarının Romanya seyahatleri öncesinde vize alması zorunludur. Yani bu alanda herhangi bir muafiyet mevcut değil. Ülke yolculuklarından önce turistik, iş ya da oturma vizesi gibi kategorilere yer verilmesi istenir.

Romanya Göçmenlik Bürosu

Göçmenlik Bürosu iş yolculuklarında öne çıkar. Çünkü iş veren tarafından büro üzerinden çalışma izninin alınması gerekir. Aynı şekilde arkadaş ya da aile ziyaretleri için Romanya’ya gidecek olan vatandaşların da Romanya Göçmenlik Ofisi izinlerine ihtiyacı olacaktır.

Romanya Aile Birleşimi Vizesi

Türkiye’den ve Romanya’dan alınan belgeler ile aile birleşimi için başvuruya geçilebilir. Konsolosluk üzerinden e-randevu sistemi ile görüşme sağlanır. İncelenen belgeler ve mülakat aşamaları neticesinde vize yanıt verilir. 3 – 6 ay içerisinde sonucu öğrenirsiniz.

Romanya Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir

Romanya vizesine sahip olan vatandaşlar Schengen Bölgesi içerisinde olan ülkelere seyahat edemez. Bunun yerine Hırvatistan ya da Balkan ülkelerine dair gezi programlarına geçilebilir.

Romanya Vatandaşlık Şartları

Vatandaşlık için ilk şart soy bağı oluyor. Aile fertlerinden birinin Romanya doğumlu olup olmaması dikkate alınır. Bunun yanı sıra evlilik şartı da öne sürülür ve en az 3 yıl evli kalan kişilere verilir.

Evlilik Yoluyla Romanya Vatandaşlığı

Romanya vatandaşı olmak isteyen kişiler öncelikle çeşitli prosedürleri yerine getirmelidir. Öncelikle gerekli evraklar hazırlanmalı ve ilgili yerlere teslim edilmelidir. Evlilik yolu ile Romanya vatandaşlığı alınabileceği gibi aileden ya da aile büyüklerinden herhangi birisinin Romanya doğumlu olması gerekir.

Romanya vatandaşlığı belirli süreler için geçerli olacak şekilde verilir. Verilecek oturum süresi konsolosluklar tarafından belirlenir ve başvuran kişinin durumuna ve özelliklerine göre kişiden kişiye değişebilir. Romanya vatandaşlık başvurusu için gerekli olan en önemli şey başvuru yapacak olan kişinin çok uzun zamandır Romanya’da yasal yollardan kalıyor olması gerekir.

Romanya evlilik ve oturum amacıyla vize veren ülkelerden birisidir. Romanya’da ailesi olan bir Türk eşin aile birleşiminden yararlanarak Romanya’ya gitmesi mümkündür. Romanya aile birleşimi vizesi uzun süreli vizelerden bir tanesidir. Sadece eş değil, Romanya doğumlu çocuğu olan kişiler de aile birleşimi vizesi alabilir.

Romanya vatandaşı olma şartları arasında aile birleşimi vardır. Aile birleşimi yapmak için ise aile birleşimi vize başvurusu vardır. D/ VF vizesi olarak isimlendirilen bu vize için Türkiye’deki Romanya konsolosluklarına başvuru yapmak gerekir. Türk vatandaşının bulunduğu ikamete göre konsolosluğa başvuru yapılabilir.

Romanya evlilik ve oturum izni almak için gerekli evraklar arasında vize başvuru formu, ve pasaport en önemli iki belgedir. Özellikle pasaport son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve en az 6 ay daha geçerliliği olmalıdır. Pasaportun sayfalarında en az 2 tane daha boş sayfa bulunmalıdır. Pasaportun yırtık ya da deforme olması durumunda vize başvuruları reddedilmektedir. Romen Göçmen Bürosu tarafından düzenlenen onay belgesi ve İngilizce olarak düzenlenmiş adli sicil kaydı gereklidir.

Eşim Romanya vatandaşı, aile birleşimi yapmak istiyorum” şeklindeki talepler için verilen aile birleşim vize başvurularında evlilik sertifikası gereklidir. Aynı zamanda evlilik cüzdanı Romen makamından alınmalıdır. Gidiş dönüş olacak biçimde uçak biletleri başvuru evraklarına eklenmeli, aynı zamanda kara yol ile giriş yapılacaksa yeşil sigorta, ehliyet ve araca ait ruhsat bilgileri de ibraz edilmelidir.

Romanya vatandaşlığı kaç para? 50 bin Euro ödenerek Romanya vatandaşlığı almak mümkündür. Aile birleşimi yapmak için ibraz edilen evrakların arasında 3 aylık hesap dökümü de bulunmalıdır. Kaç gün kalınacak ise gün başına 50 Euro olacak şekilde hesap içerisinde bakiye bulunmalıdır. Hesap dökümü bankaya imzalatılıp kaşelenmelidir. Ayrıca Romanya’da bulunan eşin konakladığı ev kira ise kontratı ve tapusunun fotokopisi de evraklara dâhil edilmelidir.

Romanya Vatandaşı Olmak İçin Ne Yapmalı?

Romanya vatandaşı olmak için oturum izni alınmalıdır. Oturum izni ile birlikte Romanya ülke şartlarının gerektirdiği işlemler tamamlanırsa, Romanya vatandaşı olunabilir.

Romanya Vatandaşlığı Kaç Para?

Romanya vatandaşlığı ücreti, oturum iznine göre değişir.

Romanya Çalışma İzni Kaç Günde Çıkar?

Romanya çalışma izni, yaklaşık 7 ila 15 gün içerisinde çıkar.

✅Romanya Güncel Vize Başvuru Evrakları  🔽İndirmek için tıklayınız.
 ✅Romanya Güncel Vize Başvuru Dilekçeleri  🔽İndirmek için tıklayınız.
 ✅Romanya Güncel Vize Başvuru Formları  🔽İndirmek için tıklayınız.
Vize başvurusu yapanların Vize Rejim Tablosuna dikkat etmeleri önemle rica olunur. Dikkat! Pasaport geçerlilik süreniz seyahat bitimi baz alınarak, 6 ay olmalıdır geçerli olmalıdır. E-Pasaport sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Romanya Vatandaşlık Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×