Norveç Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Norveç Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Norveç Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Norveç Aile Birleşimi Vize Başvuru İşlemi

Schengen ülkelerinden biri olan Norveç, her sene çok sayıda ve farklı amaçlarla ziyaretçi almaktadır. Ziyaret eden kişiler, Norveç’e giriş yapabilmek için, giriş amaçlarına uygun olan vize türünü belirlemeli ve bu vizeyi alabilmek için vize başvurusu yapmalıdır.

Norveç Çalışma İzni Vize İşlemleri

Vize başvuruları sırasında, vize türüne uygun olarak istenen evraklar, Norveç Konsolosluğu tarafından başvuru yapan kişi hakkında detaylı bilgilere sahip olabilmek amacıyla istenmektedir. 

Evrakların eksiksiz olması bu nedenle önemli bir husustur ve evrak eksikliği sebebiyle vize reddi ile karşılaşılabilmektedir. Schengenvize.net ile iletişime geçerek detaylı bilgiler ve işlemler sırasında profesyonel destek alabilirsiniz. 

Norveç’e gidiş amacı eğer Norveç vatandaşı olan biriyle evlenmiş olup onunla birlikte Norveç’te yaşamak ise, alınması gereken vize türü Norveç aile birleşimi vizedir.

Norveç aile birleşimi vize alınabilmesi için istenen evraklar başvuru yapan kişinin mesleki durumuna göre değişmektedir. Ayrıca başvurular Norveç Konsolosluğu üzerinden değil görevli merkezler tarafından gerçekleştirilir. 

Yaşamına ülkemizde devam eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, Norveç’te ikamet eden ailesine ulaştırmanın yolu aile birleşimi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Norveç Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Norveç, çok sayıda turistin ziyaret maksatlı gittiği ülkeler arasında yer alır. Bu sebeple de çok sayıda vize başvurusu yapılır. Ancak bu başvurular kısa süreli konaklamalar için gerçekleştirilir. Norveç aile birleşimi için almanız gereken vize ise uzun süreli yerleşim hakkı tanıyacaktır.

Bu vize sayesinde üç aydan daha uzun vakitler ailenizin yanında kalma imkânınız olur. Bu özelliği sayesinde halk tarafından oturum izni olarak da adlandırılır.

Aile birleşiminin yapılabildiği birkaç kişi vardır. Bu kişiler dışın yakın akraba olma özelliği göstermeyen kişiler için Norveç’e aile birleşimi yapmak için başvuruda bulunulmaz. Bu kişiler şunlardır:

Norveç Aile Birleşimi Vize İşlemleri
Norveç Aile Birleşimi Vize İşlemleri
  • Norveç’te yaşayan vatandaşın Türkiye’de yaşayan karısı,
  • Norveç’te yaşayan vatandaşın ülkemizde ikamet eden kocası,
  • Norveç vatandaşı ile Türk vatandaşının ortak çocukları,
  • Evladı Norveç’te yaşayan ebeveynler,
  • Evlat alınan çocuğu olanlar,
  • Birinci dereceden kan bağı mevcut olan kardeşler aile birleşiminden yararlanır.

Bu kişilere ek olarak ülkemizde nişanlı olarak adlandırılan, evlilik kararını Norveç’te yaşayan biriyle almış olanlar da bu vizeye başvuruda bulunabilir. Ancak nikah belgesi olanlar için vizenin çıkması daha kolaydır. Nişanlı çiftin evlilik beyanlarını kanıtlamaları gerekir.

Norveç Aile Birleşimi Hangi Aşamalarla Alınır?

İnsanların sevdikleri ile birlikte yaşaması gerekir. Özellikle evli çiftlerin farklı ülkelerde yaşamlarına devam etmesi uygun olmaz. Bu nedenle aile birleşimi yapılır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Norveç vatandaşı birisiyle evlenmesi durumunda aile birleşimi yapması gerekir. Nikah yapılan kişi Norveç vatandaşı olmak zorunda değildir.

Oturum izni olan farklı ülke vatandaşı olmak da aile birleşim başvurusu yapmaya engel değildir.  Aile birleşimi şu aşamaların ardından gerçekleşir:

  • Öncelikle oturum izni (vize talebi) yapılır.
  • Norveç’e girmek için verilen izin belgesi alınır.
  • Aile birleşiminin gerçekleşmesi için vize başvurusu yapılır,
  • Norveç polisinin sorularına cevap verilir. (Bir çeşit mülakat özelliği taşıyan bir sorgulamadır.)
  • Aile birleşimi vizesi alınarak işlem sona erer.

Bu vize türü için diğer vizelerden farklı olarak başvuracak kişinin en az 24 yaşında olması şartı vardır. Bu yaştan daha küçük olan kişiler Norveç aile birleşimi vizesi için başvuru yapsa daha red cevabı alır.

Norveç’e aile birleşimi yapmak isteyen kişilerin sahip olması gereken bir diğer özellikle de daha önce Norveç’e göç izni başvurusu yapmamış olmasıdır. Aile birleşimi izninden önceki bir tarihte göç için izin talep eden kişilerin başvuruları değerlendirilmeye alınmaz.

Bütün bu şartların sağlanması durumunda başvuru yapmak gerekir. Özellikle yaş küçüklüğü büyük engel oluşturacağı için doğru zamanın beklenmesi gerekir.

Norveç’e Aile Birleşimi Yapmak İçin Gereken Belgeler

Norveç’te yaşayan aile bireylerinize kavuşmak için aile birleşimi yapmanız gerekir. Bu birleşim için çeşitli evrakları bir araya getirip konsolosluğu teslim etmelisiniz.

Norveç konsolosluğu aile birleşimi için başvurunuzu bu evraklara bakarak değerlendirecektir. Aile birleşimi başvurunuzu yapabilmek için şu evraklara sahip olmanız gerekir:

  • Pasaport: Aile birleşimi talebi oluşturacak kişiye ait olmalıdır.
  • Fotoğraf: Biyometrik türde ve yakın zamanda çekilmiş olmalıdır. Daha önce çektirdiğiniz fotoğrafları çoğaltarak kullanmanız kabuk edilmez. Fotoğrafın sizi güncel olarak yansıtması beklenir.
  • Form: Başvuru esnasında sunacağınız ve sizin bilgilerinizi içeren belgedir. İnternet aracılığı ile hazırlanır.
  • İkamet onayı: Norveç’e yerleşebilmeniz için resmî olarak alınması gereken belgedir.
  • Adli sicil kaydı ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: İnternet üzerinden e devlet şifrenizi kullanarak bu belgelere kolaylıkla erişim imkanınız vardır.
  • Evlilik cüzdanı: Başvuran kişi ile Norveç’te ikamet eden kişinin evliliğini resmî olarak kanıtlayan belgedir.

Bu belgeleri hazırlayarak başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca emniyet müdürlüğü tarafından size verilmesi gereken bir belge daha vardır. O da yurtdışına çıkmanıza herhangi bir mâni bulunmadığı gösteren belgedir.

Çeşitli suçlarda şüpheli olan kişilerin ülke dışına çıkması yasaklanır. Aile birleşimi izni almak için böyle bir yasağınızın bulunmaması gerekir.

Sayılan bu belgeler ülkemiz vatandaşlarının sahip olması gereken evraklardır. Bunlara ek olarak Norveç’te yaşayan kişiye ait belgeler de gerekir. Bu belgeler:

  • Norveç’te mevcut olan ikamet adresi,
  • Evi olan kişilerin tapu belgesi,
  • Kiracıların kira sözleşmesi,
  • Norveç standartlarına uygun yaşam alanı genişliği (Aile birleşimi yapılacak ev, yaşayacak kişi sayısına uygun büyüklükte olmalıdır.),
  • Maaş gelir belgesi,
  • Geçerliliği devam eden sağlık sigortası,
  • Daha önce yapılan evlilik varsa buna dair bilgiler.

Norveç’te bulunan eşten istenilen belgeler de bunlardır. Ayrıca başka evliliklerden olan çocuklar varsa onlar hakkında da bilgi sunulmalıdır. Eksiksiz belge iletilmesi durumunda başvuru onayı hızlı bir şekilde gelecektir.

Bu belgelerin yanında ülkemizden aile birleşimi ile gidecek kişinin yeterli derecede dil bilgisine de sahip olması gerekir.

Gerçekleştirilen çeşitli sınavlarla asgari düzeyde dil yeterliliği araştırılır. Norveç’te kendini az çok ifade edemeyecek kişiler için aile birleşimi vizesi onaylanmaz.

Aile Birleşimi Ücretleri Norveç İçin Ne Kadar?

Herhangi bir vize işlemi için belirli ücret ödenmesi gerekir. Bu durum Norveç aile birleşimi yapabilmek için de geçerlidir. Aile birleşimi yapabilmek için belirli masraflar bulunur. Bu masraflar birkaç başlıkta karşımıza çıkar. Bu başlılar şöyledir:

  • Öncelikle başvuru harcı ödemeniz gerekir. Bu ödemeyi internet sayfasında kaydınızı yaparken gerçekleştirmeniz gerekir.
  • Harç ödemesini visa kartı ya da mastır kart ile yapabilirsiniz. Başvurun olumsuz cevaplanması durumunda harç ücretinin iade edilmesi söz konusu değildir.
  • Henüz reşit olmamış yani on sekiz yaşına ulaşmamış çocuklar için başvuru ücreti talep edilmez.
  • Vize başvurusu için belirlenen ücret 80 Eurodur. Bu vize ücreti konsolosluk tarafından nakit olarak kabul edilir.
  • Vize başvurusu esnasına evrakların çıktı alınması, fotoğraf çekimleri, belge ulaşım ücretleri de ayrıca masraf olarak değerlendirilir.
  • Vize başvurusunun ardından mülakatlara gitmeniz gerektiğinde de belirli bir ulaşım ücreti ödemeniz gerekebilir.

Genel olarak bakıldığında aile birleşimini Norveç’e yapmak diğer ülkelere yapmaktan farklı bir masraf gerektirmez. Rutin olarak yapılması gereken ödemeler dışında bir masrafa gerek yoktur.

Gerekli evrakları bir araya getirip şirketimize iletmeniz durumunda tüm işlemleri sizin adınıza takip edebiliriz. Böylelikle devamlı bir yerlere para yatırmak zorunda kalmazsınız.

Norveç vize ücretleri yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretleri için >> schengenvize.net/norvec-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

Aile Birleşimi İzni Kaç Günde Çıkar?

Gerekli belgeleri bir araya getirip harçları yatırarak ödemeleri yaptıktan sonra başvuru aşamasını tamamlamış olursunuz. Geriye sadece konsolosluk tarafından size cevap verilmesi gerekir.

Eğer doldurulan formada eksik ya da hatalı bir şey söz konusu olmazsa iki ay gibi bir sürede vize onayınız gelir. Vizenin reddedilmemesi için belgelerin doğru şekilde temin edilmiş olması gerekir. Ayrıca prosedüre uygun şekilde bir araya getirilmiş olmalıdır.

Örneğin renkli veya desenli bir fonda çekilen biyometrik fotoğraf genel prosedüre aykırıdır. Vizenizin onaylanmamasına neden olur.

Bunun gibi önceden belirlenmiş kurallara uygun olarak evrakları toplayıp eksiksiz bir şekilde Norveç aile birleşimi vizesi isteğinde bulunmanız gerekir. Kimi durumlarda süreç uzasa da ortalama altmış gün içerisinde vizeniz tarafınıza iletilir.

Norveç Aile Birleşimi Vizesi Kaç Ayda Çıkar?

Norveç’e aile birleşimi vizesi almak için başvuruların tamamlanmasının ardından sonucun değerlendirilmesi süresi 2 aydır. Büyükelçilik tarafından başvuru yapan kişiyle mülakat yapılmadığı süre içerisinde başvurunun sonuçlanması daha uzun zaman almaktadır.

Norveç'te Oturma Ve Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Norveç’te çalışmak isteyenlerin oturma izni alması zorunludur. Normal şartlarda oturma izni göç müdürlüğü tarafından verilmektedir, oturma izninin ardından Türk vatandaşları çalışma vizesi için müracaat etmelidir.

Norveç Vize Kaç Gün?

Norveç vizesi ile yeşil, gri ya da siyah pasaportu bulunan vatandaşlar ülkede 180 günü geçmeden 90 gün kalabilir. Bordo pasaportu bulunanlar seyahat amacına göre vize almak zorundadır.

Norveç Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×