İsveç Aile Birleşimi Vize İşlemleri
İsveç Aile Birleşimi Vize Başvuru İşlemi
İsveç aile birleşimi vizesi, Türk vatandaşı bir kimsenin hali hazırda İsveç’te yaşamakta olan ve orada oturum iznine sahip birisi ile evlenerek onun yanına yerleşmek istediği taktirde alması gereken bir vize türüdür. Bu başvuru Türkiye’de yaşayan bir eş tarafından yapılacaktır. Bu yüzden ‘’evlilik vizesi’’ ismiyle de nitelendirilmektedir.
İsveç Çalışma İzni Vize İşlemleri
İsveç Aile Birleşimi Vizesi alabilmek için Gereken Belgeler Nelerdir?
İsveç aile birleşimi için gerekli evraklar eksiksiz ve muntazam biçimde hazırlanıp, başvuru dosyanıza eklenmelidir. Bu evraklar aşağıda listelenmiştir.
- Vize başvuru formu: İsveç aile birleşimi vizesine başvuru yapabilmek için doldurulması gerekli olan vize başvuru formu, başvuran kişi tarafından eksik olmaksızın doldurulmuş, kişinin İsveç aile birleşimi vize başvurusu için beyan edeceği evraklarda belirttiği bilgileri destekleyici, ıslak imzalı bir şekilde iki sayfa nüsha olarak doldurulmalıdır.
- Fotoğraf: İsveç aile birleşimi vizesinde başvuru işleminde kullanılacak biyometrik fotoğraflar 3 adet 35×45 ölçüsünde vizeye başvuran kişinin güncel durumunu belirten şekilde, en çok 90 gün içinde çekilmiş, kişinin arkasında duran alanın beyaz renkte olması ve kişinin pasaportunda bulunan vize işlem kısımlarında daha öncesinde kullanılmamış olması esastır.
- Pasaportun geçerli bir şekilde var olması hususunda İsveç aile birleşimi vizesi başvuruları bünyesinde, yapılacak seyahatin daha sonrası için en asgari 90 gün geçerli olması gereklidir ve vize damgasının pasaporta işlenebilmesi için en asgari 2 boş sayfa nüsha olmalıdır.
- Tam sicil halinde zabıt edilmiş nüfus kaydının örneği günümüze en yakın tarihli bir nüfus kayıt örneği İsveç aile birleşimi vizesi başvurusunda gerekli unsurlardan birisidir. Kişi vize işlemine müracaat ederken aile nüfus bilgilerini ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içeren bir tam sicilli nüfus kayıt örneği edinmeli ilaveten ön ve arka yüz bilgilerini gösteren nüfus cüzdanı fotokopisini bulundurmalıdır.
- Dünyaca geçerli olan (Uluslararası) evlilik kayıt örneği: Yabancı ülkedeki eşin bilgilerini bulundurmalıdır..
- Muvafakatname: Vizeye başvuran kişi eğer 18 yaşından küçükse anne ve baba onaylı, orijinal bir belge olmalıdır.
- İsveç vatandaşı eşin doğum belgesi: İsveç vatandaşı eşin daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyorsa bu belgeye sahip olmalıdır:
- Boşanma kararı ve/veya boşanma ilanı: Daha önceden evlilik yapmış bireylerin, o evliliklerine dair boşanma kararı ve boşanma ilanı olmalıdır.
- Oturum izni, pasaport ve kimlik kartı: İsveç’teki eşe ait oturum izni, kişinin İsveç pasaportu ve de kimlik kartının fotokopisi gerekmektedir.
İsveç Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Zamanda Sonuçlanır?
İsveç Aile Birleşimi vizesi kaç günde çıkar sorusu, birçok başvuran veya başvuran adayı tarafından merak edilmektedir. Aile birleşimi vizesi başvurusu gerekli evraklarla beraber konsolosluğa müracaat ile başlamaktadır.
Bahsi geçen süre tam bir şekilde hazır edilmiş belgeler ile yapılan müracaatlar için geçerli olacaktır. Gereken durumda, İsveç Konsolosluğu vize işlemine müracaat eden kişiden, başvuruyu güçlendiren ek evraklar talep edebilir ve ilaveten gerekirse müracaat sahibini Konsolosluğa çağırabilir.
Schengen ülkeleri kapsamında müracaat edilen ve en hızlı şekilde sonuç veren işlemlerden biri İsveç vizesidir. Konsolosluğun mülakat görüşmeleri ve ek belge isteğine karşılık seyahatin başlayacağı tarihten 15 gün öncesinden vize müracaatlarında bulunulması önerilmektedir.
İsveç vizesinde başvurulardan sonraki işlemler seyahatin gerçekleşeceği tarihten en fazla 90 gün öncesinden başlatılabilmektedir. Belgeler başvuru tarihi itibariyle güncel olması gerekmektedir. İsveç vizesinin çıkmasının süresi vize mülakatlarından sonra geçerlidir.
İsveç Aile Birleşimi Vizesinin Ret Nedenleri
Yalnızca İsveç Konsolosluğunda geçerli olmayan yani birçok konsolosluk bünyesinde geçerliliğini kaydetmiş birkaç tane temel vize ret nedeni mevcuttur. Örneğin bunlardan biri İsveç aile birleşimi mülakat soruları hususunun yanlış değerlendirilmesidir. Geri kalan nedenler aşağıda listelenmiştir.
- Eğer ki kişi yapacağı seyahatin amacını müracaat ettiği konsolosluğa açık ve anlaşılır bir şekilde beyan etmemişse,
- Kişinin evraklarında yer alan hususlarda bir eksiklik veya sahte beyanlar mevcut ise,
- Pasaport, geçerlilik süresinin üzerine çıktıysa,
- Kişinin İsveç hükümetinin kararları sonrasında daha önceden ülke bünyesinden sınır dışı edilmiş ve İsveç kamu düzenine yönelik bir tehlike şüphesi uyandırması durumu var ise
- Vizenin sona erdiği tarihte kişinin ülkeye dönmesini beyan eden evrakın eksikliği mevcut ise
Kişi, vizeye hak kazanamayabilir.
Genellikle herhangi bir ülkede vize reddi sonucu bir daha o ülkeye giriş yapılmaması anlamı doğru değildir. İsveç vizesi için de aynı hususu yineleyebiliriz.
İsveç’e vize reddi almak o an ki müracaatın İsveç Konsolosluğu tarafından engellenmesi anlamına gelmektedir. Gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra vize için tekrardan müracaat edebilirsiniz. İsveç vizesinin reddine yönelik itirazda bulunma hakkınız hukuki bir dayanak oluşturmaktadır.
İsveç Aile Birleşimi Vizesinin Reddi Sonucu Yapılması Gereken Hususlar
Eğer ki vize hususunda bir ret aldıysanız ve bunun hukuksuz bir karar olduğu kanaatindeyseniz, verilmiş olan ret kararına karşın itiraz hakkınız mevcuttur.
- İtiraz Dilekçesini;
-İsveç Başkonsolosluğuna doğrudan teslim edebilirsiniz veya - -İtiraz dilekçenizi hazırladıktan sonra tarayıcıdan geçirip ret kararında yer alan e-mail adresine iletebilirsiniz.
- İtiraz dilekçenizin,
-İsveç Konsolosluğunun hangi kararına yönelik olduğunu,
-Tarafınıza verilmiş ret beyanının hangi yönde değiştirilmesi gerektiğinin beyanında bulunmalısınız. - İtiraz dilekçesi,
-İsveççe veya İngilizce formatta yazılı olarak,
-Tarih belirtmek suretiyle,
-Kişinin kendi imzasıyla
-Kişinin doğum tarihinin, isminin ve kişiye ait iletişim bilgilerinin içermesi şartıyla yapılabilir. - Dilekçenize müracaat esnasında vermeyi unuttuğunuz veya vermediğiniz ve eklemeyi düşündüğünüz evrakları da dahil edebilirsiniz.
- İtiraz aşamasında sıklıkla yapılmakta olan bir hata da kişinin pasaportunu itirazıyla beraber Konsolosluğa yollamasıdır. Gerekli bir durum olmadığı taktirde bunu yapmamaya özen gösteriniz.
- İtiraz kararınızın değişmesi halinde, Başkonsolosluk pasaportunuzu talep etmek için sizinle iletişime geçecektir.
- İtirazınızla ilgili Konsoloslukla iletişime geçmek gibi bir çabanız olursa, kararın sağ üst kısmında yer alan dosya numarasıyla itiraz müracaatınıza ulaşabilirsiniz.
- Vize ret kararının bir kez daha incelenmesine karar veren makam Başkonsolosluktur. Eğer ki bu makam kararını değiştirmemek yönünde bir karar verdiyse, müracaat dosyası İsveç’in Göteborg şehrindeki Göçmenlik Mahkemesine iletilir.
- Bir başkasının sizin adınıza bir itirazda bulunabilmesi için sizi temsil edecek kişinin bir temsil yetkisi olması gerekmektedir. Bu yetkiyi noter huzurunda bir vekaletname hazırlayarak imzalamalı ve itiraz dilekçesine ek olarak göndermelisiniz.
Türkiye’den İsveç’e ve Sonrasında İsveç İçerisindeki Seyahat İçin Yapmanız Gerekenler
İsveç aile birleşimi 2020 yılında tarafınızca alındıysa, tüm bu uğraşlar sonucunda biraz pozitif planlara dalabilirsiniz. Bu planlar içerisinde muhakkak İsveç’e uçak bileti ve İsveç içerisinde şehirler arası ulaşımınızın nasıl yapılacağına yönelik seçenekler oluşturmalısınız.
- İsveç’e seyahat edecek eşin vizesini almadan önce uçak firmasıyla rezervasyon görüşmesi yapması önemlidir. Şu an ki güncel fiyatlar 1.000 TL ile 30.000 TL gibi yüksek farklardan oluşmaktadır. Bunun nedeni firmaların uyguladığı aktarma sayısından kaynaklıdır.
- Tek aktarma ile İstanbul’dan Kopenhag şehrine 1.000 TL’ye uçuş gerçekleştirebiliyorken, Ankara- Göteborg şehirleri arası yaklaşık 30.000 TL ödemek durumunda kalabiliyorsunuz. Uçuş fiyatını ucuz bulduğunuz bir firma ile seyahat edip daha sonra havaalanından geçiş yapmak istediğiniz şehir için ‘’Flixbox, MTR Express, SJ’’ isimli vasıtalarla geçişi gerçekleştirebilirsiniz.
İsveç Vatandaşı İle Evlenmek
İsveç Vatandaşı İle Evlenmek ve Vatandaşlık Alma Koşulları Nelerdir?
İsveç Aile Birleşimi Bekleme Süresi 2020 Ne Kadar?
İsveç Aile Birleşimi Mülakat Soruları Nelerdir?
İsveç'e Yerleşmek İçin Gerekenler Nelerdir?
İsveç Evlilik Vizesi Nasıl Alınır?
İsveç Evlilik Kanunu
İsveç’e yerleşmek isteyenler evlilik şartını ele alabilir ve ilgili evraklar üzerinden başvuruya geçebilir. Bunun için İsveç evlilik kanunu açıklanmış ve zorunlu evraklar sıralanmıştır. Konsolosluk bünyesinde alınan randevular değerlendirilir ve belge ibrazı ile başvuru gerçekleşir.
Evlilik belgesi ile ülkede kayıtlı olan evlilik sertifikasının ibrazına geçilmelidir. Bu İsveç’te personbevis şeklinde ele alınır ve başvurularda elzem kabul edilir. Ortak kira kontratı ya da tapu belgeleri de birlikte yaşadığınızı ispatlamak adına önem arz eder. İsveç vatandaşı ile evlenmek ve bunun üzerine vizeye başvurmak adına zorunlu koşulur.
İsveç’te evlilik için gerekli evraklar olarak öncelik uluslararası evlenme ehliyetine verilmiştir. Bu ehliyet her iki eş için de alınmalı ve özlük belgelerine geçilmelidir. Aynı zamanda finansal durum, meslek ve eğitim belgelerini de dosyanıza ekleyerek müracaat etmeniz istenir.
Evlilik yerine İsveç’te yaşamak için ne gerekli sorgulayanlara belli başlı kriterler sıralanır. Öncelikle 18 yaş sınırı dikkate alınır ve İsveç’te daimi bir ikametgaha sahip olup olmamanız değerlendirilir. Bunun yanı sıra dil yeterlilik sınavlarından geçerli not almanız istenir. Dil yeterlilik ve çalışma durumunu ispatlayan belgeler ile vatandaşlık hakkından faydalanabilirsiniz.
İsveç’te oturma izni almak isteyenlerin başvuruları İsveç Göçmenlik Ajansı üzerinden değerlendirmeye alınacaktır. Ajans bünyesinde aile birleşimi, oturma veya çalışma izni şeklinde uzun dönem vize başvuruları incelenir. Sonuç birkaç ay içerisinde açıklanır ve izne bağlı olarak yerleşmenize izin verilir.
Türk vatandaşının ilgili evraklar ile İsveç evlilik vizesi taleplerini iletmeleri esas alınmıştır. Önceden de belirttiğimiz üzere uluslararası evlilik ehliyeti bunlar arasında başı çeker. Daimi oturma iznine dair sıklıkla ele alınan evlilik vizesi için birkaç sene evli kalmanız istenir.
İsveç aile birleşimi bekleme süresi 2025 3 – 5 iş günü olarak açıklanmıştır. Konsolosluk müracaatı ortalama 1 hafta içerisinde tamamlanır. Bunun üzerine açıklanan sonuca göre seyahat edilebilir. Bazı dönemler konsolosluk yoğunluğuna karşı süreç uzayabilir. 5 yerine ortalama 10 – 15 iş gününe kadar sonucun açıklanması sağlanabilir. Vatandaşların internet üzerinden sorgulama yapmaları ya da e-mail üzerinden yanıtı öğrenmeleri esas alınır.
Isveç Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?
Isveç E Gitmek İçin Ne Gerekiyor?
Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?
İsveç Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;
İlginizi Çekilebilir;
Merhaba. Isvece aile birlesimi yaparak gidebilirim. Fakat uyuşturucudan denetimli serbestlik almıştım, arşivli kaydım var. Sabikada çıkmıyor. Ehliyet vs aldim. Avukata sorduğumda vize işlemlerinde sorun yaratmayacagini söyledi. Bu durum vize almama engel olur mu? İsveç adli arşiv kayıtlı adli sicil belgesi mi istiyor? Beni bilgilendirir misiniz….