Hollanda Vatandaşlık işlemleri - Schengenvize.net
Hollanda Vizesi Hakkında

Hollanda Vatandaşlık işlemleri

Hollanda Vatandaşlık Başvuru İşlemi 2021

18 yaşını geçmiş Türkiye Vatandaşları Hollanda Vatandaşlık Hizmetleri ile Hollanda’dan çifte vatandaşlık alma hakkına sahip oluyor.

Hollanda Konsoloslukları

Hollanda Vatandaşlığına geçmek isteyen kişilerin Hollanda Konsolosluklarına ya da Hollanda Büyükelçiliği’ne başvuru yapması gerekiyor. Hollanda Vatandaşlık işlemleri başvuran kişinin sağladığı kriterlere göre iki şekilde gerçekleşmektedir.

Seçenekli Prosedür ile Hollanda Vatandaşlığına geçmek isteyen vatandaşların, eşlerinin en az 15 yıldır Hollanda’da yaşayan Hollanda vatandaşı olması gerekmektedir.

Vatandaşlık başvurusu yapacak kişinin herhangi bir sabıka kaydının bulunması halinde vatandaşlık başvurusu da reddedilmektedir.

Başvuruda bulunan kişinin en az 3 yıldır evli olması ve 3 yıldan daha uzun süre Hollanda’da çalışmış olması şartı da aranmaktadır. Vatandaşlık başvurusu yapan kişinin 65 yaşından büyük ya da 18 yaşından küçük olması durumunda ise kişiye özel şartlar sunulmaktadır. 18 yaşından küçük çocukların, en az 4 yaşından beri Hollanda’da yaşıyor olması gerekmekte, 65 yaş üstü kişilerin ise en az 15 yıl Hollanda’da yaşamış olması gerekmektedir.

Hollanda Vatandaşlık işlemleri
Hollanda Vatandaşlık işlemleri

Hollanda Vatandaşlık İşlemleri için kişilere sunulan diğer bir seçenek de Normal Prosedürdür. Normal Prosedürden faydalanmak isteyen kişilerin, en az 3 yıldır Hollanda Vatandaşı ile evli olması şartı aranmaktadır. Ancak Normal Prosedür ile Hollanda Vatandaşlık başvurusu yapan kişiler, kendi ülkesindeki vatandaşlık hakkını kaybetmektedir.

Bu prosedür ile Hollanda Vatandaşlık İşlemleri sadece 18 yaşından büyükler için geçerlidir. Başvuru yapacak kişinin en az 5 yıl boyunca Hollanda’da yaşamış olması ve en az 3 yıldır Hollanda vatandaşı ile evli olması gereklidir. Vatandaşlık başvurusu yapan kişinin sınırsız ya da süreli Hollanda oturum izni vizesine de sahip olması şartı aranmaktadır. Kişinin vatandaşlık başvurusu sırasında dil yeterliliğini kanıtlayarak en az A2 düzeyinde Felemenkçe bilmesi gerekmektedir.

Vatandaşlık başvurusu yapan kişi, başvuru formu ve evraklarla birlikte son 12 aya dair maaş bordrosunu da dosyasına eklemelidir. Kişinin çalıştığı mesleğe ve eğitim seviyesine göre farklı gelir düzeyi beklenebilir. Hollanda Vatandaşlık başvuruları Hollanda Konsolosluklarına yapılacağı gibi, Hollanda’da yaşayan vatandaşlar için belediyelere ya da Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi’ne de yapılabiliyor.

Hollanda Oturum İzni için gerekli evraklar

Hollanda’da çalışmak ya da yaşamak isteyen vatandaşların başvurması gereken Hollanda Oturum İzni için gerekli evraklar nelerdir?

Hollanda’da çalışmak ya da oturmak için kişinin Hollanda Konsolosluklarına oturum izni vizesi için başvuru yapması gerekmektedir. Hollanda Oturum izni için gerekli evraklar da kişinin çalışmak istediği sektöre ya da Hollanda’da hizmet veren bir şirketten davetiye alıp almadığına göre değişmektedir. Başvuru yapan kişi Hollanda’da hizmet veren bir şirketten davetiye almışsa, kişinin Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesi’ne başvuru yapması ve aldığı davetiye mektubunu da iletmesi gerekmektedir.

Göçmen ve Vatandaşlık dairesi, kişinin davetiye mektubunu inceleyerek eksiklik ya da başvuran kişinin işe olan uygunluğunu denetlemekle yükümlüdür. Davetiye mektubunun incelenmesinde herhangi bir sorunla karşılaşılmamışsa, kişi Hollanda Konsolosluklarına oturum izni vizesi için başvuru yapabilir.

Hollanda oturum izni için başvuran kişi, herhangi bir şirketten davetiye almadan başvuru yapıyorsa vize başvurusu direkt olarak Hollanda Konsolosluklarına yapılmalıdır. Başvuru yapan kişi Hollanda oturum izni için gereken evraklar ile birlikte çalışmak istediği sektör ve eğitim düzeyini belirten evrakları ve bunların Felemenkçe tercümesini de konsolosluğa iletmelidir.

Konsolosluk, kişinin vize başvurusunu Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık Dairesine iletir ve onaylanması halinde kişiye geri dönüş yapılır. Onaylanma süreci yoğunluğa bağlı olarak 15 gün ile 3 ay arasında değişmektedir. Hollanda oturum izni için gereken evraklar arasında başvuru formunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken birkaç evrak da bulunuyor. Evraklarda eksikler bulunması halinde kişi vize reddi gibi durumlarla da karşılaşabiliyor. Başvurusu reddedilen kişinin yeniden başvuru yaparken, başvuru ücretini de yeniden ödemesi gerekiyor.

Başvuruda kullanılacak pasaportun, istenilen vizenin geçerlilik tarihinden 3 ay sonrasına kadar geçerliliği olması gereklidir. Başvuru formu ve diğer teslim edilen evrakların ise hem Türkçe hem de Felemenkçeye tercümesi ile birlikte teslim edilmesi gerekiyor. Evli olan kişilerin, evlilik cüzdanı ile başvuru yapması gerekirken, boşanmış kişilerin ise boşanma kararının orijinali ve tercümesi ile başvuru yapması gereklidir.

Yaşamlarında Hollanda’da devam etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Hollanda oturum izni almakla yükümlüdür. Oturum izni olmadan ülke içerisinde yaşamaları mümkün değildir. Oturum için başvurular Hollanda ve Türkiye’den yapılabilir. Oturum izni verilirken, başvuru sahiplerinin sunduğu evraklar oldukça büyük önem taşımaktadır. Evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması da önemlidir. Eksik ve hata olan evraklar ile başvuru yapıldığında, başvurular direkt olarak reddedilmektedir.

Hollanda Oturum İzni İçin Gerekli Olan Evraklar

  • PasaportHollanda oturum izni başvurularında pasaportların 10 yıl içerisinde çıkarılmış olan güncel pasaportlar olması gerekmektedir.
  • Vize Başvuru FormuVize başvuru formunda yer verilecek olan bilgiler büyük önem taşımaktadır. Form dikkatli bir şekilde, başvuru sahipleri tarafından doldurulmalıdır. Son olarak imza atılmadan önce form kontrol edilmelidir. Teslim işlemi olduktan sonra form üzerinde herhangi bir oynama yapılamamaktadır.
  • Biometrik Fotoğraf3,5×4,5 ölçülerine sahip, beyaz fonda çekilmiş olan güncel fotoğraflar kullanılmalıdır.
  • Uluslararası Doğum Kayıt Belgesi
  • Eş Pasaport FotokopisiFotokopisine yer verilen belgelerde fotokopilerin netliği oldukça önemlidir.
  • Evlilik Cüzdanı / Boşanma BelgesiBaşvuruda bulunacak kişiler arasında bir evlilik var ise; uluslararası evlilik cüzdanı vize başvurusunda ibraz edilmelidir. Eğer eşlerden bir tanesinin geçmişte bir evliliği olmuş ise; boşanmaya dair belgeler de vize başvurusunda yer almalıdır.
  • Dil Yeterlilik SınavıHollanda’da yaşayacak olan kişiler, Dil Yeterlilik Sınavına girmekle yükümlüdür. Oturum izni almak isteyenlerin, Hollanda resmi diline hakim olmaları gerekmektedir. Özellikle Hollanda içerisinde yaşamaya başladıktan sonra ülke içinde sosyal hayata uyum sağlayabilmesi adına dil sınavından geçerli not almak önemlidir. Geçerli not alınmadığı durumlarda ise tekrar sınava girme hakkı bulunmaktadır.

Hollanda vizesi için yeni hazırlanan ve en güncel evrak listesine >> schengenvize.net/hollanda-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Hollanda Oturma İzni

3 aydan uzun olan kalma süresine karşı Hollanda oturma izni başvuruları değerlendirmeye alınır. Bunun için T.C. vatandaşlarına MVV yani oturum izni şartları sıralanır. Öncelikli şart belgelerdir ve Hollanda Başkonsolosluğu ya da Büyükelçilik üzerinden müracaat edilmesi esas alınır.

Hollanda oturum izni taleplerine dair belli başlı kriterlere uygun olup olmamanız da değerlendirilir. Serbest ya da ücretli iş olanakları bunlar arasında gösterilir. Oturum iznine sahip olan eşe veya partnere karşı da aile birleşimi adı altında başvurulara geçilebilir. Çocuk veya evlatlık üzerinden ikamet taleplerinin de üzerinde durulur. Bunlara stajyer çalışma imkanları ile eğitim de katılır. Her bir nedene bağlı olarak ayrı evraklar üzerine talepleriniz değerlendirmeye alınır.

Hollanda oturum izni nasıl alınır sorgulayanlara kriterler kadar belgeler de sıralanır ve her birinin paylaşılması istenir. Başvuru formundan güncel fotoğraflara kadar çeşitli evrakların üzerinde durulur. Orijinal olan uluslararası doğum kayıt ile yeterlilik belgeleri de talep edilir. Evlilere dair aile toplum belgesi ve evlilik cüzdanı gibi evraklara karşı başvuruların iletilmesi beklenir.

Göç İdaresi üzerinden randevu işlemlerine geçenlere 15 günlük süreç belirtilir. 15 gün içerisinde iletilen randevulara karşı belgelerin incelenmesi sağlanır. Hollanda oturum izni ne kadar sürede çıkar sorgulayanlara ise yasal süre 90 gün olarak belirtilir. 3 aylık süre yoğunluğa veya ek belgelere karşı değişiklik gösterebilir.

Hollanda aile birleşimi MVV oturum iznine dair evlilik söz konusu ise bu durum belgeler üzerinden ispatlanmalıdır. Özellikle de uluslararası evlilik belgeleri dahilinde müracaat geçilmesi önem arz ediyor. Her bir belgenin eksiksiz olarak ibrazına karşı yine 3 aylık yasal süre devreye girer. Bu sürenin sonunda aile birleşimi vizesinin olumlu yönde sonuçlanması halinde seyahate geçilebilir.

90 günden fazla kalacak T.C. vatandaşları Hollanda MVV vizesi taleplerini seyahat amacına uygun olan evraklar dahilinde belirtir. Bu partner ya da eğitim üzerine ele alınabilir. Aynı şekilde iş seyahati için de MVV vize şartlarına uygun olanların olumlu yönde sonuç almaları sağlanır. Nitekim şartlara uygun olanların belgeler ile bu durumu belirtmeleri halinde oturum iznini geçici olacak şekilde alabilir.

Hollanda'da Vatandaşlık Alma

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kriterlere uygun olmak şartıyla vatandaşlık başvurularını iletmeleri beklenir. Hollanda’da vatandaşlık alma için öncelikli şart 18 yaşından büyük olmaktır. Bunun ardından en az 5 sene olacak şekilde ülkede ikamet edilmesi talep edilir. Hollanda vatandaşı biri ile evli olanlara dair bu süre 3 seneye kadar indirilmiştir.

Hollanda vatandaşlığı nasıl alınır sorgulayanlara öncelikle belli başlı kriterler paylaşılır ve başı çeken ikamet süresi olur. Aynı zamanda vatandaşlık öncesinde alınan süresiz ile geçici oturum izinlerine karşı da vatandaşlık hakkında yararlanmanız esas alınır. Hatta bu durum vatandaşlık işlemlerini hızlandırır ve birkaç iş gününe kadar olumlu yönde sonuç almanızı destekler.

Sadece ikamet süresi ile sınırlı kalınmaz ve dil seviyesi üzerinde de durulur. Hollanda vatandaşlık adına A2 dil yeterliliğine sahip olmanız önem arz ediyor. Nitekim Hollanda yetkili makamları üzerinden yeterlilik sertifikalarına yer verilir. Gerek diplomalara gerekse sertifikalara karşı dil yeterliliğine sahip olup olmadığınızı ispatlamanız istenir. Bu durum vatandaşlık adına dikkate alınan kriterlerin başında gelir.

Hollanda vatandaşlık şartları arasında sabıka kaydının da bulunduğunu göreceksiniz. Şöyle ki temiz bir sabıka kaydına sahip olmak şartıyla vatandaşlık başvurularını iletebilirsiniz. Özellikle de herhangi bir hapis cezasına sahip olmamak bunlar arasında başı çeker. Aynı şekilde başvuru sahibinin ceza davası var mı yok mu yakından değerlendirmeye alınır.

Hollanda vatandaşlık şartları 2020 ile 2021 yıllarında ayrı maddeler üzerinden paylaşılmıştır. Örneğin T.C. vatandaşlığından atılan kişilerin ret yanıtı almaları kaçınılmaz olacaktır. Çünkü vatandaşlıktan atılanların Hollanda Konsolosluğu başvuruları kabul edilmez ve vatandaşlık hakkından faydalanmalarına izin verilmez.

Tüm bu şartların ardından ele alınan bir diğer husus Hollanda vatandaşlık ücreti oluyor. Ücretler tek bir kişiye dair 901 Euro olacak şekilde netlik kazanmıştır. Ortak ile birlikte vatandaşlık hakkından faydalanmak isteyenler için de 1.150 Euro değerine yer verilmiştir. Gerek kişi sayısı gerekse geçiş taleplerine göre ücretlere netlik kazandırılır. Sonuç olarak her bir belge dışında vatandaşlık ücretinin de ibrazına geçilmesi beklenir. Bunun üzerine sonuçları birkaç ay içerisinde öğrenmeniz sağlanır.

Hollanda Kaç Senede Vatandaşlık Veriyor?

Hollanda vatandaşlık işlemleri için 5 yıl Hollanda’da ikamet edilmesini şart kolmuştur.

Hollanda Vatandaşlığı Kaç Para?

Hollanda’da vatandaş olmanız için ortalama olarak 1, 150 Euro paranız olması gerekmektedir.

Hollanda Vatandaşı Olmak İçin Kaç Yıl Evli Kalmak Gerekli?

Hollanda vatandaşı olmanız için 5 yıl boyunca evli olmanız ve eşinizle aynı ikamet adresinde bulunmanız gerekmektedir.

Hollanda Vatandaşlık İşlemleri Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×