Fransa’da Yaşamak En İyi Nedenler
Fransa Saat Kaç
Fransa’ya seyahat amacıyla Türkiye’den çıkış yapacak kişiler, Fransa saat kaç sorusunu merak edebilir. Fransa’nın başkenti Paris için saat dilimi IANA Avrupa/Paris olarak kullanılır ve Türkiye arasında 1 saat zaman farkı vardır.
Fransa Uçakla Kaç Saat?
Fransa’ya farklı uçuş süreleri bulunur. Amerika’dan Fransa’ya aktarmasız olarak 11 saat 25 dakika uçuş süresi bulunur. Amerika Fransa arasın 4465 mildir ve en popüler rota 6 saat 40 dakika ile New York Paris arasıdır.
Fransa gidiş kaç saat olacağı, gidilecek şehirlere göre değişkenlik gösterir. Buna göre;
- Paris’ten aktarmalı 5 saat 25 dakika
- Lyon’dan tek aktarmalı 4 saat 50 dakika
- Marsilya’dan tek aktarmalı 6 saat 10 dakika
- Toulouse’dan tek aktarmalı 6 saat 35 dakika
- Strazburg’dan tek aktarmayla 5 saat 55 dakika sürer.
Ankara Paris arası 2580 km mesafededir. Ankara’dan Paris’e uçuş planlayan kişiler 6 saat uçar.
Fransa ile Türkiye Arası Kaç Saat?
Şu an Fransa’da saat kaç sorusunu sorgulayan vatandaşlar, Fransa ile Türkiye arasındaki saat farkını da merak edebilir. Türkiye ile Fransa arasında 1 saatlik saat farkı bulunur.
Fransa-Türkiye arasındaki uçuş süreleri;
- Paris’ten Türkiye’ye 3 şehir aktarmasız 3 saat 20 dakika
- Lyon’dan Türkiye’ye tek şehre aktarmasız 3 saat
- Marsilya’dan Türkiye’ye, tek şehir aktarmasız 3 saat sürer.
Buna göre Fransa ile Türkiye arasında havayolu ile seyahatlerde en kısa mesafe 2805 km yani 1743 mildir.
Fransa Türkiye Arabayla Kaç Saat?
Türkiye Fransa arası kaç saat sorusunu sorgulayan Türk vatandaşları; Türkiye Fransa arasını uçak, tren, otobüs, gece treni ya da araba ile ulaşabilecekleri imkânlara sahiptir.
Türkiye’den Fransa’ya karayolu ile gitmek isteyenler, 2752 km yol gider. Buna göre Fransa’ya Türkiye’den araba ile seyahat edecekler, ortalama 25 saat 17 dakika süreyle seyahat eder.
İstanbul Fransa Uçakla Kaç Saat Sürüyor?
Fransa’ya uçakla seyahat edecek kişiler, Fransa saat kaç sorusunun yanında, farklı hava yollarıyla uçabilir. Türk Havayolları, KLM, Fransa Havayolları, Transavia Fransa ve Luxair Havayollarıyla uçabilir.
İstanbul’dan Fransa’ya uçakla Lüksemburg aktarmalı giderlerse ortalama 6 saat 15 dakika uçar. Lüksemburg aktarmalı İstanbul Marsilya uçuşları ise 6 saat 10 dakika sürecektir.
Fransa Para Birimi
Avrupa Birliği üye ülkesi olan Fransa para birimi Euro’dur. 1 Euro 100 sente bölünmüştür. Bunun yanında 5 Euro, 10 Euro, 20 Euro, 50 Euro, 100 Euro, nadir de olsa 200 Euro ve 500 Euro olmak üzere 7 adet Euro kâğıt para türü vardır.
Bunun yanında 1 ve 2 Euro yanında; 1Euro, 2Euro, 5, 10, 20 ve 50 sent değeri olan 8 adet madeni para kullanımı yapılır.
Fransız Para Birimi Nedir?
Avrupa’yı gezerken Fransa’ya da gezi planı yapan kişiler, Fransa para birimi hakkında bilgi sahibi olmalıdır.
- Fransa’da kullanılan ana para birimi Euro’dur.
- Kâğıt para olarak 5 Euro, 10 Euro, 20 Euro, 50 Euro, 100 Euro, 200 Euro ve 500 Euro bulunur.
- Madeni para olarak; 1 sent, 2 sent, 5 sent, 10 sent, 20 sent, 50 sent ile 1 Euro ve 2 Euro kullanılır.
Fransa’da para birimi değiştirilirken; Fransız bankası ATM’leri, havalimanı ve döviz büroları ve Fransa seyahat çeklerini banka ya da döviz büroları kullanılır. Aynı zamanda kredi kartları, ön ödemeli seyahat kartları, Citibank tasarruf plus ve ING direkt turuncu kart gibi banka kartları da seyahatlerde kullanılabilir.
Fransa Para Birimi Kaç TL?
Fransa’da kullanılan Fransız frangı, günlük oranlarla Türk lirasına çevrilebilir. Fransa para kaç CFP frangı TL sorgulaması yapıldığında; 1 Fransız frangı 1.57 TL yapar. Ancak Fransa’nın AB üyeliğine geçmesiyle birlikte, Fransa’nın en eski para birimlerinden olan Fransız frangı kullanımı sona erdi.
Fransa Para Birimi Anlamı
Fransa’nın en eski para birimi olan Fransız frangı 31 Aralık 1959 tarihlidir. Kısaltması AFR olarak belirlenmiştir. 1960 yılıyla birlikte Fransa’da yeni Fransız frangı kullanılmış ve FRF olarak kısaltması belirlenmiştir.
Ancak 17 Şubat 2002 tarihi itibariyle, Fransa’nın Avrupa Birliği üye ülkesi olmasıyla birlikte, Fransa’nın para birimi Euro olarak değişmiş ve simgesi € olarak verilirken, Euro ya da avro olarak okunur.
Fransa Resmî Para Birimi Nedir?
En eski Fransa para birimi Fransız frangıdır. 1959 yılına kadar kullanılan para birimi 1960 yılında yeni Fransız frangı olarak yenilendi. Ülkenin 2002 yılından itibaren tedavülden kaldırılan Fransız frangı para birimi yerine, resmî Fransa para birimi olarak Euro kullanılmaya başlandı.
Fransa Nüfusu 2025
Fransa’ya seyahat etmek ya da yerleşmek amacıyla vize almak isteyen Türk vatandaşları, Fransa nüfusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilir. Worldometer canlı nüfus parametrelerine bakıldığında, Fransa’nın nüfusunun 65 milyon 455bin 919 kişi olduğu görülür.
Fransa Nüfusu Yıllara Göre Dağılımı
Fransa nüfusu yıllara göre dağılımı da yıllara göre değişiklik gösterir. Fransa nüfus sayısı yıllara oranla artış göstermiş, doğurganlık oranı ve kentsel nüfusu da değişmiştir.
- Fransa’nın 1955 yılında, 43milyon 411bin 367 kişilik nüfusa sahipti.
- 2000 yılında nüfus 59 milyon 15bin 96 kişiye yükseldi.
- 2010 yılında 62 milyon 879bin 530 kişilik nüfus gelişti.
Fransa’da 2018 yılında 64 milyon 990bin 511 olan nüfusu; 2020 yılında 65 milyon 273bin 511 kişi olmuştur.
Fransa Nüfus Yaş Dağılımı
Fransa yaş ortalaması, ülkede meydana gelen doğum oranı, ölüm oranı, göç oranına bağlı olarak değişkenlik gösterir. 2025 yılı itibariyle Fransa’da 65 milyon 455bin 922 kişi yaşıyor.
Çıkarılan istatistiğe göre 1 Ocak 2025 yılı itibariyle;
- 15 yaş nüfus oranı %17.75
- 15 ila 19 yaş nüfus oranı % 6.17
- 20 ila 24 yaş nüfus oranı %5.68
- 25 ila 29 yaş nüfus oranı %5.49
- 30 ila 34 yaş nüfus oranı %6.03
- 35 ila 39 yaş nüfus oranı %6.25
- 40 ila 44 yaş nüfus oranı %6.14
- 45 ila 49 yaş nüfus oranı %6.58
- 50 ila 54 yaş nüfus oranı %6.56
- 55 ila 59 yaş nüfus oranı %6.51
- 60 ila 64 yaş nüfus oranı %6.12
- 65 ila 69 yaş nüfus oranı %5.75 olarak belirlendi.
Nüfusun %9’dan fazla 75 yaş ve üzerinde iken, 65 yaş üstü nüfus, 2020 yılında %5.9 olmuştur.
Fransa Göçmen Politikası
En büyük etnik gruplara ev sahipliği yapan Fransa göçen insan sayısı da değişkenlik gösteriyor. Fransa’daki göçmenlik hizmetleri, Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Bunun yanında katı göçmen politikası, Fransa’da oturum izni almayı da zorlaştırıyor.
Fransa’da uzun süreli kalma ya da oturum izni arasında fark vardır. Fransa’da kalış belgesi için başvuru yapan kişinin, uzun süreli vize ya da giriş izni alması gerekir. Gerekli tüm belgeler hazırlanarak, Fransız Konsolosluğu’na başvuru yapılır.
OECD üye ülke vatandaşları ve Amerikan vatandaşları için, Fransa’da 90 günlük kalışlarında, uzun süreli vize almalarına gerek olmaz. Fransa’da yasal olarak kalabilmek ve göçmenlik yasasından yararlanmak için, tüm koşulların yerine getirilmesi gerekir.
Fransa Nüfusu 2025
Çıkarılan istatistiklere göre 2025 yılında Fransa nüfusu 65 milyon 455bin 925 kişi olarak belirlendi. Fransa’ya seyahat edecek ya da oturum izniyle göçmenlik yasasından yararlanmak isteyenler, bu nüfus kayıtlarına göre hareket edebilir.
Fransa Bayrağı
Fransa bayrağı; eskiden yaşanmış birçok rejim altında farklı sayıda bayrak kullanmıştır. Askeri ve deniz bayraklarının çoğu ayrıntılı ve sanatsal olarak tasarlandı.
- Devlet bayrağının temeli, 3 altın zambak çiçeği ve mavi kalkandan oluşur.
- Bourbonlar iktidarında, hanedanın beyaz rengi kullanılmıştır.
- 1789 yılında gerçekleşen Fransız Devrimi ile, basit bayrak tasarımı kullanıldı.
Son olarak 17.yüzyıl ortalarında donanma bayrağına kırmızı, beyaz ve mavi renkleri eklendi.
Fransa Bayrağı Ne Anlama Gelir?
Fransa bayrağının anlamı, ülkenin temel değerlerini simgelemesinden yola çıkılarak tasarlandı. Fransa’da bayrağın geleneksel renkleri, mavi kalkanlı beyaz bir arka plan ve kraliyet armasını tasvir eden Fleur de lys’ı içerir.
Ancak Fransız Devrimi sonrasında daha basit tasarımla Fransız Tricolor kabul edildi. Buna göre;
- Beyaz renk: 16.yüzyıl sonlarından Fransız Devrimi’ne kadar Bourbon Hanedanı geleneksel rengi olarak kabul edildi ve beyaz renk Kral’ı temsil etmiştir.
- Kırmızı ve mavi renk: Paris şehrinin rengidir. Paris’te bulunan devrimcilerin geleneksel rengi kırmızı ve mavidir.
Tüm bunların yanında mavi asaleti, beyaz din adamlarını ve kırmızı burjuvayı temsil ettiği söylenir.
Fransa Bayrağı Renkleri Nasıldır?
Fransa bayrak rengi; mavi, beyaz ve kırmızı olmak üzere, 3 dik şeritten meydana gelir. Şeritler 2:3 oranında eşit olarak dağıtılmıştır. Bunun yanında bayrakta yer alan mavinin, daha koyu olan versiyonu da bulunur ve donanma bayrağı olarak, zorunlu şekilde kullanılır.
Fransa Bayrağına Benzeyen Bayrak Var mı?
Dünya ülkeleri arasında Fransa’nın bayrağı ile benzerlik gösteren ülke bayrakları bulunuyor. Hollanda ve Fransa bayrakları benzerdir. Hollanda bayrağında turuncu beyaz mavi renkleri bulunur.
Bunun yanında Batı Afrika’daki Fransız sömürgeleri de renklerini kendi renkleriyle değiştirerek, Fransız bayrağına benzetmiştir.
Fransa Bayrağı Nasıldır?
Fransa bayrağı; mavi, beyaz ve kırmızı renklerden oluşur. Dikey şeritler halinde tasarlanan bayraktaki renkler, eşitliği, kardeşliği ve hürriyeti sembolize eder. Bunun yanında mavi renk hürriyeti, beyaz renk eşitliği ve kırmızı renk de kardeşliği anlatır.
Daha önceden mavi arka plan üzerinde altın fleur de lis desenleri içeren bayrak, Fransız Devrimi ile mavi, beyaz ve kırmızı renklerden oluşturuldu. Ancak donanma çoğunlukla koyu mavi renkli bayrağı kullanılır.
Fransa’da Evlenmek
Fransa’da evlenmek için prosedür şartları evrakların eksiksiz olması ve birlikteliğin uzun süreli devam ediyor olması koşullarını beraberinde getirmektedir. Fransa vize merkezi, evrak düzenlemeleri ve vize başvuru işlemlerinde yanınızda olacaktır.
Fransa’da Evlenmek
Fransa nişanlılık ve evlilik evresinde Türkiye’den gelecek olan vatandaşın banka hesabına ve birlikteliklerinin sürecine bakmaktadır. Kısa süreli birlikteliklerde evlilik işleminin askıya alınması ve sürece bırakılması gerekecektir. Fransa’da evlenmek için iki farklı süreç ilerlemektedir. Partnerinizle 2 yıl boyunca birlikteyseniz, ortak banka hesabınızın olması, birlikte ikamet ettiğinizin kanıtlanması ve mülakatla birlikte Fransa’da bulunan bölge mahkemelerinden alacağınız evraklarla süreç devam edecektir. İkinci bir seçenek olarak da Pacs ( Partnerle yaşama vizesi) olarak adlandırılan sevgiliyken birlikte yaşama imkanı veren süreç ilerlemektedir.
Fransa’da Pacs Nedir; Pacs partner vizesi olarak geçen, iki tarafında rızası olması durumunda Türkiye’den uzun süreli vize alındıktan sonra Fransa’da bölge mahkemelerine başvuru yapılarak birlikte yaşamak istenildiğini bildiren süreçtir. Bu süreçte partnerlerin birlikte hesap açması, mali durumlarını birlikte düzenlemeleri, vergi ve ikamet edilen adresteki ücret bölüşmelerini yaptıklarını hesap kartlarıyla göstermeleri yeterlidir. Pacs için belirli bir süre bulunmamaktadır. 2 günlük bir ilişkide dahil pacs hakkını kullanmanız sağlanır.
Pacs ile oturum izni alma; Pacs ile oturum izni alabilirsiniz. Bunun için pacs belgenizle birlikte Fransa’da her bölgede bulunan mahkemelere giderek, oturma izni talebinde bulunmak istediğini bildirmeniz ve göçmen bürosu üzerinden belge almanız yeterli olacaktır.
Fransa Pacs ayrılma/ fesh; Ayrılma işlemlerinde yine mahkemeye bir zarf vererek, dilekçenizi partnerinizle ilişkinizin bittiğine dair doldurmanız yeterlidir. Pacs evlilik işlemleri kadar zor bir süreç olmadı için evlenmeden önce denenebilecek ve evliliğe giderken ‘’nişanlı vizesi’’ diyebileceğiniz bir işlemdir.
Fransa Vatandaşı ile Evlenmek
Aile birleşimi vizesinden farklı olan Fransa vatandaşı ile evlenmek, ülkeye yerleşim kıstaslarını da beraberinde getirdiği için uzun süreli oturum izni alınmasını da talep etmektedir. Evlilik işlemlerine başlanmadan önce Türkiye’den evlilik vizesi başvurusu yapılması ve Fransa’da evlenmek için konsolosluğa bilgi verilmelidir. Bu süreçte partnerle birlikte hesabınızın olması ve ortak ödemelerinizle ilgili belgelere sahip olmanız ilişkinizi kanıtlamak için önemlidir.
Fransa evlilik vizesi başvurusu; Evlilik vizesi başvuru işlemleri Türkiye’den gidecek olan partnerin konsolosluk üzerinden D tipi uzun süreli vize başvurusunda ‘’Evlilik’’ vizesi olarak belirteceği bölümü kapsamaktadır. Evlilik vizesi işlemlerinizi yaparken, uzun süreli vizenizi aldıktan sonra Fransa’da oturma izni de almanız şartı bulunmaktadır.
Fransa evlilik vizesi evrak listesi;
- 2 adet biyometrik fotoğraf, arka fonu beyaz olmalıdır.
- Rezervasyon işlemleri, kalınacak yer, uçak bileti gidiş- dönüş tarihleri belirlenmiş olmalıdır.
- Arkalı önlü kimlik fotokopisi ve nüfus cüzdanının aslı
- Schengen uzun süreli D tipi vize başvuru formu eksiksiz doldurulmalıdır.
- Seyahat sağlık sigortası teminatı 30.000 Euro ödeneklidir.
- Konaklama belgesi ve ikamet edilecek partnerin ikamet adres bilgileri
- Evlenme ehliyet belgesi ‘’ nikah yapılacak bölge ve yerin’’ belediyesinden alınmış olmalıdır.
- 3 aylık hesap bilgilerinin dökümlerini ibraz ettirerek vermelisiniz.
- Türkiye’de veya Avrupa’da bulunan taşınmaz mülk ‘’tapu’’ belgelerinin verilmesi
- Mali durumunuzu belirten mülk kirası ve benzeri belgeleri de vermelisiniz.
- Vergi beyanını içeren belgeler, partnerinizin de olabilir.
- Maaşınızın da 3 aylık dökümlerini vize başvurusu sırasında konsolosluğa teslim etmelisiniz.
- İşveren belgeniz bulunuyorsa Fransızca veya İngilizce yazılmış olmalıdır.
Fransa’da evlilik işlemleri pacs sürecine göre daha uzun sürmektedir. Nikah tarihi için belediyeye başvuru yapılmış olması ve partnerle olan ilişkinin kanıtlanması da evlilik süreci ile ilgili detayları birlikte sunmaktadır.
Fransa’lı Biriyle Evlenmek
Fransalı biriyle evlenmek için finansal belgeler oldukça önemlidir. Partnerlerin ilişkilerini kanıtlayabilecekleri belgeler, ortak açılmış hesap dokümanları ve birlikte yaptıkları ödemelerdir. Evlilik işlemlerine başlamadan önce kullanılan hesap kartı üzerinden belgelerin alınması evlilik vizesi için evrak listesinde yerini almalıdır. Fransa konsolosluğundan teyit edilecek her belge, Fransa’da evlenmek için işlemleri kolaylaştıracaktır.
Fransa hükümeti evlilik işlemlerinde, tarafların ilişkisinin gerçekliğine bakarak, evrakların eksiksiz olmasına önem verir. Karşılıklı olarak partnerlerin bilgilerinin sınanması için mülakat ve mahkeme işlemleri de devam etmektedir. Evlendikten sonra Fransız vatandaşı hemen olamazsınız. Bunun için de 5 yıl boyunca Fransa’da ikamet etmeniz gerekmektedir.
Fransa vatandaşı nasıl olunur; Fransa vatandaşı olmak için Türkiye’den Fransız bir kişiyle evlenmiş olmanız yeterli bulunmaz. Kültürel uyum ve Fransızca bilmeniz de vatandaşlık prosedürü gereğince işlemektedir. Evlilik işlemlerinizi tamamladıktan sonra evliliğinizin en az 5 yıl sürmesi ve sizi de 5 yıl boyunca Fransa’da ikamet etmeniz gerekir. Bu süreçte oturma izni alarak, evliliğinizin devam ettiğini de göçmenler bürosuna aynı ikamet adresinde kaldığınızı belirterek ispatlamanız önemlidir.
Fransa Vatandaşı İle Evlilik
Fransa Avrupa ülkelerinde, Almanya’dan sonra vatandaşlık almak için en zor ülke prosedürlerine sahiptir. Dil, kültürel yeterlilik, vergi ödeme sistemi ve partnerle birliktelik kriterlerine bağlı olarak evlendikten sonra vatandaş olmanız için dil yeterlilik sınavına da girmeniz gerekecektir. Fransa vatandaşı ile evlilik sizi hemen bir Fransa vatandaşı yapmamaktadır.
Evlilik işlemleri için Fransa’da ilk yapmanız gereken oturma izni almanız ve partnerinizle ortak bir yaşam kurduğunuzu kanıtlamanızdır. Bunun için ikamet adresinizi birleştirmeniz, ortak hesabınızın olması ve mali durumunuzun da iki kişinin geçimini sağlayabilecek kriterlerde olması gerekmektedir. Fransa’da evlenmek için prosedür şartlarını dikkate alırken, mali durumunuzun da ikamet ettiğiniz adresin kirasından düşmesi şartı vardır. Örneğin 5000 Euro kazanıyorsanız, çift olarak 3000 Euro bir ev kirası ödemeniz de evlilik işlemleri için ‘’finansal yönetim’’ aşamasında sıkıntı yaşamanıza neden olabilmektedir.
Turist Vizesi ile Fransa’da Evlilik
Turist vizesi prosedürü D tipi uzun süreli vize başvurusuyla gerçekleşmektedir. D tipi uzun süreli vize işlemlerinde, özellikle evlilik için Fransa’ya gidileceğinin belirtilmesi gerekmektedir. Turist vizesi ile Fransa’da evlilik hemen yapabileceğiniz bir işlem değildir. Pacs ile partnerinizle aynı evde kalabilir ancak vize başvurusundan sonra hemen evlilik işlemlerini yapamazsınız.
Fransa konsolosluğu sizin Fransa’ya neden gittiğinizi teyit etmenizi beklemektedir. Teyit etmediğiniz her vize başlığında Fransa’daki prosedürün devam etmemesine neden olursunuz. Bunun için Fransa’ya gitme nedeniniz evlilik ise bunu mutlaka konsolosluk üzerinden teyit ederek, işlemlere Fransa’da devam etmeniz şartına uymalısınız.
Fransa Evlilik Vizesi
Fransa evlilik vizesi işlemleri için konsolosluk vize forum belgesinde size Fransa’ya neden gitmek istediğinizi bildirmeniz için seçenekler sunacaktır. Eğitim, gezi, iş, ziyaret, evlilik, aile birleşimi seçeneklerini dikkate alarak bu alandaki evlilik vizesi seçeneklerine yönelik prosedürü izlemeniz gerekecektir.
Vize başvurusu evresinde gitme nedeninize bağlı olarak belgelerinizin eksiksiz olması ve Fransa’da yapılacak işlemleri de takip ederek düzenlemelerin yerine getirilmesi koşullarını dikkate almanız önemlidir.
Fransa’da Düğün
Fransa’da evlilik işlemlerinizi tamamladıktan sonra düğünde misafirlerinizi ağırlamak için onların Fransa’ya geçiş yapabilecekleri aile ziyareti veya arkadaş ziyareti vize seçeneklerini kullanmaları gerekmektedir. Vize işlemlerinde misafirlerinizi konsolosluk üzerinden davetiye göndererek, ibraz edebilir ve düğüne davet edebilirsiniz.
Fransa’da düğün için davetiye işlemleri için prosedür açık ve net bir şekilde kişilerin adı ve kimlik bilgilerinin bir bölümünü kapsamaktadır. Vize alacak misafirleriniz için davetiye göndermeniz sürecin hızlanmasında etkili olacaktır.