Fransa Vizesi 2025
Fransa vizesi 2025 başvuruları, Fransa Büyükelçiliği nezdinde Türkiye’de bulunan tüm Fransa Dış Temsilciliklerinden kabul ediliyor. Fransa, Schengen vize protokolleri dahilinde vize veren ülkeler arasındadır. Fransa ulusal vize başvuruları D tipi vize kapsamında değerlendirilir ve uzun süreli oturum izni sağlanır.
Fransa vizesi nasıl alınır, Fransa’da oturum almak için kaç yıl evli kalmak gerekiyor gibi konular için, Fransa Konsolosluğu tarafından OFII (Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi) koşulları belirtilmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, umuma mahsus pasaport (bordo) hamilleri, 90 günü aşmayan seyahatleri için Schengen vizesine başvuru yapabilirler. Hususi pasaport (yeşil) ve hizmet pasaportu (gri) hamilleri, 180 günlük süre içerisinde, 3 aydan daha kısa olan seyahatleri için vizeye tabi değillerdir. Vize başvurusu yapmaya gerek olmadan Fransa’ya seyahat edebilirler.
Fransa vizeleri, başvuru amacına ve seyahat süresine bağlı olarak farklı türlerde verilir. Fransa ulusal vizeleri;
- Turistik vize
- Aile/ arkadaş ziyareti vizesi
- Ticari vize
- Çalışma/ işçi vizesi
- Aile birleşimi vizesi
- Eğitim vizesi
- Transit vize
- Şoför vizesi
Kategorilerinde verilmektedir. Başvurular Fransa Konsolosluğuna veya vize başvuru merkezlerine şahsen yapılır.
Fransa Vizesi Gerekli Evraklar 2025
Fransa vizesi 2025 başvuru belgeleri, Fransa konsolosluğu tarafından güncellenmiştir. Başvuru sahiplerinin eksiksiz şekilde ve vize protokollerine uygun şekilde başvuru yapmaları gereklidir. Güncel belgeler ve yasal olarak resmi kurumlardan temin edilmesi zorunludur. Fransa turistik vizesi ve uzun süreli vize başvuru belgeleri, kişilerin eğitim, çalışma ve gelir belgelerine göre ek belge talepleri ile değerlendirilir.
Fransa vizesi gerekli evraklar 2025 listesinde, aile birleşimi ve çalışma vizesi belgeleri sunulmuştur. Fransa vize başvurularında dil yeterlilik şartı bulunmuyor. Ancak nitelikli meslekler dahilinde çalışma vizesi alacak kişilerin, dil yeterlilik belgeleri ile başvuru yapmaları talep edilir.
Fransa vizesi gerekli evraklar 2025 şu şekildedir;
- 10 yıldan eski olmayan ve geçerliliği olan pasaport
- Fransa vize başvuru formu
- SGK işe giriş bildirgesi ve son 6 aylık maaş bordrosu
- Banka hesap dökümü (son 6 aylık ve banka hesabında 6000 TL)
- Tam vukuatlı nüfus kayı belgesi
- Kimlik fotokopisi
- İkametgah belgesi
Fransa vize başvurularında sağlık sigortası opsiyonel olarak sunulmuştur. Zorunlu tutulmamaktadır. Turistik vize başvurularında çalışmayan kişiler için sponsor teminatı gereklidir. Ev hanımları ve serbest meslek çalışanlarının tapu, ruhsat, kira gelir belgesi veya masrafların karışlanacağına dair teminat belgesi göstermesi gereklidir.
Fransa Aile Birleşimi Gerekli Evraklar
Fransa vizesi 2025 aile birleşimi türünde başvuru yapacak Türk vatandaşları, aile bireyleri veya eşlerinden davet mektubu almalıdırlar. Aile birleşimi vizesi iki farklı türde verilir.
- Evlilik yoluyla aile birleşimi vizesi
- Aile bireylerinin yanına yerleşme yoluyla aile birleşimi
Fransa’da uzun süreli oturumu olan kişilerin, çocukları, eşleri, anne veya babaları aile birleşimi talebinde bulunabilirler. Fransa’da uzun süreli ikameti olan veya Fransız vatandaşı olan biriyle evlenerek, aile birleşimi vizesi alınabilir. Evlilik yaparak vize alan kişilerin 21 yaşına kadar olan çocukları, aile birleşimi vizesine dahil olabilir.
Fransa aile birleşimi gerekli evraklar, Fransa’da yaşayan eşin belgeleriyle oluşturulur. Fransa’daki eşin maddi yeterlilik göstermesi ve yaşam koşullarını karşılıyor olması halinde vizeye başvuru yapılabilir. Aile birleşimi D tipi vize için gerekli evraklar şöyledir;
- Uluslararası geçerlilikte evlilik kayıt belgesi (Fransa Nüfus Dairesine işletilmesi gerekiyor)
- Fransa’daki eşten iş belgeleri ve maaş bordrosu
- Fransa’daki eşten ikamet belgesi
- Fransa’daki eşten ev tapu veya kira kontrat belgesi
- Gelir durumu gösterir belgeler
- Fransız vatandaşı ise doğum ve vatandaşlık belgeleri. Sonradan Fransız vatandaşlığı alınmış ise vatandaşlığa geçiş belgeleri
- Eş, yabancı uyruklu ise kimlik belgesi ve uzun süreli oturum vizesi kartı
- Valilik onayı almış davet mektubu
- Banka hesap dökümü (son 3 ayılık)
Şeklinde belirtilen Fransa aile birleşimi gerekli evraklar eksiksiz ve güncel tarihli olarak hazırlanmalıdır. Fransa’da yaşayan eşin aylık maaş veya iş geliri, minimum 1.455 Euro olmak zorundadır. Şayet evlendiği kişinin, önceki evliliğinden olan çocukları var ise gelir durumunun buna bağlı olarak artış göstermesi talep edilir.
Eşlerin önceki evlilikten olan çocukları için yasal ebeveynliği kabul etmeleri ve bunu belge ile sunmaları gerekiyor. Başvuru belgeleri ve vize harç ücreti yatırılarak, Fransa Konsolosluğuna şahsen başvuru yapılır. Seyahat tarihinden 2-3 ay önce başvuru yapılması önerilir ve herhangi bir sakıncası yoktur.
Fransa çalışma vizesi gerekli evraklar
Fransa vizesi 2025 çalışma vizesi başvuruları, iş ve meslek gruplarına göre değerlendirilir. Kişiler 4 farklı şekilde çalışma vizesi alabilirler;
- Fransa’da kendi imkanlarıyla iş bularak
- Fransa’da bir şirketten iş teklifi alarak
- Fransa’daki bağlantılı şirkette çalışmak üzere, şirket içi değişim programından yararlanarak
- Fransa nitelikli meslekler grubunda işçi alımlarından yararlanarak
Fransa D tipi ulusal vize olarak verilen çalışma vizesi, minimum 6 aylık olarak verilir. Çalışma halinin devam etmesi durumundan başvuru yapılarak vize süresi uzatılabilir. Fransa oturum vizeleri maksimum 5 yıla kadar verilmektedir. Bu süre sonunda, kalıcı oturum vizesi için başvuru yapılabilir. Fransa’ OFII başvurusu, seyahatten yaklaşık 2 ay sonra yapılmalıdır.
Fransa çalışma vizesi gerekli evraklar arasında, iş sözleşmesi bulunuyor. Kişilerin işe kabul edilmeleri halinde imzalanan, şirket ile yapılan iş sözleşmesi dahilinde vize başvurusu yapılabilir. Şirketin başvuru sahibinin kayıtlarını, yerel kurumlara yaptırması ve yıllık gelirini teminat olarak göstermesi zorunludur.
Fransa çalışma vizesi gerekli evraklar şu şekildedir;
- Güncel ve seyahat dönüşünden sonra en az 6 ay geçerli olacak pasaport
- Biyometrik fotoğraf (2 adet)
- C Kimlik fotokopisi
- İkametgah belgesi (yabancılar için geçici kimlik ve oturum kartı)
- Fransa’daki şirketten alınan iş izin belgesi
15187 nolu 02 Cerfa belgesi, şirket tarafından doldurulur ve Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi tarafından onaylanarak Fransa Konsolosluğuna gönderilir. Vizenin onaylanması 1 ila 3 aylık süre içinde gerçekleşir. İlk vize 6 ay geçerli olacak şekilde verilir. Fransa’da çalışmanın devam etmesi durumunda göç ofisine başvuru edilerek, 1 yıllık veya daha uzun süreli oturum izni alınabilir.
Fransa öğrenci vizesi gerekli evraklar
Fransa vizesi 2025 öğrenci kategorisinde başvurular için, başvuru sahibinin öğrencilik durumunun devam ediyor olması gereklidir. Eğitim kurumundan alınan güncel belge ile başvuru yapılır. Kişinin, reşit olmaması durumundan anne ve babadan alınmış muvafakatname ile başvurusu kabul edilir.
Fransa öğrenci vizesi, 90 günü geçmeyecek olan seyahatler kapsamında verilmektedir. Dil okulu vizesi veya eğitim vizesi kapsamında, Fransa’daki eğitim kurumundan alınacak belgeler dahilinde daha uzun süreli vize de alınabilir.
Fransa öğrenci vizesi gerekli evraklar konsolosluk tarafından şu şekilde belirtilmiştir;
- Pasaport
- Kimlik fotokopisi
- Biyometrik fotoğraf
- Mezun ise diploma
- Öğrenci ise öğrenci belgesi
- Öğrenci vizesi başvuru formu
- Eğitim kurumunun yazdığı kabul dilekçesi
- Konaklama ve ulaşım belgeleri
- 30 bin Euro teminatlı sağlık sigortası
- Masrafların karşılanacağına dair belgeler
- Çalışma belgeleri, sponsorluk belgeleri veya şirket sahibi ise firma belgeleri
- Tapu, kontrat, ruhsat türü belgeler
İle Fransa öğrenci vizesi gerekli evraklar tamamlanır. 18 yaşını doldurmamış kişilerin başvurularında nüfus kayıt belgeleri ve muvafakat belgesi istenir.
Fransa Vizesi Ücreti 2025
Fransa vizesi 2025 güncellenmiştir. Schengen vizesi ücretleri ve D tipi ulusal vize ücretleri, Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Konsoloslukları resmi internet adresi üzerinden sunulmaktadır.
Fransa vizesi için neler gerekli konusunda, vize harç ücretlerinin yatırılması gerektiğini belirtebiliriz. 12 yaşından büyükler ve yetişkinler için Fransa Schengen vizesi 90 Euro’dur. 6- 12 yaş arası ise 45 Euro olarak güncellendi. 6 yaşına kadar olan bebeklerden vize harç ücreti alınmamaktadır.
Vize harç ücretlerinin, başvuru işlemlerinden daha önce yatırılması ve evraklarla birlikte sunması önemlidir. Aile birleşimi vize başvurularında, başvuru edecek tüm bireyler için vize harcı yatırılması gerekiyor. Fransa vizesi ücreti 2025, kısa süreli vizelerin tamamı için 90 € olarak belirlenmiştir.
Turistik vize, ziyaret vizesi, ticari vize ve öğrenci vizesi kategorilerinde 90 Euro vize harcı yatırarak, vize alabilirsiniz. Uzun süreli oturum vizelerinde ücretler farklılık gösterir. 6 aylı vize, 1 yıllık veya 5 yıllık oturum vizesi seçeneklerine göre Fransa vizesi ücreti 2025 yatırılarak, dekontu evraklara eklenebilir.
Fransa Vizesi Aile Birleşimi 2025
Fransa vizesi 2025 evlilik vizesi ve aile birleşimi vizeleri, 3 ayda sonuçlandırılır. Başvuru sahiplerinin seyahat tarihlerinden birkaç ay önce başvuru yapmaları önerilir. Aile fertlerinden Fransa’da yaşayan kişiler, birinci derecede yakınlıkları olması halinde başvuru yapabilirler. Aile birleşimi vizesi başvuruları 15 yaş ile 65 yaş aralığında kabul edilir. 18 yaş altındaki bireyler, aileleriyle birlikte başvuru yapabilirler.
Annesi veya babası Fransız vatandaşı olan kişiler, Fransa’da doğmuş olanlar, Fransa vatandaşlığı olan biriyle evlenenler ve çocukları ile Fransa’da uzun süreli oturum kartı olanlar aile birleşimi başvurusu yapabilirler. Fransa vizesi aile birleşimi 2025 talepleri, Fransa Büyükelçiliği tarafından onaylanmaktadır. Konsolosluklara veya vize başvuru merkezi üzerinden yapılan başvurular değerlendirilir, tüm koşulların uygun olması halinde vize onayı verilir.
Fransa vizesi aile birleşimi 2025 onayı alabilmek için ekonomik ve sosyal koşulların uygun olması gereklidir. İş, meslek ve çalışma imkanlarının sağlanması, Fransa’da olan aile bireyi veya eşten sunulacak belgelerle kabul edilir. Yaşam standartlarının normal düzeyde olması için Fransa’da yaşayacakları evin yasal belgeleri ve konutun durumuyla ilgili belgeler talep edilir.
Fransa Çalışma Vizesi 2025
Fransa vizesi 2025 başvuruları için konsolosluk randevusu almanız gerekiyor. Vize başvuru merkezi aracılığıyla konsolosluk randevunuzu sorunsuz şekilde oluşturabilirsiniz. Çalışma vizesi için vize ücretleri, vize süresine göre farklılık göstermektedir.
Fransa’da çalışacağınız şirketten alınan kabul belgesi/ iş sözleşmesi/ iş kayıt belgeleri gibi evraklar dahilinde başvuru yapabilirsiniz. Fransa çalışma vizesi 2025 belgelerinin yasal ve güncel tarihli olarak iletmeniz, tüm dosyaların eksiksiz şekilde sunulması vize onayını daha kısa sürede almanızı sağlar.
Fransa çalışma vizesi 2025 başvuru formu, vize evrakları ve vize harç ücretini yatırarak başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz. Fransa Konsolosluğu, uzun süreli vizelerde sınav uygulamaktadır. Fransa göçmenliğine uygunluk durumu ve dil yeterliliği için sınav sonrasında vize onayı açıklanır.
Fransa İş Arama Vizesi 2025
Fransa vizesi 2025 işçi vizeleri için AB nitelikli meslekler dahilinde proje sağlanmaktadır. Ülkedeki iş ve üretim performansının karşılanması ve bölgesel olarak işçi açığının giderilmesi üzere, işçi alımları yapılmaktadır. Fransa’da eğitim gören kişiler, eğitimleri tamamlandıktan sonraki sürede Fransa’da iş arayabilir ve iş bulmaları halinde uzun süreli oturum alabilirler.
Fransa iş arama vizesi 2025 başvurusu yaparak, Fransa’da oturum alan bir kişi farklı bir iş bulabilir ve iş değişikliği yapabilir. Bu durumda işyerinden temin edilen belgeler ile uzun süreli vize alabilir.
Fransa bağlantılı bir şirkette çalışan Türk vatandaşları, şirket içi değişim veya stajyer vizesinden yararlanabilir. Kendi imkanlarıyla iş bulan veya bir işe kabul edilen kişiler, işçi vizesi başvurusu dahilide, Fransa D tipi vize alabilirler.
Fransa iş arama vizesi 2025 koşullarına uygunluk gösterilmesi ve evrakların doğru şekilde hazırlanmasıyla başvuru yapabilirsiniz.
Fransa Eğitim & Erasmus Vizesi 2025
Fransa vizesi 2025 öğrenim vizeleri, dil okulu veya eğitim programları dahilinde alınabilir. Öğrenci vizelerinden farklı olarak, 90 günden daha uzun süreli seyahatler için verilen vize türüdür. D tipi ulusal vize olarak verilen eğitim vizeleri, 6 ay ile 5 yıl arasında oturum kartı almanıza olanak sağlar.
Fransa eğitim & Erasmus vizesi 2025 şartları ve evraklar, Fransız Konsolosluğu tarafından açıklanmıştır. Mezun olan kişiler veya öğrenciliği devam eden kişiler başvuru yapabilirler. Reşit olmayan başvuru sahiplerinden muvafakatname talep edilir.
Fransa eğitim & Erasmus vizesi 2025 koşulları dahilinde, eğitim alacağınız eğitim kurumundan kabul ve kayıt belgesi almanız gereklidir. Islak imzalı kaşeli veya transkript belge ile eğitim kategorisinde vize başvuruları kabul edilir. Erasmus vizesi için en az 5 ay öncesinde, kurma başvuru edilmesi gerekiyor.
Eğitim kurumunun kabul belgesinin yanı sıra, masrafların karşılanacağına dair teminatlar sunulması, konaklanacak yer için belgelerle başvuru edilmesi istenir. Sponsorluk dahilinde eğitim vizesi alacak kişilerden, tapu belgesi, ruhsat, banka hesap bilgileri gibi gelir teminat belgeleri talep edilmektedir.
Fransa Vize Reddi 2025
Fransa vizesi alınabiliyor mu konusunda, vize şartlarının yerine getirilmiş olması gerekiyor. Göçmen politikaları kapsamında, nüfus ve göçmen oranını dengelemek üzere daha zor vize veren Fransa Cumhuriyeti, uzun süreli oturum izinlerinde red verebilmektedir.
Vize başvuru sahiplerinin, şartlara uygun ve eksik olmayacak şekilde başvuru yapması önem taşır. Belgelerin eksik olması, hatalı veya geçerli olmaması durumlarında vize reddi verilebilir. Bu tarz durumlarda, yeni belgelerin temin edilmesi için dilekçe hazırlanır.
Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılan Fransa vize reddi 2025 itiraz dilekçesi, 1 aylık süre içinde hazırlanmalıdır. Kabulü halinde belgeler hazırlanır ve başvuru süreci yeniden devam ettirilir.
Yabancı uyruklu kişiler ile yapılan evliliklerde, yasal ve şahsi belgelerle başvuru yapılması gerekiyor. Özellikle aile birleşimi başvurularında Fransa vize reddi 2025 itiraz dilekçesi gerekebilir. Yapılan evliliğin gerçek olması ve eşlerin birlikteliğini destekleyen şahsi belgelerle başvuru yapılması gereklidir.
Kamu düzeninin sağlanması ve sürdürülmesi için kişilerin, Fransa’da yaşama dair uygunlukları analiz edilir. Fransa Konsolosluğu yetkilileri tarafından yapılan vize görüşmesinde, aile birleşimi vizesi için ikna edici unsurlarınızın olması önem taşır.
Dil yeterlilik şartı olmaması durumunda, dil kurslarına yönlendirme yapılır. Özellikle kısa süreli vize alan kişiler, Fransa’da oldukları süre içinde dil kursuna giderek dil bilgisi gelişimi sağlamak durumundadırlar. Vize süresini uzatmak, çalışma vizesi almak gibi durumlarda, dil yeterliliği ve sosyal yaşamdaki uyumu incelenir.
Fransa vizesi kaç günde çıkar?
Fransa turistik vizesi en fazla 10 günde çıkar. Fransa uzun süreli vizeler 1- 3 ay içinde çıkar.
Fransa Aile birleşimi vizesi kaç ayda çıkar?
Fransa aile birleşimi vizesi D tipi uzun süreli vize olarak 2- 3 ayda çıkar. 6 aylık oturum hakkı verilir ve yeniden başvuru yapılarak vize süresi uzatılır.
Fransa Schengen vizesi kaç para?
Fransa kısa süreli vize başvurularında 90 Euro vize harcı talep edilir. Fransa Schengen vizesi için 90 €, 6- 12 yaş arası için 45 € yatırmanız gerekir.
✅Fransa Güncel Vize Başvuru Evrakları | 🔽İndirmek için tıklayınız. |
✅Fransa Güncel Vize Başvuru Dilekçeleri | 🔽İndirmek için tıklayınız. |
✅Fransa Güncel Vize Başvuru Formları | 🔽İndirmek için tıklayınız. |
Vize başvurusu yapanların Vize Rejim Tablosuna dikkat etmeleri önemle rica olunur. Dikkat! Pasaport geçerlilik süreniz seyahat bitimi baz alınarak, 6 ay olmalıdır geçerli olmalıdır. E-Pasaport sitesinden bilgi alabilirsiniz. |
İlginizi Çekebilir;