Fransa Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Fransa Vizesi Hakkında

Fransa Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Fransa Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Fransa aile birleşimi başvurusu için öncelikle konsolosluğun sizden arzu ettiği belgeleri eksiksiz toplamalısınız. Fransa aile birleşimi vizesi alırken kullandığınız tüm belgelerin güncel olmasına dikkat edin. Fransa vizelerinde her türlü onay veya ret verme yetkisi Fransa konsolosluğuna aittir. Bizim vize merkezi olarak görevimiz sadece belgeleri düzenli ve hızlı bir şekilde konsolosluğa sunmaktır.

Fransa Çalışma İzni Vize İşlemleri

Fransa aile birleşimi vizesi aile sebebi ile Fransa’ya gelen kişilerin uzun süreli Fransa’da ikamet etmesini sağlayan vizedir. AB ve İsviçre vatandaşları bu vizeden muaf tutulurlar. Diğer ülke vatandaşları Fransa aile birleşimi vizesini kesinlikle almalıdır.

Ayrıntılı bilgiyi vize merkezimi arayarak veya mail yoluyla bize ulaşarak alabilirsiniz.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl AlınırFransa da uzun süreden beri yasal olarak yaşan bir aile üyeniz varsa ve onun yanına gitmek istiyorsanız soracağınız muhtemel sorulardan bir tanesidir. Fransa aile birleşimi vizesi nasıl alınır? Sizler için açıklayalım.

Fransa Aile Birleşimi Vize İşlemleri
Fransa Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Fransa aile birleşimi vizesi D tipi uzun süreli vizelerin içine girmektedir.

Bu nedenle bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu şartları Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi belirlemektedir.

Fransa aile birleşimine başvurmadan önce uzun süreli vize talebiniz konsolosluk veya büyükelçilik tarafından onay almış olması gerekmektedir.

Vizenizin onay almasının ardından Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisine giderek aile birleşimi başvurunuzu tamamlamanız gerekir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Şartları

Fransa Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli EvraklarFransa aile birleşimi için birçok evrak toplamak gereklidir. Gerekli evraklar kişinin durum ve statüsüne göre değişmektedir. Sizler için Fransa aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar listesi hazırladık.

Şunu da belirtmekte fayda var birazdan listeleyeceğimiz belgeler genel belgelerdir.

Konsolosluğun ekstra belge talep etme hakkı her zaman bulunmaktadır. Başvuruyu yapan kişi bu belgeleri bulmakla yükümlüdür.

Fransız eşin toplaması gereken belgeler:

  • Dönüş tarihinizden sonra 90 gün süresi olmalıdır.
  • İki tane biyometrik fotoğraf.
  • C kimlik kartı fotokopisi.
  • Fransa’da oturan bir Fransa vatandaşı değilseniz yasal olarak Fransa’da oturduğunuzu belirten oturum izni.
  • Sadece üst kısmı doldurulmuş OFII formu.
  • Fransız vatandaşı olan kişinin vatandaşlık sertifikası. Onun yerine muadili doğum belgesinin tamamı veya Fransız vatandaşlığına geçiş belgelerinin suretleri.
  • Evliliği kanıtlayan uluslararası geçerli olan evlilik belgeleri.
  • Son 2 ayda Fransız evlilik akdinin tamamını içinde barındıran aslı gibi sureti. Onun muadili Yabancı evlilik akdinin son 3 aylık transkriptinin aslı gibi belgesi ile birlikte dosyaya eklenmelidir.
  • Aile cüzdanı.
    • Eğer ki nikah 3 aydan daha eski bir nikahsa Türk vatandaşı olan eşin tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de gerekmektedir.

Yabancı pasaport sahipleri başvuru yaparken gerekli belgeler:

  • Dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliği olmalıdır.
  • İki tane güncel hali temsil eden biyometrik fotoğraf.
  • C kimlik kartı fotokopisi.
  • Eğer oturduğunuz ülkenin vatandaşı değilseniz orada yasal olarak kaldığınızı kanıtlayan tüm belgeler. (Oturma izni.)
  • Pasaporttaki tüm vize ve mühür bulunan sayfaların tek tek fotokopisi.
  • Üst bölümü doldurulacak olan OFII formu.
  • Aile ile ilişkisini kanıtlayan tüm belgeler eklenebilir. Konsolosluk görevlilerini ikna etmek açısından önemlidir.
  • Evlilik akdinin tercümesi. Noter tasdikli ve yeminli bir tercüman tarafından çevrilmelidir.
  • Daha önceden evlenip boşandıysanız. Boşanmayı içeren bir mahkeme kararı.
  • Ebeveynler boşanırlarsa eğer. Reşit olmayan çocuklar için yazılan kalan velinin vekaletnamesi ve bu belge noter tasdikli olarak çevrilmelidir.

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de dahil Türk makamlarından alınan hiçbir belge direk olarak kabul edilmez. Bu evrakları öncelikle noter tasdiki ile Fransızcaya çevirtmelisiniz. Türkçe hiçbir belge kabul edilemez. Tüm çeviri işlemleri başvuran kişiye aittir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?Fransa aile birleşim vizesine başvuru yapanlar için en kritik sorulardan bir tanesidir. Vize işlemlerinin tamamında vakit çok önem arz etmektedir. Sizler için Fransa aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar? Sorusunu cevaplayalım.

Normal şartlarda bütün vizelerin sonuçlanma süreleri 4-7 iş günü arasındadır. Araya giren hafta sonu tatilleri, bayram tatilleri, resmî tatiller süreci uzatabilmektedirler. Dönemsel olarak Fransa Konsolosluklarının da yoğun olduğu dönemlerde bu süre 20-25 gün civarlarına çıkabilmektedir. Fransa Konsolosluğunu bağlayan herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur.

Fransa yolculuğunuza 15 gün kala başvurunuzu yapmanız sizin için en mantıklı seçenek olacaktır. Hatta işini garantiye almayı seven biriyseniz biraz daha uzatabilirsiniz. Fakat Fransa Konsolosluğu’nun belirlediği gün sayısından önce başvuru yapamazsınız.

İşlemlerinizi yapmada Fransa Konsolosluğu tek yetkili kurumdur. Anlaşmalı olarak iş birliği yaptığınız vize merkezler sizin için işlerin evrak kısımlarını halleder ve evrakları düzenleyerek konsolosluğa gönderir.

Fransa Schengen vizesi çok kurala bağlı bir vizedir. Bu yüzden Aile birleşimi vizesi kısa süreli bir vize olmadığı için diğer turistik ve ticari vizelere göre sonuçlanması çok daha uzun sürmektedir. Aile vizesi kaç günde çıkar sorusunun net bir cevabı yoktur. Tüm etkenler göz önüne alındığında sürekli sonuç değişmektedir. Bu aşamada sizin için en iyi seçim vize merkezime gelerek profesyonel destek almanız olacaktır. Aile vizesi veya diğer vize türleri hakkında her türlü bilgiye hatlarımızdan, mail adresimizden ve internet sitemizden ulaşmanız mümkündür. Unutmayın ilk başvuruda ret cevabını almanız sonraki vize başvurularınızı etkilemektedir.

Fransa Aile Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Fransa Aile Vizesi Alırken Dikkat Etmeniz GerekenlerFransa aile birleşimi alırken ki süreç biraz uzun ve uğraştırıcı bir süreç olabilir. Bu yüzden sizler için Fransa aile vizesi alırken dikkat etmeniz gerekenler listesini topladık. Bu listeyi okursanız başvuru esnasında kesinlikle işinize yaralayacaktır.

  • Duruma bağlı olarak konsolosluk tekrardan belge talebinde bulunabilir. Başvuru yapan kişi istenilen belgeleri bulmakla yükümlüdür. Ekstra belge talep edilmesi vizenizin sonuçlanma süresini uzatmaktadır. Gerekli belgeleri hızlıca toplayıp vermekte fayda vardır.
  • Başvuru belgelerini eksiksiz ve hatasız tamamlayanların randevu günleri önümüzdeki ilk iş gününde belirlenecektir. Verilen telefon veya mail yolu ile randevu gün ve saatiniz onayınıza sunulacaktır.
  • Bizimle iş birliği yapmanız haline temsilcilerimizden bir tane tüm işlemler boyunca size eşlik edecektir.
  • Fransa aile birleşimi vizesi alınırken biyometrik verilerinizi bir kez daha vermelisiniz. Pasaport alımındaki parmak izi alım sistemi Fransa konsolosluğu tarafından tanınmamaktadır.
  • Başvuru belgelerinizin tamamlanması ve randevuya gitmeniz. Hatta vizeyi almanız bile ülkeye girişinizi garanti etmemektedir. Verilecek kararlar Fransa konsolosluğu inisiyatifinde, ülkeye girişiniz Fransa sınır görevlilerinin sorumluluğundadır.

Fransa aile birleşimi vizesi için daha detaylı bilgi alabilmek adına çağrı hatlarımızı, mail adreslerimizi ve internet sitemizi kullanabilirsiniz.

Fransa Aile Birleşimi-Ulusal Vize

Fransa Aile Birleşimi-Ulusal VizeTürkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Fransa’da yaşayan aile üyesi ya da bir akrabasının yanında yaşamak istediğinde Fransa aile birleşimi vizesi almakla yükümlüdür. Uzun süreli vize olması nedeniyle başvuru aşamasında şartlar ve koşullar farklılık göstermektedir. Fransa’da yaşayan kişinin çalışma izni ve oturum iznine sahip olması öncelikli şartlar arasında yer almaktadır. 

Bu izinlere sahip olmanın yanı sıra en az 1 senedir Fransa’da yaşam sürüyor olması da önemlidir. Konaklama ve maddi geliri, bir aileyi uygun şartlarda geçindirecek kadar olmalıdır. Asgari ücret olan 1445 Euro’dan az maaş almaması gerekmektedir. Yaşamını sürdürdüğü ve konaklama yaptığı yerin diğer aile üyeleri için de yaşanabilir olması gerekmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?Uzun süreli Schengen vizesi olması nedeniyle Fransa aile birleşimi vizesi başvuruları, şahıslar tarafından Fransa Konsolosluğu’na yapılmalıdır. Başvurular esnasında hazırlanan evraklar dikkatli ve titiz bir şekilde hazırlandıktan sonra konsolosluğa ibraz edilmelidir. Evrakların hazırlanma işleminden sonra Fransa Konsolosluğu’ndan alınacak randevularda, Türkiye’de yaşayan ve başvuruyu gerçekleştiren şahısların parmak izi alınmaktadır. 

Parmak izi ve biometrik işlemlerin konsoloslukta alınması nedeniyle başvurular kişiler tarafından yapılmalıdır. Fransa vize randevularının durumu, günü ve saati konusunda başvuru sahiplerinin isteğine uygun davranılmaktadır. Belirlenen randevu bilgileri öncelikle kişinin onayına sunulacak ve onaylar ise Fransa Konsolosluğu ile randevusunu belirlemiş olacaktır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl AlınırFransa aile birleşimi vizesi, D tipi uzun süreli vize kategorisinde yer almaktadır. Schengen kapsamında olan Fransa için uzun süreli vize şartları diğer Schengen vize şartlarıyla aynıdır. D tipi vize başvurularında incelenme süresi de farklılık göstermektedir. Öncelikle Fransa’da yaşamak için gerekli olan koşulları yerine getirdiğinizden emin olmalısınız. 

Fransa Göç ve Entegrasyon ofisi tarafından belirlenen şartlara, başvuru sahipleri tamamen uymalıdır. Aile birleşimi vizesi başvurusundan önce Fransa’dan onaylanmış ola uzun süreli Fransa vizesi sahibi olmanız gerekmektedir. Şartlara uyumun devamında Fransa Konsolosluğu’ndan talep edilen belgeler hazırlanmalıdır ve Fransa Konsolosluğu’ndan randevu alınmalıdır. Randevu esnasında alınacak olan parmak izi işleminin ardından şahıslar için evrak inceleme süresi başlatılmaktadır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Evrakları

  • Fransa Aile Birleşimi Vizesi EvraklarıPasaport

    Başvuru sahipleri 10 yıl içinde çıkarılmış olan ve seyahatten önce en az 2 adet boş sayfası bulunan pasaportları kullanmalıdır.

  • Biometrik Fotoğraf (Güncel)
  • Schengen Vize Başvuru Formu

    Fransa aile birleşimi vizesinde vize başvuru formu önemli bir rol oynamaktadır. Vize başvuru formu, Fransa vizesi evrakları ile birebir aynı bilgileri içermeli ve bir çelişki yaratılmamalıdır.

  • Uluslararası Geçerliliği Olan Evlilik Cüzdanı ve Fotokopisi
  • Çocuk Var İse; Doğum Kayıt Belgeleri
  • Ulaşım Rezervasyonları

    Fransa seyahatini başlatacak olan uçuşların rezervasyon belgeleri de evrak dosyasında ibraz edilmelidir.

  • Sağlık Raporu (Fransızca ya da İngilizce)
  • Dil Yeterlilik Belgesi

    Türkiye’de yaşayan başvuru sahipleri, Fransa’da yaşamaya başlamadan önce ülkenin resmi diline hakim olmalıdır. Fransa Konsolosluğu tarafından yapılan dil sınavlarına girmeli ve geçerli notu almalıdır. Geçerli not alınamadığında başvurular kabul edilmeyecektir. Sınava giriş hakkı 1 tane ile sınırlı değildir. Geçerli notu alamadığınız takdirde tekrar Fransa dil yeterlilik sınavlarına girebilirsiniz.

  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

    Resmi kurumlardan alınan her belgede yetkili kişilerin ve kurumların imzası bulunmalıdır. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, aile bilgileri ile iletişim bilgilerini de içermelidir.

  • Seyahat Sağlık Sigortası

    Fransa’da Yaşayan Eş Tarafından Hazırlanacak Ek Belgeler

  • Kira Kontratı

    Türkiye’den gelen ailesi ile beraber yaşayacakları ev için imzalı kira kontratı belgesi Fransa’da yaşayan eş tarafından hazırlanmalıdır.

  • Finansal Belgeler

    Fransa aile birleşimi vizesinin onaylanması için Fransa’da yaşamını sürdüren eşin finansal durumu kanıtlayan belgeleri sunması gerekmektedir. Ailesinin geçimini sağlayacağına bakılmaktadır.

Fransa Aile Birleşimi Önemli Notlar 2025

Fransa Aile Birleşimi Önemli Notlar 2025 21 Kasım 2007 tarihinde yürürlüğe giren “Göçün Kontrolü, Uyum ve İlticaya İlişkin Yasa” ile getirilen başlıca düzenlemeler:

  • Fransa aile birleşimi, 15-65 yaş arasında olup, aile birleşmesi çerçevesinde Fransa’ya gelmek için aile birleşimi vize başvurusunda bulunacak Türk vatandaşlarının, Fransız temsilciliklerinde Fransızca dil ve Cumhuriyetin değerlerine ilişkin bilgileri sınanacaktır. Değerlendirmenin sonucunun yetersiz olması halinde tekrar 2 ay dil ve uyum eğitiminden geçeceklerdir. Eğitim sonunda yeniden sınava alınacak ve başarılı olmaları halinde aile birleşimi başvuru dosyalarına başarı belgelerini de ekleyeceklerdir.
  • Fransa Aile birleşimi kapsamında Fransa’ya gelecek yabancılara, ırksal – etnik bilgilerinin derlenmesi ve akrabalık bağlarının teyidi amacıyla DNA testi yapılabilir. Başvuru sahibinin ailesi ile nüfus kayıtlarında veya uluslar arası doğum belgesinde akrabalık bağı kanıtlanamıyorsa mahkeme kararı ile DNA testi yapılabilir. Ama DNA testinin yapılabilmesi için başvuru sahibinin açık onayının alınması gerekecektir. DNA testinin masrafları Fransız devleti tarafından karşılanacaktır.
  • Fransa Aile birleşimi başvurusu kabul edilenler hakları ve ödevleri konusunda bir “Kabul ve Uyum Sözleşmesi” imzalayacaklardır. Sözleşmeye uyarınca, uyum sağlayamayan yabancılar için aile yardımı ödemeleri kesilecektir. Aile, Fransa’da velilerin hak ve yükümlülüklerine ilişkin bir eğitime tabi tutulacak, yükümlülüklerini yerine getirmeyen kişilerin oturma izinleri yenilenmeyecektir.
  • Fransa Aile birleşimi talebinde bulunan Türk vatandaşlarının, aile bireylerinin kalabileceği büyüklükte bir evde ikamet ettiğini kanıtlaması gerekmektedir..
  • Fransa Aile birleşimi talebinde bulunan Türk vatandaşlarının, aylık kazançlarının asgari ücretin üstünde olması gerekmektedir.  
  • Aile birleşimi başvurusunun maksimum değerlendirme süresi olan 12 ay, 18 aya uzatılmıştır.
  • Fransa Aile birleşimi kapsamında Fransa’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alabilmeleri için İstanbul ve Ankara’daki Fransa konsolosluklarında dil ve kültür sınavı 1 Aralık 2008’den itibaren uygulanmaya başlanmıştır. 60 günlük dil ve uyum kursuna katıldıktan sonra teste tabi olacaklardır. Yeni uygulamaya göre, kursta başarılı olduğunu test sonucu ile kanıtlayamayanlar ikinci bir teste gireceklerdir, eğer onda da başarılı olunmazsa geçici vize verilebilir. Fransa aile birleşimi ile gelen Türk vatandaşları , “Kabul ve Uyum Kontratı” imzalamak zorundadır.

Sözleşme uyarınca, devlet ücretsiz Fransızca ve vatandaşlık dersleri vermekte, kişilerin becerilerinin belirlenerek iş bulmasına yardımcı olunduğu bir uyum programı uygulamayı ve Türk Vatandaşları da bu kurslara katılım göstereceğini kabul etmiş olmaktadır. Fransa aile birleşimi, eş ya da aile nedenleri doğrultusunda Türkiye sınırları içerisinde yaşayan ve ikamet eden kişilerin başvuruda bulunduğu D tipi vize kategorisidir. D tipi vize kategorisi uzun sürelidir ayrıca Fransa ulusal vize olarak da geçmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Yorumları

Fransa Aile Birleşimi YorumlarıFransa aile birleşimi yorumları, genellikle yapılan başvurular ve bunun beraberinde gelen ret kararı hakkında olmaktadır. Bunun yanı sıra kişilerin uzun süreli Fransa ülkesi için nasıl bir yol izlemesi gerektiği de mevcuttur. Başvuru yapacak olan kişilerin konsolosluğa ya da büyükelçiliklere yapacak olduğu Fransa aile birleşimi vizesi başvurusu eksik evrak, hatalı ya da tutarsız kişisel ve seyahate bağlı olan bilgiler, talep edilen güncel evrak listesi haricindeki evrakların beyan edilmesi gibi durumlardan dolayı ret kararı alınmaktadır.

Bu nedenle başvuru yapacak olan kişiler, D tipi Fransa vize başvurusunda bulunmadan önce uzmanlar tarafından destek alması ve güncel evrak listesine uygun evrakları beyan etmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra Fransa ülkesi için başvuru yapılacak olan aile birleşimi vizesi için kişinin, Fransa’da uzun yıllardır yasal yollar doğrultusunda ikamet eden bir aile üyesinin olması durumunda başvurulacak bir vize kategorisidir. Bu nedenle yetkili makamlar tarafından talep edilen tüm koşulların sağlanarak kişi için en uygun bir yol izlenmesi gerekmektedir.

VFS Global Fransa Aile Birleşimi

VFS Global Fransa Aile BirleşimiVFS Global Fransa aile birleşimi vizesinden yararlanılması adına kişinin oturum izni talep etmesi gerekmektedir. Bu nedenle oturum izni ise, Fransa ülkesinden 90 günden daha fazla kalacak olan başvuru sahipleri için D tipi vize alınarak elde edilecek bir haktır. Schengen vizesi ise sadece 90 günlük bir konaklamayı kapsamı içerisine almasından dolayı, başvuruda bulunacak olan kişinin oturum izni nedenine uygun olmayacaktır.

Ulusal Fransa vizesi ise, Fransa ülkesinde uzun yıllardır yasal yollar ile ikamet eden aile üyelerinden birinin yanına uzun süre kapsamında gitmek istenildiğinde (çocuk ve eş gibi), Fransa sınırları içerisinde ait olan bir vatandaş ile evlilik durumlarında başvuru yapılması gereken bir vize kategorisidir.

Fransa Aile Birleşimi Valilik Onayı

Fransa Aile Birleşimi Valilik OnayıFransa aile birleşimi valilik onayı mektup ulaştırıldıktan daha sonra, Türkiye sınırları içerisindeki büyükelçiliğe ya da konsolosluğa valilik tarafınca bilgi gönderimi sağlanmaktadır. Başvuru yapan kişi ise bu süreçte beklemeden kalmaktadır.Ardından yaklaşık olarak 1 ya da 2 ay gibi bir süre kapsamı içerisinde, Türkiye’de bulunan yetkili ofis başvuru yapan kişi ile irtibata geçmektedir. Eğer başvuruda bulunan kişi Ankara Fransa Büyükelçiliği’ne yakın bir il çevresinde ikamet ediyor ise, başvuru gerçekleştiren kişi hala valilik onayı bekler iken, büyükelçilik tarafından gerekli evraklar ve birtakım belgelerin de Fransa dili üzerinden çevirisi talep edilmektedir

.Ancak kişi İstanbul Fransa Konsolosluğu’na bağlı olan çevre illerde ikamet ediyor ise, valilik onayı sonrasında yaklaşık olarak 1 ya da 2 ay içerisinde başvuru sahibi ile iletişime geçilerek gerekli evrakların talebinde bulunulmaktadır.Bu evraklar kapsamında başvuru yapan kişiye verilen randevu tarihi içerisinde ilk olarak Akciğer filmi çektirmek üzere Verem Savaş derneğine gitmesi talep edilmektedir. Ardından yetkili ofise giderek evrakları teslim ederek bekleme süresine girmektedir.

Daha sonrasında başvuru sahibi Fransa topraklarına ayak bastığı andan itibaren yapması gereken bilgiler verildikten sonra, kısa bir doktor muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Bu aşamada ise kişiye genel muayene amacı ile birtakım sorular sorulmaktadır.Bunun yanı sıra başvuru sahibinin çıkışında evrakları teslim etmiş olduğu yetkili kişi zarf içerisinde evrakları geri vermektedir. Ardından öğleden sonraya VFS Global’e randevu vermektedir. Daha sonrasında başvuru sahibi vizeyi aldıktan sonra Fransa’ya gidebilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Formu

Fransa Aile Birleşimi FormuFransa aile birleşimi formu, Fransa sınırları içerisinde eş ya da aile nedeni ile başvuruda bulunmak isteyen ve bu doğrultuda gerekli evrakları tamamlaması adına doldurması gereken bir formdur. Bu form oldukça önemlidir ve başvuru yapacak kişi tarafından oldukça dikkatli bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Yetkili makamlar (konsolosluk ve büyükelçilik), Fransa aile birleşimi formu içerisinde hatalı ya da başvuru sahibi ile tutarsızlık içeren bilgileri tespit ettiği takdirde, akabinde kişinin yapmış olduğu vize başvurusu olumsuz bir şekilde netice bulunacaktır. Başvuruda bulunan kişinin, form içerisinde belirtmesi gereken kişisel bilgilerin yanı sıra, Fransa ülkesinde yanına ikamet edeceği kişinin bilgileri ve bunun akabinde de Fransa ülkesinde yasal yollar ile ikamet eden kişinin maddi gelirini de kesinlikle belirtmesi talep edilmektedir.

Fransa Konsolosluğu

Fransa KonsolosluğuFransa Konsolosluğu, Fransa ülkesinin vizesi adına doğrudan yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. Ancak, kısa süreli olan (Schengen) Fransa vize başvuruları, konsolosluk tarafından aracı bir kurum olarak nitelendirilmiş vize merkezleri ya da vize başvuru firmaları tarafından yapılmaktadır.Bunun yanı sıra, uzun süreli (D tipi) bir vize başvurusunda bulunacak olan başvuru sahipleri ise, direkt olarak konsolosluğa giderek başvuruda bulunabilme hakkına sahiptir.

Fransa Konsolosluğu’nun, Fransa vize başvuruları için parmak izi uygulaması mevcut iken, aynı neticede Fransa vizesi için mülakat ve Fransa vizesi için talep edilen biyometrik fotoğraf çekim işlemlerini de yine Fransa Konsolosluğu gerçekleştirmektedir.  Başvuru yapacak olan kişi, Fransa vizesi için randevu alarak ilk adıma atmaktadır. Fransa vize başvuru formu, eksiksiz ve başvuru sahibi ile tutarlı bilgiler içermesi gereken resmi bir form niteliği taşımaktadır. Ayrıca Fransa vizesi için doldurulacak başvuru formu, İngilizce dilinde ve Fransızca dilinde olmak zorundadır.

Fransa’da Oturum İzni Alma Yolları

Fransa’da Oturum İzni Alma YollarıFransa’da oturum izni alma yolları adına uzun süreli bir vize türünde başvuru yapılması gerekmektedir. Uzun süreli Fransa vize başvurusu ise, 90 günden daha fazla gerçekleşecek ikameti kapsamaktadır. Schengen vizesi bir uzun süreli vize kategorisi içerisinde bulunmamaktadır. Bu nedenle aile birleşimi, öğrencilik ve çalışmak adına yapılacak olan vize başvuruları direkt olarak konsolosluk tarafına yapılması gerekmektedir. Oturum izni ise, uzun süreli alınacak olan vize onayından daha sonra oturum izni işlemleri gerçekleştirilmektedir.

İş, bilimsel araştırma ve Fransız bir vatandaş ile evlilik durumları içerisinde, Fransa ülkesine gidecek olan ilgili ve yetkili kurumlardan almış olunan belgeler ile oturum iznine sahip olunabilmektedir. Fransa ülkesi için oturum iznine onay veren kurum ise, Fransa Göç ve Entegrasyon idaresidir. Bu neden doğrultusunda, Türkiye sınırları içerisindeki uzun süreli vize işlemleri sonuçlandıktan daha sonra, gerekli idareye kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Fransa’ya Gelin Gidenler

Fransa’ya Gelin GidenlerFransa’ya gelin gidenler, eş durumu nedeni ile Fransa aile birleşimi vizesi talebinde bulunarak gerekli evrakların tesliminden sonra, 3 ay içerisinde sonuca ulaşabilmektedir. Ayrıca Fransa evlilik vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin faaliyet gösterecek evrakları 3 aydan eski olmaması gerekmektedir.

Paris Vizesi

Paris VizesiParis vizesi başvuruları için kişiler eğer son 5 yıl içerisinde parmak izi beyanında bulunmuş ise tekrar parmak izi vermesine gerek yoktur. Bordo pasaporta sahip olan kişilerin vize alma zorunluluğu vardır ancak hizmet ve diplomatik pasaportlara sahip olan kişiler 90 günlük bir konaklama için (Schengen vizesi) vize başvurusunda muaf tutulmaktadırlar. Ayrıca kişilerin pasaportları da seyahat bitiminden sonra 3 ay daha geçerli olması talep edilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Yorumları

Fransa’ya aile birleşimi yolu ile gidebilmek için uzun yıllar boyuna Fransa’da yaşayan bir ailenin olması gerekir. Ailenin yanına yerleşebilmek ve uzun süre kalabilmek için aile birleşimi vizesi almak şarttır.

Fransa aile birleşimi vizesi uzun süreli vizeler grubuna girer ve D tipi vize kategorisindedir. Aile birleşimi vizesi alabilmek için Fransa Göç ve Entegrasyon Bürosu tarafından belirlenen şatlara uygunluk aranır.

2025 Fransa aile birleşimi vizesi için başvuru yapmadan önce Fransa’ya gitmek isteyen kişinin uzun süreli vize başvurusu bulunması gerekir. Uzun süreli vize başvurusu Fransa Büyükelçiliği ya da Fransa Konsolosluğu tarafından onaylanan bir vize türüdür. Uzun süreli vize başvuru talebi olumlu olarak onaylandığı zaman aile birleşimi vizesi için başvuru oluşturmak gerekir.

Fransa aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar 2020, başvurunun yapılma şekli, evraklar ve değerlendirme sürecine göre başvurunun sonuçlanması 1 ay ile 3 ay arası zaman alır. Fransız Göç ve Entegrasyon Ofisi tarafından alınan aile birleşimi vize başvurusu için bazı evrakların hazırlanması gerekir.

Fransa aile birleşimi yapmak için gerekli evraklar arasında dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olan bir pasaport, 2 adet beyaz fonlu biyometrik fotoğraf, kimlik aslı ve fotokopisi gereklidir. Ayrıca OFII formunun sadece üst kısmı doldurulmalı ve Fransa’da bulunan Fransa vatandaşı olan eşe ait CNIS ya da Fransız Vatandaşlık Sertifikası gereklidir. Evlilik cüzdanı ya da uluslar arası geçerliliği olan evlilik kaydı da ibraz edilmelidir. Son 2 aya ait evlilik sözleşmesi ve Türk vatandaşı için nüfus kayıt örneği şartı vardır.

Fransa aile birleşimi ne kadar sürer, vize başvurusundan sonra onayın çıkması 3 aya kadar sürebilirken, en fazla 90 günlük vize süresini kapsar. Aile birleşimi başvurusu esnasında verilen evraklar konsolosluk tarafından verilen evraklardır. Farklı durumların olması durumunda ek olarak evrak talep edilebilir.

Evraklar detaylı olarak incelendiğinde eğer eksiklik ya da yanlış bir bilgi yoksa bu durumda ilk iş gününe randevu için onay verilecektir. Başvuru esnasında parmak izi alınır. Pasaport başvurusunda alınan parmak izleri Fransız Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.

Fransa aile birleşimi kağıtları Ankara’ya verildikten sonra ne kadar süre sonra sonuçlanır? Ortalama olarak 1 a ile 3 ay arasında bir süre zarfı içerisinde sonuçlanabilir. Önemli olan nokta ise başvuru evrakları tam olsa bile Fransa Konsolosluğunun insiyatifine bağlı olarak vize çıkmama ihtimali de bulunur.

Aile Birleşimi Vizesi Kaç günde Çıkar?

Aile birleşimi vizesi pek çok ülkenin verdiği bir vizedir. Buna Türkiye de dahildir. Özellikle pek çok Avrupa ülkesinden de söz etmek mümkündür. Aile birleşimi vizesi sonuçta bir oturumdur. Yani uzun süreli bir vizedir ve genel vize türlerine bakıldığında D tipi vize olarak karşımıza çıkmaktadır. Avusturya aile birleşimi vizesi, Almanya aile birleşimi vizesi ise en yaygın olan aile birleşimi vizeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Aile birleşimi vizesi evlilik vizesi değildir. Birbiri ile karıştırılmamalıdır. Evlilik vizesi alarak evlilik işlemlerinin gerçekleşmesi mümkündür ancak ardından aile birleşimi vizesi başvurusu yapılmalıdır. Evlilik vizesi Türkiye’de de aynı biçimde geçerli olup uzun süreli bir vize değildir.

En çok aile birleşimi alınan ülke Almanya’dır. En azından Türkler için bu şekildedir. Aile birleşimi vizesi Almanya yorumlar bakıldığında bir süre en ciddi problemin dil problemi olduğu bilinmektedir. Dil problemi ciddi bir problemdir. Vize sürecini geçip sonrasında mülakatta dil sınavını geçememek ciddi bir sıkıntıdır. Bu vizeyi almanızı olumsuz anlamda etkilemektedir.

Almanya aile birleşimi son dakika haberleri incelendiğinde ise en dikkat çeken artık dil şartının kalkmış olmasıdır. Yani herhangi bir dili ek olarak bilmeyenler de aile birleşimi vizesinden faydalanabilmektedir. Almanca veya İngilizce beklentisi bulunmamaktadır.

Ancak yine de başvurular reddedilebilmektedir. Özellikle Almanya aile birleşimi vizesi red nedenleri merak edilmektedir. Aile birleşimi vizesinin reddedilmesi mümkündür. Burada aile yakınlığı önemli bir faktördür. Yani çok uzaktan akraba olmak olumsuz etkileyecektir. Bunun dışında vize evlilik nedeni ile alınıyorsa ancak eşlerden biri veya her ikisi de sık sık evlilik yapmış ve erkenden boşanmış ise bu durumlar da olumsuz etkileyecektir.

Almanya aile birleşimi dil şartı kalktı demek artık mümkündür. Bunun birçok ülkeye örnek olması istenmektedir çünkü pek çok ülke dil şartı aramaktadır. En azından dilin temel seviyede konuşulup yazılması beklenmektedir. Bu aslında ülkeler açısından normal bir istek olup kişiler için bireysel olarak zorlayıcı bir etki olabilmektedir.

Almanya aile birleşimi vize bekleyenler 2020 yılında da 2025 yılında da oldukça fazladır. Biraz geç açıklandığı için kişiler merak etmektedir. Özellikle çiftler ve çocuklar ayrı kalmaları nedeni ile sıkıntı yaşamaktadır. Bu nedenle başvurular erkenden yapılmalıdır. Aksi takdirde süreç daha da uzayacak gibi görünmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2025?

Fransa aile birleşimi vizesi başvurunuzun tamamlanmasının sonrasında 3 ay içerisinde size sonucu iletilir.

Aile Birleşimi Kaç Günde Çıkar?

Aile birleşimi için başvuruda bulunan kişilerin değerlendirme işlemleri konsolosluk tarafından 30 ila 90 gün içerisinde değerlendirilir.

Fransa D Tipi Vize Kaç Günde Çıkar?

Fransa Konsolosluğu’na yaptığınız başvuru 15 iş günü içerisinde değerlendirilerek size iletilir. Bu süre konsolosluk ve evraklarınıza bağlı olarak değişebilir.

Fransa Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×