Estonya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2025
Estonya Vize Başvuru İşlemleri 2025
Estonya Schengen Vizesi
Avrupa Birliği üyelerinin bulunduğu bölgeler Schengen bölgesi olarak adlandırılmaktadır; ancak AB üyesi olmasına rağmen Schengen olmayan ülkeler de vardır. Estonya da Schengen ülkelerinden biridir.
Schengen bölgesinde olan ülkeler için özel olan ve bu ülkeler arasında vizesiz geçişi sağlayan bir vize vardır; Schengen vizesi. Estonya Schengen vizesi alabilmek için schengenvize.net ile iletişime geçebilir ya da online randevu seçeneği ile profesyonel destek alabilir ve yapılması gereken her şeyi doğru ve eksiksiz bir şekilde yapabilirsiniz.
Yani Estonya Schengen vizesi aldığınız zaman, başlangıç noktası Estonya olmak koşuluyla, şartlar dahilinde diğer Schengen ülkelerine vizesiz geçiş yapabilirsiniz.
Estonya Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Estonya Schengen vizesi alabilmek için gerekli olan tüm evrakları tamamlayıp, eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olan vize başvuru formu ile birlikte Estonya Konsolosluğu tarafından hüküm verilmiş olan vize merkezlerine giderek Estonya Schengen vize başvurusunu tamamlayabilirsiniz.
- Eksiksiz ve doğru bilgiler ile doldurulmuş, evraklardaki diğer bilgilerle çelişmeyen vize başvuru formu,
- Güncel pasaport ve nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi,
- Uçak bilet ve otel rezervasyon bilgileri,
- Seyahat sağlık sigortası (30,000 Euro teminata sahip),
- Banka hesap bilgileri, son üç aylık hesap dökümü,
- Nüfus kayıt örnekleri ve ikamet adresleri,
- Son 3 ayın maaş bordroları ya da 4A/4B hizmet dökümü.
- Estonya’ya giriş için vize gereklidir ve vize alabilmek için de başvuru yapmanız gerekmektedir. Estonya vize başvurusu sırasında hazırlamanız gereken bazı evraklar bulunur. Bu evrakların eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz aksi taktirde vize reddi alabilirsiniz. Hazırlanması gereken evraklardan birisi de Estonya vize başvuru formudur.
- Estonya vize başvuru formu, 4 sayfalık bir form olup Macaristan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan bir formdur. Estonya Konsolosluğu ile başvuru yapan kişi arasında bilgilendirme formu görevi görmektedir ve bu form sayesinde Estonya Konsolosluğu, başvuru yapan kişi hakkında bilgilere sahip olmaktadır. Yani aslında resmi durumda olan bir iletişim aracıdır.
- Estonya vize başvuru formu İngilizce, Rusça ya da Estonca doldurulmalıdır. Formda olan her bilgi tükenmez kalem kullanılarak büyük harflerle yazılmalıdır. Gerçeğe uygun olmayan belgeler kabul edilmeyecek ve vize reddi alacaksınızdır. İstanbul’da Estonya Başkonsolosluğu yoktur bu nedenle de Marmara ve Ege Bölgesi’nin tamamıyla Macaristan Konsolosluğu ilgilenmektedir.
- Yani vize başvuruları Estonya Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Macaristan Başkonsolosluğuna götürebilirler. Vize başvurusu yapan kişi bu formu ıslak imzalı bir şekilde teslim etmelidir. Formun içeriğinde her türlü bilgi, iş yeri ev adresi vs. dahil her şey eksiksiz olmalıdır. Seyahat amacınızı da açıkça bildirmelisiniz. Ayrıca forma biometrik fotoğraf yapıştırılmalıdır.
- Schengen ülkelerinden biri olan Estonya’ya ne amaçla gidiyor olursanız olun vize almak zorundasınız. Estonya vizesi için gerekli olan bazı evraklar vardır ve bu evrakların hem eksiksiz doldurulması hem de doğru bilgilerle doldurulması gerekmektedir. Bütün istenen evraklar tamamlandıktan sonra vize başvuru formu ile birlikte ilgili birimlere gidip vize başvurunuzu tamamlamalısınız.
- Estonya ulusal D vize, uzun süreli yani 90 günden fazla kalma izni verdiği için Estonya Başkonsolosluğu yardımı ile vize başvurunuzu tamamlamalısınız. Bunun yanı sıra Estonya Başkonsolosluğu ya da Macaristan Başkonsolosluğu veya onlar tarafından görevli olan hizmet binalarına gidip de başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
Estonya Turistik Vize
Avrupa Birliği ve Schengen ülkelerine üye olan Estonya’ya giriş yapabilmek için Estonya vizesi almanız gerekmektedir. Birçok farklı sebeple gidilebilir ve gidiş sebebine uygun olarak vize alınmaktadır.
Eğer Estonya’ya turistik gezi amacıyla gidecekseniz almanız gereken vize Estonya turistik vizedir. Schengen vizelerinden birisi olan bu vize çeşidi, bir yılda 2 defa olmak üzere en fazla 90 gün kalma hakkı tanımaktadır.
Estonya turistik vize genelde 14 günde sonuç alan bir vizedir ve bu nedenle de seyahat tarihinden en az 1 ay önce başvuru yapmanızda fayda olacaktır.
90 gün veya daha az konaklama amaçlı turistik seyahatler için başvurulması şart koşulan vize türüdür. Estonya turistik vizesi;, 2007 tarihinde Schengen vizesi kapsamına girmiştir.
- Estonya, yeşil, gri, kırmızı/siyah pasaporta sahip vatandaşlarımız için Estonya turistik vizesini gerekli görmüyor. Ancak; bordo pasaportlu vatandaşlar için bu vizeye sahip olmaları istenmektedir.
- Vize başvuruları doğrudan konsolosluktan yapılabilir. Aynı zamanda; konsolosluk tarafından yetke verilen acenteler ve vize başvuru merkezleri vasıtasıyla yapılmaktadır.
- Bu vizeye sahip vatandaşlar, Schengen uygulamasındaki ülkelere rahatlıkla seyahat edebilmektedir.
Estonya Turistik Vize İçin Gereken Evraklar
- Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş vize başvuru formu,
- En az 2 sayfa boşluğu olan pasaport,
- TC kimlik numarası görünen nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi,
- Başvuran kişi evliyse evlilik cüzdanı fotokopisi,
- Son 6 ay içinde çekilmiş olan 2 tane biometrik fotoğraf,
- Seyahat sürecinde geçerli olan 30,000 Euro teminata sahip seyahat sağlık sigortası,
- Eğer tur satın alındıysa tura dair belgeler,
- Seyahat masrafları karşılama yöntemine dair kanıtlayıcı belgeler (maaş bordrosu, hizmet dökümleri, bana hesap bakiye bilgileri vs.),
- Kızlık soyadı dahi görünen nüfus kayıt örnekleri.
Estonya turistik vizesi kaç günde çıkar?
- Estonya vize başvurularınız, eksiksiz yürütülmesi halinde 7-15 iş günü arasında cevaplanacaktır.
- Alacağınız vize randevusu, yaşanan bir aksilik nedeniyle ileri bir tarihe çekilebilir.
- Estonya dış temsilciliğinden eksik ve/veya ek bir evrak talebi gelmesi mümkündür. Dönemsel iş yoğunlukları göz önüne alındığında vize onay süreci uzayabilmektedir.
Dolayısıyla, Estonya turistik vizesi kaç günde çıkar? sorusuna net bir cevap verilememektedir. Bu gibi durumlar gözetilerek, seyahatten 4 hafta kadar önce randevu alınması önerilir. Vize için belirlenen en erken başvuru tarihi ise planlanan seyahatten önce 3 aydır.
Estonya turist vizesi alırken dikkat edilmesi gerekenler
- Turistik amaçlı vize almak isteyen vatandaşlarımızın, parmak izi vermeleri gerekmektedir. Estonya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği bir noktaya giderek bu işlemi tamamlayabilirsiniz. 2016 sonrası Schengen vizesi alan vatandaşlar için bu gerekli değildir.
- Başvuruda kullanılacak olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve en az 6 ay daha geçerliliğe sahip olması şarttır.
- Estonya turistik vizesi ile Schengen dahilindeki diğer ülkeleri gezebiliyorsunuz. Ancak; ilk durağınız veya en çok konakladığınız adres Estonya olmalıdır.
- Seyahat ve konaklama planlarınızı ücretsiz rezervasyonlardan yapmanızda fayda var. Zira vize başvurusunun reddi halinde iptaliniz kolaylaşacaktır.
- Estonya turist vizesi alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında bir husus daha mevcut. Konsolosluğa direkt olarak başvuru yapan vatandaşların veya T.C. vatandaşı olmayanların süreçleri daha uzun sürebiliyor. Bu nedenle seyahat programlarını buna göre yapmaları gerekmektedir.
- Vize başvuru sürecinde bir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Bu, gerekli belgeleri daha kolay ve eksiksiz bir biçimde hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Dolayısıyla da olumlu geri dönüt ihtimalinizi arttırmanıza fayda sağlayacaktır. Aynı zamanda, yabancı olduğunuz birçok işlemde deneyim ve kolaylık sağlamasıyla yararınıza sonuç verecektir
Estonya turist vizesi ücretleri
Estonya vizesinin ücretleri de önemli bir merak unsurudur. Estonya dış temsilciliğine verilen vize harç ücreti haricinde de hizmet bedeli ödemelerinizin olacağını öngörmelisiniz.
Alınacak vize türüne göre farklılık gösteren konsolosluk harcı,
- Turistik vize için 2020 yılında 110 euro olarak belirlenmiştir. Estonya turist vizesi ücretleri, hem harç bedeli hem de vize başvuru merkezi ücretlerini içermektedir. Ücretlendirme Estonya Büyükelçiliği’nin belirlediği kriterlere dayandırılmaktadır. Ek olarak ödenecek Seyahat Sağlık Sigortası bedeli ise seyahatin süresine göre değişkenlik göstermektedir.
- Vize başvuru ücretleri geri ödenmez ve başkasına devredilemez. Aynı zamanda tek vize başvurusu için geçerli sayılacaktır. Başvuruya vize reddi cevabı geldiği takdirde, yeni başvuru için tekrar harç ücreti söz konusu olacaktır.
Estonya Ticari Vize
Estonya’ya iş toplantısı, kongre ya da fuar gezisi için gitmeniz gerekecekse eğer, Estonya’ya bu amaçlarla girebilmek için Estonya ticari vize ihtiyacınız olacaktır. Estonya ticari vize, 90 günden daha az kalma imkanı sağladığı için kısa süreli vize türleri arasına girmektedir.
Estonya ticari vize alabilmek için gerekli olan bütün evraklar eksiksiz toparlanmalı ve vize başvuru formu ile birlikte Estonya Konsolosluğu tarafından görevli olan hizmet binalarına götürülerek vize başvuruları tamamlanabilmektedir.
Estonya ticari vize sonuçları 7-14 gün arasında sonuçlanmaktadır; ancak bu süre yoğunluğa göre de değişmektedir. Estonya ticari vize başvurusu yapacak olan kişilerin seyahat tarihlerinden 45 gün önce başvuru yapmaları önerilmektedir.
Schenngenvize.net ile iletişime geçebilir ya da online randevu imkanı ile vize başvuru işlemlerinde profesyonel destek alabilir ve hata oranını en aza indirirsiniz.
Estonya ticari vizesi nasıl alınır?
İş seyahatleri, yatırımlar, kongreler veya fuar gezileri için Estonya’ya gitmek istiyorsanız vize almalısınız. 90 günlük bir seyahat imkanı sağladığı için Estonya ticari vizesi, kısa süreli vizeler arasındadır. Schengen ülkelerinden biri olan Estonya için bu doğrultuda vize başvurusu yapılması gereklidir. Daha önce alınmış ve geçerliliği devam eden bir Schengen vizeniz varsa başvuru yapmanıza gerek olmayacaktır.
Ticari vize işlemleri için; konsolosluktan vize başvurusu yapabilirsiniz. Aynı zamanda yetkilendirilen vize başvuru merkezlerinden de işlemlerinize başlayabilirsiniz. Estonya ticari vizesi nasıl alınır? sorusunun yanıtını en güncel şekliyle bu merkezlerden öğrenebilirsiniz.
Estonya ticari vizesinden bazı niteliklere sahip vatandaşlarımız muaf tutulmaktadır. Vize almadan önce muafiyetin kimleri kapsadığına bakmanızda yarar var:
- Avrupa Ekonomi Topluluğu, İsviçre Konfederasyonu veya Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşları ve aileleri
- Öğrenciler ve eğitim amaçlı seyahat edecek öğretmenler
- Bilimsel bir amaç taşıyan araştırmacılar
- 6 yaşından küçük çocuklar
Estonya ticari vizesi kaç günde çıkar?
- Estonya vize başvurularınız, eksiksiz yürütülmesi halinde 7-15 iş günü arasında cevaplanacaktır.
- Alacağınız vize randevusu, yaşanan bir aksilik nedeniyle ileri bir tarihe çekilebilir.
- Konsolosluktan eksik ve hatalı belgelerin düzeltilmesi ya da ek bir belge talebi gelmesi mümkündür. Vize bölümünün dönemsel yoğunluğu göz önüne tutularak vize başvurusunun bu süreci uzayabilmektedir.
Dolayısıyla, Estonya ticari vizesi kaç günde çıkar? sorusuna net bir cevap verilememektedir. Bu gibi durumlar gözetilerek, seyahatten 4 hafta kadar önce randevu alınması önerilir. Vize için belirlenen en erken başvuru tarihi ise planlanan seyahatten önce 3 aydır.
Estonya ticari vizesine başvururken dikkat edilecekler
- Ticari faaliyet amacıyla Estonya’ya ziyarette bulunacak kişiler parmak izi vermelidir. Bu Schengen vizesinin şartlarından biridir. Estonya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği bir noktaya giderek bu işlemi tamamlayabilirsiniz. 2016 sonrası Schengen vizesi alan vatandaşlar için bu gerekli değildir.
- Başvuru için hazırlayacağınız belgelerin başında; Estonya ticari vize başvuru formu Bu formu, tamamen güncel ve doğru bilgilerle doldurmanız büyük önem taşımaktadır. Bir uzman yardımı almanız faydanıza olacaktır.
- Başvuruda kullanılacak olan geçerli pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve en az 6 ay daha geçerliliğe sahip olması gerekir. Kimliğinizde herhangi bir değişiklik olursa, başvuru öncesi bu değişikliği pasaporta da uygulamanız gerekir.
- Estonya ticari vizesine başvururken dikkat edileceklerden biri de; başvuruların fahri konsolosluklar tarafından değerlendirilemiyor olması.
- Doğrudan konsolosluğa yapılan başvuruların cevaplanma süresi uzayabiliyor. Kişilerin seyahat planlarını bu bilgiye göre ayarlamalarında fayda var.
- Estonya’da ticari ilişki içinde bulunulan firmadan gelecek davet mektubunun tüm detayları içermesi beklenmektedir. İstenen detayların orjinal belgelerinin yanında fotokopileri de dosyaya eklenir.
- Başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti almanız, süreci doğru yönetmeniz açısından önemlidir. Olumlu geri dönüt ihtimalinizi arttıracak, yabancı olduğunuz birçok işlemde kolaylık sağlayacaktır.
Estonya Ticari Vize İçin Gerekli Olan Belgeler
- Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olan Estonya vize başvuru formu,
- Son 6 ay içerisinde çekilmiş olan iki adet biometrik fotoğraf,
- Pasaport ve nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi,
- Vize takibi için dilekçe,
- Estonya’da olunacak süre boyunca geçerli olan seyahat sağlık sigortası,
- Tam vukuata sahip nüfus kayıt örneği,
- Estonya’da ziyaret edilmesi gereken şirket tarafından yazılmış olan, şirket logosu içeren kağıda imzalı ve kaşeli davetiye ve buna ek olarak davetiye gönderen kişinin de kimlik ve pasaport bilgileri,
- Yolculuğa dair belgeler,
- Son 3 aya ait maaş bordrosu, banka hesap bakiye göstergesi,
- Fuara gidilecekse eğer fuara katılım belgesi, fuar ile ilgili olan belgeler,
Estonya ticari vize ücreti
Estonya vizesinin ne gibi ücretleri olduğu da önemli bir merak konusudur. Konsolosluğa verilen vize harç ücreti haricinde de ödemeler yapabileceğinizi öngörmelisiniz.
Alınacak vize türüne göre farklılık gösteren konsolosluk harcı,
- Vize için 2020 yılında 110 euro olarak belirlenmiştir. Estonya ticari vize ücreti, hem harç bedeli hem de vize başvuru merkezi ücretini içermektedir. Ücretlendirme Estonya Büyükelçiliği’nin belirlediği kriterlere dayandırılmaktadır. Ek olarak ödenecek Seyahat Sağlık Sigortası bedeli ise seyahatin süresine göre değişkenlik göstermektedir.
- Estonya vize başvuru ücretleri kesinlikle iade edilemez ve başkasına devredilemez. Vize ücretleri tek başvuru için geçerli olacaktır. Başvuruya ret cevabı geldiği zaman, yeni başvuru için yeni vize harç ücreti ödenmesi söz konusu olacaktır.
Estonya vizenizi aldığınızda kesinlikle üzerindeki kişisel bilgilerinizi ve vizenizin multi girişli olup olmadığını kontrol ediniz.
Vizenizi aldığınız ve iş seyahatinizi gerçekleştirdiğiniz takdirde size tanınan süre içerisinde ülkeden ayrılmanız gerekmektedir. Ayrılmazsanız, bu durum, yeni vize başvurularınıza olumsuz olarak yansıyacaktır.
Estonya ticari vizeniz olsa dahi sınır polisi ile problem yaşayabilirsiniz. Bu nedenle davetiye mektubu, otel rezervasyon bilgileri gibi detayları yanınızda bulundurmaya özen gösterin.
Estonya Aile Ziyareti Vizesi
Estonya’da yaşayan bir akraba ya da tanıdığınızı ziyaret edebilmek için ihtiyacınız olan vize türüne Estonya ziyaret vizesi denilmektedir. Schengen vizelerinden biri olan Estonya ziyaret vizesi, yılda 2 defa olmak üzere en fazla 90 gün Estonya’da kalma izni vermektedir. 90 gün sınırı olduğu için de kısa süreli vize türlerindendir. Estonya ziyaret vizesi alabilmek için gerekli olan evraklar vardır.
Bu evraklar ve başvuru formu ile birlikte Estonya Konsolosluğu tarafından görevli olan hizmet binalarına gitmeli ve başvurunuzu tamamlamalısınız. Estonya Konsolosluğu üzerinden vize başvurusu yapılamamaktadır. Vize başvurusunun sonuçlanması 10 gün kadar sürebilmektedir.
Estonya ziyaret vizesi alabilmek için gerekli olan evraklardan bir tanesi davetiyedir. Estonya’da yaşıyor olan akraba ya da tanıdığınız kişinin Estonya Belediyesinden alması gereken aile kağıdı ve davetiye gönderen kişinin bütün bilgileri ile birlikte bir davetiye dilekçesi hazırlaması gerekmektedir. Bu davetiye de tanıştıklarını kanıtlayan belgeler, ne kadar süre kalınacağı vs. gibi bilgiler olmalıdır.
Estonya aile ziyareti vizesi nasıl alınır?
Estonya’da bir akrabanız veya arkadaşınız ikamet ediyorsa, ziyaret için almanız gereken vize türüdür. Estonya aile ziyareti vizesi, 90 günle sınırlandırılması nedeniyle kısa süreli vize türlerine girer. Aile ve arkadaşlarını ziyaret etmek isteyen kişilerin başvuracağı Schengen türü vizedir.
- Bu vizeye sahip vatandaşlar, Schengen uygulamasındaki ülkelere rahatlıkla seyahat edebilmektedir. Daha önce alınmış ve geçerliliği devam eden bir Schengen vizeniz varsa, başvuru yapmanıza gerek olmayacaktır.
- Vize işlemleriniz için; konsolosluktan vize başvurusu yapabilirsiniz. Aynı zamanda yetkilendirilen vize başvuru merkezlerinden de işlemlerinize başlayabilirsiniz. Estonya aile ziyareti vizesi nasıl alınır? sorusunun yanıtını en güncel şekliyle bu merkezlerden öğrenebilirsiniz.
Estonya aile ziyareti vizesi kaç günde çıkar?
- Estonya vize başvurularınız, eksiksiz yürütülmesi halinde 7-15 iş günü arasında cevaplanacaktır.
- Alacağınız vize randevusu, yaşanan bir aksilik nedeniyle ileri bir tarihe çekilebilir.
- Konsolosluktan eksik ve/veya ek bir belge talebi gelmesi mümkündür. Ya da dönemsel yoğunluklar göz önüne alındığı taktirde bu süreç uzayabilmektedir.
Dolayısıyla, Estonya aile ziyareti vizesi kaç günde çıkar? sorusuna net bir cevap verilememektedir. Bu gibi durumlar gözetilerek, seyahatten 4 hafta kadar önce randevu alınması önerilir. Vize için belirlenen en erken başvuru tarihi ise planlanan seyahatten önce 3 aydır.
Estonya aile ziyareti vizesine başvururken dikkat edilecekler
- Başvuruda kullanılacak olan pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve en az 6 ay daha geçerliliğe sahip olması şarttır. Kimliğinizde herhangi bir değişiklik olduysa, başvuru öncesi bunu pasaporta da uygulamanız gerekir.
- 7-15 yaş arası çocukların, ebeveynlerinin pasaportlarında fotoğraflı kaydı olması zorunludur. 7 yaş altı çocuklarda ise fotoğraf zorunlu tutulmamaktadır.
- Estonya’nın Schengen’e bağlı ülkeler arasında yer alması nedeniyle, başvuru sırasında parmak izi şartı aranmaktadır. Estonya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği bir noktaya giderek bu işlemi tamamlayabilirsiniz. 2016 sonrası Schengen vizesi alan vatandaşlar için bu gerekli değildir.
- Başvuru için hazırlayacağınız belgelerin başında; Estonya ziyaret vizesi başvuru formu Bu formu, tamamen güncel ve doğru bilgilerle doldurup imzalamanız büyük önem taşımaktadır. Konsolosluk formun Türkçe karakter kullanılmadan doldurulmasını şart koşmaktadır. Bir uzman yardımı almanız faydanıza olacaktır. 18 yaşından küçük çocuklar için başvuru formunun her iki ebeveyn tarafından da imzalanması gerekmektedir. Aile ziyareti vizesini almak isteyen aile üyeleri; kendi adlarına, tek tek başvuru yapmalarıdırlar.
- Dosyalayacağınız evraklar A4 boyutunda olmalıdır.
- Estonya aile ziyareti vizesine başvururken dikkat edilecekler listesinde bir unsur daha var. Doğrudan konsolosluğa yapılan başvuruların cevaplanma süresi uzayabiliyor olması. Kişilerin seyahat planlarını bu bilgiye göre ayarlamalarında fayda var.
- Başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti almanız, süreci doğru yönetmeniz açısından önemlidir. Alanında uzman temsilciler, olumlu geri dönüt ihtimalinizi arttıracaktır.
Estonya Ziyaret Vizesi İçin Gereken Evraklar
- Doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde doldurulmuş, diğer evraklarla çelişmeyen cevaplar içeren Estonya ziyaret vizesi başvuru formu,
- Estonya’da olan kişi tarafından temini sağlanacak davet mektubu ve o kişinin kimlik, ikametgah bilgileri,
- Pasaport ve nüfus cüzdanının arkalı önlü fotokopisi,
- Seyahat boyunca geçerli olacak seyahat sağlık sigortası,
- Son altı ayda çekilmiş olan 2 tane biometrik fotoğraf,
- Yolculuk rezervasyonu belgeleri,
- Tam vukuata sahip nüfus kayıt örneği,
- 3 aylık banka hesap ekstreleri ve de konaklama için kanıt.
Estonya aile ziyareti vizesi ücreti
Estonya vizesinin ne gibi ücretlere tabii tutulduğu da önemli bir merak konusudur. Konsolosluğa verilen harç ücreti haricinde de masraflarınızın olacağını öngörmelisiniz.
Alınacak vize türüne göre farklılık gösteren konsolosluk harcı,
- Vize için 2020 yılında 110 euro olarak belirlenmiştir. Estonya aile ziyareti vize ücreti, hem harç bedeli hem de vize başvuru merkezi ücretini içermektedir. Ücretlendirme Estonya Büyükelçiliği’nin belirlediği kriterlere dayandırılmaktadır. Ek olarak ödenecek Seyahat Sağlık Sigortası bedeli ise seyahatin süresine göre değişkenlik göstermektedir.
- Vize başvuru ücretleri olumsuz bir durumda iade edilemez ve üçüncü şahıslar devredilemez. Tüm vize ücretleri tek başvuru için geçerlidir. Estonya vize Başvuruna ret cevabı geldiği durumda, yeni başvurular için tekrar harç ücreti talep edilmesi söz konusu olacaktır.
Estonya davetiye mektubunuzun mutlaka Estonya tarafından onaylanmış olması gerekmektedir.
Vizeniz elinize geçtiğinde mutlaka üzerindeki şahsi bilgilerinizi ve vizenizin multi girişli olup olmadığını kontrol ediniz.
Ziyaretinizi gerçekleştirdiğiniz takdirde size tanınan süre içerisinde ülkeden ayrılmanız gerekmektedir. Ayrılmazsanız, bu durum, yeni vize başvurularınıza olumsuz olarak yansıyacaktır.
Estonya Transit Vize
Schengen vize kategorilerinden birisi olan transit vize, herhangi bir ülkeye geçiş yaparken aktarma yapmak zorunda olduğunuz ülke için alınan bir vizedir. Yani bir ülkeye uçarken eğer Estonya havalimanından başka bir uçağa aktarma yapmanız gerekiyorsa, Estonya transit vize almak zorundasınız. Estonya transit vize alabilmek için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.
Vize başvurusu sırasında bazı evrakların Estonya Konsolosluğu tarafından görevlendirilmiş olan hizmet binalarına götürülmesi gerekmektedir ve belgelerin eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş olması gerekmektedir. Eğer ilk defa vize alacaksanız 5 yıl geçerli olan parmak izi vermeniz gerekir. Estonya transit vize işlemlerini eksiksiz bir şekilde yapabilmek için schengenvize.net ile iletişime geçebilir ve profesyonel destek alarak hata yapmaktan kaçınabilirsiniz.
Estonya Transit Vize İçin Gereken Evraklar
- Güncel bir pasaport,
- Eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmuş vize başvuru formu ve eğer kişi 18 yaşından küçükse anne ve baba tarafından izin belgesi,
- Son 6 ay içinde çekilmiş olan 2 adet biometrik fotoğraf,
- Seyahat boyunca geçerli olan seyahat sağlık sigortası,
- Vize ücreti
- Geçiş yapılacak olan ülke için alınmış olan vize; gidilecek olan ülke vize istemiyorsa, seyahat etme sebebinizi anlatan evraklar,
- Uçak bileti rezervasyon belgeleri,
- Ülkeye geçiş tarihlerinin ve saatlerinin açıkça bildirildiği vize takip dilekçesi.
Estonya Erasmus Vizesi
Yükseköğretim kurumlarında öğrenci olanların gelişimleri için düzenlenen Erasmus programları ile Estonya’ya eğitim görmeye gidecek olan kişinin alması gereken vize türü Estonya Erasmus vizesidir. Erasmus programı iki ülke arasındaki anlaşmalar ile yapılır ve ülkeler arasında öğrenci alışverişi gerçekleşir.
Her ülkede değişiklik gösteren bu programın prosedürlerinde gelir düzeyleri kimi zaman dikkat edilen bir konu olduğu için, başvurular sırasında maddi olarak destek alacağınızı gösteren onaylı belgeler götürmek vize alım işlemlerini kolaylaştıracaktır. 3 ay ile 12 ay arasında değişim gösteren bu programda Estonya Erasmus vizesi alabilmek için eksiksiz olarak hazırlanması gereken bazı evraklar vardır.
Estonya Erasmus Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Estonya Erasmus vizesi için gerekli evraklar doğru bilgilerle ve eksiksiz bir şekilde hazırlandıktan sonra, yükseköğretim kurumlarının Erasmus ile ilgilenen bölümlerine el yazısı ile doldurulmuş vize başvuru formu götürülerek vize başvuru işlemlerini başlatmış olursunuz.
- Almanca olarak doldurulması gereken, Erasmus vizesi için izin isteme anlamı taşıyan iki tane izin formu,
- Programa katılım için verilmesi gereken ücretin temin edileceğinin garantisini veren, ebeveynler tarafından doldurulan, bir tane asıl iki tane fotokopi ve bir tane de yeminli tercümanlar tarafından yazılmış olan Almanca nüsha olarak ve ebeveynlerin banka hesap dökümleri,
- Son altı ayda çekilmiş olan 3 tane biometrik fotoğraf,
- Pasaport ve pasaport fotokopisi,
- Program süresince geçerli olan acil sağlık sigortası,
- Eğitim programı ve dersleri hakkında bilgiler içeren Estonya kabul belgesi,
- Türkiye’de okunmakta olan üniversiteden alınan başvuru yazısı,
- Noter onaylı taahhütname.
D Tipi Ulusal Vize
Estonya ulusal D vize başvurusu yapabilmek için öncelikle başvuru yapacağınız yerden randevu almanız gerekmektedir. Randevu işlemleri Estonya Konsolosluğu ve Macaristan Konsolosluğu tarafından gerçekleştirilir ve de en geç bir ay içerisinde vize sonucunuza ulaşmış olursunuz.
Estonya ulusal D tipi vize ile Estonya’da sınırsız kalabilir, eğitim alabilir, evlenebilir, çalışabilirsiniz. Bu gibi durumlar varlığında Estonya ulusal D tipi vize başvurusu yapmalı ve bu vize için dolduracağınız vize başvuru formunda eksiksiz bilgiler girmeli ve de girmiş olduğunuz tüm bilgilerin diğer evraklardaki bilgilerle uyuşması gerekmektedir.
Estonya Vize Ücretleri
Estonya’ya vize alabilmek için hazırladığınız belgeleri konsolosluğa ulaştırmadan önce vize ücretini de ödemeniz gerekmektedir. Estonya vize ücreti, Estonya Konsolosluğu tarafından belirlenen ve güncellenen meblağdır.
Yaşınıza veya statünüzü bağlı olarak belli durumlarda vize ücreti değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda, seyahatinizin süresine göre belirlenen Seyahat Sağlık Sigortasını da göz önünde bulundurmalısınız.
Kimi durumda, konsolosluk vize harç ücreti ve başvuru merkezi ücretinde muafiyet söz konusur. Bunlar:
- 0- 6 yaş çocuklar,
- Eğitim amaçlı seyahat eden öğrenciler ile onlara eşlik eden ya da araştırma amacı güden öğretmenler,
- Bilimsel araştırma amacıyla Estonya’da bulunacak üçüncü ülkelerden kişiler,
- Beraber seyahat eden veya sehayat sonucu birleşecek AB vatandaşlarının akrabaları,
- Kar amacı gütmeyen örgütlerin düzenlediği seminer veya sportif/kültürel etkinliklere katılan 25 yaş altı temsilcilerdir.
Estonya vizesinin ne gibi ücretlere tabii tutulduğu önemli bir merak konusudur. Konsolosluğa verilen harç ücreti haricinde de masraflarınızın olacağını öngörmelisiniz.
Alınacak vize türüne göre farklılık göstermekle birlikte vize ücretleri,
- Estonya vizesi için 2020 yılında 110 euro olarak belirlenmiştir. Estonya vize ücreti, hem harç bedeli hem de vize başvuru merkezi ücretini içermektedir.
- Vize başvuru ücretleri iade edilemez ve başkasına devredilemez. Aynı zamanda tek başvuru için geçerli sayılacaktır. Başvuruya ret cevabı geldiği takdirde, yeni başvuru için yeni harç ücreti söz konusu olacaktır.
- Estonya vizesi için belirlenen 110 euro ücretin 80 eurosu konsolosluk vize harcı olarak belirlenmiştir. 30 euroluk masraf ise konsolosluğun yetkilendirdiği başvuru merkezlerine ayırmanız gereken bütçedir. Bu ücret, vize başvuru merkezi koordinasyon ücreti olarak adlandırılmaktadır. Vize işlemlerinin uzun ve zahmetli bir süreç içerdiği göz önüne alınarak, danışmanlık hizmeti almanız sizin yararınıza olacaktır. Süreci doğru yönetmeniz açısından, danışmanlık hizmeti önemlidir. Alanında uzman temsilciler, olumlu geri dönüt ihtimalinizi arttıracaktır. Her işlemde yanınızda olacak danışmanlık hizmetimiz ise 30 euro olarak fiyatlandırılmıştır.
- Estonya vizesi için yapılacak konsolosluk harç ödemesi, euro bazında ve nakit olarak yapılmalıdır.
- Konsolosluk ve başvuru merkezlerinin belirlediği fiyatlar her sene farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca, ödemeler euro bazında yapıldığı için sizin için meblağ bir oynama gösterebilir. En güncel ücret bilgisini danışmanlık hizmetlerimize ulaşarak elde edebilirsiniz.
- Estonya’ya gittikten sonra günlük harcamalar için ayırmanız gereken minimum ücreti;
- Bir davet sonucu gittiyseniz ve konaklayacak bir yeriniz varsa ortalama 40 euro,
- Aksi takdirde 100 euro olarak hesaplayabilirsiniz.
Estonya Vize Dilekçesi
Estonya vizesi alabilmek için dosyalanması gereken evraklardan biri de dilekçedir. Başvuru sahibinin, seyahat amacını ve şartlarını ibraz etmek için bir dilekçe yazması zorunlu kılınmıştır.
Ziyareti gerçekleştirmek isteyen kişiler dilekçe kapsamında, kişisel ziyaret nedenini çok net ve anlaşılır bir biçimde anlatmalıdır.
Eksiksiz ve doğru bilgilerle yazılmış Estonya vize dilekçesi, gerekli diğer evraklarla birlikte başvuru merkezlerine verildiği takdirde, süreç işlemeye başlayacaktır. Tam tersi durumlarda vize başvurularınız olumsuz değerlendirmeye tabii tutulabilir.
Estonya turistik vizesi dilekçesi
Baltık ülkelerinden biri olan Estonya, küçük olmasına rağmen eşsiz doğası ve mimarisiyle turistlerin ilgi odağı konumunda.
Eğer sizde bu coğrafyayı solumak istiyorsanız Estonya turistik vizesi sahibi olmanız gerekmekte. Gerekli başvuruyu yapmanız için; evraklarınızın yanında, Estonya turistik vize talep dilekçesi talep edilmektedir.
Dilekçenizi diğer belgelerle çelişmeyecek şekilde doldurarak başvurunuzu başlatabilirsiniz. Dilekçeyi doldururken atlamamanız gereken noktalar ise şöyle sıralanabilir:
- Vize talep dilekçenizin seyahat amacınızı açık ve net olarak belirtiyor olması gerekiyor.
- Estonya’ya girişi ve çıkış tarihleriniz dilekçede yer almalıdır.
- Vize başvurusunda haırladığınız evraklar arasında banka hesap cüzdanınız da olmalı. Dilekçede de hesap dökümünüz ile seyahat masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı belirtmelisiniz.
- SGK’lı çalışan iseniz turistik vize dilekçenize ek olarak, seyahat süresince izinli olduğunuzu gösteren bir dilekçeyi şirketinizden isteyin. Bu dilekçe, şirketin antetli kağıdına yazılarak imzalanmalıdır.
- Başvuruyu yapanın öğrenci veya ev hanımı olması halinde, konsolosluk ek bir dilekçe gerek görmektedir. Masraflarınızın bir sponsor tarafından karşılanacağını garanti eden bu dilekçeyi de başvurunuza ekleyin.
- Estonya turistik vize dilekçesi, vize talebinize onay veya ret cevabı almanızda büyük rol oynar. Başvuru için gerekli evraklarınızda yer alan bilgilerin, dilekçenizle çelişmemesi ve onu destekler nitelikte olması önemlidir.
Estonya ticari vize dilekçesi
Estonya’nın AB üzerinden sanal şirket kurulmasına izin verdiği son reformlar, ülkeye yapılan yatırımı arttırmıştır. Estonyalı şirketler ile yürütebileceğiniz ticari ilişkiler veya fuar, kongre, iş toplantısı gibi ticari kaygılar güden seyahatleriniz için, ticari vize almalısınız.
Bu vize türüne başvurunuzu yaparken dosyaya eklemeniz gereken evraklardan biri de Estonya ticari vize dilekçesi. Dilekçeyi doldururken atlamamanız gereken noktalar ise şöyle sıralanabilir:
- Vize talep dilekçenizin seyahat amacınızı açık ve net olarak belirtiyor olması gerekiyor. Estonya’da bulunan bir şirketle ilişiğe girilecekse, şirketin bilgileri dilekçede yer almalıdır.
- Estonya’ya girişi ve çıkış tarihleriniz dilekçede yer almalıdır.
- Dilekçede seyahat maraflarınızın nasıl karşılanacağını ve şirketteki görevinizi açıkça ifade etmelisiniz.
- Şirketin antetli kağıdına yazılarak yetkilinin imzası ve kaşesi alınmalıdır.
- Başvuru için gerekli evraklarınızda yer alan bilgilerin dilekçenizle çelişmemesi ve onu destekler nitelikte olması önemlidir.
Estonya aile ziyareti vize dilekçesi
Estonya’ya aile ve arkadaşlarınızı ziyaret etmek amacıyla seyahat ediyorsanız, ziyaret vizesi çıkarmanız gerekmekte. Bu vize için gerekli görülen evraklardan biri de konsolosluğa hitaben yazılan dilekçe. Estonya aile ziyareti vize dilekçesi yazarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:
- Vize talep dilekçenizin seyahat amacınızı açık ve net olarak belirtiyor olması gerekiyor. Ziyaret edeceğiniz kişide kalınması halinde bu ifade edilmelidir.
- Estonya’ya girişi ve çıkış tarihleriniz dilekçede yer almalıdır.
- Vize başvurusunda hazırladığınız evraklar arasında banka hesap cüzdanınız da olmalı. Dilekçede de hesap dökümünüz ile seyahat masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı belirtmelisiniz.
- Ziyaret edilecek kişinin yakınlık seviyesine hem belgelerde hem de dilekçede yer verilmelidir.
- Estonya ziyaret vize dilekçesi, vize talebinize onay veya ret cevabı almanızda büyük rol oynar. Başvuru için gerekli evraklarınızda yer alan bilgilerin dilekçenizle çelişmemesi ve onu destekler nitelikte olması önemlidir.
Estonya Vizesi Biometrik Fotoğraf
Estonya vize başvuru belgelerinizin içinde mutlaka biyometrik fotoğraflarınızın yer alması gerekiyor. Konsolosluğun belirlediği özellikleriyle bu fotoğrafların:
- Beyaz arka fona sahip olması,
- 600 dpi çözünürlüğe sahip olması,
- 35mm*45mm ebatlarında olması ve fotoğrafın üstü ile saç bitim arası 2mm olarak ölçülmelidir.
- Biyometrik fotoğraflarınızın yakın tarihli çekilmiş olması ve güncel halinizden belirgin şekilde farklılık göstermemesi gereklidir.
- Fotoğraflarda alın ve yüz kısmı açık bir biçimde görülmeli, mimiksiz ve diş gözükmeyecek şekilde çektirilmelidir.
Estonya Turistik Vize Veriyor Mu?
Yalnızca umuma mahsus pasaporta sahip olan kişilerin 90 günden kısa süren turistik seyahatlerinde vize alması zorunludur.
Estonyaya Gitmek İçin Ne Gerekli?
Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin gerekli belgeler ile Estonya Konsolosluğu’ndan vize alması gerekir.
Estonya Vizesi Nasıl Alınır?
Estonya vizesi için öncelikle Estonya Konsolosluğu ya da yetkili vize merkezinden randevu alınması gerekir. Randevuda gerekli evraklar teslim edilerek vize başvurusu oluşturulur.
Estonya Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2025 Video;
İlginizi Çekebilir;