Estonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Estonya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Estonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Estonya Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Estonya vatandaşı olan biriyle evliyseniz ve eşinizle birlikte Estonya’da yaşamaya karar verdiyseniz Estonya aile birleşimi vizesi almalısınız.

Estonya Çalışma İzni Vize İşlemleri

Uzun süreli vizelerden olan Estonya aile birleşme vizesi, ulusal vizeler kapsamında değerlendirilmektedir. Bu vize uzun süreli olduğu için Estonya Konsolosluğu’na yapılacak olan başvuru ile gerçekleşir.

Estonya Aile Birleşimi Vizesi

Estonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri
Estonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Estonya aile birleşimi vizesi nasıl alınır?

Estonya, gerek nüfusu gerek refah seviyesi nedeniyle oldukça tercih edilen bir ülkedir. Avrupa’da yerleşim sağlamayı düşünen birçok vatandaşımız oturma izni almak için Estonya’yı tercih etmektedir. Estonya vatandaşlığına sahip biriyle evlenmiş T.C. vatandaşları, eşlerinin yanında ikamet etmek isteyebiliyorlar.

Bu gibi durumlarda, Estonya aile birleşimi vizesi talebinde bulunulması gerekmektedir. Aynı zamanda; 18 yaş altı çocuklarda da Türkiye’de yerleşik bir yaşama sahip olmaları halinde bu vize talebi değerlendirilir.

90 gün süreden uzun olması vesilesiyle bu vize uzun süreli (D tipi) vizeler kapsamında değerlendirilmektedir. D tipi vize, aynı zamanda Estonya vizesi olarak da geçecektir.

Bu size Schengen gibi diğer ülkelere serbest dolaşım hakkı sağlamaz. Ancak alacağınız bu vize türünün ardından, Estonya’da oturum kartınızı çıkararak ülke içinde dolaşım hakkına sahip olursunuz.

Bu şartlarda ayrıca Avrupa ülkelerine de vizesiz geçiş yapabilirsiniz. Ulusal vize olmasından ötürü vize başvurularında Estonya Konsolosluğu tek yetkili olarak görülmektedir. Estonya aile birleşimi vizesi nasıl alınır? sorusunun yanıtını, en güncel şekliyle danışma merkezlerinden öğrenebilirsiniz.

Estonya aile birleşimi vizesine başvururken dikkat edilecekler

  • Oturum izni almak için yapılan vize başvurularınız, konsolosluk bünyesinde değerlendirmeye alınacaktır. Konsolosluğun vize bölümünde gerçekleşecek değişikliklere göre sizden ek evrak istenmesi muhtemeldir.
  • Aile birleşimi vizesi için hazırladığınız evrakların tamamen güncel ve eksiksiz olmasına özen göstermelisiniz.
  • Vizenizin kabul edilip edilmeyeceği ve ne süreyle bu vizeye sahip olacağınız konsolosluğa bağlıdır. Bu demek oluyor ki; aile birleşimi için başvururken turistik vize de alabilirsiniz.
  • Vize başvurunuzda, sizinle gelecek aile üyelerinin masraflarını karşılayabileceğinizi belgelemelisiniz.
  • Estonya Konsolosluğu, ek evrak talebinde bulunabilir. Ayrıca belgelerinizin tercümesini de isteyebilir.
  • Konsolosluk, toplanan belgelerin hem aslını hem de fotokopisini talep etmektedir.
  • Gerekli görüldüğü takdirde; bitmiş bir evliliğiniz varsa boşanma kararını dosyalamanız gerekebilir. Aynı şekilde eski eşinizin ölmüş olması durumunda, ölüm belgesini evraklara eklemeniz istenebilir.
  • Estonya aile birleşimi vizesine başvururken dikkat edileceklerin başında başvuru tarihiniz yer almaktadır. Oturum başvurunuz en az 1-2 ay içerisinde yanıtlanacaktır. Bu nedenle planladığınız seyahatten 30-90 gün önce başvuru yapmanız önemlidir.
  • 12 yaş üzeri başvuru yapan her kişi, parmak izi vermekle mükelleftir.
  • Evraklarınızı hazırlarken başvuru yapacağınız vize türünü göz önüne almalısınız. Başvurunuzun reddedilmemesi için belgelerinizin istenilenlere uygun şekilde ve eksiksiz olması elzemdir.

Estonya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar

Alınan vize başvuru randevusunun ardından, gerekli belgeler toplanmaya başlanmalıdır. Estonya ziyaret vizesini alabilmek için ortaklaşan evraklar şöyle sıralanmaktadır:

  • İnternetten Estonya vize başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Bu belgedeki bilgilerin diğer evraktakilerle çelişmemesine dikkat etmelisiniz.
  • Başvuru için;
  • Pasaportunuzun kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın
  • Nüfus cüzdanınızın önlü arkalı fotokopilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Pasaportta, en az 2 boş sayfanın bulunması gerekmektedir.
  • En fazla 6 ay önce çektirilmiş, beyaz fonlu 2 adet biyometrik fotoğraf sunmanız beklenmektedir.
  • Parmak izi işlemlerinden geçmiş olmanız beklenmektedir. Eğer başvuru sonucu olumsuz olursa, bir sonraki başvuruda tekrar parmak izi verme zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Vize başvurularında tam vukuatlı nüfus kayıt örneği muhakkak istenmektedir. Bu belgenin eksiksiz olarak nüfus müdürlüklerinden temin edilmesi gereklidir.
  • Yabancı uyruklu eşin bilgilerini gösteren uluslararası evlenme kayıt örneği dosyada bulundurulmalıdır. Aynı zamanda uluslararası evlilik cüzdanınızın fotokopisini de bulundurunuz.
  • Eşinizin T.C. vatandaşlığı değil, Estonya vatandaşlığı varsa bunu gösterir Estonya doğum belgesi gerekli olacaktır. Estonya vatandaşı değil ise; oturma izni, pasaport ve kimlik kartı fotokopileri istenmektedir.
  • Daha önce yapılan evlilikler varsa, boşanma ilanları ve gerekiyorsa tercümeleri gerekli görülmektedir.
  • 18 yaşından küçük yapılan evliliklerde; mahkeme kararı ve anne baba onaylı muvafakatname konsolosluğa verilmelidir.
  • Estonya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar arasında sağlık sigortası poliçesi de mevcuttur. Schengen vizesinin geçerlilik gösterdiği ülkelerde Seyahat Sağlık Sigortası zorunludur. Bu sigorta turistik seyahatin sürecini kapsamalıdır. Vatandaşların yatarak veya ayakta tedavi masraflarını karşılayabileceklerinin göstergesidir. Sigorta teminatı 30 bin euro olarak belirlenmiştir.
  • Estonya konsolosluğu, ziyareti gerçekleştirecek olan birey(ler)in
bu seyahati karşılayacak maddi gücü olduğunu görmek isteyecektir. başvuru sahibinin son 3 aylık banka hesap dökümü dosyaya eklenmelidir.

Konsolosluk aynı zamanda Estonya’da birleşim göstereceğiniz yakınınızın da maddi dökümünü isteyecektir.

  • Kira, maaş gibi gelirleriniz var ise bunların belgelenerek gerekli evraklara eklenmesi gerekli görülebilir.
  • Gidiş dönüş uçak bileti rezervasyonları dosyaya eklenmelidir. Aynı zamanda konaklanacak yerlerin rezervasyon bilgileri de istenmektedir.
  • Eğer yanınızda çocuklarınızı götürecekseniz onlar için de dosya hazırlamanız gerekmektedir. Dosyanın içerisinde, çocuğun doğum belgesi ve eğitim bilgilerinin yer alması faydalı olacaktır.

Talep halinde; Seyahat Sağlık Sigortası vize başvuru merkezlerince temin edilmektedir. Ayrıca otel ve uçak rezervasyonları da seyahat acenteleri tarafından halledilebilir. Böylece vize başvuru sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

Estonya aile birleşimi vizesi ücreti

Alınacak vize türüne göre farklılık gösteren konsolosluk harcı,

  • Vize için 2020 yılında 110 euro olarak belirlenmiştir. Estonya aile birleşimi vize ücreti, hem harç bedeli hem de vize başvuru merkezi ücretini içermektedir. Ücretlendirme Estonya Büyükelçiliği’nin belirlediği kriterlere dayandırılmaktadır. Ek olarak ödenecek Seyahat Sağlık Sigortası bedeli ise seyahatin süresine göre değişkenlik göstermektedir.

Estonya Konsolosluğu, vizenizin geçerliliğini belirlerken bazı etkenlere dayanır. Bunlar; maddi kaynaklar, mesleki unvanlar ve kişilerin yakınlığı gibi sebeplerdir.

Seyahat amacınız ve planlanan seyahat süreniz, vize ücretleri üzerinde değişiklik yaratabilir. Vize başvuru merkezlerinden veya doğrudan konsoloslukla iletişime geçerek bu konuda bilgi almanızda fayda var.

Vizenizi aldığınızda mutlaka üzerindeki bilgilerinizi ve vizenizin multi girişli olup olmadığını kontrol ediniz.

Ziyaretinizi gerçekleştirdiğiniz takdirde, size tanınan süre içerisinde ülkeden ayrılmanız gerekmektedir. Ayrılmazsanız, bu durum, yeni vize başvurularınıza olumsuz olarak yansıyacaktır.

Estonya vizesi kolay mı? sorusunun cevabı, başvurduğunuz vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Her vize türünde çok fazla belgeyle uğraşarak zahmetli bir sürece girmek olasıdır. Bu durumda Estonya vize danışmanlarına güvenerek sürecinizi rahatlatabilirsiniz.

Ayrıca, vize başvurunuzu yaptığınız yetkili kurumun internet sitesinden vizenizin takibini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için pasaport numaranızı ve size verilen barkod numaranızı kullanmanız istenecektir.

Estonya vize ücretleri yeni yılda güncellenmiştir. Güncel vize ücretleri için >> schengenvize.net/estonya-vize-ucreti/ sayfasını kontrol ediniz.

Estonya Ya Vize Var Mı?

Bordo yani umuma mahsus pasaport sahipleri Estonya seyahatlerinden önce vize almalıdır. Ancak yeşil, gri ve siyah pasaportu olan kişilerin 180 günde 90 gün hakkı bulunuyor.

Estonya Vizesi Kolay Mi?

Evraklarınızın tam olması, beklenen maddi durumu karşılıyor olmanız ve daha önceden deport almamış olmanız durumunda kolaylıkla vize alabilirsiniz.

Estonyaya Gitmek İçin Ne Gerekli?

Estonya’ya gitmek isteyen kişilerin gerekli evrakları ile beraber Estonya Konsolosluğu’na giderek vize alması gerekir.

Estonya Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×