Dünyadaki Ülkeler Hangileridir? En Kalabalık Ülkeler
Vize İşlemleri İle İlgili Genel Bilgiler

Dünyadaki Ülkeler

Ülke kavramı, bir devletin egemenliği altında olan bağımsız toprakları ifade eder. Ülkeler, belirli yasalara göre yönetilir. Ülke sınırları içerisinde doğan kişiler doğrudan ülke vatandaşı olurken, dünyadaki ülkeler yabancı uyruklu kişilerin sonradan vatandaşlık almasına da olanak tanır. Ülkelerin bir kısmı, yabancı uyruklu kişilerin vatandaşlık almasına izin vermediği gibi oturum izni almak da kolay değildir. Farklı ülkelere yerleşmek isteyen kişilerin, ülke kültürüne ve yasalarına uyum sağlaması gerekir. Her ülke, kendi içerisinde benimsediği gelenek ve göreneklere göre yaşam sürmektedir. Bu nedenle yabancı uyruklulara oturum izni verilirken ülke hakkında fikir sahibi olmasına dikkat edilir.

Dünyadaki Bütün Ülkeler

Dünyada bağımsızlığını ilan eden ve yabancı ülkeler tarafından resmi olarak devlet kabul edilen ülkelerle birlikte bağımsızlığı tanınmayan ülkeler de vardır. Dünyadaki toplam 206 ülke mevcuttur. Bu ülkelerin 193’ü Birleşmiş Milletler üyesidir. Birleşmiş milletler bazı ülkeleri tanımış bazılarını ise tanımamıştır. Bu ülkelerden biri Çin Halk Cumhuriyeti’dir. Birleşmiş Milletler üyesi olmamasına rağmen Çin Cumhuriyeti devlet olarak tanınır. Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Venezüella, Nikaragua, Abhazya, Güney Osetya, Karabağ ülkeleri Birlemiş Milletler üyesi değildir.

Dünyadaki ülkelerin tümü, kendi sınırlarını korumak ve vatandaşlarının haklarını korumak adına belirli yasalar doğrultusunda yürütülür. Ülkedeki kültürel uyum ve yasalar, yabancı uyruklu kişilerin bu kültüre göre yaşaması adına önemlidir. Ülkeler, yabancı uyruklu kişilerin yapacakları ziyaretlerde vize almasını talep eder. Vize, ülkeye gelecek olan kişinin o ülkede geçinmek için yeterli maddi düzeyi olduğunu gösteren, vukuatı olmadığını ve gelme amacını kanıtlayan resmi izindir. Böylece ülkeler arasında geçiş yapılabilir. Ülkelerin bir kısmı ağır vize şartları sunsa da Türkiye’den vize istemeyen ülkeler de vardır.

Dünyadaki Ülkeler

Dünyadaki Ülkeler

Dünyadaki ülkeler, bağımsızlığını ilan eden, belirli bir kara parçasında hak sahibi olan ve bayrağı olan ülkelerdir. Terör örgütleri tarafından işgal edilen topraklarda bayrak sahibi olan ülkeler, dünyada bağımsızlığı resmi olarak kabul edilen ülkeler değildir. Örneğin DAEŞ, dünyada bağımsızlığı tanınmayan bölgelerden biridir. Dünyadaki ülkeler arasındaki anlaşmalar doğrultusunda toprak bütünlükleri korunur. Bu anlaşmalar, dünya savaşları ardından tüm ülkeler arasında imzalanan anlaşmalardır. Ülkeler, topraklarını korumak adına belirli anlaşmalara imza atmıştır.

Dünyadaki ülkelerin hepsi farklı kültüre sahip olan farklı yasalara göre yürütülen ülkelerdir. Ülke ülke değişiklik gösteren kurallar doğrultusunda yurt dışına seyahat edebilirsiniz. Dünyadaki ülkeler, vize olarak adlandırılan ülkeye giriş izninin alınmasını şart koymuştur. Tüm ülkelerin belirlediği farklı vize şartları vardır. Ülkelere seyahat amacına göre vize alabilirsiniz. Çalışma, eğitim, ticari gibi farklı vize türleri vardır.

Tüm Ülkeler

Dünya ülkelerinin resmi olarak tanınması için bağımsızlığını ilan etmiş olması, belirli bir sınırdaki topraklarda hak sahibi olması ve bayrağı olması gerekir. Dünyada resmi olarak kabul edilmeyen ülkeler vardır. Dünyada resmi olarak tanınan toplam 206 ülke vardır. Ülkelerin 193’ü Birleşmiş Milletler üyesidir. Birleşmiş Milletler ülkelerinin tanımadığı ülkeler arasında Azerbaycan, Kosova gibi ülkeler vardır.

Avrupa ülkeleri, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alır. Bu ülkeler, Avrupa Birliği anlaşması ile birleşen ve AB vatandaşlarına ayrıcalık tanıyan ülkelerdir. Avrupa Birliğine üye olan ülkeler aşağıdaki gibidir:

  • Almanya
  • Avusturya
  • Belçika
  • Bulgaristan
  • Çekya
  • Daminarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Hırvatistan
  • Hollanda
  • İrlanda
  • İspanya
  • İsveç
  • İtalya
  • Letonya
  • Lüksemburg
  • Macaristan
  • Malta
  • Polonya
  • Macaristan
  • Malta
  • Polonya
  • Portekiz
  • Romanya
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Yunanistan

Avrupa Birliği, toplam 27 ülke arasında yapılan siyasi ve ekonomik bir örgütlenmedir. AB nüfusu; 445 milyon kişidir. Avrupa devletleri, üye ülkelerin haklarını gözetmek adına anlaşma yapan ve birbirlerinin çıkarlarını gözeten ülkelerdir. Aynı zamanda AB vatandaşı ülkeler, bu ülkeler arasında geçiş yapma hakkına sahiptir. AB üyesi ülkelerin vatandaşları, vize şartı olmadan bu ülkelere çalışma, eğitim, ticari, seyahat amaçları ile seyahat edebilir. AB ülkelerine seyahat edecek Türk vatandaşları için vize şartı vardır. Türk vatandaşları, sadece Schengen vizesi alarak bu ülkeler arasında seyahat etme hakkına sahiptir. Bunun dışında herhangi bir AB ülkesi için alınan vize, diğer ülkelere geçiş yapılmasına imkan tanımaz.

Schengen, Avrupa ülkeleri arasında yapılan anlaşmaya göre serbest seyahat bölgesi olarak tanımlanmıştır. Bu vize, AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarının alabileceği vize türüdür. Schengen vizesi, herhangi bir AB ülkesinin vize prosedürüne göre alınabilir. Vize alınması ardından gidilen Avrupa ülkesinden farklı bir Avrupa ülkesine geçiş yaparken vize alınmasına gerek yoktur. Schengen vizesi, ülkelerde 180 gün kadar konaklanmasına olanak tanır. Bu vize ile oturum izni ve çalışma izni alınamaz.

Avrupa birliği üyesi ülkelere gidecek olan Türk vatandaşları, gitme amacına göre vize türlerine başvuru yapabilir. Bu ülkeler, gelecek olan yabancı uyruklu kişinin ülke kültürüne uyum sağlamasına önem verir. Bu nedenle turistik vize dışındaki vizelerinin tümünde yabancı dil şartı vardır. Aynı zamanda vize almak için yeterli düzeyde maddi gelirin olması, ülke kültürü ve yasaları hakkında bilgi sahibi olunması önemlidir. Vize şartları ağır olan Avrupa ülkeleri, beyin göçü almak adına teşvikler yapmaktadır. Mühendis, sağlık personeli gibi donanımlı insanların ülkelerine göç etmesi adına vize şartları daha hafiftir.

Arap devletleri, nüfusunun büyük kısmını Müslümanların oluşturduğu ve resmi dili Arapça olan ülkelerdir. Avrupa birliği benzeri bir teşkilatı olan Arap ülkeleri arasında Arap Birliği anlaşması imzalanmıştır. Bu anlaşma, ülkelerin siyasi ve ekonomik haklarını gözetmek adına yapılan bir anlaşmadır. Mısır, Sudan, Fas, Cezayir,  Suudi Arabistan, Irak, Yemen, Suriye, Tunus, Somali, Ürdün, Libya, Filistin, Lübnan, Moritanya, Umman, Birleşik Arap emirlikleri, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Komorlar, Cibuti dünyanın Arap devletlerdir. Arap Birliği nüfusu; 333 milyondur. Arap ülkeleri, Atlantik Okyanusu ve Hint okyanusuna kadar uzanan büyük bir coğrafyaya sahiptir.

Arap ülkelerinin bir kısmı, Türk vatandaşlarının ülkelere yapacağı seyahatler için vize şartı koymamıştır. Ülkelere seyahat etmek için pasaport sahibi olmanız yeterlidir. Bu şekilde yapacağınız seyahatlerin süresi 90 günü geçmemelidir. Arap ülkelerine; çalışma, eğitim alma, evlenme, ticari gibi amaçlarla gidecek olan Türk vatandaşları, vize prosedürüne göre işlemlerini yürütmeli ve vize onayı almalıdır. Arap ülkeleri, vize şartları ağır olan ülkelerden değildir. Vize almak için gerekli belgeleri teslim etmeniz ve ücretini ödemeniz yeterlidir.

Asya, dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ne nüfusu en kalabalık olan kıtadır. Asya kıtasının nüfusu, dünya nüfusunun beşte üçünü oluşturur. Hindistan, Pakistan, Rusya, Tacikistan gibi ülkelerin yer aldığı Asya kıtası ülkelerinin bir kısmı özel idari bölgelerdir. Hong Kong, Çin Halk Cumhuriyetine bağlı özel idari bölgedir. Bu bölgelere seyahat edecek olan tük vatandaşları, 90 günü geçmeyecek seyahatleri için vizeden muaftır.

Dünyadaki ülkeler önemli bir nüfusa sahip olan Asya ülkeleri, toplam 50 ülkeden oluşur. Asya kıtasında yer alan 3 ülke, Birleşmiş Milletler tarafından tanınmamıştır. Asya ülkelerinin tarihi yapıları, kültürü, gelenek ve göreneklerinin farklılığı, birçok turiste ev sahipliği yapmasını sağlamıştır. Bu ülkelere seyahat etmek için turistik vize alabilir veya uzun süreli vize türlerinden birine başvuru yapabilirsiniz. Asya ülkelerine yapacağınız seyahatlerde gitme amacına göre bir vize almanız gerekir. Vize şartlarını sağlamak için; ülke hakkında bilgi sahibi olmanız, ülke yasalarını bilmeniz, ülkede geçinmek için yeterli maddi imkana sahip olmanız gerekir. Bu şartları sağlayan kişilerin evrak listeleri ile vize başvurusunda bulunması gerekir.

Dünyadaki Ülkeler 1 – Dunyadaki Ulkeler 2

Bütün Ülkeler

Dünyadaki ülkeler; Gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan ülkeler ve gelişmemiş ülkeler olarak sınıflandırılmıştır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, ekonomilerine göre belirlenir. Gelişmiş ülkeler, vatandaşlarına refah bir yaşam sürmesi için tüm imkanları sağlayan ülkelerdir. Sağlık, eğitim, ekonomi gibi alanların tümünün gelişmiş olmasına dikkat edilerek ülkelerin gelişmişlik düzeyleri belirlenir. Dünyanın en gelişmiş ülkeler arasında; Norveç, ABD, Birleşik Krallık, İsviçre, Avustralya, İzlanda gibi ülkeler bulunur.

Gelişmiş ülkeler, güçlü ekonomisi ile dünyada daha fazla söz sahibi olan ülkelerdir. Bu ülkeler arasında refah seviyesi en yüksek olan ülke Norveç’tir. Norveç, vatandaşlarının yaşam standartlarını yükseltmek adına yaptığı politikalarla refah seviyesinin en üst sıralara yerleştirmiştir. Asgari ücretin en yüksek olduğu ülkede, eğitim alanında önemli teşvikler sunulmuştur. Norveç, ülkesindeki yazarlara, heykeltıraşlara, ressamlara ayrı ödemeler yaparak sanatının gelişmesine öncü olmuştur.

Bir ülkenin gelişmişlik seviyesi belirlenirken dikkate alınan unsur sadece ekonomi değildir. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkelerden biri olan Hindistan, halkının büyük kısmı açlık sınırında yaşadığı için gelişmiş ülkeler arasında sayılamaz. Gelişmekte olan ülkeler, gelir eşitsizliğinin en fazla olduğu ülkelerdir. Bu ülkeler, sadece geliri yüksek olan halkın refah içerisinde yaşam sürmesine olanak tanır. Yoksul halkın yetersiz imkanları, gelişmiş ülkeler içerisinde sayılmasına engel olmuştur.

Cibuti ve Mali dünyanın gelişmekte olan ülkeleri arasında yer alır ve Afrika kıtasında önemli yerleri vardır. Cibuti, dünyanın en önemli liman kentlerinden biridir. Ülkede, 5 askeri üs bulunur. 1883 yılında kurulan ülke, 1997 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Yer altı zenginlikleri, liman kenti olması ve petrol sahibi olması, bağımsızlığının ilan etmesi ardından gelişmesi için ayrıcalık tanıyan etkenlerdir. Gelişmekte olan ülkeler, ekonomilerini büyütmek adına faaliyetler gösteren ve halkının refah seviyesini yükseltecek politikalar yapan ülkelerdir.

Dünyada gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerle birlikte gelişmemiş ülkeler de mevcuttur. Bu ülkelerin çoğunluğu sömürge altında olan veya toprakları işgal edilen ülkelerdir. Gelişmemiş ülkeler arasında; Kolombiya, Kamboçya, Somali gibi ülkeler yer alır. Bu ülkelerde halkın çok büyük kısmı açlık sınırında yaşar. Parası değersiz olan ülkelerde ödenen maaşlar oldukça düşüktür. Bu nedenle gelişmemiş ülkelerde uyuşturucu üretmek adına tarım yapılması oldukça yaygındır. Geçimi farklı şekilde sağlamayacak insanlar, yasa dışı yollara başvurarak bunu geçim kaynağı olarak görmeye başlamıştır.

Dünyadaki Tüm Ülkeler

Dünyadaki ülkeler; gelişmişlik seviyeleri, etnik kökenli veya siyasi ekonomik birleşimlerine göre sınıflandırılmıştır. Ülkeler arasındaki anlaşmalara göre tüm ülkeler, toprak bütünlüğünü korumaktadır. Aynı zamanda Arap ülkeleri, Türk ülkeleri, Avrupa ülkeleri, siyasi ve ekonomik çıkarlarını gözetmek adına anlaşmalara yer vermiştir. Etnik kökenler, ülkelerin arasındaki ilişkileri doğrudan etkileyen faktörlerdir.

Asya kıtası, dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan bölgedir. Senegal Japonya gibi ülkelerin yer aldığı Asya kıtasında ekonomisi en büyük olan ülke, Çin Halk Cumhuriyeti’dir. Nüfus yoğunluğundan dolayı halkının refah seviyesi düşüktür. Gelişmiş bir ekonomiye sahip olan ülkede işsizlik oranı çok yüksektir. Bu nedenle ucuz işçi çalıştırmak isteyen Avrupa ülkeleri, genellikle Çin’i tercih eder. Nüfusu kalabalık olduğu için alım gücü düşüktür. Çin, nüfus politikası uygulayarak halkının refah seviyesini yükseltme amacını uygulamaktadır. Çin’den sonra en kalabalık nüfusa sahip olan ülke, Hindistan’dır.

Ermenistan demokratik cumhuriyeti Asya’nın batısında bulunan Avrasya ülkelerinden biridir. Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve İran’a sınırları bulunur. Gelişmiş bir ülke değildir. Mimari yapıları, yaşam alanları, çevre politikaları ülkenin düzensiz görünmesine sebep olmuştur. Gürcistan, Ermenistan gibi Avrasya ülkeleri, gelişmekte olan ülkeler arasında yer alır. Asya kıtasının en gelişmiş bölgeleri Hong Kong, Çin ve Japonya’dır.

Dünyadaki Ülkeler 2 – Dunyadaki Ulkeler 3

Tüm Ülkeler

Dünya ülkeleri, etnik kökenlere göre oluşan toprak parçalarıdır. Millet kavramının ortaya çıkması ardından milliyetçilik doğmuş, tüm milletler etnik kökenleri birlikte yaşayabileceği kıtalar için savaşmıştır. Etnik kökenle birlikte devletlerin oluşmasındaki en önemli etkenlerden biri dindir. Din savaşları, dünyadaki ülkelerin büyük kısmının kurulmasında etkili olmuştur.

Mısır, Cezayir ve sudan ülkesi gibi Arap ülkeleri, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Arap ülkeleridir. Mısır, tarihine bakıldığında dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmuştur. Kültürü, İslam dinini kabul etmesi ardından değişmiş ve Arap ülkeleri arasında yer almaya başlamıştır. Arap ülkelerinin büyük kısmı, gelişmekte olan ülkelerdir. Bu ülkeler arasındaki din savaşları ve sömürgecilik, ülkelerin gelişmelerine engel olan en önemli faktörlerdir.

Dünyadaki Ülkeler

Dünyanın gelişmemiş veya az gelişmiş ülkeleri Afrika kıtasında yer alır. Gana ve Gine ülkeleri barındıran Afrika kıtası, uzun yıllar sömürge altında olan bölgelerden olduğu için gelişmemiştir. Dünyanın en zengin yer altı kaynakları, en önemli limanları bu ülkelerde bulunur. Gelişmemesinin sebebi, Avrupa ülkelerinin bu ülkeler üzerinden hak sahibi gibi zenginliklerini kullanmasından kaynaklanır. Özellikle Fransa, Afrika kıtasında sömürge altında tuttuğu ülkeler sayesinde refah seviyesini yükseltmiştir.

A İle Ülke

Almanya, dünyanın en gelişmiş Avrupa ülkelerinden biridir. Ülkenin resmi dili Almanya olsa da kozmopolit yapısından dolayı İngilizce, Türkçe gibi farklı diller de konuşulur. Almanya, Türkiye’den en çok göç alan ülkeler arasındadır. Türklerin özellikle savaş sonrasında işçi olarak çalışmaya gitmesi, Türk sayısında ciddi bir artış olmasına sebep olmuştur. Daha sonra aile birleşimi ile Almanya’ya yerleşen Türk aileleri ülkede büyük bir yere sahiptir.

Avusturya, dünyanın en büyük ekonomisine sahip ülkeler arasında yer alır. Kozmopolit bir yapıya sahip olması ile birlikte beyin göçü almak için teşvikler düzenler. Avusturya’ya gidecek olan AB vatandaşlarının vize almasına gerek yoktur. Türk vatandaşları ise gitme amacına göre vize türlerinden birine başvuru yapmalıdır.

Amerika, dünyanın en gelişmiş ülkesidir. Halkının refah seviyesi yüksek olan ülkede eğitim, sağlık, ulaşım gelişmiştir. Amerika, ülkesine yabancı uyruklu kişilerin gelmesi adına farklı vize prosedürleri uygular. Özellikle beyin göçü almak isteyen ülke, yüksek lisans ve lisans eğitimlerinin Amerika’da tamamlanması adına düzenlemeler yapmıştır.

Dünyadaki Ülkeler 3 – Dunyadaki Ulkeler 4

Vize Ülkeler

Dünya ülkeleri yabancı uyruklu kişilerin ülkelerine giriş yapmasına adına vize şartı koymuştur. Hırvatistan Nijerya, Almanya, Çin gibi bütün ülkelerin vize şartları değişiklik gösterir. Ülkeler, vize şartları ve vize evrakları gibi bilgileri konsolosluklarının web adresleri üzerinden paylaşmaktadır. Vize işlemlerinin yürütülmesinde yetkili kurum konsolosluklar ve vize merkezleridir.

Ülkelerden vize almak için gitme amacına göre başvuru yapabileceğiniz vize türleri vardır. Eğitim, çalışma, ticari, aile birleşimi, turistik vize türleri içerisinden bir vize türüne karar vermeniz ardından başvuru yapabilirsiniz. Ülkeler, tüm iş amaçlı seyahatler için çalışma izni alınmasını ve vize başvurusu yapılmasını gerekli kılmıştır. Çalışma izni ve oturum izni başvuruları, ülke sınırları içerisinde yapılır. Ermenistan Finlandiya, Hollanda, Amerika gibi ülkeler, teşvik imkanları sunarak yüksek lisans eğitimi alan kişilere daha kolay vize vermektedir.

Dünyadaki Ülkeler 4 – Dunyadaki Ulkeler 6

Vizesi Ülkeler

Dünya ülkeleri, ülkesine gelecek olan yabancı uyruklu kişilerin vize almasını zorunlu kılmıştır. Türkiye’den vize istemeyen ülkelere pasaport ile seyahat edebilir ancak sadece 90 gün konaklayabilirsiniz. Vizesiz yapılan seyahatlerde oturum izni ve çalışma izni alınması mümkün değildir. Arap ülkelerinin bir kısmına ve Asya ülkelerine vizesiz seyahat etme şansınız vardır.

Güney ülkeleri ve Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarının seyahatleri için vize almasını talep eder. Vize işlemleri, ülkelerin konsoloslukları tarafından yürütülür. Vize başvurusu yapacak kişiler, vize başvuru formu doldurması ardından randevu almalıdır. Randevu tarihinde gerekli evrakları teslim etmeniz ardından vize sonucunu bekleyebilir, vize aldıktan sonra ülkeye seyahat edebilirsiniz.

Gabon cumhuriyeti, Gine, Mali gibi ülkeler, Türk vatandaşlarının 90 günü geçmeyecek seyahatleri için vize istemez. Pasaport sahibi olan Türk vatandaşları, ülkeye pasaport ve kimlik kartı ile giriş yapabilir. Pasaport ile yapacağınız seyahatlerde çalışma ve oturum izni verilmez. 90 gün içerisinde ülkeye dönmeniz gerekir.

Etiyopya Kamboçya

Dünya ülkeler sınıflandırması, bulundukları kıtalar dikkate alınarak yapılmıştır. Etiyopya, Afrika kıtasında yer alan ülkelerden biridir. Etiyopya, Afrika kıtasının en büyük nüfusuna sahiptir. Bağımsız bir ülke olan Etiyopya, Türk vatandaşlarının 90 günü geçmeyecek seyahatleri için vize şartı koymamıştır. Kamboçya, Güneydoğu Asya’da yer alan nüfusu 15 milyonun üzerinde olan bir ülkedir.

Uruguay Ülkesi

Uruguay, 1828 yılında bağımsızlığını ilan eden Güney Amerika’nın doğusunda bulunan ülkelerden biridir. Uruguay Ülkesinde seyahat edecek olan Türk vatandaşları, 90 günü geçmeyecek seyahatleri için vizeden muaftır. Pasaport ve kimlik kartı ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. Çalışma ve oturum izni almak isteyen kişiler, ülkeye gitme amacına göre vize başvurusunda bulunmalıdır. Vize işlemleri, ülke konsolosluğu tarafından yürütülür.

Dünyadaki Ülkeler 5 – Dunyadaki Ulkeler 5

Ekvatordaki Ülkeler

Ekvator ülkeleri; Gabon, Kongo, Uganda, Kenya ve Somali gibi ekvator çizgisinin geçtiği ülkelerdir. Ekvator ülkesi olan ülkelerde kış ve yaz ayları yoktur. Havanın yıl boyu sıcak ve yağışlı olduğu ülkelerdir. Ekvator ülkeleri; Afrika, Asya ve Amerika kıtasında yer alan ülkelerdir. Ekvador, Kolombiya, Maldivler, Endonezya ekvator ülkeleridir. Bu ülkelere seyahat edecek olan Türk vatandaşları, 90 günü geçmeyecek seyahatleri için vizeden muaftır.

Bu ülkelere seyahat edecek kişilerin uzun süreli konaklaması için vize alması gerekir. Vize işlemleri, ülkelerin konsoloslukları veya yetkili vize merkezleri tarafından yürütülür. Vize almak isteyen kişilerin vize başvuru formu doldurması ve randevu alması ardından gerekli evrakları vize merkezine teslim etmesi gerekir. Ekvator ülkelerinden biri için aldığınız vize, diğer ülkelere seyahat etmenize olanak tanımaz.

Panama Cumhuriyeti

Panama, Orta Amerika’da bulunur ve Kolombiya, Kosta Rika ülkeleri arasında yer alır. Başkenti, ülke ile aynı adı taşıyan Panama’dır. Panama, Amerika’nın en pahalı ülkesidir. Güvenli bir ülke olmadığı için seyahat edecek kişilerin dikkatli olması gerekir. Panama, Türk vatandaşlarının 90 günü geçmeyecek seyahatleri için vize talep etmez.

Ülkeden vize alınmasına gerek kalmadan seyahat edebilir ve 90 gün kadar konaklayabilirsiniz. Ancak ülkeye çalışma, eğitim alma, aile birleşimi, ticari amaçlarla gidecek kişilerin vize alması zorunludur. Vize başvurularını ülke konsolosluğuna ve yetkili vize merkezlerine yapabilirsiniz. Vize alacak kişilerin başvuru formu doldurması, vize talep dilekçesi yazması gerekir. Randevu tarihinde gerekli belgelerin tümünü teslim ederek başvuru yapabilirsiniz.

Uruguay Çek Cumhuriyeti

Ekvator Uruguay Türkiye’den vize talep eden ülkeler değildir. Uruguay seyahati yapacak olan Türk vatandaşları, pasaport ve kimlik kartı ile ülkeye seyahat edebilir. 90 gün kadar ülkede vizesiz konaklama hakkı vardır. Ancak vizesiz seyahat eden kişiler, oturum izni ve çalışma izni alamaz. Çalışma, eğitim, ticari, aile birleşimi gibi amaçlarla gidecek kişilerin, ilgili vize türlerine başvuru yapması gerekir.

İlginizi Çekebilir;

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×