Dubai Vatandaşlık İşlemleri - Schengenvize.net
Dubai Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Dubai Vatandaşlık İşlemleri

Dubai Vatandaşlık Başvuru İşlemi 2021

Dubai vatandaşlık işlemleri, günümüzde oldukça sık talep ediliyor. Dubai’de yaşam sürdüren yabancı uyruğa sahip olan göçmenlerin vatandaşlık alabilmesi için pek çok kolaylık sunuyor. Dubai oturma izni gibi durumlar yabancıların vatandaşlığa geçebilmek için kullanacakları yöntemi belirlemek açısından oldukça önemlidir.

Dubai Vize Başvurusu: Kesin Kılavuz 2021

Dubai vatandaşlığına geçmek için öncelikle ülke vatandaşının tamamen özgür bir şekilde karar vermesi gerekiyor. Dubai vatandaşı olması ile birlikte kişiye birçok avantaj sunulacaktır bu avantajlardan bazıları ise seçme seçilme hakkı, Dubai’de memur olabilmek ve bunun gibi birçok imtiyaz hakkı kişiye verilecektir.

Çeşitli amaçlarla Dubai vatandaşlığı almak isteyenlerin Dubai vatandaşlığına geçmeleri için öncelikle vatandaşlık haklarının önemli unsurların bir araya getirilmesi gerekiyor. Dubai’de bir süredir ikamet eden kişilerin gereken koşullara en iyi şekilde yerine etmesi ve bu kuşların eksiksiz bir şekilde tamamlanması Dubai vatandaşlığı almak için oldukça önemli olmaktadır.

Vatandaşlık almanın tek yolu 10 yıllık evliliktir. Fakat şunu da belirtmeliyiz ki bu durumda gayrimüslimler için bir netlik bulunmamaktadır.

Vatandaşlık İçin Gerekli Şartlar

Dubai tarafından mevcut olan konum ve statü korunmak istiyor. Bundan dolayı vatandaşlık işlemleri yapılırken oldukça detaylı bir süreç gerçekleşiyor. Vatandaşlığa geçmenin ulusal yöntemi evlenmektir. Ancak eğer bir kişi uzun yıllar Dubai’de devlete hizmet vermiş ise bu durum kapsamında eğer uygun görürse o kişiye Dubai vatandaşlık hakkı verilebilir.

Bunun dışında ise işverenler şirket en büyük katkıda bulunan kişilere için sınırsız bir çalışma ve ikamet izni verebiliyor. Buna ilave olarak Dubai’de Doğan yabancı çocuklara da yerel vatandaşlık hakkı verilmemektedir. Yabancı çocuklara otomatik olarak ailelerin uyrukları verilmektedir

Diğer ülkelerde ülke vatandaşı kabul edilirken Birleşik Arap Emirlikleri bunu kabul etmemektedir. Dubai’de doğum yapıldığı takdirde bunun etkilerini iyi bir şekilde bilmeniz gerekiyor. Doğum sonrası çocuk etkilemez fakat çocuk ve ailesi gibi aynı Vatandaşlık ve ikamet hakkı durumundan yararlanamayabilir.

Dubai Vatandaşlık İşlemleri
Dubai Vatandaşlık İşlemleri

Vatandaşlık başvurusunda bulunabilmek için gerekli evrakların tamamlanması gerekiyor. Bu Evrakları evraklar ise şu şekilde;

• Pasaport (en az üç veya dört fotokopi olması yararlıdır),

• 6 adet vesikalık fotoğraf,

• Evlilik sertifikası (varsa),

• Tüm aile bireyleri için doğum belgeleri,

• İşçiler için emek / kiracılık sözleşmesinin bir kopyası gerekebilir,

• Sponsorun pasaport kopyası,

• Seyahat sigortası gibi belgeler olmaktadır

Dubai Oturma İzni Ve Evraklar

Dubai oturma izni almak çok kolay değildir. Oturum iznini sorunsuz bir şekilde alabilmek için maddi ve yatırım anlamında iyi bir durumda olması gerekiyor. Dubai oturma izni almak için iki farklı yol bulunuyor. Bu durumda ilk alternatif yol şirket kurulması olacaktır. Kurulmuş olan şirketin oturma izni almak isteyen kişinin üzerine olması başvurunun olumlu sonuçlanmasını sağlar. Oturma izni alacak kişilerin mülk sahibi olması alternatiftir.

Dubai oturma izni işlemleri ülkemiz üzerinden yapılamamaktadır. Oturma izni alabilmek için tek girişli 90 günlük vize alınarak Dubai’de bulunan Yabancılar ve İkametgah Müdürlüğü’ne gidilmesi gerekiyor. Böylece başvuruların şahsen yapılması gerekmektedir.

Bu durum oldukça önemli olmaktadır. İkinci alternatif seçenek ise Dubai içerisinde herhangi bir bölgede ev almak olacaktır. Ancak bu durumların bazı şartları bulunuyor. Bu şartlar ise şu şekildedir; 18 yaşın üzerinde olunması ve bununla birlikte ikametgah için kurulan şirketin imzalı ve damgalı başvurusu gerçekleşmelidir. Aynı zamanda Pasaportu için ideal olacak biyometrik bir fotoğraf tercih edilmelidir.

Giriş izni orijinal olmalıdır. Buna ilaveten sağlık kontrolü ve sağlık raporu, parmak izi gibi detaylar gereklidir. Serbest ticaret bölgesine ait olan lisansın da bir kopyası teslim edilmelidir. Şirketinize ait olan isim kaydının bir örneği bulunmalı. Hazırlanan belgeler İngilizce ya da Arapça Birleşik Arap Emirlikleri tarafından onaylanan belge gerekiyor. Elçilik tarafından sizlerden ek belgeler istenebilir. Verilen oturma izinleri genel olarak üç yıla kadar geçerli olmaktadır. Ardından ise yenilenmesi gerekir. Eğer aileniz içinde oturma izni alınacak ise şirket üstünden başvuru gerçekleşebilir.

 Evlilik Yolu İle Dubai Oturma İzni Almak

Evlilik yolu ile Dubai oturma izni almak için çeşitli evraklar gerekiyor. Vize başvuru formu ve bununla birlikte Dubai vize başvurusunda kullanılacak bilgilerin beyan edilmesi ve bunu destekleyen ıslak imzalı iki nüsha hazırlanması şarttır. Diğer belgeler ise şu şekildedir;

• Biometrik Fotoğraf, Dubai’de aile birleşimi başvurularında kullanacak fotoğrafla mutlaka 3 adet ve 3,5 ölçülerinde olması gerekiyor. Aynı zamanda bu fotoğrafta başvuru yapacak kişinin güncel hali bulunmalı.

• Pasaport, Dubai’de aile veya akraba ziyaretinde vize başvuruları için tercih edilecek pasaportlar mutlaka en az 10 yıl içerisinde çıkarılmış olup Dubai’den döndükten sonra ise minimum 3 ay geçerli olan vizelerin işlenebilmesi için 2 adet boş sayfa bulunması gerekiyor.

• Nüfus Cüzdanı,

Dubai aile birleşimi konusunda vize işlemleri yapacak kişinin güncel tarihi ve ikamet adreslerinin bilgileri inceleyerek düzenlenen tam vukuatlı nüfus kayıt örneği olmalı.

• Uluslararası Evlenme Kayıt, bu belgede yabancı uyruklu eşin bilgileri içerilmelidir.

• Muvafakatname, eğer evlenecek kişi 18 yaşından küçük ise aile onayını alması gerekiyor.

• Doğum belgesi, Dubai vatandaşı olan eş eğer daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyorsa doğum belgesi almalıdır.

• Boşanma kararı, daha önce evlilik yapıp evlilikler bittiyse yani boşalma gerçekleştiyse bunu Arapça tercüme edilerek sunulması gerekiyor.

• Oturma izni belgesi, Dubai’deki eşe ait olan oturma izni belgesi verilmelidir. Bununla birlikte kimlik fotokopisi gibi detaylar da yer almalıdır.

• Arapça belgesi, oturma başvurusunda bulunacak kişilerin Arapça bildiğine dair belge sunmaları gereklidir.

Dubai vizesi en kolay nasıl alınır; >> schengenvize.net/dubai-vize bağlantısın’dan yeni yılda hazırlanan kesin kılavuza ulaşabilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri Vatandaşlık

Bilindiği üzere eskiden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yabancılara vatandaşlık hakkını yalnızca evlilik yolu ile ve belirli koşullarda sağlıyordu. Ancak ülke nüfusunun çeşitlenmesi ve ekonominin güçlenmesi adına BAE artık uzun süredir ülkede ikamet eden kimselere de vatandaşlık tanımaktadır. Fakat Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlık hakkı kazanmak sanıldığı kadar kolay değildir.

Hayat standartlarının epey yüksek olduğu emirlikleri içerisinde bulunduran BAE’de en çok öne çıkan ülke Dubai. Bu yüzden kişiler en çok Dubai vatandaşlık şartları konusunu merak etmektedir.

BAE vatandaşlık şartları ve Dubai vatandaşlık şartlarının aynı şey olduğunu en baştan belirtelim. Daha sonra, bu emirliklerde vatandaşlık hakkı kazanabilmek için hangi şartların istendiğine bir göz atalım.

Öncelikle Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlık başvurusu yapabilmek için konut sahibi olunması şart. Daha sonrasında BAE Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan bir ya da birden fazla patent sahibi olunması da şartlar arasında. Eğer mesleğiniz doktorluksa o zaman özgün bir bilim dalında uzmanlaşmalı ve çalışmalar yapıyor olmalısınız. Aynısı sağlık görevlileri için de geçerli. Eğer bilim insanı iseniz o zaman sektör içerisinde en az 10 yıldır aktif olarak çalışmalı ve halen daha bir üniversitede ya da özel bir kuruluşta çalışıyor olmalısınız.  Eğer sanatçı, yazar ya da entelektüelseniz o zaman mutlaka uluslararası bir ödül almış olmanız gerekmektedir.

Dubai maaşları konusunu merak edenler için kesin fiyatlar verilmemiş ama dünyanın en şanslı vatandaşları olduğunu bilenler maaşların ne kadar yüksek olabileceğini de tahmin edebilmektedir. Burada çalışma saatleri 09.00’dan öğleden sonra 14.30’a kadar. Çoğu kişi de çalışmayıp devlet tarafından verilen maaş ile hayatına devam ediyor.

Dubai vatandaşlığı avantajları arasında özellikle evlilik kurumu için tanınan imkanlar hayret verecek türdendir. Örneğin; iki Dubai vatandaşı evlendiğinde onlara özel bir arsa veriliyor. Bir kereliğe mahsus olmak üzere evlenen kişilerin tüm borçları siliniyor, BAE vatandaşı bir kadınla evlenildiğinde 20 bin dolar destek veriliyor ve daha pek çok avantaj sağlanıyor.

Ayrıca ülke vatandaşlarına eğitim tamamen ücretsizdir. Başarılı olunduğu takdirde burada okuyan öğrenciler yurtdışında okumaya gönderiliyor ve tüm masrafları karşılanıyor. Durumu kötü olan vatandaşlara devlet tarafından yardım ediliyor. Elektrik, su gibi faturaların ödenmesine de devlet yine destek sağlıyor. Ülkede bunun gibi daha pek çok avantaj sağlanmakta olup düzenlenen yasalarla birlikte bu imkanlar artırılmaktadır.

Dubai’de Oturum İzni Almak

Dubai vizesi için farklı çeşitte vize türleri bulunur. Turistik vize, eğitim vizesi, çalışma vizesi ve oturum vizesi. Dubai oturum izni almak için gerekli koşullar oldukça zorludur. Dubai oturum izni için başvuru yapan kişinin Dubai’de ciddi miktarda yatırımı ve maddi olanakları olması gerekir.

Dubai’de çalışmak için nasıl gidilir, öncelikle çalışma izni almak gerekir. Çalışma izin belgesi olmadan gidildiği zaman, yakalanılması durumunda ya maddi olarak ceza, ya da hapis cezası verilmekle birlikte kaçak olarak sicile işlenmesi de söz konusu olacaktır. Aynı zamanda sınır dışı edilme ile de karşı karşıya kalınabilir.

Dubai’de çalışmak için gerekli şartlar arasında en önemlisi, öncelikle bir firma ile anlaşmak gereklidir. Bu firma Çalışma vizesi alım sürecinin her aşamasında başvuru sahibine sponsor olmalıdır. Ayrıca öncelikle 90 günlük bir vize alındıktan sonra çalışma iznini almak için başvuru Dubai’de yapılmalıdır.

Dubai’de yaşamak için gerekenler arasında en önemlilerinden bir tanesi mesleki yeterliliktir. Sponsor olacak firmanın çalışma alanına uygun uzmanlık alanı, eğitim ya da tecrübe gereklidir. Mesleki yeterliliğinin olduğu belgelenerek deneyim süresi de belirtilmelidir. İngilizce bilgisinin olması da son derece önemlidir. Dubai’de çalışma vizesi alındığı zaman aynı anda oturum vizesi de alınmış olacaktır.

Dubai vatandaşlığı nasıl alınır, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından Dubai’de yaşayan, çalışma ve oturum izni olan yabancılar için bazılarına vatandaşlık verileceği duyurulmuştur. Bu sebeple özel yetenekli kişiler, doktorlar, mühendisler ile birlikte sanatçıların daha çok değerlendirildiği, vatandaşlık sürecinin daha çabuk gerçekleştiğini belirtmişlerdir. Ülkeye değer katan kişiler vatandaşlık sürecine dâhil edilecektir. Ayrıca Dubai’de vatandaşlık almanın tek yolu evliliktir. Fakat evliliğin en az 10 yıl devam etmesi halinde vatandaşlık verilir. Dubai vatandaşı olan bir kişi ile evlilik yaparak ve 10 yıl evli kalınarak oldukça kolay bir şekilde vatandaşlık alınabilir.

Dubai’de vatandaşlık almak pek çok anlamda avantaj sağlayacaktır. Dubai vatandaşlığı avantajları arasında seçme ve seçilme hakkı ile birlikte hem özel kurumlarda hem de devlet kurumlarında iş bulabilme imkânı verir.

Dubai vatandaşı olmak isteyen kimse örnek bir vatandaş olmalıdır ve sicili temiz olmalıdır. Gerekli koşullar tamamıyla yerine getirilmelidir. Oldukça detaylı olarak ilerleyen bu süreç içerisinde bir kişi eğer Dubai sınırları içerisinde uzun yıllar çalışmış ise uygun görülmesi halinde vatandaşlık hakkı verilebilir. Ayrıca uzun yıllar çalışılan iş yerleri de sınırsız olarak çalışma izni verebilir.

Dubai’de Yaşamak İçin Gerekenler

Dubai içerisindeki önemli iş imkânları ile birlikte Dubai’de çalışmak ve yaşamak ile ilgili tüm dünyada talepler artmış durumdadır. Dubai’de yaşayan yabancılar, geldikleri zaman daha uzun süre kalmayı planlarlar. Dubai’de yaşamak için gerekenler arasında en önemlisi maddi yeterliliğin yüksek olmasıdır.

Dubai’de oturum izni almak için başvuru sahibinin maddi olarak Dubai’ye önemli yatırımlar yapmış olması gerekir. Bunun haricinde oturum izni alabilmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki Dubai’de ev satın almak, ikincisi ise Dubai sınırları içerisinde şirket kurmaktır.

Şirket kurulduğu zaman şirket sahibi başvuru sahibi ile aynı kişi olmalıdır. Yani şirket, oturum sahibi olacak kişinin adına kayıtlı olmalıdır. Satın alınan ev de başvuru sahibinin adına kayıtlı olmalıdır. Dubai’de yaşamak için başvuru yapacak olan kişilerin satın aldıkları mülkler kendi adlarına olmalıdır.

Dubai’de şirket kurarak oturum izni alabilmek için öncelikle şirket sahibi olacak kişinin 18 yaşından büyük olması gerekir. Birleşik Arap Emirlikleri bölgelerinden birisi için başvuru yapılmalıdır ve bu serbest ticaret bölgesi içerisinde şirket kurulmalıdır. Şirketin yeri ile ilgili olarak bir ikametgâh alınması gerekir ve bu da şirket tarafından ıslak imzalanmalı ve damga vurulmuş evrak ile ikametgâh alınabilir. Ayrıca pasaporttaki fotoğrafa benzeyen, 2 adet biyometrik fotoğraf da başvuru evrakları ile birlikte verilmelidir.

Dubai’de yaşayan Türkler, çok sayıda iş kolunda çalışırlar. Oldukça pahalı bir ülke olan Dubai’de de aslında maaş oranları da bir o kadar yüksektir. Yaşam ve iş deniline dünyadaki sayılı yerlerden birisi olarak ön plana çıkan Dubai, birçok kişi tarafından yerleşilmek istenen ülkelerdendir.

Dubai’de maaşlar, bir garson olarak yeni başlandığında 410 dolar maaş ile başlanarak 1100 dolara kadar iş bulunabilir. Bir mağaza satış danışmanı 1100 ile 1650 dolar arasında maaş alır. Diş doktoru ise ortalama 6 bin dolar civarı aylık para kazanabilir.

Dubai’de vatandaşlık almak için de Dubai için 90 günlük vize almak ve bu süre içerisinde Dubai’deyken oturum ya da çalışma iznine başvuru yapmak gerekir. Bunun için de şirket açmak, evlilik yapmak ya da Dubai’den ev satın almak gibi yolları vardır.

Dubai’de yaşam masrafları 2020 yılı için oldukça yüksek düzeydedir. Örnek vermek gerekirse bir şişe su bile 68 dolardan satışa sunulması büyük tepki toplamıştır. Dubai vatandaşlık maaşları, yerli halk için asgari ücret olarak 3700 Birleşik Arap Emirliği Dirhemidir. 6222 TL’ye karşılık gelen asgari ücret tarifesi yabancı çalışanlara uygulanmaz. Her firmanın yabancı işçi maaşı farklı olabilir.

Dubai Oturma İzni Nasıl Alınır?

Dubai’den oturma izni almanız için öncellikle vize işlemlerinizi tamamlamış olmanız şartı vardır. Daha sonra bulunduğunuz bölgenin belediyesine giderek, oturma izni talep edebilirsiniz.

Dubai Vize Başvusu Nasıl Yapılır?

Dubai vize başvuru işlemleriniz için Türkiye’den Arap Emirlikleri konsolosluğuna giderek randevu ve başvuru başlatmanız gerekir.

Dubai Vize Veriyor Mu?

Dubai’yi Türkiye’den geçişler için 90 günlük vize vermektedir. En az 30 günlük vize alma imkanı sunacaktır.

Dubai Vatandaşlık İşlemleri Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×