Çekya Aile Birleşimi Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Çekya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Çekya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Çekya Aile Birleşimi Vize Başvurusu

Türkiye’de ya da Çek Cumhuriyeti’nde evlilik bağı ile bağlanmış biri Çek vatandaşı ve diğeri Türk vatandaşı bir çiftin Çek Cumhuriyeti’nde birleşmeleri için Türk olan vatandaşın uzun süreli Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir.

Çekya Çalışma İzni Vize İşlemleri

Ayrıca bir anne ya da baba Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan evladının yanına yerleşmek için de yine bu vize türünden alması gerekmektedir. Ya da tam tersi Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan ebeveynlerin Türkiye’de ikamet eden çocuklarını yanlarına almak için de yine bu vize türüne başvurmaları gerekmektedir.

Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan kişinin Çek vatandaşı olma şartı yoktur. Oturum izni olması yeterlidir.

Çekya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Aile birleşimi D tipi vize olduğu için yani uzun süreli bir vize türü olduğu için kişinin direkt olarak İstanbul’da yer alan Çekya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na ya da Ankara’daki Çek Büyükelçiliği’ne bizzat başvuruda bulunması ve evrakları teslim etmesi gerekmektedir.

Başvurduğunuz başkonsolosluk ya da büyükelçilik sizden fazladan evrak isteyebilme hakkını ve başvuru belgelerinizden bir ya da daha fazlasının orijinalini isteme hakkını saklı tutmaktadır. Bu gibi sebeplerle Çekya aile birleşimi vizesi çıkma süresi uzayabilmektedir.

Çekya Aile Birleşimi Vize İşlemleri
Çekya Aile Birleşimi Vize İşlemleri

Öncelikle başvuru tarihinize kadar evraklarınızı tamamlamanız sonrasındaysa parmak izi işlemi için randevunuzu almanız gerekir.

Randevunuz ileri bir tarihe verilebileceğinden seyahat planınızdan olabildiğince erken başvuruda bulunmanız lehinize olacaktır.

Parmak izi işlemi ve vize harcı ödemesini de tamamladıktan sonra bekleme sürecine geçebilirsiniz. Vize çıkasıya kadarki bekleme süresinde C tipi yani kısa süreli vizenizi alarak Çek Cumhuriyeti’nde ailenizle vaktinizi geçirebilirsiniz.

Vize çıktıktan sonra da size tanınan en kısa zamanda Çek Cumhuriyeti’nin yabancılar şubesi bölümünden uzun süreli oturumunuzu sağlayacak kartınızı almanız gerekmektedir.

O halde başvuruda bulunmanız ve Çek Cumhuriyeti aile birleşim vizesi alabilmeniz için gerekli toplamanız gereken evraklar nelerdir?

Çek Cumhuriyeti Aile Birleşim Vizesi Evrakları

Uzun süreli vize almak isteyen kişinin toplaması gereken evraklar olduğu gibi, Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan eşinin ya da çocuğunun da toplaması gereken evraklar vardır. Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesi evrakları şunlardır:

  • Pasaport: Daveti yapan ve vize almak isteyen kişinin ayrı ayrı pasaportlarının fotokopisi gereklidir. Pasaport eski (10 seneyi geçkin) olmamalıdır. En azından 2 sahifesi boş olmalıdır. Evlilik sebebiyle alınmak istenen uzun süreli bir vize için pasaportun yenilenmiş olması gerekmektedir. Bunun için de öncelikle kadınlar nüfus kağıtlarındaki soyadı değişikliği sebebiyle nüfus müdürlüklerinden soyadlarını değiştirmeleri gerekmekte ve yeni nüfus kartlarını almaları gerekmektedir.
  • Nüfus kâğıdı ya da kartı: Çok eski olmaması ve fotoğrafın güncel olması gerekmektedir. Her iki tarafın yani Çek Cumhuriyeti’nde ikamet eden kişinin ve oraya yerleşmek isteyip vize çıkarmak isteyen kişinin de nüfus kartlarının fotokopisini vermesi gerekmektedir.
  • Vatandaşlık belgesi: Bu belge sadece Çek Cumhuriyeti’nde oturan kişiden talep edilmektedir. Vatandaşlık belgesi yerine Çek Cumhuriyeti oturum belgesi de kabul görmektedir.
  • Eve ait kira kontratı ya da tapu: Sadece davet eden kişiden alınan Çek Cumhuriyeti aile birleşim vizesi evrakları arasında yer alan bir belgedir. Davet eden kişi kirada oturuyorsa kira kontratı fotokopisi gerekliyken; davet eden kişi ev sahibi ise ev tapusunun fotokopisi gerekmektedir.
  • Davetiye: Çek Cumhuriyeti’nde yaşayan aile ferdinden gelecek bir davetiye de gerekli evraklar arasındadır. Davetiyenin aslı olması gerekmektedir. Fotokopisi kabul edilmemektedir.
  • Formül B: Yani uluslararası geçerliliği olan evlilik kayıt örneği demektir. Bu evrak evli çiftlerin birleşimi için gereklidir. Uluslararası geçerliliği olmayan Türkçe bir evrak kabul görmemektedir. Formül B adıyla bilinen bu belgeyi evliliğinizin ardından nüfus müdürlüğünüzden alabilirsiniz.
  • Maaş belgeleri: Hem Türkiye’de yaşayana ait hem de Çek Cumhuriyeti’nde davet edene ait maaş bordrosu da Çek Cumhuriyeti aile birleşimi belgeleri arasında yer almalıdır. Maaş bordroları şirket tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır.
  • Tam Teşekkül Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: İçerisinde adres bilgileri de yer alan aile bilgileri hakkında ayrıntılı bilgiler içeren nüfus kayıt örneğini nüfus müdürlüklerinden alabilirsiniz ya da e-devlet şifrenizle e-devlet üzerinden de temin edebilirsiniz. Bu belge içerisinde evlilikler, boşanmalar, çocuk sayıları vs. gibi bilgiler yer almaktadır.
  • Biyometrik özellikte 2 adet fotoğraf: Schengen standartlarına uygun ölçülerde ve beyaz fonda ayarlanmış olan 2 adet biyometrik fotoğraf da aile birleşimi vizesi için gerekli bir belgedir. Her iki fotoğrafın da birbirinin aynısı olması önem arz etmektedir. Daha önceden her hangi bir vizede kullanılmamış olması ve son 3 ayda çekilmiş olması şartı vardır.
  • İkametgâh Belgesi: Nerede oturduğunuzu bilgilendiren ve kanıtlayan belgedir. Bu belgeyi adresinizin bağlı olduğu mahalle muhtarınızdan ya da e-devlet üzerinden şifrenizi girerek alabilmektesiniz.
  • Sağlık raporu: Vize alacak kişinin herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını gösteren rapor.
  • Sağlık sigortası: Schengen ülkelerinde geçerliliği olan ve en azından 60.000 Euro’luk teminata sahip sağlık sigortası Çekya aile birleşim vizesi için verilmesi gereken önemli evraklar arasındadır.
  • Adli sicil kaydı: Herhangi bir suç işlememiş olduğunuza dair durumunuzu belgeleyen adli sicil kaydınız da bulundurulması gereken evraklar arasındadır.
  • Çekya Uzun Süreli Vize Başvuru Formu: Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nun resmî sitesinden çıkartabileceğiniz Çekya uzun süreli vize başvuru formu İngilizce olarak ve evraklarınızla tam bir uyum içerisinde doldurulmalıdır. Form toplamış olduğunuz evraklarla ilgili özet bilgileri ister niteliktedir. Sizden kimlik bilgilerinizin yanı sıra neden vize almak istediğiniz ve vizeyi aldığınızda kimin yanında kalıp hangi uçakla seyahat edeceğinize kadar pek çok bilgiyle ilgili soruların cevapları istenmektedir. Evrakın sonunda yer alan taahhütname ıslak imza ile imzalanmalıdır.

Evraklarınızın eksiksiz ve tam olmasına aralarında bir çelişki bulunmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aralarında çelişki bulunan (örneğin pasaport soyadınızla kimlik soyadınızın uyuşmaması) evraklar konsolosluk tarafından Schengen vize başvurusu reddi ile sonuçlanacaktır.

Ayrıca tüm evraklarınızı eksiksiz ve tam olarak doğru şekilde toparlamanıza rağmen vizenizin kesin olarak çıkacağını hiç kimse garanti edemez.

Başvurunuzun onaylanıp onaylanmayacağı reddedilip reddedilmeyeceği tamamen Schengen Konsolosluğu’nun vereceği karara bağlıdır.

Vizeniz reddedildiği takdirde tekrardan başvurmak için ayrıca fotoğraf çektirmeli, eski fotoğraflarla başvurmamalı, vize harcını da tekrardan yatırmalısınız. Vizeniz kabul edilmediğinde yatırmış olduğunuz harç parası size geri iade edilmemektedir.

Çekya vizesi için yeni hazırlanan ve en güncel evrak listesine >> schengenvize.net/cekya-vize-evraklari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti Aile Birleşim Vizesi Ücreti Ne Kadar

Seyahatinizin uzunluğuna ve yaş gruplarına göre Schengen vizesi ücretleri değişiklik göstermektedir. Ücret konsolosluk tarafından belirlenmekte olup her bir birey için ayrı ayrı alınmaktadır.

Herhangi bir kişi almış olduğu vizeyi bir başkasına satamaz ya da bir vize birden fazla defa için kullanamaz. Ayrıca aracı firmalar da ekstra ücret talep edebilmektedir.

Çek Cumhuriyeti Aile Birleşim Vizesi Ne Kadar Sürede Onaylanır

Bütün evraklarınızın teslimi ve parmak izi işleminizin ardından Çek Cumhuriyeti aile birleşim vizesi sonucunun 1 hafta ile 10 gün arasında çıkması beklenir. Ancak ekstra evrak istenmesi gibi durumlarda ya da evrakların orijinallerinin istendiği durumlarda süreç uzayabilmektedir. Bu sebeplerden net bir takvim söylemek doğru olmayacaktır. Ayrıca parmak izi işlemi için de randevu alınacağı hesaba katılırsa seyahat planlarınızı yaparken en azından 1 ay öncesinden Schengen aile birleşim vizesi başvurusunda bulunmanız gerekir.

Çek Cumhuriyeti Aile Birleşimi Vizesi

Çek Cumhuriyeti aile birleşimi vizesi evlilik, akraba ziyareti gibi etmenler doğrultusunda alınır.

Çek Cumhuriyeti Vatandaşı İle Evlilik

Çek Cumhuriyeti vatandaşıyla evlilik işlemleri, aile birleşimi vizesi ile alınır.

Çek Cumhuriyeti İşçi Vizesi

Çek Cumhuriyeti işçi vizesi, başvuru formunda işçi olarak belirtme yaparak alınabilmektedir.

Çekya Aile Birleşimi Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×