Avusturya Vatandaşlık Vize İşlemleri - Schengenvize.net
Avusturya Vizesi: Gerekenler ve Vize Ücreti

Avusturya Vatandaşlık Vize İşlemleri

Avusturya Vatandaşlık Vize Başvurusu

Avusturya oturum izni başvurusu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından yapılan ve süresi 6 ayı geçen başvurulardır. Oturum izni başvurusunda Ulusal Vize başvurusu yapılmalıdır. Avusturya’nın Schengen ülkeleri arasında olması nedeniyle 90 günü geçen ülke girişlerinde Ulusal Vize alınması gerekmektedir. Aynı zamanda oturum için izin başvurusunu, çalışma vizesi, öğrenci vizesi veya Aile Birleşim vizesi ile aynı anda yapabilirsiniz.

Avusturya Vize Başvuru Formu İşlemleri

 Avrupa içerisinde geçerli olan tüm şartlar Avusturya içinde geçerli olmaktadır. Dil şartı pek çok Avrupa Ülkesi gibi Avusturya içinde bulunmaktadır.

Başvuruda bulunan kişilerin Avusturya Konsoloslukları tarafından düzenlenen dil sınavlarına girmesi gerekmektedir.

Sınavdan geçerli bir not alınmadığında tekrar sınava girmeniz gerekmektedir. Kişilerin Avusturya’da yaşama ve hayata uyum sağlayabilmesi nedeniyle dil şartı bulunmaktadır. 

Avusturya Vatandaşlığı Kaç Yıl?

Çıkartılan yeni yasaya göre Avusturya’da yaşayan yabancılara vatandaşlık hakkı tanınması için 30 yıllık ikamet etme şartı korunmuş ancak kişisel ve mesleki uyumlulukların sağlanması halinde bu şart 15 yılda indirilmiştir.

Avusturya D Tipi Vize Nedir?

Avusturya D tipi vizesi ülkede 6 aydan fazla kalmak isteyenler için verilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları D tipi vize başvurularını konsolosluk ya da büyükelçiliğe randevu alarak yapmalıdır.

Avusturya Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Avusturya vatandaşlığı için yapılacak olan başvurular belli standartlara göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Başvuruda doğuştan kazanılan haklar ve yasal yollar hakkında bilgi sahibi olmak başvurunun olumlu sonuçlanmasını etkiler.

Avusturya Oturum İzni Nasıl Alınır?

Avusturya Vatandaşlık Vize İşlemleri
Avusturya Vatandaşlık Vize İşlemleri

Avusturya vatandaşı olan bir eşiniz var ise bu şekilde Avusturya oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Aile birleşimi vizesi ve çalışma izni başvuruları da oturum izni için kullanılabilir.

Avusturya için oturum izni almanın koşulları oldukça detaylıdır. Ülke içine sağladığınız uyumun önemli olmasının yanı sıra Avusturya’da kalmak için geçerli olan bir neden sunmanız gerekmektedir.

Sahip Olunan Avusturya Oturum İzni İçin Yenileme Süresi Nedir?

Oturma izni başvurusu onaylandıktan sonra 12 ayda bir izni yeniletmeniz gerekmektedir. Bu yeniletme işlemleri de ilk başvuru gibi detaylı olacaktır. Son zamanlara bırakılmaması gerekmektedir.

Avusturya Oturum İzni İçin Gerekli Olan Evraklar

  • Başvuru Formu

Avusturya oturum izni başvurusu sırasında doldurmanız gereken başvuru formu eksiksiz ve hatasız olmalıdır. Beyan ettiğiniz diğer evraklarınızla kesinlikle çelişmemelidir.

  • Biometrik Fotoğraf

Güncel halinizi gösteren ve 3 aydan eski olmayan biometrik fotoğraf 35×40 mm boyutlarında olmalıdır. Arka fonu beyaz olması gereken fotoğrafta yüzünüzün net, kulaklarınız açıkça belli olması gerekmektedir.

  • Pasaport ve Fotokopisi

Avusturya oturum izni başvurusunda ibraz etmeniz gerekenlerden biri de pasaportunuzdur. 10 yılı geçmemiş olma şartının yanında bir de Avusturya’ya gidiş tarihinizden sonra da pasaportunuzun geçerlilik süresinin uzun olması gerekmektedir. Sayfaları buruşuk ve deforme olmamış pasaportunuzun en az 2 sayfası boş olmak zorundadır. Başvuru yaparken pasaportunuzun orijinali ve tüm dolu ve boş sayfalarını içeren fotokopilerinin yanınızda olması gerekmektedir.

  • Türkiye İçinde İkametgah Adresi

Başvuru yapacak kişinin ve ailesinin Türkiye sınırları içerisinde nerede yaşadığını bildiren açık adresli ikamet belgesi başvurusu sırasında beyan etmeniz gereken evraklardan biridir.

  • Uluslararası Evlenme Cüzdanı

Eğer bir Türk ile evli iseniz aile cüzdanınızı başvuru sırasında beyan etmeniz gerekir. Evlenme belgenizin apostilli ve tercüme edilmiş bir şekilde teslim etmeniz gerekmektedir.

Şayet yabancı uyruklu biri ile evli iseniz evlenme belgenizin yanında eşinizin Avusturya’daki ikamet bilgilerini içeren belgeyle birlikte başvuracağınız yere teslim etmeniz gerekmektedir.

  • Avusturya’da Çalışılacağına Dair Yazı

Avusturya oturum izni başvurusu sırasında orada çalışacağınız firmanın önceden belli olması gerekmektedir. Başvurusu sırasında oradaki firmanın yazacağı belgeyi sunmanız gerekir.

  • Avusturya İçerisinde Yaşayan Eş Pasaport Fotokopisi

Evli iseniz ve eşiniz Avusturya’da yaşıyor ise o zaman oturum izni almak için eşinizin pasaport fotokopisini başvurunuz sırasında mutlaka teslim etmeniz gerekir.

  • Maddi Yeterlilik Belgeleri

Avusturya’da sıkıntı çekmeden yaşayacağınızı kanıtlayacak belge sunmanız gerekir. Bu belgeler banka ve kurumların imzalarıyla birlikte net ve doğru bir şekilde sunulmalıdır.

  • Avusturya İçerisinde Konaklanacak Yer Bilgisi

Avusturya’ya gitmeden önce orada konaklayacağınız yerin bilgilerini sunmanız gerekmektedir. Kalacağınız yerin açık adresini içeren ikametgah belgesi başvurusu sırasında yanınızda olmalıdır. Adresin anlaşılır ve açık olması gerekmektedir.

  • Sağlık Sigortası

Anlaşmalı sigorta şirketlerinden yaptırmanız gereken en az 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortasını başvuru sırasında beyan etmek durumundasınız.

Avusturya vizesi en kolay nasıl alınır; >> schengenvize.net/avusturya-vize bağlantısın’dan yeni yılda hazırlanan kesin kılavuza ulaşabilirsiniz.

Avusturya Oturum İzni

Aile, iş ya da eğitime bağlı olarak oturum iznine başvurulabilir. Bunun için vatandaşların kişisel, aile, eğitim veya finansal duruma dair evraklarını toplayarak Avusturya federal hükümeti göçmenlik ofisi üzerinden başvurularını iletmeleri beklenir.

Avusturya’ya Çalışmaya Nasıl Gidilir?

İstihdam sağlamak amacıyla verilen çalışma iznine dair D tipi vize başvurularına geçilmesi beklenir. Mesleğe uygun olan iş alanına dair varsa davetiyeler dikkate alınır. Bunun kadar şahsi belgelerin ibrazı üzerine başvurularınız değerlendirmeye alınacaktır.

Avusturya Oturum Vizesi Uzatma

1 yıllık olarak temin edilen oturum vizesine dair uzatma talebine geçebilirsiniz. Ancak bunun için 1 yıllık süreç bitmeden en az 3 ay öncesine kadar başvuruda bulunmanız önem arz ediyor. Üstelik uzatma için Viyana Belediye Dairesi üzerinden taleplere karşılık veriliyor.

Avusturya’da Çalışmak İstiyorum

Başvuru formu başta olmak üzere pasaport, biyometrik fotoğraf ve doğum kayıt belgesi şeklinde pek çok evrakla başvurulara geçilir. Çalışmak isteyen vatandaşlar bu belgelere ek olarak iş hayatına dair evraklarını hazırlamalı ve e-randevu sistemine başvurmalıdır.

Avusturya Öğrenci Oturum İzni

Öğrenciler uzun süreli kalışa dair D vizesi başvurularında bulunur. En az 91 günden maksimum 6 aya kadar olan kalış süresine dair D vizesi devreye girer. Bu durum eğitim süresi ve çalışma hayatına göre ele alınır.

Avusturya’da Ev Alarak Oturum İzni

Avusturya gayrimenkul yatırımları üzerine oturum izni veren ülkeler arasında yer almaz. Ancak sermayeniz yani banka hesap dökümünüz dikkate alınır. Bunun için minimum 2500 Euro tutarına yer verir ve uygun olanların oturum izni başvuruları değerlendirmeye alınır.

Avusturya Oturum İzni Ne Zaman Çıkar?

Eksiksiz olarak belgelerin ibrazına geçenler en az 7 iş günü içerisinde sonuç alabilir. Ancak belgelerin eksik olması ya da yetkili mercilerin yoğunluğu da süreci etkiler. En fazla 1 ay içerisinde sonucu öğrenirsiniz. Geri dönüş konsolosluk bünyesi tarafından iş günü içerisinde yapılır.

Avusturya Vatandaşlık Vize İşlemleri Video;

İlginizi Çekilebilir;

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
whatsapp



0850 228 43 53

Tüm Türkiye

×