Almanya Vize Başvurusu: Kesin Klavuz 2022
Almanya Vizesi Başvuru İşlemleri Hakkında Her Şey
Almanya Vizesi
Almanya, ülkede yaşayan ve çalışan Türk vatandaşlarının da fazla olması nedeniyle Türkiye’ den çok fazla turist çeken bir ülkedir.
Almanya’ ya ziyaret edecek siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 günü geçmeyecek ziyaretler için vizeden muafken, bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Ülkemiz için hareketli bir giriş-çıkış bölgesi konumundaki
Almanya Vize İşlemleri Ne Zaman Başlıyor?
Almanya’ya Gitmek İçin Ne Kadar Para Lazım?
Almanya Turist Vizesi Veriyor mu?
Almanya vize işlemleri, özellikle ilk kez vize başvurusunda bulunacak olanlar için karmaşık bir süreç gibi görünebilmektedir.
Almanya vizesi, kısa dönemli ve ulusal ya da uzun dönemli olarak alınabilmektedir. Almanya’ ya en fazla 90 gün için giriş yapmak isteyen bordo pasaport sahipleri, Almanya Schengen vizesi alacaklardır.
Schengen vizesi, Schangen Antlaşması gereği birbirlerine sınırlarını tek bir vize ile açan ülkeleri kapsar. Bu ülkeler arasında bulunan Almanya’ ya Schengen vizesi alarak giren bir ziyaretçi, tüm Schengen ülkelerini ziyaret hakkına sahiptir. Vizenin çok girişli olması şartı bulunmaktadır.
Almanya Schengen vizesi, Schangen bölgesinde asıl olarak Almanya ziyaret edileceği zaman alınır. Schangen çoklu giriş vizesinin Almanya başkonsolosluğundan alınması durumunda bölgeye ilk olarak Almanya’ dan giriş yapılması gereklidir.
Almanya Schengen vizesi başvurularında çok önemli detaylar mevcuttur. Bu detayları bilen birisi tarafından başvurulara klavuzluk edilmesi önemlidir. Schengen vize işlemleri, giderek karmaşıklaşan ve zorlaşan bir profil izlemektedir. Schengen kuralları düzenli olarak güncellenmektedir ve dolayısıyla konuyu güncel olarak takip edebilen danışmanların rehberliği gerekli olmaktadır.
Almanya’ da en fazla 90 gün çeşitli nedenlerle konaklamak isteyenler, Almanya Schengen vizesine başvuru yapabilirler.
Almanya Schengen vize başvurusu nasıl yapılır? diye soruyorsanız Schengen Vize Başvuru Merkezi https://www.schengenvize.net ile iletişime geçebilirsiniz.
Almanya vize başvuruları konusunda yılların deneyimi ile sahayı tanıyan uzman danışmanlarımızın desteği, vize işlemlerinizi keyifli bir hale getirecek.
Vize işlemlerinizde olumlu sonuç almak için firmamız, bizlerle iletişime geçtiğiniz andan başlamak üzere titiz bir çalışma yürütür.
Bunun yanında talebiniz doğrultusunda uçak ve konaklama rezervasyonlarınız da özenle yapılır.
Almanya seyahat planınızı getirin, vize başvuru işlemlerinizi stressiz biçimde yönetimimize bırakın. Uzman danışmanlarımız durum değerlendirmenizi yaparak size gerekli olacak evraklar listesini hazırlasın.
Evraklarınızı mümkün olduğunca eksiksiz tamamlayarak bize gönderin inceleyelim. Schengen vize başvurularınızı, bilgi kirliliği nedeniyle arama motorlarından bulduğunuz bilgilerle yönetmeye çalışmayın.
Almanya Schengen vizesi ve ulusal vize başvurularınızda profesyonel ekibimiz, her konuda yanınızda yer alacaktır. Bunun için tek yapmanız gereken bizlerle iletişime geçerek durumunuzu ve seyahat nedeninizi bildirmek.
Almanya Schengen vizesi almak isteyen başvuru sahipleri vize başvurularını, Almanya başkonsolosluğunun yetkili kıldığı başvuru merkezlerinden yapacaklardır.
Almanya Schengen vizesi başvuruları, bizzat başkonsolosluğa yapılmamaktadır. Ancak Almanya’ da 90 günden fazla ikamet etmesi gerekenler, uzun süreli ulusal Almanya vizesi için direkt Almanya başkonsolosluğu’ na başvuru yapacaktır.
Almanya’ya gitmek isteyen bordo pasaport sahipleri, Almanya vize başvurusu iDATA yetkili merkezinden süreç hakkında bilgi edinerek vizeye başvurmak zorundadır.
Almanya gerek ekonomisi, gerek de Türk nüfusunun çok olması sebebiyle turistlerin gözdesi konumunda bir ülkedir.
Bu yüzden de Almanya vize başvurusu iDATA başvuruları arasında fazlasıyla ilgi görür. Daha önce hiç vize almadıysanız bile endişelenmenize gerek yok.
Aslında çok fazla abartılsa da hazırlığınızı doğru bir şekilde yaptığınızda vizenizi almak son derece kolaydır.
Bunun için de konsolosluğun talep ettiği evrakları ve bilgileri doğru sunmanız gerekmektedir. O yüzden öncelikle tüm süreç hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Almanya Vize Türleri
Ülkeye ne için gitmek istediğinize göre almanız gereken vize türü de değişmektedir. Eğer tatil yapmak, yeni yerler görmek ya da alışveriş yapmak gibi bir amacınız varsa bu durumda turistik vize almalısınız.
İş amaçlı geziler ticari vizeyle yapılabilmektedir. Sporcuların ya da sanatçıların alması gereken vizenin türü kültür ve sportif faaliyet vizesidir. Bir Avrupa Birliği üyesi olan Almanya, aynı zamanda Schengen üye ülkeleri arasındadır.
Bu yüzden de Schengen visa iDATA başvurusu olan standart Schengen vizesi alınabilir. Alınan bu vize size diğer üye ülkelere de serbestçe seyahat etme hakkı vermektedir.
Eğer pasaportunuz yoksa öncelikle pasaport edinmeniz gerekmektedir. Bunun için de planlanan seyahat tarihinizden en az bir ay önce işlemlerinize başlamalısınız. Pasaportunuz olması durumunda vize süreci daha kısa süreceğinden seyahatinizden en az 15 gün önce başvurabilirsiniz.
Avrupa Birliği ülkelerinin yeni almış olduğu karar doğrultusunda seyahatinizden en fazla 6 ay önce de başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca siyah pasaport, gri pasaport ve yeşil pasaport sahipleri 180 gün içinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
Almanya Schengen Vizesi
22 adet Avrupa Birliği üye ülkesinin ve 4 adet diğer ülkenin yapmış olduğu anlaşma sonucunda bu ülkeler arasında vize serbestliği sunulmaktadır. Almanya da bu ülkelerden biri olduğu için alacağınız vize ile toplamda 26 ülkeye özgürce seyahat edebilir; vizeniz süresince konaklayabilirsiniz.
Bu vize türü size ülkede oturum izni ya da çalışma hakkı tanımamaktadır. Almanya, Schengen için en çok olumlu dönüş yapan ülkelerden olduğu için iDATA Almanya başvuruları genelde olumlu sonuçlanmaktadır.
Transit Almanya Vizesi
Bir ülkeye seyahat amacınız olmadığında, ancak başka bir ülkeye gidebilmek için o ülkenin havayolunu kullanıp aktarma yaptığınızda transit vize almanız gerekebilir. İngiltere, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Bulgaristan, Kanada gibi ülkelerin yanı sıra Almanya da transit vize talep etmektedir. Bu vizeyle ülkeye giriş yapıp konaklayamazsınız. Ancak diğer uçuşunuza kadar olan sürede havalimanında bekleyebilirsiniz.
Ayrıca bu arada bagajınızı teslim alıp tekrar teslim edemezsiniz. 12 saate kadar olan aktarmalarda İtalya, İspanya ve Fransa ülkeleri transit vize talep etmemektedir. 24 saate kadar olan aktarmalarda ise Rusya ve Çin vize istememektedir. Daha fazla bilgi için 0850 241 99 10 numaralı iDATA iletişim kanalına başvurabilirsiniz.
Almanya Transit Vize
Transit vize, yurt dışında bir ülkeye gitmek amacı ile çıkılan seyahatte başka ülkenin sınırlarından geçilmesi için o üçüncü ülkeden alınan izni kapsamaktadır.
Uçak seyahatlerinde aktarmalı olarak yapılacak olan yolculuklarda ilgili ülkenin kuralına uygun olarak transit vize alınması unutulmaması gereken bir uygulamadır.
Karayolu ile yapılan seyahatlerde transit vize işlemi geçerliliğini daha fazla korumaktadır.
Çünkü aktarmalı uçak seyahatlerinde bazı durumlarda havaalanından çıkılmaması koşulu ile transit vize alım işlemine gerek bulunmayabilmektedir.
Almanya transit vize işlemleri havaalanı transit vizesi ve Schengen bölgesi girişi Transit yolculuk vizesini kapsamaktadır.Herhangi bir Schengen bölgesi ülkesine gitmek için Almanya’ dan geçmek durumunda kalan yolcuların Schengen vizesi alması gerekmektedir.
İlgili vize A tipi vize olup, Almanya transit vizesi türünde bir uygulamadır. Bu koşullar göz önünde bulundurulduğu zaman Almanya transit vizesinin 26 Schengen ülkesinde geçerli olduğu, Almanya’ dan transit geçilen ülkelerin Schengen ülkeleri olduğu bilinmesi gereken bir durumdur.
Almanya transit vize başvurusu için seyahatin 30 gün öncesinden başvuruda bulunmak gereklidir. Almanya Konsolosluğu ve Almanya Konsolosluğu’ nun Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezleri üzerinden Almanya transit vize başvurusunda bulunmak mümkündür.
Resmi pasaport sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti bordo pasaportuna sahip olan ve başka ülkeye gitmek için Almanya topraklarından geçmek durumunda olan her kişinin Almanya transit vize alması gerekmektedir.
Almanya Transit Vizesinden Muaf Tutulan Vatandaşlar
- Türkiye Cumhuriyeti yeşil, gri ve kırmızı pasaport sahipleri
- Schengen vizesine sahip olan kişiler, Schengen ülkesinde oturma izni olan kişiler
- Schengen vizesine sahip olmasa da ABD, San Marino, Monaco, Kanada, Japonya, Andorra vatandaşları ya da burada oturma izni bulunan Türk vatandaşları
- AB vatandaşlığı bulunan ve serbest dolaşım hakkına sahip olan kişiler
- Almanya başta olmak üzere Schengen ülkelerine sürekli yolculuk gerçekleştiren Türk tır şoförleri
Almanya transit vize ücretlerini Almanya Konsolosluğu her yıl düzenli olarak belirlemektedir. Vize başvuruları için Schengen vizesi kapsamında gerekli olan belgelerin hazırlanması gerekmektedir.
Bunun yanında Almanya transit vizesini kara yolu ile almak için birtakım belgelere ihtiyacınızın bulunması gerekmektedir. Başvuru sahibinin ehliyetinin uluslararası bir ehliyet olması gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti ehliyetleri uluslararası ehliyete çevrilebilir nitelik taşımaktadır.
Bunun için ayrıca uluslararası ehliyet sınavına girilmesine gerek bulunmamaktadır.
Ayrıca seyahate edilecek olan araç üçüncü kişinin ise, ilgili, kişinin aracının yurt dışına çıkarılmasına dair, ruhsat sahibinden yetki yazısı alınması gerekmektedir. Almanya’ ya ilk kez transit vize dahilinde seyahat edecek olan kişiler için Emniyet Müdürlüğünden alınacak bir protokol belgesi istenmektedir. Kişinin ehliyet alımında Emniyet Müdürlüğüne vermiş olduğu biyometrik parmak izi uygulamasının bulunması gerekmektedir.
Erasmus Almanya Vize
Almanya için 90 gün ve üzeri için yapılan vize başvuruları uzun süreli vizeyi kapsar. Erasmus Almanya vize işlemi, 90 günün üzerinde yapılan lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri için alınan vizelerdir. Bu vize uzun sürelidir ve Almanya’da ulusal vize olarak adlandırılır.
Almanya tarafından, nitelikli yabanı öğrencilerin ülkede eğitim görmesini sağlayarak bilimin ve araştırmaların en üst düzeyde tutulması amaçlanır. Bu sebeple dünyanın her yanından Erasmus eğitimi alınması için öğrenciler davet edilir. Erasmus için hangi vize türü alınması gerekir, Almanya’da bulunan üniversitelerde eğitim görmek için uzun süreli Erasmus vizesi alınması gerekir.
Erasmus vizesi kaç aylık? Erasmus vizesi 90 günlük olarak verilen uzun süreli vizeler grubundadır. Erasmus vizesi almak isteyen öğrenciler yeşil pasaportu da olsa bu vizeyi alması şarttır.
Erasmus, Avrupa Birliği Öğrenci değişim programıdır ve Türkiye ile Almanya bununla ilgili olarak partner ülkelerden birisidir. 1987 yılından günümüze kadar Türkiye’de 1.4 milyon öğrenci Erasmus eğitim programı ile Almanya’da eğitim görmüşlerdir. Aynı zamanda Erasmus vizesi ile çalışmak da mümkündür.
Almanya Erasmus programında eğitim görmek için bazı şartlar yerine getirilmelidir. Bunlar arasında, Türkiye’de Erasmus programına katılan bir üniversitede öğrenci olmak gerekir. Açık öğretim öğrencileri bu programa katılamazken birini ve ikinci öğretim öğrencileri Erasmus programına katılabilir. Birinci öğretim öğrencileri için not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.20 olmalıdır. İkinci öğretim için ise 4.00 üzerinden 2.50 olmalıdır.
İDATA Erasmus vize işlemleri için öncelikle Almanca olarak doldurulmuş vize başvuru formu gereklidir. 2 adet doldurulması gereken bu form ile birlikte ikamet sözleşmesi hazırlanmalıdır. Son 10 yıl içinde geçerli bir pasaport ile birlikte fotokopisi de eklenmelidir. Arka beyaz fon olmak üzere 2 adet vesikalık fotoğraf, Almanya’da eğitim görülecek okuldan gelecek kabul belgesi, Türkiye’deki üniversiteden öğrenci belgesi, imzalı, kaşeli ve İngilizce transkript, düşüneler kısmının da tam olarak doldurulduğu bir tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, eğitim programı sertifikası, kimlik, otel rezervasyon kayıt bilgileri ve masrafların karşılanabileceğini taahhüt eden bir teminat gereklidir. Ayrıca SGK’ dan alınmış yurtdışı sağlık sigortası şartı vardır. Burs belgeleri de başvuru evraklarına dâhil edilmelidir.
Erasmus vize ücreti olarak ortalama 60 Euro ile 80 Euro arası bir ücret ödenmesi gerekir. Almanya Erasmus eğitimi için yalnızca iData üzerinden başvuru alınır.
Almanya Erasmus Vize
Erasmus öğrenci değişim Avrupa Birliği programı bünyesinde bulunan ülkelerin üniversite öğrencileri ile öğrenci değişimi eğitim programı uygulanmaktadır.
Türkiye’de eğitim gören üniversite öğrencileri Avrupa Birliği Öğrenci Değişimi Programına dahil olan ülkeler ve üniversiteler sayesinde üniversitelerinin ya da yüksek öğrenimlerinin belli bir dönemini tercih edecekleri üniversitede devam ettirme şansını yakalamaktadır.
Erasmus öğrenci değişimi programı sayesinde öğrenciler eğitim gördüğü yükseköğretim programının ortak AB projesinde yer almaktadır. Aynı zamanda Avrupa’daki üniversitelerden Erasmus öğrenci değişimi kapsamında Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında da eğitim gören öğrenciler bulunmaktadır.
Almanya Erasmus Vize- Almanya’da Staj Ve Üniversite Eğitimi
Erasmus sayesinde Avrupa Birliği programı bünyesinde dahil olan ülkelerin üniversite öğrencileri ile değişim programı uygulanmaktadır.
Türkiye’ de yer alan üniversite öğrencileri Avrupa Birliği Programına dahil olan ülkeler ve üniversiteler aracılığı ile üniversitelerinin ya da yüksek öğrenimlerinin bir dönemini seçecekleri üniversitede okuma şansını yakalamaktadır.
Bu sayede bağlı bulunduğu yükseköğretim programının ortak projesinde yer almaktadır. Aynı şekilde Avrupa’ daki üniversitelerden Erasmus kapsamında Türkiye’ deki yükseköğretim kurumlarında da öğrenci bulunmaktadır.
Almanya Erasmus Vize işlemleri ise, Türkiye’ de yer alan bordo pasaport sahibi yükseköğretim öğrencilerinin Erasmus kapsamında Almanya’ da yer alan üniversitelerin herhangi birinde okuma şansını yakalamasıdır.
Erasmus programına dahil olan 27 Avrupa Birliği üyesi ülke bulunmaktadır. Türkiye ve Almanya arasında da bir Erasmus değişim programı bulunmaktadır.
Almanya Erasmus Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Almanya Erasmus işlemleri Avrupa Birliği Eğitim programının ve aynı zamanda Gençlik programlarının kriterleri doğrultusunda belirlenmektedir.
Öğrencinin gitmek için seçeceği üniversitenin Erasmus programında bulunması gerekmektedir. Erasmus başvuru formu ve Erasmus vizesi kapsamında gerekli belgelerin sunulması gerekmektedir.
Erasmus vizesi bazı durumlarda uzun süreli vizeye girmektedir. Ancak yapılacak staj, dil okulu ve Erasmus dönemi 90 günü geçmiyor ise Almanya Erasmus vizesine, 90 günü geçiyor ise uzun süreli vize kapsamında Almanya Ulusal Vize başvurusu içerisinde değerlendirilmektedir.
Almanya Öğrenci Vizesi
En çok talep gören vizelerden bir tanesi de eğitim amaçlı olarak verilen öğrenci vizesidir. Bu vizeler Almanya’da dil kursuna gitmek isteyen, Erasmus ve benzeri öğrenci değişim programına katılan ya da akademik eğitim almak isteyen kişilere verilmektedir. Vize kısa süreli ya da uzun süreli olabilir. Öğrenciler için İDATA Almanya vizesi gerekli evraklar şu şekildedir:
- Başvuru sahibi tarafından doldurulan vize başvuru formu
- Planlanan seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 daha geçerli olan pasaport
- Pasaportta vizenin basılması için en az 2 boş sayfa
- Pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması
- Adli sicil kaydı
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
- İkametgah
- Varsa öğrencinin maaş bordrosu; yoksa sponsorunun maaş dökümü ya da burs alacağına dair belge
- En az 30.000 teminatlı eğitim amaçlı seyahat sağlık sigortası
- Eğitim alınacak dil bilgisi ve bu dilde yeterlilik gösteren sınav sonucu
- Sponsor kişinin SGK dökümü
- Talep edilirse başvuru sahibinin askerlik durumu beyanı
- Öğrenci belgesi
- Lisansüstü başvurularda diploma ve transkript
- Vize harcı ödeme dekontu
- 18 yaş altındaki kişiler için ebeveynlerinin muvaffakatnamesi
- Bloke hesap gösterilmesi
Almanya Bloke Hesap İşlemleri
Almanya’ya eğitim amaçlı gidecek olan kişiler ya garantörlük sunmak zorundadır ya da bloke hesap işlemi yapmalıdır. Bloke hesap, Almanya’da kalınacak süre boyunca aylık 853 € olan miktarı 12 ay içinde hesap açtırıp hesapta göstermektir. Fintiba Bank, İş Bankasu ve Deutche Bank aracılığıyla bloke hesap açılabilmektedir.
İşlemin yapılabilmesi için bu üç bankadan birinde öncelikle bloke hesap formu doldurmalısınız. Dilerseniz hesap açtırırken karşı tarafın mail adresi bilgisini vererek hesabın açıldığına dair kendisine mail gitmesini de sağlayabilirsiniz. Hesaba bloke konması sadece 3 – 5 gün sürmektedir. Kişi Almanya’ya gittiğinde, hesabını aktif gele getirebilir. Ancak hesaptan aylık olarak sadece 853 € çekmesine izin verilir.
Bunun yanında Almanya’da oturum izni olan bir kişi sizin Almanya’dayken tüm masraflarınızı karşılayabileceğini kanıtlayabilir. Garantörlük adı verilen bu işlemin yapılabilmesi için garantör kişinin devletten yardım almıyor olması gerekir. Kişinin garantörlük kıstaslarını karşılayabilmesi için en az şu kadar maaş alıyor olması gerekmektedir:
- Tek kişi: 2170 Euro
- Evli ve çocuksuz: 3010 Euro
- Evli ve 1 çocuklu: 3527 Euro
- Evli ve 2 çocuklu: 3767 Euro
- Evli ve 3 çocuklu: 3957 Euro
- Evli ve 4 çocuklu: 4100 Euro
Garantör olmak isteyen kişi pasaport, aylık gider belgesi ve emekli ise emekli maaşının dökümü ile yabancılar polisine başvurmalıdır.
Turistik Almanya Vizesi
Bir diğer popüler vize türü de turistik amaçlı vizedir. Almanya’da gezmek, sosyalleşmek, yeni mekanlar denemek, alışveriş yapmak isteyen kişiler bu vizeye başvururlar. Maksimum 180 günde 90 gün seyahat hakkı tanınır. Ayrıca başvuru sahibinin gidiş amacını ve gezi planını ayrıntılı bir şekilde sunması gerekmektedir. Turistik İDATA Almanya vizesi gerekli evraklar şu şekildedir:
- Başvuru sahibinin vize başvuru formu
- Planlanan seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 daha geçerli olan pasaport
- Pasaportta vizenin basılması için en az 2 boş sayfa
- Pasaportun 10 yıldan daha eski olmaması
- Adli sicil kaydı
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği
- İkametgah
- En az 30.000 teminatlı seyahat sağlık sigortası
- Talep edilirse başvuru sahibinin askerlik durumu beyanı
- Vize harcı ödeme dekontu
- 18 yaş altındaki kişiler için ebeveynlerinin muvaffakatnamesi
- Çalışan kişiler için maaş bordrosu ve SGK dökümü
- Almanya’ya tur şirketlerinin düzenlediği organizasyonlar ya da kendi imkanları ile turistik seyahat düzenlemek isteyen kişilerin Almanya turistik vize için gerekli evraklarile birlikte konsolosluklara vize başvurusunda bulunması gerekiyor.
- Almanya’ya kendi imkanları ile ya da firmalar tarafından düzenlenen tur programları ile turistik seyahat düzenlemek isteyen kişilerin, başvuru öncesinde seyahat süresi ve amacını net bir şekilde ifade eden dilekçe ile vize başvurusu için randevu alması gerekiyor.
- Randevu alan kişilerin, konsolosluk tarafından kendisine verilen süreye kadar bu evrakları bir araya getirmesi ve dosya olarak randevu tarihinde vize başvurusu yapması gerekiyor. Almanya turistik vize için gerekli evraklar da kişinin seyahat amacına göre değişiklik gösterebiliyor.
- Tur şirketlerinin çeşitli programları ile seyahat edecek kişilerin, yapacakları vize başvurusu sırasında Almanya turistik vize için gerekli evraklarile birlikte katılacakları turun detaylarını da paylaşması gerekiyor. Tur detaylarının yanı sıra seyahatin ne zaman başlayacağı, hangi turistik bölgeleri kapsayacağı, hangi otelde kalınacağı ve uçak rezervasyonları gibi evrakların da evraklar arasında belirtilmesi, vize başvurusunun onaylanma ihtimalini arttırmaktadır.
- 90 günden daha kısa sürecek turistik vize başvurularında, kişilere Almanya Schengen vizesi verilmektedir. Almanya Schengen vizesine sahip kişiler, vize süresi boyunca seyahati Almanya’dan başlamak şartı ile diğer Schengen ülkelerine de giriş hakkı kazanıyor.
- 90 günden daha uzun sürecek vize başvuruları için kişilerin seyahat amacına uygun vize başvurusunda bulunması gerekiyor. Turistik vize başvurularında kişinin seyahat detaylarını kesin olarak vermemesi gibi durumlarda, kişinin vize başvurusunun reddedilme ihtimali de bulunuyor
- Başvuru yapan kişilerde aranan bir diğer özellik ise kişinin seyahat masraflarını karşılayabilmesidir. Çalışan kişilerin, son 12 aya dair maaş bordrosu ve banka hesabındaki bakiyeyi belirten evrakları bu kapsamda Almanya turistik vize için gerekli evraklararasına eklemesi gerekiyor.
- Kişinin seyahat süresince iş yerinde izinli sayılacağına dair dilekçenin de şirketin antetli kağıdına yazılmış olarak evraklar arasına eklenmesi gerekiyor. Öğrenciler için ise birinci derece yakın aile bireylerinden birisinin seyahat masraflarını karşılayacağına dair yazacağı dilekçenin başvuru evrakları ile birlikte konsolosluklara ibraz edilmesi gerekiyor.
- Almanya ziyaretlerini turistik amaçlı gerçekleştirmek isteyen turistler için geçerli olan vize türüdür. İlgili vizeye her turistin başvurmasına gerek bulunmamaktadır.
- Hususi pasaport, hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport sahiplerinin bu vizeye başvuruda bulunmasına gerek yoktur.
- Bu pasaporta sahip olan kişiler 180 gün içinde 90 gün süresince Almanya’ da turistik olarak bulunabilme yetkisine sahiptir. Umuma mahsus olarak adlandırılan borda pasaport sahibi TC vatandaşlarının ilgili vizeyi alması gerekmektedir.
- Başvuruda bulunulan Almanya turistik vizeişlemleri, Schengen vizesi kapsamında kullanıcılara sunulmaktadır. Turistik seyahatlerin Almanya’ dan başlatılması kaydıyla Schengen C tipi Almanya turistik vizesi başvuruları gerçekleşmektedir. İlgili vizenin süresi minimum 2 hafta maksimum 90 gün olarak belirlenmiştir. Almanya turistik vize işlemleri kısa süreli vize olarak adlandırılmaktadır.
- Başka bir Schengen ülkesi vizesine sahip olan kişiler, alınan ülkeden seyahati başlatmak amacı ile Almanya turistik seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Bu nedenle bu kişilerin Schengen vize süresi yetiyor ise, ekstra Almanya turistik vize almalarına gerek bulunmamaktadır. Almanya’ ya yapılacak olan turistik geziler için alınacak olan ekstra vize işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar.
- Almanya turistik vize başvurusunda bulunan kişilerin reşit olmaması halinde başvuru formunda hem 18 yaşından küçük başvuru sahibinin hem de yasal olarak velinin imzası bulunmak durumundadır. Anne baba ayrı olan çocuklar için ise, hem başvuru sahibi 18 yaşından gün almamış olan çocuğun hem de anne ve babanın başvuru formunda imzası bulunmak zorundadır.
- Almanya turistik vize kapsamında gidecek olan başvuru sahiplerinin bulundurması gereken evraklarda temel evraklara ek olarak davetiye ya da konaklama belgesi bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır.
- Almanya turistik vize ücreti her yıl değişmektedir. Ayrıca ilgili vizenin harç bedeli bazı ülkelere indirim ve ücret konusunda kolaylıklar sağlamaktadır. Bununla ilgili detaylı bilgiye ulaşmak amacı ile firmamızdan yardım alabilmeniz mümkündür.
Almanya Ticari Vize- Almanya İş ve Fuar Vizesi
Almanya konsolosluğu Schengen vize başvuru kapsamında değişiklik yapabilme hakkını saklı tutmaktadır.
Bu nedenle vize işlemleri ile ilgili her vize türünün ayrı bir belgesi ve ayrı bir harç ücreti bulunmaktadır.
Buna bağlı olarak değişimlerin de olması nedeni ile başvuruların kişisel olarak değil de bir seyahat acentesi yardımı ile yapılması vizenin kolay şekilde çıkmasına yardımcı olmaktadır Schengen Vize tam da bu noktada sizlere Almanya ticari vize alabilmeniz adına yardımcı olmaktadır.
Almanya ticari vizesinin amacı; iş seyahatleri için fuar, seminer, kongreye katılım amacı göstermektir.
Ayrıca belirtilen vize süresince Almanya sınırları içerisinde iş yapılabilir. Ancak bir iş yeri açılması ve oturum izni almaya hakkı bulunmamaktadır.
Sadece iş yapmak amacı ile çok girişli ya da tek girişli olarak Almanya ticari vize başvuru işlemlerinde bulunulabilmesi gerekmektedir.
Almanya ticari vize başvurusunda bulunan kişilerin mesleklerine bağlı olarak çalışan ya da işveren şeklinde farklı evrak hazırlaması gerekmektedir. Aşağıda evraklarda istenilen belgeler ve bu belgelerdeki ayrım açıklanmaya çalışılmıştır.
Almanya Ticari Vize İşveren için Gerekli Olan Belgeler
- Son 10 yıl içerisinde alınmış ve Almanya seyahati sonrasında da en az 3 ay geçerliliğini koruyan bir pasaport. Kişinin önceden alınmış pasaportu var ise, bunlar da dahil edilmelidir.
- 2 adet son altı ay içerisinde çekilmiş başvuru sahibinin biyometrik fotoğrafı
- Ticari amaçlı alınmış davetiye ya da davet mektubu. İlgili davetiye mektup şeklinde ise, davet eden şirketin atentli kağıdına yazılmış ve ıslak imzalı şekilde olması gerekmektedir. Davet mektubunun e mail aracılığı ile ya da fax aracılığı ile gönderilmesi yeterli olacaktır. Ayrıca bu davet mektubunun Almanca yazılmış olması gerekmektedir.
- Şirkete ait faaliyet belgesi, resmi gazetede yayımlanmış sicil belgesi, vergi levhası ve imza sirkülerinin fotokopisi güncel olarak hazırlanmış olması gerekmektedir.
- İşverenin SGK – BAĞKUR hizmet sökümü
- Şirketin ya da işveren kişinin son 3 ay olarak hazırlanmış banka hesabı özeti. Kişisel hesapta minimum 4.000 TL; şirket hesabında minimum 8.000 TL bulundurulması gerekmektedir. Bu miktar seyahat süresi boyunca kişinin finansal durum teminini göstermek amacıyla zorunludur.
- Şirketin tapu belgesi, varsa kira sözleşmesi, varsa şirket araç ruhsatı fotokopileri
- Kişinin tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Başvuru sahibinin kimlik fotokopisinin ön ve arka yüzü
Şirket çalışanı için Almanya Ticari Vize Başvurularında İstenilen Ekstra Belgeler
Yukarıda yer alan bütün vize başvuru evraklarına ek olarak;
- Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak üç ayrı dilden herhangi birinin tercih edildiği şekilde hazırlanmış şirket yazısı. Bu yazı Almanya Konsolosluğuna hitaben yazılmaktadır. Şirketin antetli kağıdına ve ıslak imza, kaşe bulundurularak yazmış olduğu yazısıdır. Şirket yazısı içerisinde ilgili seyahatin tarihi, amacı, başvuru sahibinin bu seyahate hangi amaçla katılım gösterdiği gibi bilgiler yer almak durumundadır.
- Başvuru sahibinin SGK döküm belgesi – işe giriş bildirgesi bulunmak durumundadır.
- Başvuru sahibinin son 3 aylık maaş bordro dökümünün ıslak imzalı ve kaşeli biçimde hazırlanmış olması gerekmektedir.
- Almanya ticari vize başvuruları seyahatten dört hafta öncesinden yapılmaya başlanabilir. Vize başvuruları, seyahatin süresinden doksan gün önceye kadar açılabilmektedir. Vize değerlendirmelerinin ve onaylanması durumunda vize basım işlemi, pasaport teslimat işlemi gibi süre de göz önünde bulundurulduğu zaman 3 – 4 hafta içerisinde vize sahibi olmak mümkün olmaktadır.
- Almanya ticari vize başvuruları yaparken bu sürenin ayarlanmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Seyahate 2 haftadan daha az bir süre kalmış olan yolcuların ne yazık ki vize değerlendirme ve basım süresi yetişmeyecektir. Süre planının iyi yapılması gerekmektedir. Acil olarak vizeye ihtiyaç bulunması halinde süre olarak iş seyahatlerinde ekspress uygulama bulunmaktadır. Bunun için acente yetkiliniz ile ya da Almanya konsolosluğu ile direkt iletişime geçmenizde fayda bulunmaktadır.
- Vize işlemi değerlendirme süresi de Türkiye’ de bölgelere göre farklılık göstermektedir. Özellikle Marmara bölgesi dışında yaşayan vize başvuru sahiplerinin, vize değerlendirme sürelerinde birtakım uzamalar ve aksaklıklar yaşanabilmektedir. Almanya ticari vize işlemlerinde ilgili süre uzaması sorununa karşın öncelik tanınmaktadır. İş seyahati ve kongre, fuar, seminer kapsamında gerçekleşecek süresi bulunan ve toplantı saati bulunan işler olduğu için bu tarz vize işlemi değerlendirmelerinde öncelikli davranılmaktadır.
- Almanya ticari vize başvurusunda bulunmuş olan kişiler öncelikli olarak sunulan belgelerde otel rezervasyonu veya uçak bileti rezervasyonu almalıdır. Vize onaylanmadan ilgili biletlerin satın alınması önerilmemektedir. Özellikle internet üzerinden online ortamda alınan bu biletlerin vize işlemi onaylandıktan sonra ne yazık ki geri iadesi bulunmayabilmektedir.
- Bu nedenle de rezervasyon bilgileri vize başvuru belgelerinde yeterli bir belge olarak kabul edilmektedir. Almanya ticari vize başvurularında uçak ve otel biletlerinin ön rezervasyon formlarının bulunması gerekmektedir. Uçak ve otel biletleri satın alınmış kişilerin vizeleri onaylanmadığı takdirde ilgili durumun kurumumuz ile alakalı bağlayıcı bir tarafı olmadığını beyan etmekteyiz.
- Almanya’da hizmet veren bir şirkette çalışmak ya da kendi şirketini kurmak isteyen kişilerin Almanya ticari vize için gerekli evraklar ile birlikte Almanya Konsolosluklarına vize başvuru yapması gerekiyor.
- Almanya sınırları içerisinde bulunan bir şirkette çalışmak isteyen ya da kendi şirketini kurmak isteyen kişilerin, Almanya ticari vize için gerekli evraklar ile birlikte Almanya Konsolosluklarına başvuru yapması gerekiyor. Vize başvurusu sırasında kişilerin kendisinden istenilen evrakları, aldıkları randevu tarihine kadar bir araya getirmesi gereklidir. Eksik evrak teslim eden ya da teslim ettiği evraklarda verilen bilgiler birbiri ile çalışan kişilerin başvurularının reddedilme ihtimali de bulunuyor.
- Ticari vize başvurusu yapacak kişilerin, normal vize başvurusu sırasında istenilen evrakların yanı sıra Almanya ticari vize için gerekli evraklar ve eğitim düzeyini belirten evrakları da teslim etmesi gerekiyor. Vize başvurusu yapacak kişi, Almanya’da hizmet veren bir şirketten çalışma davetiyesi almışsa, bu davetiyenin de dosyaya eklenmesi gerekiyor. İsteğe bağlı olarak, Almanya’daki şirket davetiye mektubunu direkt olarak Almanya İçişleri Bakanlığına da teslim edebiliyor.
- Ticari vize başvurusu yapacak kişi, bir şirketten davetiye almamış, ancak Almanya’da çalışmak istiyorsa kişinin eğitim düzeyine ve Almanca yeterliliğine bakılmaktadır. Almanya tarafından denklik verilen üniversitelerden mezun olan vatandaşlar, mühendislik ve teknoloji alanında çalışmak istiyorsa Almanya ticari vize için gerekli evraklar arasına diploması ve eğitim düzeyini belirten evrakları eklemesi gerekiyor.
- Mühendislik ve teknoloji gibi alanlarda çalışmak isteyen kişilerde yabancı dil yeterliliği olarak Almanca zorunlu bırakılmamıştır. Bu alanda çalışacak kişilerin İngilizce biliyor olması yeterlidir. Ticari vize başvurusu yapan kişi, mühendislik ve teknoloji gibi üniversite diploması isteyen meslekler dışında iş kollarında çalışacaksa, kişinin Almanca dil yeterlilik sınavından da geçmesi gerekiyor.
- Vize başvurusu yapan kişilerin, kendisinden istenilen evraklara ek Emniyet Müdürlüğünden alınacak adli sicil kaydı ve biyometrik parmak izi gibi evrakları da vize başvurusu sırasında teslim etmesi zorunludur. Almanya’da yaşamını devam ettirebilecek maddi yeterliliğe sahip olduğunu belirtmek için ise banka hesabındaki bakiyeyi belirten evrakların başvuru dosyasına eklenmesi, vizenin onaylanma ihtimalini de arttırmaktadır.
Almanya Aile Ziyareti Vizesi
Almanya aile ziyareti vizesi, Türkiye’ de yaşayan ve Almanya’ daki aile, akraba, arkadaşlarını ziyaret etmek amacı taşıyan bordo pasaport sahiplerinin alması gereken bir uygulamadır.
Bu sayede Almanya aile ziyareti vizesi kapsamında, C tipi kısa süreli vize olarak Schengen vizesine başvuruda bulunmaktadır.
Almanya’ da gerçekleşecek bir düğün amacıyla, akraba ziyareti amacıyla ya da herhangi bir hasta ziyareti kapsamında ilgili vizenin başvurusu yapılabilmektedir.
Almanya konsolosluklarına müracaat etmek amacı ile ilgili vizenin alım işlemleri için Schengen Vize siz değerli misafirlerimize Almanya aile ziyareti vizesi kapsamında yardımcı olmaktadır.
İstenilen belgelerin dosyalanması, eksik belge kontrolü ve belge tamamlama hususunda yardımcı olmaktadır. Bunun yanında vize başvuru dosyalarının Almanya Konsolosluğu’ na gönderimi ve ilgili vizenin alımına ilişkin de destek sunmaktadır.
Almanya aile ziyareti vizesi kısa süreli vize işlemlerine girmektedir. Bu nedenle de C tipi Schengen vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Vizenin alım işlemi gerçekleştiği zaman tek girişli ya da çok girişli olarak talep edilen türe özgü giriş yapılması uygun düşmektedir.
Ayrıca alınan vize Almanya aile ziyareti kapsamında bulunduğu için, yapılacak olan ziyaretin de her ne kadar Schengen vizesi, 26 ülke için geçerli olsa da başvuru ülkesi Almanya olduğu için ilk giriş yerinin Almanya olması gerekmektedir. İlgili vize ile 26 ülkede belirtilen süre zarfında seyahat yapılabilmektedir.
İlk seyahat yerinin Almanya olması ve buna göre evrak düzenlenmesinde bulunulması amacıyla bu uygulamaya dikkat edilmesi gerekir. aksi takdire vize kurallarına uyum sağlamadığınız gerekçesi ile bir sonraki vize başvuru işlemleriniz reddedilecektir.
Almanya aile ziyareti vizesi belgesine başvuru işlemleri için gerekli belgeler C tipi vize başvuru belgeleri ile uyumluluk göstermektedir.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli durumun davetiye belgesinin bulunmasıdır. Davetiye veya davet mektubu belgesi olmayan kişilerin başvuruları anında eksik evrak nedeniyle reddedilecektir.
Adavet belgesinin Almanya’ da yaşayan ve davet eden aile tarafından yazılması, ıslak imza bulundurulması ve Almanca olarak yazılması gerekmektedir. Almanya belediyesinden onaylanması, mühür ve kaşesinin bulunması gerekmektedir.
İlgili davet yazısının, e posta yolu ile tarayıcıdan taratılarak gönderilmesi mümkündür. Ayrıca faks olarak da Almanya konsolosluğuna aktarımı yapılabilir.
Burada önemli olan eksik belge niteliği taşımadan ilgili davet yazısının kurallara uygun ve kapsamlı şekilde hazırlanarak iletilmesidir.
Davet mektubunda başvuru sahibinin Almanya’ da kalacak olduğu yerin açık adres ve güncel iletişim numarasının da bulunması gerekmektedir.
Eğer kişi aile ortamında kalacaksa kalacağı ev adresinin; otel veya pansiyonda kalacak ise ilgili yerlerin adresinin ve sürelerinin belirtilmesi gerekmektedir.
Almanya’ dan belediye onaylı olarak alınmış olan bu davet mektubu bir çeşit vize yerine kullanılamaz. Bu yazı sadece vize başvurusunda bulunmak amacıyla kullanılacak bir belge niteliğindedir.
Almanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar
- Almanya’da yaşayan aile bireyleri ya da yakın akrabalarını ziyaret etmek isteyen kişilerin Almanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklarile birlikte en yakın Almanya Konsolosluğuna vize başvurusunda bulunması gerekiyor.
- Almanya’da yaşayan aile bireylerini ziyaret etmek isteyen vatandaşların ilgili evraklar ile birlikte Almanya konsolosluklarına müracaat etmesi gerekiyor.
- Başvuru yapan kişilerin, kendisinden istenilen evrakları eksiksiz teslim etmesi, evraklarda yer alan bilgilerin de birbiri ile çelişmemesi gerekiyor. Almanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklarkişiye Almanya Konsolosluğu tarafından bildirilse de evraklardaki çelişkili bilgiler dolayısıyla kişilerden ek evraklar da talep edilebilmektedir.
- Almanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar arasında kişinin dikkat etmesi gereken ilk detay kullandığı pasaport.
- Pasaportun en az 10 yıl içerisinde yenilenmiş olması ve istenilen vize tarihinden sonra 3 aylık kullanım süresi olması gerekmektedir. Pasaportun içerisine vize işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunması ve pasaportun okunmasını engelleyecek düzeyde yıpranmaların olmaması gerekiyor.
- Aile ziyaret vizesi için başvuran kişinin, Almanya’da yaşayan aile bireyinden davetiye almış olması şartı da aranmaktadır.
- Bu kapsamda vize başvurusu yapan kişilerin, Almanya’da yaşayan aile bireyi, yakın akraba ya da arkadaşından aldığı davetiye mektubunu da Almanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklarile birlikte teslim etmesi gereklidir. Kişinin, Almanya’da ziyaret edeceği aile bireyi ile birlikte çekilen fotoğrafları da başvuruya eklemesi, onaylanma sürecini hızlandırmaktadır.
- Seyahat edecek şahısların, ziyaret sırasında yapmayı planladıkları gezi ile aktiviteleri rezervasyonları ile birlikte konsolosluklar ile paylaşması gerekir. Şahıslar, Almanya’da ziyaret edecekleri akrabalarının yanında değil de otelde-motelde konaklayacaksa, otel rezervasyonlarının da başvuruya eklenmesi gerekir.
- Aile ziyaret vizesine başvuran kişilerin, Almanya sağlık sigortası yaptırmış olması ve seyahat masraflarını karşılayabilecek yeterli gelir düzeyine sahip olması da gerekiyor. Bu kapsamda kişiler başvuru ile birlikte son 12 aya dair maaş bordrosu ve banka hesap bakiyelerini gösteren evrakları da Almanya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklararasına eklemelidir.
Almanya Vize Nasıl Alınır?
Kısa süreli Almanya vizeleri başvuruları Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan başvuru merkezine yapılmaktadır. iDATA Gayrettepe, Harbiye ve Altunizade olmak üzere üç farklı yerde merkez bulunmaktadır. Bu merkezlerden herhangi birine giderek ya da iletişim kanalları aracılığıyla ulaşarak randevu oluşturabilirsiniz.
Vizeyi vermek Almanya Büyükelçiliği’nin konsolosluk, başkonsolosluk ya da fahri konsolosluk ve fahri başkonsolosluklarının görevidir. Vize sonucunuzun olumlu ya da olumsuz olmasında iDATA hiçbir şekilde söz sahibi olamamaktadır. Ancak olumlu sonuç alabilmeniz için profesyonelce bir hazırlık süreci yönetilmektedir.
İkamet adresinize en yakın olan temsilciliğe vize başvurunuzu yapabilirsiniz. Dilerseniz bu süreçte profesyonel hizmet almak isterseniz vize danışmanlık firmaları ile de görülebilirsiniz. iDATA İtalya ve Almanya için vize başvuru süreçlerini yürütmekle yönlendirilmiş resmi başvuru merkezidir. Ayrıca online olarak da başvurunuz için randevu oluşturabilirsiniz. Sonrasında randevu saatinizde sizden istenen belgelerle birlikte randevu yerinde olmanız yeterli olacaktır.
Eğer randevunuza gidemeyecekseniz iDATA randevu iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. Başvurunuzu başarılı bir şekilde yaptıktan sonra pasaportunuz belgelerinizle birlikte teslim alınır. Almanya vize başvurusu sonrasında www.idata.com.tr başvuru takip kısmından pasaportunuzun işlemlerini öğrenebilirsiniz.
Almanya Schengen vizesi, başkonsolosluğun resmi olarak yetkilendirdiği kurum üzerinden aşınmaktadır. Almanya ulusal vize başvuruları için ise şahsen başkonsolosluğa müracaat etmek gerekmektedir.
Almanya vizesi başvuruları yapmak için öncelikle hangi vize kategorisine başvurulacağı bilinmelidir. Ayrıca seyahat amacına göre evrakların hazırlanması ciddi bir iştir ve özellikle bu süreç, titiz bir çalışma gerekmektedir. Bu nedenle Almanya vizesi nasıl alınır? sorusunu soranlar danışmanlık desteği ile süreci rahat geçirebilirler.
Almanya vizesi alırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, sürecin başında seyahat planının eksiksiz yapılmış olmasıdır. Eğer seyahat planı içinde diğer Schengen ülkeleri de bulunacaksa seyahat planı Almanya üzerinden başlatılmalıdır. Almanya vizesi, başvuru formunun eksiksiz doldurulması, randevu alınması, randevuda başvuru evraklarının teslim edilerek parmak izinin bırakılması süreçlerini kapsar.
Almanya Vizesi Gerekli Evraklar
Vize başvurularında başvuru sahibinin kişisel ve finansal bilgileri ile gerekli mesleki evraklar başvuru dosyasında eksiksiz yer almalıdır. Almanya Schengen vize başvurularında evrakların özelliği başkonsolosluğun istediği niteliklere sahip olmak zorundadır. Almanya Schengen vize başvuruları belli başlı evraklar:
- Pasaport: Almanya Schengen başvurularında pasaportların arka sayfasında karşılıklı olarak en az iki sayfa boş olmalıdır. Ayrıca pasaportların seyahat tarihinin bitiminden itibaren 3 ay daha geçerliliği bulunmalıdır.
- Başvuru Formu: Almanya Schengen başvuru formu, çok önemli bir belgedir. Usulüne uygun biçimde, eksiksiz doldurulmalıdır.
- Seyahat sigortası: 2020 yılının balında değilen Schengen kurallarım ile birlikte Schengen vize başvurularında sağlık sigortasını da kapsayan seyahat sigortası önem kazanmıştır. Bu sigorta en az 30.000 Euro tazminatı garantilemelidir.
- Boyometrik Fotoğraf: Almanya Schengen vizesi için bırakılacak biyometrik fotoğraf arka fonu beyaz, kişiyi net biçimde gösteren, rötuşlanmamış, kulak ile alının göründüğü bir nitelikte olmalıdır.
- Konaklama ve Ulaşım bilgisi: Almanya Schengen vize başvurularında konaklama ve uçak ya da ulaşım rezervasyonu, seyahatin özel araçla gerçekleştirilmesi durumunda araç bilgileri verilmelidir.
- Nüfus kayıt örneği: e-devletten barkodlu olarak alınabilir.
- İkematgah: e-devlet üzerinden alınabilir, barkod taşımalıdır.
- Bu belgelere ek olarak kişinin durumuna göre çalışma belgeleri eklenmelidir. İşverenler için vergi levhası, son 6 aylık oda faaliyet belgesi, sigortalı çalışanlar için işverenin izin mektubu gibi belgeler bunlara örnektir. Öğrenciler, öğrenci belgelerini ibraz etmelidir.
Almanya Vize İşlemleri
Almanya vize işlemleri , tüm vize işlemleri gibi karmaşık özellikleri olan bir süreçtir. Vizede asıl hedef, eksiksiz biçimde hazırlanmış belgelerle başkonsolosluğa ülkeden seyahat tarihinin son günü itibariyle dönüleceğini kanıtlamaktır.
Almanya vize işlemleri, Schengen vizesi için başkonsolosluğun yetkili kıldığı resmi başvuru merkezi üzerinden yapılmaktadır. Başvuruları karara bağlayan merci ise Almanya başkonsolosluğu’ dur. Almanya vizesi işlemleri için
- Belgeler hazırlanmalı
- Seyahat planı detaylı olarak çıkartılmalı
- Başvuru formu eksiksiz doldurulmalı
- Almanya Schengen vizesi için başvuru merkezinden, Almanya ulusal vize işlemleri için ise başkonsolosluktan randevu alınmalıdır.
- Randevu gün ve saatinde evraklar ile parmak izin bırakılmalı ve başvuru tamamlanmalıdır.
- Randevu işlemi, vize başvurularının son işlemidir. Bu işlem tamamlandıktan sonra başvuru merkezine pasaportun gönderilmesi beklenir.
Bu sayfa içerisinde Almanya Schengen vizesi hakkında aradığınız tüm soruların yanıtlarını bulacaksınız.
Almanya vizesi türlerini kişinin ziyaret nedeni belirler. Başvuru sahipleri Almanya’ da en fazla 90 gün konaklayabilmek için şu vize türlerinden birine, seyahat amaçlarına göre başvuru yapmalıdır. Almanya’ da 90 günden daha fazla kalmak isteyenler, Almanya ulusal vize başvurusu yapmak durumundadır. Almanya ulusal vize başvuruları aile birleşimi, üniversite gibi uzun süreli öğrenim faaliyeti, çalışma izni gibi nedenlerle alınabilmektedir.
Almanya vize türleri ana iki gruba ayrılmaktadır:
- Almanya Schengen Vizesi: Almanya’ ya en fazla 90 gün çıkmak için alınacak vize türüdür.
- Almanya ulusal vize: Almanya’ ya eş durumu, iş, ticari faaliyet, çalışma izninin bulunması, üniversite ya da uzun dönemli öğrenim görmek için yapılacak başvurular, ulusal vize kategorisindedir.
Almanya vizesi Schengen ve ulusal vizeler de başvuru sahibinin seyahat amacına göre türlere ayrılmaktadır. Almanya Schengen vize türleri:
- Almanya turistik vize: Turizm amaçlı Almanya ziyaretlerinde alınır.
- Almanya ticari vize: Ticari faaliyetler veya fuar gibi organizasyonlara katılım için gerekli vize türüdür.
- Almanya aile arkadaş vizesi: Almanya’ da bulunan yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin başvuru yapacağı vize türüdür.
- Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi: Almanya’ya kongre gibi bilimsel faaliyetler ve spor organizasyonlarına gidecekler için gerekli vize türüdür.
- Almanya şoför vizesi: Almanya’ ya uluslararası taşımacılık şoförleri, şoför vizesi ile giriş yapabilmektedirler.
Almanya Ulusal Vize Türleri:
- Almanya Staj vizesi: 90 günü aşan staj çalışmaları için alınacak vize türü olup daha az bir zamanı kaplayan staj çalışmaları için Schengen vizesi ile ülkeye girilebilir.
- Almanya aile birleşimi vizesi: Evli bireyler için bir arada yaşamalarına olanak veren vize türüdür.
- Almanya ERASMUS, öğrenci vizesi: Almanya’ da 90 günden daha fazla süreli üniversite eğitimi, öğrenci değişimi programı, yüksek lisans ya da doktora eğitimi gibi nedenlerle gidecek olanlar bu vize türüne başvuru yapabilirler.
- Almanya yatırımcı vizesi: Almanya’ da yatırımcı olarak oturma izni almak isteyenlerin başvuru yapacağı vize türüdür.
Almanya Vize Başvurusu & Vize Randevu
Almanya vize başvurusu vize türüne göre Almanya Başkonsolosluğu’ nun yetkilendirdiği başvuru merkezleri ya da direkt Almanya Başkonsolosluğu’ ndan yapılır.
Schengen vize başvurularında başkonsolosluk direkt olarak süreçle ilgilenmemekte, yetkili resmi başvuru merkezine yapılan başvuruları karara bağlamaktadır.
Ancak herhangi bir şekilde oturma izni gerektirecek uzun dönem vize başvuruları, direkt biçimde başkonsolosluktan gerçekleştirilir.
Almanya vize başvurularında izlenecek yol, öncelikle seyahat planının eksiksiz tasarlanması ile başlamaktadır.
Daha sonra bireysel olarak kişinin çalışıp çalışmama durumu, seyahat bedeni gibi faktörlere bağlı evrak listesinin çıkarılması gerekir. Bu süreçte çok dikkat edilmeli, danışman desteği mutlaka sağlanmalıdır.
Evraklar tamamlandıktan ve seyahat planı net olarak ortaya çıktıktan sonra başvuru formu doldurularak, yetkili başvuru merkezinden randevu alınır. Randevu gün ve saatinde başvuru dosyası başvuru merkezine bırakılarak parmak izi verilir.
Almanya vize başvurularında başvuru merkezinin başkonsolosluk tarafından akredite edilmiş bir merkez olduğundan emin olun.
Almanya Vize Randevu
Almanya vizesi için alınan randevu bir mülakat yöntemi değildir. Randevuda amaç, vize başvurularınız için hazırladığınız evrak dosyanızı sunmak ve biyometrik verilerinizin sisteme aktarılmasını sağlamaktır. Eksiksiz hazırlanmış evrak dosyanızı başvuru merkezine bırakarak parmak izinizi verirsiniz.
Başvuru sahibinin randevu işlemini tamamlaması aslında Almanya vize başvurularının tamamlanmasıdır. Sürecte bu aşamadan itibaren pasaportun başvuru merkezine gönderilmesi beklenir. Almanya vizesi için randevu tarihleri çoğunlukla 15 gün sonrasından başlamaktadır. Bu konuya dikkat edilmelidir.
Almanya Vize Sorgulama
Almanya vizesi sorgulama işlemleri vize ekraklarının durumunu öğrenmek içindir. Almanya vizesinin olumlu ya da olumsuz sonuçlandığına dair bir bilgi sorgulamada öğrenilemez. Almanya vize başvuru sonuçları pasaport vize başvuru merkezine geldiğinde öğrenilebilir.
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya vizesi başvurularının ortalama olarak sonuçlanma tarihi 10 ila 15 gün arasında değişmektedir. Almanya genellikle başvuruların yoğun olduğu bir ülkedir. Bu nedenle çoğunlukla en erken sonuçlanma zamanı on gün olmaktadır.
Almanya Erasmus Vize
Almanya Türkiye’nin Erasmus konusunda en çok tercih edilen ortağıdır. Aynı zamanda en çok okul ile iş birliği olduğunu da belirtmek gerekmektedir. Erasmus için gereken vize ise 90 günden uzun süreli olandır. Yani Erasmus için hangi vize türü gerekir derken aslında ulusal vize gerekmektedir. Ulusal vize ise 3 ay gibi bir sürede açıklanabilen bir vize olması nedeni ile başvuru olabildiğince erken yapılmalıdır.
Almanya Erasmus vize kaç günde çıkar sorusu sık sorulan bir sorudur ve yukarıda da belirttiğimiz gibi aslında 3 ayı bulmaktadır. Hali hazırda Erasmus oldukça erken açıklanmaktadır ve hemen ardından evrakları toplayıp başvurmanız durumunda gereken sürede yetişmesi mümkündür. Ancak yetişmez ise bu birtakım sorunlara neden olabileceği gibi bu durumda erkenden başvuru yapmak oldukça önemlidir.
Almanya Erasmus vize gerekli belgeler düzgün bir biçimde listelenmelidir ve eksiksiz olmalıdır. Bunların başında vize dilekçesi, başvuru formu, iki adet biyometrik fotoğraf, okuldan kabul aldığınıza dair belge yani davetiye, transkriptiniz, onaylı öğrenci belgeniz, kimliğinizin fotokopisi, sağlık sigortanız, bu süreçte harcanacak masraf ve bunların karşılanacağına dair belgelendirme, rezervasyonların belgeleri gibi birtakım belgeler gerekmektedir.
Erasmus vize ücreti de merak edilmektedir. Erasmus vize ücreti muafiyeti 2021 yılında başlamıştır. Artık vize ücreti ödenmez ancak başvuru ücreti ödenir. Bu sayede öğrenciler için çok daha uygun bir ortam oluşmuştur. Bu sadece Erasmus için değil eğitim için alınan tüm vizeler için geçerlidir.
Erasmus vize ücreti yukarıda da belirtildiği gibi artık yoktur. Bu çok yeni bir durumdur, bu nedenle bundan önce tüm Erasmus öğrencileri gerekli ücreti ödemiştir ancak bundan sonrası için bir sonraki değişime kadar öğrenciler eğitim için vize ücreti ödemeyecektir.
Erasmus’a gidildiğinde masraflar fazla gelir ise öğrenci part time olarak çalışmak istemektedir. Bu nedenle Erasmus vizesi ile çalışmak merak edilmektedir. Erasmus vizesi tek başına çalışmak için yeterli değildir. Ek olarak bir çalışma vizesi almanız gerekmektedir. Bu nedenle bunun için ek bir başvuru yaparak ortalama 2 ay kadar sonuçlanmasını beklemelisiniz. Süreç bu biçimde işlemektedir.
Almanya Erasmus vize süreci genel olarak uzun süren bir süreç olup belge sayısı da diğer vizelere göre çok daha fazladır. Ancak ücret söz konusu değildir ve bu nedenle öğrenciler için daha rahat bir süreç olmaktadır.
Almanya Vize Başvurusu: Kesin Klavuz 2021 Video;
İlginizi Çekebilir;